Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Sladká smetana

Salát z mrkve se smetanou

Salát z mrkve se smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g mrkve, 5 jablek, 15 dcl sladké smetany, 1 lžíci citrónové šťávy, 1 lžíci cukru krupice, špetku soli

Na jemném struhadle nastrouháme mrkev. Jablka nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme smetanu, citrónovou šťávu, cukr a osolíme. Vše promícháme.

Pálivá omáčka s kečupem

Pálivá omáčka s kečupem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g majonézy, 2 lžíce kečupu, křen podle chuti, 1/2 citrónu, 1 stroužek česneku, 2 kulička celého pepře, kopr, petrželka, 2 lžíce sladké smetany, 1 lžička whisky, sůl

Majonézu dobře rozmícháme se smetanou a rajčatovým kečupem, přidáme lžíci strouhaného křenu, prolisovaný česnek, citrónovou šťávu, sekaný kopr a petrželku a okořeníme hrubě drceným pepřem. Zakapeme trochou whisky a dobře promícháme. Vychlazenou om...

Pomazánka pro pánskou společnost

Pomazánka pro pánskou společnost

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g anglické slaniny, 1 cibule, 2-3 lžíce rajčatového protlaku, 1-2 špetky soli, 1 lžička pepře, 1 lžička sušeného česneku , 2-3 lžíce sladké smetany

Anglickou slaninu spolu s cibulí umeleme na masovém mlýnku, dáme do misky, přidáme rajčatový protlak, trochu smetany, sůl, pepř a sušený česnek. Všechno spolu dobře utřeme na hladkou pomazánku. Před podáváním necháme uležet v chladu. Mažeme na p...

Višňový salát

Višňový salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g višní, 50 g vlašských ořechů, 100 ml sladké smetany, 50 g cukru moučky, 50 ml rumu

Višne umyjeme, zbavime stopiek a kôstok, dáme na sklenú misu, pokvapkáme rumom, posypeme zomletými orechmi, polejeme sladkou smotanou, v ktorej sme rozmiešali cukor, a dobre premiešame. Šalát podávame dobre schladený.

Havana  koktail

Havana koktail

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 porce zmrzliny, 200 ml sladké smetany, 100 ml ananasového džusu, 5 cl bílého rumu, 1 sáček vanilkového cukru

Vanilkovú zmrzlinu dáme do mixéru, pridáme ananásový džus, smotanu, vanilkový cukor a rum a spolu dobre zmixujeme. Koktail precedime cez jemné sitko do vyšších poháhov a navrch položíme koliesko ananásu. Podávame so slamkou.

Meruňkový pohár

Meruňkový pohár

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 ml meruňkového kompotu, 4 piškoty, bílek z jednoho vejce, 2 lžíce cukru, 200 ml sladké smetany, 50 ml citronové šťávy, 2 lžíce meruňkové šťavy

Marhule nakrájame na kocky, štyri marhule na polovice a necháme ich na ozdobu. Piškóty jemne nastrúhame. Z bielka ušľaháme sneh, pridáme cukor a ďalej šľaháme, až je úplne tuhy. Vyšľaháme sladkú smotanu, vmiešame piškóty, kocky marhuľ, citró...

Recept na horkou čokoládu

Recept na horkou čokoládu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

75 g čokolády na vaření, 2 lžičky cukru krupice, 1 lusk vanilky, 250 ml polotučného mléka, 150 ml 12% sladké smetany, troška Malcaa -hotového kakaové nápoje (nebo Granka)

Nejdříve si nalámeme čokoládu a podélně rozřízneme vanilku. Potom všechny přísady dáme do kastrůlku a na mírném plameni rozehřejeme. Stále prošleháváme metlou, až se všechna čokoláda rozpustí a směs bude horká a napěněná. Pak ji rozlijeme do hrn...

Třešně se smetanou

Třešně se smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g třešní (čerstvých nebo zavařovaných), 1/2 citronu, 80 g cukru krupice, 1/8 l červeného vína (suchého) (můžeme nahradit ovocným sirupem), 1/8 l neslazeného třešňového moštu, 30 g bramborového škrobu, špetka mletého hřebíčku, 100 g sladké smetany, 1 balení vanilkového cukru

Třešně omyjeme a zbavíme pecek. Citron omyjeme horkou vodou a osušíme. 1/4 kůry nastrouháme a citron vymačkáme. Třešně dáme spolu s citronovou kůrou a šťávou, cukrem a vínem do hrnce. Smícháme škrob s 4-5 lžícemi třešňového moštu. Zbylý mošt přili...

Brazilská káva

Brazilská káva

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 cl bílého rumu, 1 šálek studené kávy, 2 cl smetany, 1 cl limetové šťávy, 2 lžičky hnědého cukru

Všechny přísady promixujeme zlehka v mixéru a dáme do skla s kostkou ledu.

Mrkev v sýrové omáčce

Mrkev v sýrové omáčce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

700 g mrkve, 60 g másla, 1 cibule, 50 g slaniny, 20 g hladké mouky, 3 dcl smetany, 150 g tvrdého sýra, špetka soli, 1 lžíce cukru krupice, špetka muškátového květu

Opláchnutou mrkev pokrájíme na nudličky. Na másle zpěníme drobně pokrájenou cibuli a slaninu, přidáme mrkev, osmahneme a zalijeme trochou vody. Přidáme sůl a cukr. Pod pokličkou dusíme doměkka a do vypaření vody. Ze zbytku másla a mouky připravíme...

Oplatkový dort (Pišingr)

Oplatkový dort (Pišingr)

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6-8 plátků dortových oplatků, 160 g másla, 120 g cukru moučka, 2 žloutky, 1-2 lžíce kakaa, 120 g lískových ořechů, 1 lžíce rumu, 5 lžíce sladké smetany

Žloutky utřeme s cukrem do pěny. Přidáme kakao, opražené oříšky, rum a dobře utřeme. Neslazené dortové oplatky lehce pomažeme smetanou(aby zvlhly), potřeme je připraveným krémem a klademe na sebe střídavě oplatky, krém. Strany dortu uhladíme a do...

Sýrové rolky s křenem a hroznovým vínem

Sýrové rolky s křenem a hroznovým vínem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g Lučiny, 1 lžíce strouhaného křenu, sůl, kapka sladké smetany, 200 g plátkového sýra, hroznové víno, rohlíky

Do lučiny (lepší je domácí výroba) zamícháme křen a trochu osolíme. Pokud je příliš hustá, zředíme kapkou mléka nebo smetany. Plátky sýra rozprostřeme na prkénko, pomažeme ochucenou lučinou a poklademe hroznovým vínem. Jestliže jsou kuličky velké,...

Něžné kuře

Něžné kuře

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, 1-2 lžičky soli, špetka pepře, 1/2 šálku hladké mouky, 2 vejce, 1 hrneček strouhanky, 1 balení sladké smetany

Naporcované kuře osolíme, opepříme a obalíme v trojobalu - mouka, vejce, strouhanka. Narovnáme na pekáček, zalijeme smetanou. Pečeme dozlatova na 180 stupňů asi 1 hodinu.

Srnčí plíce a srdce na smetaně

Srnčí plíce a srdce na smetaně

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 srnčí plíce a srdce, 1 velká cibule, 100 g sádla, sůl a kmín podle potřeby, 300 ml sladké smetany, 4 zarovnané lžíce hladké mouky, Vývar: 1000 ml vody, 6 kuliček pepře, 6 kuliček nového koření, 4 kuličky jalovce, 2 větvičky tymiánu, 2-3 bobkové listy, pár kapek octa

Srnčie pľúcka a srdce dôkladne opláchneme. Zo srdca stiahneme pevný blanitý obal, rozrežeme ho a dôkladne vyumývame. Pľúcka aj srdce pokrájame na drobnejšie kúsky. Na tuku speníme cibuľu, pridáme pokrájané vnútornosti, posolíme, posypeme rascou a ...

Jemné máslové nočky do polévky

Jemné máslové nočky do polévky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

30 g másla, sůl, 2 žloutky z vejce, 100 g hrubé mouky, 2 dcl sladké smetany

Máslo utřeme se solí a se žloutky, až se vytvoří pěna. Přidáváme střídavě po částech mouku a smetanu. Vypracujeme těstíčko. Lžící vykrajujeme jednotlivé nočky, které ihned vhodíme do vroucí polévky. Vaříme cca 5 minut.

 Krém z bílé čokolády

Krém z bílé čokolády

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g bílé čokolády, 100 ml smetany, 200 ml mléka, 1 lžíce Solamylu, 1 lžička vanilkového cukru, hořké kakao na poprášení

Čokoládu nalámeme na kostičky a dáme do kastrůlku. Přilijeme smetanu, přidáme vanilkový cukr. Z mléka odebereme dvě lžíce ve kterých rozmícháme Solamyl. Zbylé mléko přilijeme k čokoládě a na mírném ohni necháme čokoládu rozpustit. Když se směs za...

Vaječný koňak čokoládový

Vaječný koňak čokoládový

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 ml moučkového cukru, 200 g čokolády s 50% kakaa, 500 ml sladké smetany 10%, 3 žloutky, 300 ml rumu Tuzemák

Smetanu nalijeme do hrnce a přidáme nalámanou čokoládu. Za stálého míchání smetanu pomalu zahříváme až k bodu varu a poté jí s čokoládou vaříme 2 minuty. Odstavíme a za občasného zamíchání necháme zcela vychladnout. Žloutky vymícháme s cukrem a ho...

Parádní karamelové řezy

Parádní karamelové řezy

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

8 vajec, 8 lžic cukru moučka, 8 lžic polohrubé mouky, 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva, 2 lžíce kakaa, 4 bílky, 240 g cukru krystal + 300 g do krému, 250 ml sladké smetany, 300 ml mléka, 1 prášek Zlatý klas, 4 žloutky, 250 g másla

Sněhové těsto: 4 bílky ušleháme do pěny s 240 g krystalového cukru, mísu postavíme nad páru a šleháme asi 10-12 minut. Když je sníh tuhý a lesklý, mísu odstavíme a sníh rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a při 75-100°C sušíme minimálně 9...

Tvarohové knedlíčky s jahodovou omáčkou

Tvarohové knedlíčky s jahodovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g měkkého tvarohu, 1 vejce, špetka soli, 1 vrchovatý hrneček dětské krupičky, talířek jahod, cukr moučka podle chuti, asi 4 lžíce sladké smetany, 2 lžičky vanilkového cukru

Uhněteme hladké těsto z tvarohu, vejce a krupičky a špetky soli. Krupičku přidáváme podle hustoty tvarohu. Těsto nesmí být příliš tuhé, ale ani se nesmí lepit. Z těsta vytvarujeme dlouhý váleček, rozkrájíme si ho na dílky a tvarujeme kuličky o pr...

Sýrovo smetanová omáčka

Sýrovo smetanová omáčka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 cibule, 1 lžíce hladké mouky, 3 dcl drůbežího bujónu, 1 balení sladké smetany, 50 g taveného smetanového sýru, 2 lžíce rostlinného oleje

Na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku, poté zaprášíme moukou a zalijeme vývarem. Pořádně promícháme, ať se nám nevytvoří hrudky. Poté přidáme smetanu a sýr, který necháme rozpustit a vaříme ještě asi 5 minut, aby omáčka zhoustla.

Mramorová káva

Mramorová káva

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

7 g kávy, 7 g cukru krystal, 150 ml vody, 30 ml sladké smetany

Do hotové a předem oslazené a přecezené vlažné kávy přidáme smetanu tak, že ji přiléváme po okraji poháru,aby se příliš nepromíchala s kávou.

Zelená paprika plněná houbami s klobásou

Zelená paprika plněná houbami s klobásou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

8 zelených paprik , 150 g domácí klobásy, 300 g suchohřibů, 100 ml sladké smetany, 40 g másla, 1 cibule, troška mleté pálivé papriky, troška mletého pepře, lžička zelené petrželové ňati, sůl podle potřeby

Pokrájané suchohríby udusíme na masle s mletou pálivou červenou paprikou, odstavíme, primiešame smotanu, posekanú cibuľu, pokrájanú klobásu a mleté čierne korenie, osolíme a premiešame. Papriky porozkrajujeme po dĺžke a po skrojení pálivých žil ic...

Kuřecí játra v brusinkové omáčce

Kuřecí játra v brusinkové omáčce

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

80 g kuřecích jater, 50 g oravské slaniny, 1 lžíce zavařených brusinek, 100 ml sladké smetany /30%/, trochu petrželky

Játra opláchneme a nakrájíme na rovnaké kousky, slaninu na plátky. Játra obalíme slaninou a na rozpálené pánvi opékáme asi 5 minut ze všech stran. Brusinková omáčka: na pánev dáme brusinky, smetanu, promícháme, necháme projít varem a vaříme do zh...

Žampionové tagliatelle s ovčím sýrem

Žampionové tagliatelle s ovčím sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 hrsti nakrájených žampionů, 1 kousek taveného sýra, 100-120 g ovčího sýra, 400 g uvařených těstovin, špetka barevného pepře, 250 ml sladké trvanlivé smetany, trochu čerstvé bazalky na ozdobu

Nakrájené žampiony na troše oleje orestujeme, přidáme tavený sýr, ovčí sýr, já přidala i zbytek nivy a necháme rozpustit. Zalijeme smetanou a dochutíme rozdrceným kořením. Krátce povaříme. Když použijeme smetanu s nižším obsahem tuku, žampiony je ...

Telecí žebírko se smetanovým křenem

Telecí žebírko se smetanovým křenem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 telecí žebírka, 4 lžičky rostlinného oleje, 1/2 citrónu, špetka soli, špetku pepře, 200 g majonézy, 20 g strouhaného křenu, několik kapek worcesterské (Worcesterová) omáčky, 2 lžíce ušlehané smetany, špetka cukru moučka, několik kapek citronové šťávy

Žebírka naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme olejem, pokapeme citrónem a necháme asi hodinu odležet. Z přísad připravíme smetanový křen tak, že majonézu smícháme se šlehačkou, přidáme citrónovou šťávu, špetku cukru, pepře, několik kapek worceste...

stránka: