Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Sladká smetana

Zapečené gnocchi misky

Zapečené gnocchi misky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g gnocchi, 1 menší pórek, 3 stroužky česneku, 150 ml sladké smetany, 100 g žampionů nebo malá plechovka, 150 g šunky nebo, 150 g anglické slaniny, 2 rajčata, troška čerstvé bazalky, 1 cibule, 1 lžička olivového oleje, 2 lžičky kremžské hořčice, sůl, pepř, 200 g eidamu nebo parmezánu

Gnocchi uvaříme podle návodu na obalu. Cibuli nasekáme najemno a dáme na olivový olej zesklovatět. Přidáme česnek nasekaný na tenké plátky, šunku nakrájenou na proužky či slaninu na kostičky a opečeme. Přidáme žampiony, pórek nakrájený na kolečka...

Koprová omáčka

Koprová omáčka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce hladké mouky, 2 dcl mléka, 2 dcl sladké smetany, 1 lžička másla, 1/2 l hovězího bujónu/vývaru, 1/2 lžičky soli, 1 lžíce cukru krupice, 2 lžíce octu, 1 svazek kopru

Připravíme si základ - jíšku: rozpustíme máslo, zaprášíme moukou, zalijeme studeným mlékem a rozšleháme tak, aby se netvořily hrudky. Vlijeme zbytek mléka a vývar a vaříme, dokud neprojde směs varem a mouka nevytvoří hustější základ. Přidáme cukr,...

Brokolicový krém

Brokolicový krém

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hlávka brokolice, 1 kousek vařeného kuřecího prsa či jiného kuřecího, 8 dcl drůbežího bujónu, 250 ml sladké smetany, 100 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 1 větší cibule, 1 lžíce másla, 1 lžička soli, 1/2 lžičky mletého bílého pepře

Brokolici omyjeme, rozdělíme na růžičky, několik jich dáme stranou, zbytek nasekáme na kousky. Cibuli nasekanou najemno zpěníme na másle, vsypeme brokolici, přilijeme vývar a smetanu na vaření. Vaříme, dokud brokolice nezměkne. Zvlášť necháme jen ...

Kukuřičná polévka

Kukuřičná polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 klasů kukuřice, 1 l vody, 2 cibule, sůl, pepř, 200 ml sladké smetany, 1 kostka zeleninového bujónu, 2 lžíce rostlinného oleje

Zrníčka kukuřice odstraníme z klasu pomocí nože. V hrnci rozehřejeme tuk a osmažíme na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Přilijeme vodu, přidáme kostku bujónu, zrníčka kukuřice a přivedeme k varu a poté dusíme na mírném plameni, dokud není kukuřice ...

Červená čočková polévka

Červená čočková polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce rostlinného oleje, 2 cibule, 2 stroužky česneku, 150 g červené čočky, 1 lžička mletého kmínu, 1 lžička mletého koriandru, 150 ml mléka, 1,4 l bylinkového bujónu, nať petržele na ozdobu, 1 lžíce citronové šťávy, sůl, 1 červené papriky, 1 lžička mleté papriky, 100 ml sladké smetany

Propláchnutou čočku zalijeme 1 l bylinkovým bujónem, přidáme nakrájenou cibuli, papriku a rozetřený česnek. Uvedeme do varu. Přikryjeme pokličkou a necháme 30 minut vařit na mírném plameni. Mezitím rozehřejeme v pánvičce olej, přidáme kmín, korian...

Kapustová krémová polévka

Kapustová krémová polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 střední hlávka kapusty, 1 větší cibule, 2 mrkve, 1/2 lžičky soli, špetka mletého pepře, 1/2 lžičky vegety, 1,5 l zeleninového či hovězího bujónu, 100 ml sladké smetany, 1 lžíce hladké mouky, troška nasekané petrželové nati, 3 kuličky nového koření, lžička másla

Kapustu nakrájíme na tenké nudličky. Cibuli nasekanou najemno a zpěníme na trošce másla. Přidáme zpracovanou kapustu, krátce osmahneme, zalijeme bujónem, okořeníme solí, pepřem, novým kořením a vegetou, přidáme mrkev nakrájenou na kolečka či kost...

Celerový salát s ořechy

Celerový salát s ořechy

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g celeru, 4 ks jablek, 100 g vlašských ořechů, 100 g rozinek, 2,5 dcl sladké smetany, 1 lžíce cukru krupice, 1 lžička citrónové šťávy, špetka soli

Celer a jablka nastrouháme na hrubo na hrubém struhadle, přidáme smetanu, citrónovou šťávu, zamícháme. Poté přidáme ořechy, rozinky a dochutíme cukrem a solí.

Pórkový salát s mrkví a smetanou

Pórkový salát s mrkví a smetanou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks pórku, 2 ks mrkve, 4 ks jablek, 1 dcl sladké smetany, 4 lžíce majonézy, 1 lžíce citrónové šťávy, 1 lžíce cukru krupice, špetka pepře, špetka soli

Pórky nakrájíme na kolečka, přidáme na hrubém struhadle nastrouhanou mrkev a jablka. Přilijeme smetanu a majonézu. Dochutíme cukrem, pepřem, solí a citrónovou šťávou a promícháme.

Vodnické špagety

Vodnické špagety

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení špaget, 2 ks větších kuřecích prsou, 1/2 balení mraženého špenátu, 3 kousky taveného sýra, 250 ml sladké smetany, 2 stroužky česneku, 2 špetky pepře, 1 špetka grilovacího koření, 1 lžička hladké mouky, 2 lžičky rostlinného oleje

Do dostatečného množství osolené vody dáme vařit špagety. Kuřecí prsa nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme a lehce posypeme špetkou grilovacího koření. Maso dáme na rozpálený olej a opékáme, až dostává mírně zlatavou barvu. V tu chvíli posype...

Ping-pong

Ping-pong

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g jater, olej, 1 cibule, sůl, pepř, pažitka, 150 ml sladké smetany, 3 vejce

Cibulku opražíme, přidáme játra a opečeme. Osolíme, opepříme, přidáme sekanou pažitku a vše dáme do vymazaného pekáčku. Zalejeme vejci rozšlehanými ve smetaně a zapečeme v troubě.

Pálivá omáčka s kečupem

Pálivá omáčka s kečupem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g majonézy, 2 lžíce kečupu, křen podle chuti, 1/2 citrónu, 1 stroužek česneku, 2 kulička celého pepře, kopr, petrželka, 2 lžíce sladké smetany, 1 lžička whisky, sůl

Majonézu dobře rozmícháme se smetanou a rajčatovým kečupem, přidáme lžíci strouhaného křenu, prolisovaný česnek, citrónovou šťávu, sekaný kopr a petrželku a okořeníme hrubě drceným pepřem. Zakapeme trochou whisky a dobře promícháme. Vychlazenou om...

Mramorová káva

Mramorová káva

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

7 g kávy, 7 g cukru krystal, 150 ml vody, 30 ml sladké smetany

Do hotové a předem oslazené a přecezené vlažné kávy přidáme smetanu tak, že ji přiléváme po okraji poháru,aby se příliš nepromíchala s kávou.

Kabanos zapečený se zelím

Kabanos zapečený se zelím

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g Kabanosu, 1 balení kyselého zelí, 1 cibule, 20 ml olivového oleje, 100 ml sladké smetany, špetka mleté papriky

Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, vmícháme mletou papriku, přidáme pokrájené zelí, trochu vody nebo nálevu ze zelí a krátce podusíme. Polovinu zelí urovnáme do 4 zapékacích misek, na ně vložíme na kolečka nakrájený kabanos, na ně opět z...

Zapékaný Ementál

Zapékaný Ementál

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g plátků Ementálu, 150 g plátků chléba, 1 velké jablko, 200 ml sladké smetany, 3 vaječné žloutky, 50 g másla, troška mletého pepře, troška muškátového ořechu, sůl podle potřeby

Tenké krajčeky chleba opečieme na masle. Nakrájane plátky ementálu poukladáme na chlieb spolu s tenkými rezmi olúpaného jablka. Syr aj jablka krájame tak, aby plátky syra aj jablka vždy zodpovedali rozmerom chleba. Maslom vymastíme zapékaciu misu ...

Plněná kuřecí prsa v sýrovo - smetanové omáčce

Plněná kuřecí prsa v sýrovo - smetanové omáčce

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí prsa , hrst fazolek (zelených fazolových lusků), 100 g Mozzarelly, špetka soli, špetka pepře, 4 lžíce rostlinného oleje, 100 g ovčího sýra, 250 ml sladké smetany (10-12%)

Očištěné maso rozřežeme a vyklepeme na tenký plátek. Konce fazolek odřežeme, sýr nakrájíme na obdélničky a dáme doprostřed plátku. Maso přeložíme, osolíme, opepříme a posypeme troškou mouky. Olej rozpálíme a maso prudko opražíme, snížíme oheň a pr...

Smetanová okurková omáčka

Smetanová okurková omáčka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 ml vody, 100 g sterilovaných okurek, 1 kostka hovězího bujónu, 4 lžíce světlé hotové jíšky, 2 lžičky cukru krystal, 1 balení sladké smetany

Do kastrolu nalijeme 400 ml vody a přidáme na jemno nakrájené sterilované okurky. Vaříme podle tuhosti okurek 10 - 15 minut. Vložíme kostku hovězího bujonu a po rozpuštění vsypeme světlou jíšku. Základ omáčky necháme provařit. K omáčce vmícháme sm...

Koprová polévka se smetanou

Koprová polévka se smetanou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 - 4 brambory, 40 g másla, 30 g hladké mouky, 1000 ml vody, kopr dle chuti, 3 lžičky octu, 250 ml smetany 10%, 1/2 lžičky soli, 1 hovězí nebo zeleninový bujón, 2 vejce

Máslo rozpustíme, přidáme mouku a uděláme světlou jíšku. Zalijeme jí studenou vodou, rozmícháme a uvedeme do varu. Osolíme a vložíme oškrábané na kostičky nakrájené brambory. Vaříme za občasného zamíchání na mírném plameni asi 20 minut, nebo do zm...

Sladká mrkvová polévka

Sladká mrkvová polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g mrkve, 10 g rozinek, 1,3 dcl sladké smetana, 1 dcl vody, 0,5-1 lžička citronové šťávy, špetka citronové kůry, troška vanilky, 15 g cukru krupice, špetka soli

Na jemno nastrouhanou mrkev s rozinkami, citrónovou kůrou a kořením dusíme ve vodě do měkka. Poté zalijeme vařící smetanou s cukrem a solí a necháme přejít varem. Hotovou polévku okyselíme citrónovou šťávou.

Banánová omeleta

Banánová omeleta

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g čerstvé strouhanky, 100 ml sladké smetany, špetka soli, 2 vejce, 1 lžíce cukru, 1 lžička vanilkového cukru, 2 banány, 1 lžíce oleje, 1 lžíce másla

Do větší mísy dáme smetanu a strouhanku a necháme máčet asi tak 5 minut. Přidáme žloutky, sůl, cukr, vanilkový cukr a na kostičky nakrájené banány. Promícháme a nakonec přidáme pevně ušlehané bílky. Důkladně promícháme. Do větší pánve nebo do peká...

Sýrové karbanátky s kapií

Sýrové karbanátky s kapií

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g eidamu, 200 ml smetany na vaření, 2 stroužky česneku, 1 špetka chilli, 1 lžička sladké mleté papriky , 2 lžíce petrželky, 1 ks papriky (kapie), 150 g strouhanky

Eidam nastrouháme na jemno, přidáme vejce, smetanu, utřený česnek, špetku chilli, sladkou papriku, nasekanou petrželku a nadrobno nakrájenou kapii. Vše smícháme a zahustíme strouhankou. Utvoříme karbanátky a z obou stran opečeme.

Krémová žampionovo- lišková omáčka

Krémová žampionovo- lišková omáčka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g žampionů, 100 g Lišek obecných, 1 lžíce sádla, troška římského drceného kmínu , 3 lžíce hladké mouky, 600 ml vody, 220 ml polotučného mléka, 200 ml 12% sladké smetany, 1 lžička tekutého polévkového koření, 2 lžičky soli, troška bílého pepře , 100 g zakysané smetany

Houby očistíme, nakrájíme, osolíme a přidáme kmín. Sádlo rozpustíme a houby restujeme do měkka 7 minut (sádlo dobu zkracuje). Přidáme mouku, zalijeme vodou a necháme vařit 10 minut. Okořeníme solí, pepřem a polévkovým kořením. Mléko a smetany prom...

Rybí filé zapečené s nivou

Rybí filé zapečené s nivou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 ks rybího filé, 10 dkg másla, 10 dkg Nivy, 200 - 250 ml sladké smetany, sůl dle potřeby, pepř dle potřeby, trochu koření na ryby

Porce filé osolíme, opepříme, posypeme lehce Kořením na ryby a vložíme do pekáčku. Na jednotlivé plátky filé dáme kousek másla a vložíme do trouby na 15 minut zapéct. Mezitím si rozmícháme smetanu (šlehačku) a nastrouhanou Nivu. Směs nalijeme n...

Brambory zapečené se sýrem

Brambory zapečené se sýrem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

700 g brambor, 400 g uzeného sýra, 80 g másla, 2 dcl sladké smetany, troška soli, troška pepře

Omyté brambory uvaříme ve slupce a po vychladnutí je oloupeme a nakrájíme na plátky. Skleněnou varnou mísu vytřeme máslem a vložíme část pokrájených brambor, které posolíme, opepříme a poklademe kousky uzeného sýra, takto vrstvy střídáme, až do s...

Oplatkový dort (Pišingr)

Oplatkový dort (Pišingr)

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6-8 plátků dortových oplatků, 160 g másla, 120 g cukru moučka, 2 žloutky, 1-2 lžíce kakaa, 120 g lískových ořechů, 1 lžíce rumu, 5 lžíce sladké smetany

Žloutky utřeme s cukrem do pěny. Přidáme kakao, opražené oříšky, rum a dobře utřeme. Neslazené dortové oplatky lehce pomažeme smetanou(aby zvlhly), potřeme je připraveným krémem a klademe na sebe střídavě oplatky, krém. Strany dortu uhladíme a do...

Míchaná vejce s nudlemi

Míchaná vejce s nudlemi

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g nudlí, 8 slepičích vajec, 60 g másla, 50 g tvrdého sýra, špetka soli, 1-2 lžíce sladké smetany, 1 lžíce petrželové natě

Široké nudle uvaříme v osolené vodě, scedíme je a dáme na máslo do kastrolku prohřát. Poté nudle zalijeme rozmíchanými vejci s několika lžícemi mléka, dle chuti osolíme a mícháme,až vejce ztuhnou. Před podáním vmícháme nastrouhaný sýr a sekanou p...

stránka: