Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Skořicový cukr

Grilovaný banana split

Grilovaný banana split

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks banánu, 2 lžičky slunečnicového oleje, 1 lžička skořicového cukru, 4 lžíce zmrzliny, 200 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 1 lžíce máty peprné

Banán podélně rozkrojíme i se slupkou. Pečeme ho na grilu nejprve minutu slupkou dolů, poté otočíme, a grilujeme další minutu. Podáváme posypané skořicovým cukrem, s kopečkem zmrzliny a ušlehanou smetanou. Ozdobíme mátou nebo meduňkou.

Pudinková žemlovka

Pudinková žemlovka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 rohlíků, 2 větší jablka, 2 větší hrušky, 1,1 l mléka, 2 pudinky dle chuti, 1 skořicový cukr, 1 lžička másla, 1 vejce, rum, strouhaný kokos

Rohlíky nakrájíme na kolečka a pokapeme mlékem. Nenamáčíme. Dle návodu si v 1 litru mléka uvaříme 2 pudinky a necháme vychladnout. Jablka a hrušky oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Zapékací formu vymažeme máslem a vysypeme strouhaným kok...

Bleskový koláč s jablky

Bleskový koláč s jablky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 hrnky hrubé mouky, 1 hrnek polohrubé mouky, 2 hrnky cukru krupice, 1 hrnek polotučného mléka, 1 hrnek slunečnicového oleje, 1 hrnek jablek, 3 vejce, 1/2 hrnku vlašských ořechů, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 1 sáček vanilkového cukru, 1 balení skořicového cukru, 2 lžíce kakaa

Do mísy dáme mouku s práškem do pečiva. Postupně přidáme všechny cukry, kakao, olej, vejce, nastrouhané jablka a namleté vlašské ořechy. Vše dobře promícháme a těsto vlijeme na vymaštěný a moukou vysypaný plech. Upečeme v předehřáté troubě 25-30...

Jablečný nákyp

Jablečný nákyp

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 větších jablek, 4 dkg krystalového cukru, 1 sáček skořicového cukru, 2 vejce, 3 lžíce strouhanky, 6 lžic šlehačky (neušlehané), 1 lžíce másla (na vymazání), cukr moučka

Jablka oloupeme, nahrubo nastrouháme a dáme do mísy. Přisypeme krystalový cukr, skořicový cukr, přidáme vejce, strouhanku, šlehačku a všechno dobře promícháme. Pekáček vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Směs do něj vlijeme, uhladíme a upečeme...

Jablkový píchanec

Jablkový píchanec

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 slepičích vajec, 3 lžíce polotučného mléka, 1 balení másla, 150 g polohrubé mouky, 120 g cukru moučka, 1/2 balení kypřícího prášku do pečiva, 7-8 jablek, 1 balení skořicového cukru

Vaječné žloutky s cukrem utřeme do pěny, přidáme roztopené máslo a tři lžíce mléka či smetany. Do takto připravené směsi vmícháme půl sáčku prášku do pečiva a polohrubou mouku. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který následně také zapracujeme do těsta. ...

Křehké rozetky

Křehké rozetky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

Těsto: 225 g hladké mouky, 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva, 75 g cukru moučka, 1 sáček vanilkového cukru, 125 g másla, 1 vejce, Drobenka: 125 g hladké mouky, 2 lžičky kakaa, 1 sáček skořicového cukru, 1 sáček vanilkového cukru, 50 g cukru moučka, 100 g změklého másla, Na potření rozetek: 25 g rozpuštěného másla

Do mísy dáme všechny sypké přísady na přípravu těsta, vklepneme vejce, přidáme máslo a vše zpracujeme na hladké těsto, které na chvíli odložíme do chladu. Zatím si připravíme drobenku - všechny ingredience na drobenku dobře promneme. Vychlazené ...

Zapečený nákyp z rýže a ovoce

Zapečený nákyp z rýže a ovoce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g rýže, smetana či mléko dle potřeby, 1 vejce, 1 - 2 lžíce cukru krupice, voda dle potřeby, 2 - 3 balení skořicového cukru na posypání, 1/2 lžičky soli, švestky na povrch dle potřeby, 5 - 6 jablek

Rýži uvaříme téměř doměkka v osolené vodě. Ke skoro dovařené vlijeme smetanu či mléko a 2 lžíce másla, trochu přisladíme. Směs musí mít hustotu hustší kaše. Raději lehce mícháme, aby se rýže nepřipálila. Mezitím rozkrájíme neloupaná jablka na čtvr...

Zapékaná jablka s banánovým krémem

Zapékaná jablka s banánovým krémem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g jablek, citronová šťáva z 1/2 citronu, 2 banány, 250 ml zakysané smetany, 2 vejce, 1 skořicový cukr, 1 vanilkový cukr, 2 lžíce rumu, 1 lžíce másla, 50 g rozinek

Jablká ošúpeme a nakrájame na plátky. Vložíme na vymastený pekáč, alebo tortovú formu, pokvapkáme citrónovou šťavou aby nezhnedli a posypeme škoricou alebo škoricovým cukrom. Premiešame, zarovnáme a zalejeme rozmixovanou hmotou z banánov, smotany,...

Ovocná melounová miska

Ovocná melounová miska

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/4 vodního melounu, 6 švestek, 1 bluma, 1/2 sáčku skořicového cukru, 1/2 sáčku vanilkového cukru

Meloun vydlabeme a zbavíme pecek, nakrájíme na hranolky (můžeme použít ozdobný nůž na máslo). Švestky nakrájíme na měsičky. Ovocnou směs promícháme se skořicovým a vanilkovým cukrem. Necháme vychladit a nakonec dozdobíme žlutou blumou.

Rýžový moučník

Rýžový moučník

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 ml mléka, 2 balení skořicového cukru, 2 balení vanilkového cukru, 250 ml Ramy Cremefine ke šlehání, 50 g rýže, ovoce na ozdobu podle chuti

Mléko přivedeme k varu a přidáme do něj skořicový cukr, vanilkový cukr a rýži. Opět přivedeme k varu a vaříme asi 30 minut, poté odstavíme. Mezitím dotuha ušleháme Ramu Cremefine ke šlehání, kterou pak do připravené schladlé směsi vmícháme. Dáme d...

Fanky

Fanky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hladké mouky, 1,5 lžíce moučkového cukru, 2 ks žloutků, 2 lžíce zakysané smetany, 2 lžíce másla, 1 lžíce rumu, 1 sklenka slunečnicového oleje na smažení, 1 lžíce skořicového cukru na posypání

Do mouky přidáme změklé máslo, cukr, žloutky, smetanu, rum a vypracujeme těsto. Poté ho přikryjeme utěrkou a necháme hodinu odpočinout. Poté těsto na pomoučeném vále vyválíme, rádýlkem nakrájíme na čtverečky, uprostřed uděláme dva řezy a poté peče...

Žemlovka

Žemlovka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 rohlíků, 1/4 l polotučného mléka, 5-6 jablek, 120 g cukru krupice, 100 g másla, 5 slepičích vejec, 5 lžic rumu, 1 balení skořicového cukru, 1/2 hrnku rozinek, 1 balení vanilkového cukru, 1 lžíce citronové kůry

Rohlíky z minulého dne nakrájíme na slabé plátky a navlhčíme ve směsi našlehaných vajec a mléka. Omytá jablka oloupeme, zbavíme jadřince, nakrájíme na slabé plátky a pokapeme rumem. Pekáček vymastíme máslem, na dno rozložíme vrstvu rohlíků, na to ...

Brusinkovo-rozinkoví šneci

Brusinkovo-rozinkoví šneci

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení listového těsta, 2 hrsti rozinek (modré i žluté), 6 lžic brusinkového kompotu, 2 skořicové cukry, 1 vejce

Těsto rozválíme a rovnoměrně potřeme brusinkovým kompotem, posypeme rozinkami a skořicovým cukrem. Pak zamotáme v ruličku, kterou pomažeme rozmíchaným vejcem a nakrájíme na stejnoměrné kousky a poklademe na pečící papír. V rozehřáté troubě pečeme ...

Opilé jablečné placičky

Opilé jablečné placičky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g jablek , 200 g polohrubé mouky, 2 vejce, 3 lžíce cukru krupice, 200 ml červeného vína, skořicový cukr a brusinkový kompot, olej

Oloupaná jablka nastrouháme na velké slzy, přidáme mouku, vejce, cukr a víno a zamícháme na těsto. Lívanečník nebo pánev potřeme olejem a smažíme malé placičky. Podáváme je posypané skořicovým cukrem a ke každé porci přidáme trochu brusinkového ...

Jablečný koláč z oříškového těsta

Jablečný koláč z oříškového těsta

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g lískových oříšků, 300 g hladké mouky, 80 g cukru moučka, 1 vejce, 200 g másla, 3 lžíce džemu (brusinkového nebo malinového), 4 jablka, 1/2 sáčku skořicového cukru, špetka muškátového květu

Oříšky nasypeme na suchou pánev a krátce je za stálého míchání opražíme, dáváme pozor, abychom je nepřipálili. Pánev vypneme, oříšky přesypeme do čisté utěrky a dobře je promneme, aby se zbavily slupek. Oloupané oříšky nastrouháme. Na vál prosije...

Malinový tvaroh

Malinový tvaroh

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g měkkého tvarohu, 200 g zmražených malin, 2 balení skořicového cukru

Tvaroh promícháme s polorozmraženými malinami, přimícháme skořicový cukr a jíme samotné nebo na lívancích či v palačinkách.

Jahodové řezy I.

Jahodové řezy I.

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

3 vejce, 1 hrneček cukru moučka, 1/2 hrnečku rostlinného oleje, 1/2 hrnečku vlažné vody, 2 hrnečky polohrubé mouky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 2 balení pomazánkového másla, 1 balení zakysané smetany, cukr moučka dle chuti, 1 balení skořicového cukru, jahody, 1 sáček ovocného želé, 1-2 lžíce rumu

Oddělíme žloutky od bílků, z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky šleháme s cukrem do pěny a postupně přidáváme olej s vodou a mouku s práškem do pečiva. Nakonec lehce vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a u...

Podzimní švestkový koláč

Podzimní švestkový koláč

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g + 150 g hladké mouky, 30 g droždí, 150 ml mléka, 100 g + 150 g + 50 g másla, 1 vejce, špetka soli, 50 g cukru moučka, 1 kg švestek, 150 g třtinového cukru, 1 balení skořicového cukru, 1 lžíce rumu

Zpracujeme suroviny na kynuté těsto běžným způsobem (500 g mouky, droždí, mléko, 100 g másla, sůl a cukr moučku), dáme kynout. Po vykynutí těsto rozdělíme na 4 díly, z nichž vytvoříme vlastní korpus koláče - můžeme těsto vyválet, můžeme je vytvaro...

Skořicové placičky ze škvarků

Skořicové placičky ze škvarků

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

130 g škvarek, 130 g hladké mouky, 1 lžíce cukru moučka, špetka soli, 1/4 lžičky skořice, 1 hřebíček, 1/2 lžičky citronové kůry, 1 slepičí vejce, 1 balení skořicového cukru

Umleté škvarky smícháme s moukou, ochutíme solí, cukrem, kořením a nastrouhanou citrónovou kůrou. Do směsi přidáme vejce a zpracujeme v těsto, které necháme přes noc odležet. Následující den z těsta vyválíme placku a z ní vykrájíme kolečka, která...

Jablkové lívance

Jablkové lívance

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg jablek, 3 vajec, 300 g polohrubé mouky, 1 lžička skořicového cukru, 400 ml bílého vína, špetka soli, 100 ml slunečnicového oleje

Jablka oloupeme, vyndáme z nich jádřince a nastrouháme do mísy. Přidáme rozkvedlané vejce, polohrubou mouku, skořicový cukr, bílé víno a špetku soli. Důkladně rozkvedláme. Na pánvi rozpálíme olej a smažíme na něm malé placičky z obou stran dozlato...

Lívanečky z podmáslí

Lívanečky z podmáslí

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hladké mouky, 3 vejce, 350 ml podmáslí, 50 ml jemně perlivé minerálky, špetka soli, 1 balení skořicového cukru

Do mísy dáme podmáslí, vejce, mouku, minerálku a špetku soli a rozmícháme v hladké těsto. Necháme je chvíli odpočinout Na oleji usmažíme v lívanečníku nebo na pánvi lívance z obou stran. Hotové lívance bud obalíme ve skořicovém cukru nebo podávám...

Hruškové smetanové řezy

Hruškové smetanové řezy

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g polohrubé mouky, 100 g másla, 80 g cukru moučka, 1 vanilkový cukr, 3 vejce, 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva, 800 g hrušek, 4 lžíce sladké smetany, trochu skořicového cukru

Máslo, moučkový cukr, vanilku a celé vejce vyšleháme. Přidáme smetanu, prosátou mouku a prášek do pečiva. 26 cm dortovou formu vymažeme máslem, těsto rozetřeme do formy, poklademe nařezanými polovinami hrušek, posypeme skořicovým cukrem a pečeme a...

Závin s pivem

Závin s pivem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 kg hladké mouky, 1 balení ztuženého pokrmového tuku Omega, 2 ks žloutků, 1/4 l světlého piva, troška piškotů dětských, troška másla, 4 ks jablek, 1 hrst rozinek, sekané lískové ořechy, 1 sáček vanilkového cukru, 1 balení skořicového cukru, cukr moučka na posypání

Vypracujeme si těsto, do kterého nalijeme pivo, zpracujeme a necháme odpočinout. Potom vyválíme 4 záviny, potřeme máslem, lehce posypeme strouhanými piškoty. Poklademe nahrubo strouhanými jablky (výborné jsou i hrušky), dáme rozinky, skořicový a v...

Krémový hruškový koláč

Krémový hruškový koláč

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

Těsto na korpus: 300 g hladké mouky, 100 g cukru moučka, 150 g másla, 1 vejce, Náplň: 6 hrušek, 1 lžíce skořicového cukru, 2 lžíce rozinek, 3 lžíce nasekaných lískových ořechů, Lité těsto: 1 lžíce polohrubé mouky, 3 lžíce cukru krystal, 2 vejce, 180 ml mléka, olej a hrubá mouka na vymazání a vysypání formy

Mouku s cukrem promícháme, přidáme k nim rozměklé máslo a vejce. Zpracujeme hladké těsto, které necháme odpočinout v chladu. Kulatou formu vymažeme olejem a vysypeme moukou. Těsto rozválíme na silnější plát a pomocí prstů natlačíme do formy se zvý...

Křehký hruškový koláč

Křehký hruškový koláč

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g másla, 130 g cukru moučka, 2 vejce, 150 g hladké mouky, 400 g hruškového kompotu + 1 lžíce šťávy, 1 balení skořicového cukru, 20 g škrobové moučky, 1 lžička kypřícího prášku do pečiva, trochu mandlových lupínků, trochu skořice

Z másla, mouky, cukru, hruškové šťávy, prášku do pečiva, vajec, škrobové moučky připravíme křehké těsto. Těsto vyválíme a přeneseme do vymazané dortové formy. Okapané a nakrájené hrušky rozložíme na těšto, posypeme je skořicí, mandlovými lupínky a...

stránka: