Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci škvarky

Škvarková pomazánka

Škvarková pomazánka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g škvarků, 2 uvařená vejce, 2 nakládané okurky, 1 cibule, 2 lžička hořčičné omáčky, sůl dle chuti, pepř mletý dle chuti, petrželová nať

Pevné složky semeleme na masovém strojku, přidáme koření, promícháme. Mažeme na chléb a posypeme jemně sekanou petrželkou-

Skořicové placičky ze škvarků

Skořicové placičky ze škvarků

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

130 g škvarek, 130 g hladké mouky, 1 lžíce cukru moučka, špetka soli, 1/4 lžičky skořice, 1 hřebíček, 1/2 lžičky citronové kůry, 1 slepičí vejce, 1 balení skořicového cukru

Umleté škvarky smícháme s moukou, ochutíme solí, cukrem, kořením a nastrouhanou citrónovou kůrou. Do směsi přidáme vejce a zpracujeme v těsto, které necháme přes noc odležet. Následující den z těsta vyválíme placku a z ní vykrájíme kolečka, která...

Škvarkové pracny

Škvarkové pracny

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g hladké mouky, 100 g cukru moučka, 250 g másla, 100 g mletých škvarků, 30 g kakaa, 1 lžička skořice, troška hřebíčku

V míse smícháme mouku s cukrem, přidáme tuk na pečení, mleté škvarky, kakao, lžičku mleté skořice a špetku drceného hřebíčku. Vypracujeme hladké těsto. Formičky na pracny pečlivě vytřeme rozpuštěným máslem a naplníme těstem. Naplněné formičky ro...

Škvarkové placky

Škvarkové placky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg hladké mouky, 1 kostka droždí, 1 vejce, 0,5 kg škvarků, 2 lžíce rozehřátého sádla, 750 ml mléka

Ze všech ingrediencí vypracujeme těsto. Uděláme menší bochánky, trochu je zplacatíme a na každé placičce nožem naznačíme mřížky. Trochu je potřeme rozpuštěným sádlem. Dáváme do horké trouby, když jsou shora upečené, obrátíme je na druhou stranu a ...

Škvarkové zelňáčky

Škvarkové zelňáčky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kyselého zelí, 500 g hladké mouky, 250 g škvarků, 1 vejce, pepř, sůl

Kysané zelí překrájíme, přidáme mouku, umleté škvarky, vejce, opepříme, osolíme a vypracujeme těsto, které rozválíme na plát. Přeneseme ho na vymazaný plech, rádýlkem nakrájíme na malé čtverečky a dáme péct. Pečeme při 190 °C, cca 10 minut.

Loupáčky ze škvarků

Loupáčky ze škvarků

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g polohrubé mouky, 125 g škvarků, 50 g sádla, 1 žloutek, 3 dcl mléka, 50 g droždí (kvasnic), 1 vejce, špetka kmínu, špetka soli

Připravíme kvásek z droždí, jedné lžíce mouky a trošky mléka. Vzešlý kvásek přidáme do prosáté mouky, přilijeme mléko, rozkvedlaný žloutek, rozehřáté sádlo a uděláme těsto. Přidáme škvarky a uděláme těsto, které poté přikryjeme utěrkou a necháme h...

Zelné placky po moravsku

Zelné placky po moravsku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g kysaného zelí, 300 g hladké mouky, 100 g škvarků, 100 ml mléka, 2 lžíce sádla, 2 ks vajec, 5 lžic olivového oleje, špetka pepře, špetka soli

Zelí nakrájíme na menší kousky, rozpustíme sádlo a na něm podusíme nakrájené zelí, osolíme, podlijeme mlékem a necháme dusit. Poté necháme vychladnout, když je zelí vychladlé, přisypeme mouku, přidáme škvarky, vejce a vypracujeme těsto, ze kterého...

Bagačata

Bagačata

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g brambor, 100 g umletých škvarků, 2 ks vajec, 3 stroužky česneku, 150 g polohrubé mouky, 2 lžíce olivového oleje, špetka majoránky, špetka soli

Brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme najemno na jemném struhadle. Škvarky nameleme a přidáme k nastrouhaným bramborům, dále přidáme vejce, utřený česnek se solí, majoránku, mouku a uděláme těsto, které následně rozdělíme na menší díly a ty vyv...

Jihočeský bramborový bác

Jihočeský bramborový bác

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 100 g anglické slaniny v plátcích, 1/2 veky, 4 lžíce hladké mouky, 4 lžíce vepřových škvarků, 4 lžíce mléka, 4 stroužky česneku, 2 vejce, sádlo důe potřeby, drcený kmín, sůl, pepř

Jednu polovinu brambor omyjeme a uvaříme ve slupce.Když brambory vychladnou,oloupeme je a nahrubo nastrouháme.Druhou polovinu omyjeme,oloupeme a zasyrova nastrouháme nahrubo.Potom všechny brambory smícháme,přidáme mouku,vejce,posekané nebo umleté ...

Brambory se škvarky a okurkou

Brambory se škvarky a okurkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 200 g sterilovaných okurek, 300 g škvarků, 2 ks mrkve, 2 ks cibule, 1 lžíce rajčatového protlaku, sůl, pepř, bobkový list

Oloupeme cibuli a mrkev, pokrájíme je na malé kousky a osmažíme na pánvi společně se škvarky, přendáme vše do hrnce. Přidáme oloupané a na malé kousky nakrájené brambory a zalijeme vodou. Necháme pozvolna pod pokličkou vařit. Na větší kousky nakrá...

Koláčky škvarkové

Koláčky škvarkové

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g škvarků, 500 g hladké mouky, 200 g cukru moučka, 2 ks vajec, 1 ks citrónu, ovocná marmeláda podle chuti

Umleté škvarky na vále smícháme s moukou, přidáme vejce, cukr, citronovou šťávu a citrónovou kůru. Vypracujeme těsto, které si rozdělíme na 4 díly a postupně každý díl vyválíme na pomoučeném vále na plát silný 5 mm a vykrajujeme kolečka nebo jiné ...

Křupavé škvarkové pagáčky

Křupavé škvarkové pagáčky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hladké mouky, 500 g škvarků, 250 ml zakysané smetany, 50 g droždí (kvasnice), 3 vejce, špetka soli

Droždí rozmrvíme do smetany a necháme napučet. Škvarky posekáme a smícháme s 1/3 mouky. Zbylou mouku smícháme se smetanou, se solí, 2 vejci a vypracujeme těsto, které na pomoučené pracovní desce vyválíme. Těsto potřeme škvarkami a přeložíme jako o...

Křehké škvarkové pagáčky

Křehké škvarkové pagáčky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g hladké mouky, 180 g polohrubé mouky, 250 g škvarků, 20 g droždí , 100 ml sladkého mléka, 2 žloutky, 2 lžíce smetany, špetka soli, 1 vejce na potření

Do múky dáme zomleté škvarky, v mlieku nakysnuté droždie, žĺtky, smotanu, soľ a dobre vypracujeme. cesto rozvaľkáme na obdĺžnik, poskladáme na štvoro a necháme stať 30 minút. Potom cesto rozvaľkáme, znovu poskladáme a necháme odpočívať. Nakoniec c...

Bramborová roláda s houbami

Bramborová roláda s houbami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení Bramborového těsta v prášku, 2 lžíce tuku, 1 cibule, 300 g hub, 2 vejce, 1/2 hrnečku strouhanky, 1/2 hrnečku sádla, 1 hrst škvarků

Běžným způsobem připravené těsto na vále rozválíme. Nakrájenou cibuli zpěníme na tuku, přidáme očištěné a rozkrájené houby a podusíme. Po změknutí odstavíme, do prochladlého přidáme vejce a zahustíme strouhankou. Rozvrstvíme na bramborové těsto, p...

Škvarková pomazánka s mletými houbami

Škvarková pomazánka s mletými houbami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g husích škvarků, 200 g hub naložených v octě, 1 cibule, 1 paprika, troška mletého pepře, sůl podle potřeby

Oškvarky, oplachnuté huby, cibuľu a očistenú zelenú papriku zomelieme, pridáme mleté čierne korenie a dobre vymiešame.

Jarní pagáčky

Jarní pagáčky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g škvarků, 2 žloutky, 250 g polohrubé mouky, 20 g droždí (kvasnic), 250 ml mléka, 1 lžička soli, 1 jarní cibulka

Škvarky rozemeleme na strojku nebo v mixéru. Vložíme je do misky a přilijeme vaječné žloutky a sůl. Přidáme na kolečka nakrájenou jarní cibulku a mléko. Dobře promícháme. Rozdrobíme droždí a po částech vmícháme mouku. Ručně zpracujeme v hladké těs...

Pagáčky z listového těsta

Pagáčky z listového těsta

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 plátek listového těsta, 100 g škvarků, 6 lžic bílého vína, 1 vejce, 2 lžíce hrubozrnné soli

Škvarky umeleme na masovém strojku. Listové těsto rozválíme na tenký plát. Posypeme škvarky a dobře zakápneme bílým vínem. Poté těsto přeložíme a znovu vyválíme. Zopakujeme asi třikrát. Vyválený silnější plát poté zakryjeme utěrkou a necháme chvíl...

Škvarková  pomazánka s okurkou

Škvarková pomazánka s okurkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g škvarků, 2 vejce uvařená natvrdo, 1 cibule, 2 lžíce plnotučné hořčice, špetka soli, 1 sterilovaná okurka

Škvarky umeleme na masovém mlýnku, přidáme nadrobno nakrájená vejce a jemně nakrájenou cibuli. Ochutíme hořčicí a solí a důkladně promícháme. Nakonec přidáme nadrobno nakrájenou okurku. Podáváme namazané na chlebu. Můžeme ozdobit paprikou, rajčete...

Škvarková pomazánka za pár korun

Škvarková pomazánka za pár korun

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 uvařená vejce, 100 g mletých škvarků, 1 cibule, 2 okurky, 1 lžíce plnotučné hořčice

Nakrájíme si nadrobno vajíčka, cibuli, okurky, pak přidáme mleté škvarky a hořčici. Vše důkladně promícháme a podáváme s pečivem.

Škvarkové rohlíčky

Škvarkové rohlíčky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hladké mouky, 250 g tuku, 2 žloutky, 2 dcl mléka, 20 g droždí (kvasnice), 250 g škvarků, 1 vejce, špetka soli, 1 lžíce kmínu

Škvarky si umeleme a dáme stranou. Z mouky, změklého tuku, žloutků, mléka a droždí vypracujeme hladké těsto. Těsto rozdělíme na 6 bochánků, každý rozválíme na placku a vykrájíme z něj 16 dílků. Každý dílek potřeme umletými škvarky, které jsem zleh...

Škvarkové pirohy

Škvarkové pirohy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 3 vejce, 200 g hrubé mouky, 100 g krupice, 1 lžička soli, 1 lžíce sádla, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 150 g škvarků, 50 ml slunečnicového oleje

Brambory uvaříme ve slupce (můžeme den předem) a necháme vychladnout. Poté je oloupeme a nastrouháme nahrubo. Smícháme je s jedním vejcem, hrubou moukou, krupicí a solí. Vypracujeme a necháme 5 minut odpočívat. Mezitím si nakrájíme cibuli a česnek...

Housky se škvarkami

Housky se škvarkami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

3/4 kg hladké mouky, 50 g pohankové mouky, 520 ml mléka, 2 lžičky soli, 100 g škvarků, 1 lžička cukru krupice, 30 g droždí (kvasnic), hrst lněného semínka, hrst slunečnicového semínka, hrst máku, hrst kmínu, lžíce hrubé mořské soli, lžíce grilovacího koření

Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, zasypeme cukrem, přikryjeme a necháme kvásek v teple vzejít. Do mísy si připravíme obě mouky se solí, vlijeme kvásek, zbytek mléka a pomalu zpracováváme v hladké kynuté těsto. Po spojení ingrediencí přidáme jem...

Mozeček se škvarky

Mozeček se škvarky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g másla, 150 g droždí (kvasnice), 150 g škvarků, 2 cibule, 4-5 vajec, mletý pepř, drcený kmín, pažitka, sůl

Na másle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, rozdrobíme do ní droždí a necháme ho rozpustit, až začne růžovět a vonět. Přidáme posekané škvarky, sůl, pepř, drcený kmín a do dobře osmahnutého rozklepneme ještě vejce a mícháme, až vše kašovitě zhoustn...

Netradiční pagáčky

Netradiční pagáčky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g krupice, 250 g mletých škvarků, 3 žloutky, 50 ml zakysané smetany, 5 lžic rumu, 15 g droždí, 1 lžíce cukru krystal, 125 ml mléka, 1 vejce na potřeni, sůl podle potřeby, špetka drceného kmínu

Na dosku dáme krupicu, posolíme a premiešame s pomletými škvarkami. Pridáme ostatne súčasti spolu s droždím , ktoré sme predtým rozdrobili v mlieku s cukrom a nechali vykysnúť. Cesto dobre vypracujeme a vyvaľkáme, zložíme ako šatku, prikryjeme hrn...

Tvarohové flíčky

Tvarohové flíčky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g polohrubé mouky, 1 vejce, 1 lžíce sádla z uzené slaniny, 100 g škvarků z uzené slaniny, 150 g tvrdého hrudkovitého tvarohu , 500 ml husté kyselé smetany, sůl podle potřeby

K múke a vajcu pridáme soľ a vodu a zamiešame pružné, nie veľmi tuhe cesto. Z cesta urobíme bochník, ktorý necháme na pomúčenej doske asi 5 minút odpočívať. Potom cesto vyvyľkáme na hrúbku asi 2 mm a necháme ho na každej strane niekoľko minút obs...

stránka: