Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Skořicový cukr

Skořicoví šneci

Skořicoví šneci

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

40 g droždí (kvasnic), 500 g polohrubé mouky, 250 ml vlažného mléka, 3 lžičky cukru krupice, 3 skořicové cukry, 100 g lískových jader, 1 lžíce rozehřátého másla, 3 vejce

Připravíme si kvásek z 250 ml vlažného mléka,40 g droždí a lžíce cukru. Necháme ho vzejít. Z mouky, 2 žloutků, rozehřátého másla, cukru a vzešlého kvásku vypracujeme těsto. Necháme jej cca 40 minut kynout. Mezitím si připravíme náplň. Nahrubo ml...

Olejové palačinky s jablky

Olejové palačinky s jablky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 dcl mléka, 1 dcl rostlinného oleje, 2 vejce, špetka soli, 30 g cukru krupice, 160 g polohrubé mouky, 300 g jablek, 1 skořicový cukr, 1 vanilkový cukr, 1 lžička citrónové šťávy, 1 lžička škrobové moučky

Mléko vyšleháme s olejem a vejci. Přidáme sůl, cukr a mouku. Vše důkladně promícháme a necháme 15 minut odležet. Z těsta upečeme palačinky. Jablka očistíme, nakrájíme na kostky a vložíme do hrnce. Podlijeme trochou vody a lehce podusíme. Přidáme s...

Štrůdl lenivé hospodyňky

Štrůdl lenivé hospodyňky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g hladké mouky, 1 Heru, 125 ml kefíru, 1 vejce, 2 lžíce strouhanky, 3 hrsti mletých vlašských ořechů, 2 skořicové cukry, 1 hrst rozinek, 6 jablek

Z mouky, Hery a kefíru (kyselého mléka) vypracujeme těsto a rozdělíme na tři díly. Každý tence vyválíme, potřeme rozpuštěnou Herou, strouhankou, posypeme strouhanými ořechy a poklademe krouhanými nebo strouhanými jablky. Ochutíme skořicovým cukrem...

Žemlovka s jablky

Žemlovka s jablky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

12 ks rohlíků, 1/2 l mléka, 2 balení skořicového cukru, 2 ks vajec, 8 ks jablek, 1 hrst rozinek, 2 hrsti vlašských ořechů

V mléce rozkvedláme vejce a postupně v něm namáčíme rozkrojené rohlíky tak, aby se tekutina do rohlíků vpila. Dále si připravíme zapékací misku kterou vymažeme máslem a dno poklademe 1/3 namočených rohlíků. Na ně nastrouháme jablka (4 ks), posypem...

Skořicové řezy

Skořicové řezy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 tučné tvarohy, 20 g cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 4 vejce, 1 kypřící prášek do pečiva, 4 lžíce dětské krupice, 1/8 másla, 3 zakysané smetany, 2 lžíce cukru moučky, 2 skořicové cukry

Tvarohy, cukr krupici, vanilkový cukr, vejce, prášek do pečiva, dětskou krupici a máslo důkladně ušleháme a nalijeme na vymazaný a kokosem vysypaný plech. Pečeme v troubě na cca 180 °C asi 45 minut (zkusíme špejlí). Po upečení těsto vychladíme, po...

Měsíční krajina

Měsíční krajina

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce, 20 dkg cukru moučky, 1 sklenku rostlinného oleje, 20 dkg hladké mouky, 1 kypřící prášek do pečiva, 3 zakysané smetany, 1 skořicový cukr, 2 pudinky vanilkové příchuti, 1 l mléka

Vyšleháme 4 celá vajíčka, přidáme moučkový cukr, olej, hladkou mouku, prášek do pečiva. Těsto vylijeme na vymazaný a vysypaný plech. Uvaříme vanilkový pudink dle návodu na obalu a ještě horký vlijeme na těsto. Pečeme asi 15 – 20 minut na 200 °C. P...

Krémový hruškový koláč

Krémový hruškový koláč

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

Těsto na korpus: 300 g hladké mouky, 100 g cukru moučka, 150 g másla, 1 vejce, Náplň: 6 hrušek, 1 lžíce skořicového cukru, 2 lžíce rozinek, 3 lžíce nasekaných lískových ořechů, Lité těsto: 1 lžíce polohrubé mouky, 3 lžíce cukru krystal, 2 vejce, 180 ml mléka, olej a hrubá mouka na vymazání a vysypání formy

Mouku s cukrem promícháme, přidáme k nim rozměklé máslo a vejce. Zpracujeme hladké těsto, které necháme odpočinout v chladu. Kulatou formu vymažeme olejem a vysypeme moukou. Těsto rozválíme na silnější plát a pomocí prstů natlačíme do formy se zvý...

Fanky

Fanky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hladké mouky, 1,5 lžíce moučkového cukru, 2 ks žloutků, 2 lžíce zakysané smetany, 2 lžíce másla, 1 lžíce rumu, 1 sklenka slunečnicového oleje na smažení, 1 lžíce skořicového cukru na posypání

Do mouky přidáme změklé máslo, cukr, žloutky, smetanu, rum a vypracujeme těsto. Poté ho přikryjeme utěrkou a necháme hodinu odpočinout. Poté těsto na pomoučeném vále vyválíme, rádýlkem nakrájíme na čtverečky, uprostřed uděláme dva řezy a poté peče...

Závin s pivem

Závin s pivem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 kg hladké mouky, 1 balení ztuženého pokrmového tuku Omega, 2 ks žloutků, 1/4 l světlého piva, troška piškotů dětských, troška másla, 4 ks jablek, 1 hrst rozinek, sekané lískové ořechy, 1 sáček vanilkového cukru, 1 balení skořicového cukru, cukr moučka na posypání

Vypracujeme si těsto, do kterého nalijeme pivo, zpracujeme a necháme odpočinout. Potom vyválíme 4 záviny, potřeme máslem, lehce posypeme strouhanými piškoty. Poklademe nahrubo strouhanými jablky (výborné jsou i hrušky), dáme rozinky, skořicový a v...

Sladká rýže s malinami

Sladká rýže s malinami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 l mléka, 300 g krátkozrnné rýže, 200 g malin, 1 balení skořicového cukru

Několik malin oddělíme stranou na ozdobení. V mléku uvaříme rýži doměkka, pak vhodíme zmražené nebo čerstvé maliny, dobře promíchejte a osladíme skořicovým cukrem.

Malinový tvaroh

Malinový tvaroh

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g měkkého tvarohu, 200 g zmražených malin, 2 balení skořicového cukru

Tvaroh promícháme s polorozmraženými malinami, přimícháme skořicový cukr a jíme samotné nebo na lívancích či v palačinkách.

Rýžový moučník

Rýžový moučník

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 ml mléka, 2 balení skořicového cukru, 2 balení vanilkového cukru, 250 ml Ramy Cremefine ke šlehání, 50 g rýže, ovoce na ozdobu podle chuti

Mléko přivedeme k varu a přidáme do něj skořicový cukr, vanilkový cukr a rýži. Opět přivedeme k varu a vaříme asi 30 minut, poté odstavíme. Mezitím dotuha ušleháme Ramu Cremefine ke šlehání, kterou pak do připravené schladlé směsi vmícháme. Dáme d...

Jablečný sen

Jablečný sen

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 ml mléka, 12 lžic polohrubé mouky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 6 lžic cukru krystal, 4 lžíce rostlinného oleje, 2 vejce, 6 jablek, 1 balení skořicového cukru

Vše smícháme a těsto vlijeme na plech. Na těsto nastrouháme jablka a posypeme skořicovým cukrem a máslovou drobenkou. Pečeme při 200 stupních asi 30 minut.

Jahodové řezy I.

Jahodové řezy I.

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

3 vejce, 1 hrneček cukru moučka, 1/2 hrnečku rostlinného oleje, 1/2 hrnečku vlažné vody, 2 hrnečky polohrubé mouky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 2 balení pomazánkového másla, 1 balení zakysané smetany, cukr moučka dle chuti, 1 balení skořicového cukru, jahody, 1 sáček ovocného želé, 1-2 lžíce rumu

Oddělíme žloutky od bílků, z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky šleháme s cukrem do pěny a postupně přidáváme olej s vodou a mouku s práškem do pečiva. Nakonec lehce vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a u...

Božský Perník

Božský Perník

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 hrnky hladké mouky, 2 hrnky kravského mléka, 1 hrnek slunečnicového oleje, 2 a půl hrnku cukru moučka, 2 lžíce kakaa, 3 lžíce rumu, 1 lžíce marmelády, 1 balení pudinkového prášku (čokoládový), 1 balíček skořicového cukru, 1 sáček kypřícího prášku do perníku, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva

V míse smícháme všechny sypké suroviny, přidáme ostatní a dobře promícháme. Pečeme na plechu, vyloženém pečícím papírem, cca 30 min při 180-190 stupních. Vychladlý perník můžeme polít libovolnou polevou. Těsta je hodně, takže je třeba použít velk...

Pudinkové řezy s jahodovým tvarohem

Pudinkové řezy s jahodovým tvarohem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g jemného tvarohu, 250 g jahod, 1 balení skořicového cukru, 1 sáček banánového pudinkového prášku, 2 vejce, půl sáčku kypřícího prášku do pečiva, 110 g cukru moučka, 0,5 l mléka, 150 g Hery, 100 g hladké mouky

Suroviny jsou uvedeny na malý plech. Nejprve si uvaříme pudink z půl litru mléka, do kterého přidáme 2 lžíce cukru. Necháme stranou. Cukr utřeme s měkkou Herou a vejci, postupně přidáme mouku a prášek do pečiva a umixujeme na hladké těsto (pokud ...

Pivní jablečný závin

Pivní jablečný závin

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení rostlinného tuku, 3 šálky hladké mouky, 300 ml piva (jaké Vám chutná), 6 nastrouhaných jablek, 1 skořicový cukr

Rostliný tuk nastrouháme a dáme na pomoučený vál, kde se těsto bude rozdělávat, přidáme tři hrnečky mouky a zalijeme troškou piva, rukama těsto propracujeme, pokuď se vám bude těsto zdát příliš tuhé přilijeme pivo, či naopak přidáme mouku. V troub...

Tvarohovo - jablečný koláč

Tvarohovo - jablečný koláč

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g polohrubé mouky, 1 vejce, špetka soli, 150 ml mléka, 50 ml rostlinného oleje, 20 g droždí (kvasnice), 1,5 lžíce cukru krystal, 600 g očištěných jablek, 250 g jemného tvarohu, 1 vanilkový cukr, 1 balení skořicového cukru, troška citronové kůry, troška skořice

Z mléka, trochy cukru a droždí připravíme kvásek. Mouku, kvásek, vejce, špetku soli, olej, krystalový cukr zpracujeme na vláčné těsto. Těsto přikryjeme a necháme vykynout. Mezitím jablíčka nastrouháme a smícháme se skořicovým cukrem. Do tvarohu př...

Hruškový koláč s tvarohem

Hruškový koláč s tvarohem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hladké mouky, 80 g moučkového cukru, 100 g másla, 500 g hrušek, 500 g tvarohu, 2 vejce, 2 balení skořicového cukru

Z mouky, změklého másla, 50 g cukru a soli vypracujeme těsto. Těsto položíme na vymaštěný plech a na okrajích přimáčkneme a poklademe nakrájenými hruškami a posypeme skořicovým cukrem. Pečeme v mírně rozehřáté troubě cca 20 min., dokud těsto nezrů...

Křehký hruškový koláč

Křehký hruškový koláč

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g másla, 130 g cukru moučka, 2 vejce, 150 g hladké mouky, 400 g hruškového kompotu + 1 lžíce šťávy, 1 balení skořicového cukru, 20 g škrobové moučky, 1 lžička kypřícího prášku do pečiva, trochu mandlových lupínků, trochu skořice

Z másla, mouky, cukru, hruškové šťávy, prášku do pečiva, vajec, škrobové moučky připravíme křehké těsto. Těsto vyválíme a přeneseme do vymazané dortové formy. Okapané a nakrájené hrušky rozložíme na těšto, posypeme je skořicí, mandlovými lupínky a...

Zapékaná jablka s banánovým krémem

Zapékaná jablka s banánovým krémem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g jablek, citronová šťáva z 1/2 citronu, 2 banány, 250 ml zakysané smetany, 2 vejce, 1 skořicový cukr, 1 vanilkový cukr, 2 lžíce rumu, 1 lžíce másla, 50 g rozinek

Jablká ošúpeme a nakrájame na plátky. Vložíme na vymastený pekáč, alebo tortovú formu, pokvapkáme citrónovou šťavou aby nezhnedli a posypeme škoricou alebo škoricovým cukrom. Premiešame, zarovnáme a zalejeme rozmixovanou hmotou z banánov, smotany,...

Rychlé lívance z borůvek

Rychlé lívance z borůvek

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 hrnečku borůvek, 2 hrnečky mléka, 2 vejce, 4 lžíce cukru krupice, špetka soli, 1,5 hrnečku polohrubé mouky, olej na smažení, 3-4 lžíce skořicového cukru, zakysaná smetana

V mléce rozšleháme žloutky s cukrem, přidáme sůl, mouku, oprané okapané borůvky a nakonec lehce vmícháme ušlehaný sníh z bílků. Na rozehřátém oleji pečeme malé lívanečky. Hotové teplé lívance namáčíme vrchní stranou do skořicového cukru. Před po...

Pouťový trdelník

Pouťový trdelník

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g polohrubé mouky, 250 ml mléka, 2 vejce, 1 droždí (kvasnice), 3 lžíce cukru moučka, 80 g tuku, skořicový cukr na obalení

Ze surovin a vzešlého kvásku vypracujeme měkké těsto, které necháme asi 30 minut vykynout. Poté vyválíme tenkou placku, nařežeme na pásky a obtáčíme jimi kremrolové trubičky či zavařovací sklenice. Trdelník pomažeme vejcem či olejem a obalíme ve s...

Zapečené těstoviny se sladkou krustičkou

Zapečené těstoviny se sladkou krustičkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g těstovin /nudle/, 5 vajec, 3 lžíce na drobenku + trochu do tvarohu, 1 lžíce citronové šťávy, 400 g jemného tvarohu, 1 sáček vanilkového cukru, 1 lžička citronové kůry, 300-400 g malin nebo jahod, borůvek, ostružin..., 2 lžíce másla, 3 lžíce hrubé mouky, 2 lžíce strouhaných oříšků, 1/2 balení skořicového cukru, trochu strouhanky a másla na formu, 140 g cukru krystal

Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu, scedíme a necháme okapat a trochu vychladit. Žloutky oddělíme od bílků. Bílky vyšleháme s krystalovým cukrem do tuhé pěny, postupně přišleháme žloutky a citronovou šťávu. Do směsi přidáme těstoviny a důkladně...

Fofr koláč

Fofr koláč

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g hladké mouky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 1 balení vanilkového cukru, 1 balení skořicového cukru, 6 lžic moučkového cukru, 400 ml mléka, špetka soli, 1 vejce, 1 balení želatiny v prášku, 1 balení ovocného kompotu

Ovoce scedíme, necháme okapat a šťávu uchováme na želatinu. Ostatní suroviny smícháme jako na palačinky, jen je těsto hustší, asi jako krupicová kaše. Pekáč vymažeme olejem a těsto do něho vlijeme. Dáme do předehřáté trouby na 200°C na 5...

stránka: