Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Skořicový cukr

Malinový tvaroh

Malinový tvaroh

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g měkkého tvarohu, 200 g zmražených malin, 2 balení skořicového cukru

Tvaroh promícháme s polorozmraženými malinami, přimícháme skořicový cukr a jíme samotné nebo na lívancích či v palačinkách.

Rýžový moučník

Rýžový moučník

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 ml mléka, 2 balení skořicového cukru, 2 balení vanilkového cukru, 250 ml Ramy Cremefine ke šlehání, 50 g rýže, ovoce na ozdobu podle chuti

Mléko přivedeme k varu a přidáme do něj skořicový cukr, vanilkový cukr a rýži. Opět přivedeme k varu a vaříme asi 30 minut, poté odstavíme. Mezitím dotuha ušleháme Ramu Cremefine ke šlehání, kterou pak do připravené schladlé směsi vmícháme. Dáme d...

Ovocná melounová miska

Ovocná melounová miska

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/4 vodního melounu, 6 švestek, 1 bluma, 1/2 sáčku skořicového cukru, 1/2 sáčku vanilkového cukru

Meloun vydlabeme a zbavíme pecek, nakrájíme na hranolky (můžeme použít ozdobný nůž na máslo). Švestky nakrájíme na měsičky. Ovocnou směs promícháme se skořicovým a vanilkovým cukrem. Necháme vychladit a nakonec dozdobíme žlutou blumou.

Grilovaný banana split

Grilovaný banana split

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks banánu, 2 lžičky slunečnicového oleje, 1 lžička skořicového cukru, 4 lžíce zmrzliny, 200 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 1 lžíce máty peprné

Banán podélně rozkrojíme i se slupkou. Pečeme ho na grilu nejprve minutu slupkou dolů, poté otočíme, a grilujeme další minutu. Podáváme posypané skořicovým cukrem, s kopečkem zmrzliny a ušlehanou smetanou. Ozdobíme mátou nebo meduňkou.

Pouťový trdelník

Pouťový trdelník

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g polohrubé mouky, 250 ml mléka, 2 vejce, 1 droždí (kvasnice), 3 lžíce cukru moučka, 80 g tuku, skořicový cukr na obalení

Ze surovin a vzešlého kvásku vypracujeme měkké těsto, které necháme asi 30 minut vykynout. Poté vyválíme tenkou placku, nařežeme na pásky a obtáčíme jimi kremrolové trubičky či zavařovací sklenice. Trdelník pomažeme vejcem či olejem a obalíme ve s...

Olejové palačinky s jablky

Olejové palačinky s jablky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 dcl mléka, 1 dcl rostlinného oleje, 2 vejce, špetka soli, 30 g cukru krupice, 160 g polohrubé mouky, 300 g jablek, 1 skořicový cukr, 1 vanilkový cukr, 1 lžička citrónové šťávy, 1 lžička škrobové moučky

Mléko vyšleháme s olejem a vejci. Přidáme sůl, cukr a mouku. Vše důkladně promícháme a necháme 15 minut odležet. Z těsta upečeme palačinky. Jablka očistíme, nakrájíme na kostky a vložíme do hrnce. Podlijeme trochou vody a lehce podusíme. Přidáme s...

Měsíční krajina

Měsíční krajina

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce, 20 dkg cukru moučky, 1 sklenku rostlinného oleje, 20 dkg hladké mouky, 1 kypřící prášek do pečiva, 3 zakysané smetany, 1 skořicový cukr, 2 pudinky vanilkové příchuti, 1 l mléka

Vyšleháme 4 celá vajíčka, přidáme moučkový cukr, olej, hladkou mouku, prášek do pečiva. Těsto vylijeme na vymazaný a vysypaný plech. Uvaříme vanilkový pudink dle návodu na obalu a ještě horký vlijeme na těsto. Pečeme asi 15 – 20 minut na 200 °C. P...

Tvarohovo - jablečný koláč

Tvarohovo - jablečný koláč

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g polohrubé mouky, 1 vejce, špetka soli, 150 ml mléka, 50 ml rostlinného oleje, 20 g droždí (kvasnice), 1,5 lžíce cukru krystal, 600 g očištěných jablek, 250 g jemného tvarohu, 1 vanilkový cukr, 1 balení skořicového cukru, troška citronové kůry, troška skořice

Z mléka, trochy cukru a droždí připravíme kvásek. Mouku, kvásek, vejce, špetku soli, olej, krystalový cukr zpracujeme na vláčné těsto. Těsto přikryjeme a necháme vykynout. Mezitím jablíčka nastrouháme a smícháme se skořicovým cukrem. Do tvarohu př...

Křehký hruškový koláč

Křehký hruškový koláč

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g másla, 130 g cukru moučka, 2 vejce, 150 g hladké mouky, 400 g hruškového kompotu + 1 lžíce šťávy, 1 balení skořicového cukru, 20 g škrobové moučky, 1 lžička kypřícího prášku do pečiva, trochu mandlových lupínků, trochu skořice

Z másla, mouky, cukru, hruškové šťávy, prášku do pečiva, vajec, škrobové moučky připravíme křehké těsto. Těsto vyválíme a přeneseme do vymazané dortové formy. Okapané a nakrájené hrušky rozložíme na těšto, posypeme je skořicí, mandlovými lupínky a...

Rychlé lívance z borůvek

Rychlé lívance z borůvek

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 hrnečku borůvek, 2 hrnečky mléka, 2 vejce, 4 lžíce cukru krupice, špetka soli, 1,5 hrnečku polohrubé mouky, olej na smažení, 3-4 lžíce skořicového cukru, zakysaná smetana

V mléce rozšleháme žloutky s cukrem, přidáme sůl, mouku, oprané okapané borůvky a nakonec lehce vmícháme ušlehaný sníh z bílků. Na rozehřátém oleji pečeme malé lívanečky. Hotové teplé lívance namáčíme vrchní stranou do skořicového cukru. Před po...

Opilé jablečné placičky

Opilé jablečné placičky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g jablek , 200 g polohrubé mouky, 2 vejce, 3 lžíce cukru krupice, 200 ml červeného vína, skořicový cukr a brusinkový kompot, olej

Oloupaná jablka nastrouháme na velké slzy, přidáme mouku, vejce, cukr a víno a zamícháme na těsto. Lívanečník nebo pánev potřeme olejem a smažíme malé placičky. Podáváme je posypané skořicovým cukrem a ke každé porci přidáme trochu brusinkového ...

Skořicové placičky ze škvarků

Skořicové placičky ze škvarků

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

130 g škvarek, 130 g hladké mouky, 1 lžíce cukru moučka, špetka soli, 1/4 lžičky skořice, 1 hřebíček, 1/2 lžičky citronové kůry, 1 slepičí vejce, 1 balení skořicového cukru

Umleté škvarky smícháme s moukou, ochutíme solí, cukrem, kořením a nastrouhanou citrónovou kůrou. Do směsi přidáme vejce a zpracujeme v těsto, které necháme přes noc odležet. Následující den z těsta vyválíme placku a z ní vykrájíme kolečka, která...

Závin s pivem

Závin s pivem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 kg hladké mouky, 1 balení ztuženého pokrmového tuku Omega, 2 ks žloutků, 1/4 l světlého piva, troška piškotů dětských, troška másla, 4 ks jablek, 1 hrst rozinek, sekané lískové ořechy, 1 sáček vanilkového cukru, 1 balení skořicového cukru, cukr moučka na posypání

Vypracujeme si těsto, do kterého nalijeme pivo, zpracujeme a necháme odpočinout. Potom vyválíme 4 záviny, potřeme máslem, lehce posypeme strouhanými piškoty. Poklademe nahrubo strouhanými jablky (výborné jsou i hrušky), dáme rozinky, skořicový a v...

Fofr koláč

Fofr koláč

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g hladké mouky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 1 balení vanilkového cukru, 1 balení skořicového cukru, 6 lžic moučkového cukru, 400 ml mléka, špetka soli, 1 vejce, 1 balení želatiny v prášku, 1 balení ovocného kompotu

Ovoce scedíme, necháme okapat a šťávu uchováme na želatinu. Ostatní suroviny smícháme jako na palačinky, jen je těsto hustší, asi jako krupicová kaše. Pekáč vymažeme olejem a těsto do něho vlijeme. Dáme do předehřáté trouby na 200°C na 5...

Jablečno - zázvorový koláč

Jablečno - zázvorový koláč

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g hladké mouky, 200 g másla, 150 g cukru moučka, 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva, 3 lžičky mletého zázvoru, 500 g očištěných jablek, 3 vejce, trochu skořicového cukru

Moučkový cukr a 175 g másla vyšleháme do pěny. Přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva, celé vejce a zázvor. 22 cm dortovou formu vymažeme máslem a naplníme těstem. Jablíčka nakrájíme na osminky a uložíme navrch. Posypeme skořicovým cukrem, pok...

Bratislavský kousek nebe

Bratislavský kousek nebe

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 vajec, 200 g cukru krupice, 2 sáčky vanilkového cukru, 100 ml rostlinného oleje, 200 ml vody, 250 g polohrubé mouky, 2 lžíce kakaa, 1 sáček vanilkového pudinku, 3 balení zakysané smetany, 3 lžíce cukru moučky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 1 balení skořicového cukru

Základní těsto vytvoříme tak, že smícháme vejce, cukr a vanilkový cukr a vyšleháme mixérem do lehké pěny. Poté přidáme olej, vodu, polohrubou mouku, prášek do pečiva a zase vyšleháme. Necháme odležet a zatím si vyložíme větší pekáč s vyšším okraje...

Jemný jablkovo - brusinkový koláč

Jemný jablkovo - brusinkový koláč

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

360 g hladké mouky, 200 g vepřového sádla, 2 vejce, 2 lžíce octa, 2 a 1/2 lžíce cukru krystal, špetka soli, 750 g očištěných jablek, asi 150 g cukru moučka, 1 lžička skořice, hrst sušených rozinek, hrst sušených brusinek, 100 g mletých dětských piškot, 1 skořicový cukr na posypání

Z mouky, sádla, vajec, cukru, soli a octa vypracujeme těsto, které zabalíme do fólie a odložíme na 2 hodiny do lednice. Jablka nastrouháme nahrubo, osladíme je, přidáme piškoty, skořici, rozinky a brusinky. Plech vymastíme a vysypeme moukou. Tě...

Brusinkovo-rozinkoví šneci

Brusinkovo-rozinkoví šneci

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení listového těsta, 2 hrsti rozinek (modré i žluté), 6 lžic brusinkového kompotu, 2 skořicové cukry, 1 vejce

Těsto rozválíme a rovnoměrně potřeme brusinkovým kompotem, posypeme rozinkami a skořicovým cukrem. Pak zamotáme v ruličku, kterou pomažeme rozmíchaným vejcem a nakrájíme na stejnoměrné kousky a poklademe na pečící papír. V rozehřáté troubě pečeme ...

Adventní šneci z kynutého těsta

Adventní šneci z kynutého těsta

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

Těsto: 200 ml mléka, 100 ml slunečnicového oleje, 1 vejce, 3 lžíce rumu, 500 g polohrubé mouky, 20 g droždí , špetka soli, 3 plnější lžíce cukru krupice, Na potření těsta: 80 g rozpuštěného másla, Náplň: asi 6 středních jablek, 2 sáčky skořicového cukru, 4 hrsti nasekaných vlašských ořechů, Na potření šneků: 3 lžíce kondenzovaného mléka, 2 lžíce rumu, 2 lžičky pomerančové kůry, Na posypání: hrst mandlových lupínků nebo nudliček

Do nádoby pekárny vložíme přísady na těsto v pořadí tekuté a pak sypké. Zapneme program "těsto". Po skončení programu vykynuté těsto rozpůlíme a každou část vyválíme na obdélník. Vyválené těsto potřeme rozpuštěným máslem, rovnoměrně poklademe olo...

Jablkový píchanec

Jablkový píchanec

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 slepičích vajec, 3 lžíce polotučného mléka, 1 balení másla, 150 g polohrubé mouky, 120 g cukru moučka, 1/2 balení kypřícího prášku do pečiva, 7-8 jablek, 1 balení skořicového cukru

Vaječné žloutky s cukrem utřeme do pěny, přidáme roztopené máslo a tři lžíce mléka či smetany. Do takto připravené směsi vmícháme půl sáčku prášku do pečiva a polohrubou mouku. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který následně také zapracujeme do těsta. ...

Štrůdl lenivé hospodyňky

Štrůdl lenivé hospodyňky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g hladké mouky, 1 Heru, 125 ml kefíru, 1 vejce, 2 lžíce strouhanky, 3 hrsti mletých vlašských ořechů, 2 skořicové cukry, 1 hrst rozinek, 6 jablek

Z mouky, Hery a kefíru (kyselého mléka) vypracujeme těsto a rozdělíme na tři díly. Každý tence vyválíme, potřeme rozpuštěnou Herou, strouhankou, posypeme strouhanými ořechy a poklademe krouhanými nebo strouhanými jablky. Ochutíme skořicovým cukrem...

Fanky

Fanky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hladké mouky, 1,5 lžíce moučkového cukru, 2 ks žloutků, 2 lžíce zakysané smetany, 2 lžíce másla, 1 lžíce rumu, 1 sklenka slunečnicového oleje na smažení, 1 lžíce skořicového cukru na posypání

Do mouky přidáme změklé máslo, cukr, žloutky, smetanu, rum a vypracujeme těsto. Poté ho přikryjeme utěrkou a necháme hodinu odpočinout. Poté těsto na pomoučeném vále vyválíme, rádýlkem nakrájíme na čtverečky, uprostřed uděláme dva řezy a poté peče...

Jablečný sen

Jablečný sen

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 ml mléka, 12 lžic polohrubé mouky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 6 lžic cukru krystal, 4 lžíce rostlinného oleje, 2 vejce, 6 jablek, 1 balení skořicového cukru

Vše smícháme a těsto vlijeme na plech. Na těsto nastrouháme jablka a posypeme skořicovým cukrem a máslovou drobenkou. Pečeme při 200 stupních asi 30 minut.

Jahodové řezy I.

Jahodové řezy I.

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

3 vejce, 1 hrneček cukru moučka, 1/2 hrnečku rostlinného oleje, 1/2 hrnečku vlažné vody, 2 hrnečky polohrubé mouky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 2 balení pomazánkového másla, 1 balení zakysané smetany, cukr moučka dle chuti, 1 balení skořicového cukru, jahody, 1 sáček ovocného želé, 1-2 lžíce rumu

Oddělíme žloutky od bílků, z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky šleháme s cukrem do pěny a postupně přidáváme olej s vodou a mouku s práškem do pečiva. Nakonec lehce vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a u...

Božský Perník

Božský Perník

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 hrnky hladké mouky, 2 hrnky kravského mléka, 1 hrnek slunečnicového oleje, 2 a půl hrnku cukru moučka, 2 lžíce kakaa, 3 lžíce rumu, 1 lžíce marmelády, 1 balení pudinkového prášku (čokoládový), 1 balíček skořicového cukru, 1 sáček kypřícího prášku do perníku, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva

V míse smícháme všechny sypké suroviny, přidáme ostatní a dobře promícháme. Pečeme na plechu, vyloženém pečícím papírem, cca 30 min při 180-190 stupních. Vychladlý perník můžeme polít libovolnou polevou. Těsta je hodně, takže je třeba použít velk...

stránka: