Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Sladkovodní ryba

Rybí omáčka

Rybí omáčka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

40 g majonézy, 20 g konzervované ryba, 10 g pomeranče, 5 g cukru moučka, bobkový list, troška pepře, troška nového koření

Do majonézy vmícháme jemně posekanou rybu a pomeranč, osladíme a okořeníme.

Bujon z Vodňan

Bujon z Vodňan

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg rybích hlav a odřezků, 150 g kořenové zeleniny, 1 větší cibule, 2 stroužky česneku, 10 semínek koriandru, 3 žloutky, sůl

Nahrubo nastrouhanou zeleninu prudce osmahneme bez tuku. Zalijeme vodou, osolíme, přidáme hlavy a odřezky z ryb, cibuli, česnek a vaříme cca 20 minut. Pak vývar přecedíme, osolíme dle chuti a do vývaru rozšleháme syrové žloutky. Hned podáváme.

Rybí polévka II.

Rybí polévka II.

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg sladkovodních ryb, 2 mrkve, 2 petržele, 1 cibule, 1 kedluben, kousek bulvového celeru, 1 pórek, 1 bobkový list, 3 kuličky nového koření, 1,2 l vody, 2 lžíce másla, 1,5 dcl smetany, 6 dkg jáhel, špetka soli

Ryby stáhneme z kůže, vyfiletujeme, pokrájíme na malé kousky a posolíme. Z kůží, hlav a kostí, mrkve, petržele, celeru, cibule, pórku a koření uvaříme 1 l vývaru a scedíme. Polovinou vývaru zalijeme jáhly, přidáme 1 lžíci másla a vaříme na malém o...

Segedínská rybí polévka

Segedínská rybí polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg ryb, 1,5 l vody, 1 ks cibule, 2 lžičky mleté sladké papriky, 100 g sterilovaného zelí, 2 ks zelených paprik

Rybu omyjeme, očistíme, vykucháme, obereme kosti, nakrájíme na menší kousky a osolíme. Kousky masa dáme do hrnce, zalijeme vodou, přivedeme k varu. Když se polévka vaří, přidáme rozpůlenou cibuli, mletou sladkou papriku, sterilované zelí, na nudli...

Protivínský zubáč na suchohřibech

Protivínský zubáč na suchohřibech

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1200 g sladkovodní ryby zubač(Candat), 400 g Suchohřibů, 4 vejce, 8 tvrdších rajčat, 50 g másla, sůl podle potřeby, 150 ml majonézy, 1 lžíce zelené petrželové nati

Vypitvanú a osolenú rybu udusíme na masle. Z hub, vajec, masla a zo soli pripravíme praženicu. Z rajčiakov skrojíme vrchnú časť, vydlabeme ich, naplníme praženicou, prikryjeme skrojenými vŕškami a poukladáme na misu okolo ryby. Zvyškom pra...

Pomazánka z uzenáče

Pomazánka z uzenáče

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 uzené ryby, 1 sterilovaná okurka, 1 vejce natvrdo, 1 sklenka majonézy, 2 lžíce plnotučné hořčice

Do hustej majonézy pridáme očistené zomleté údenáče, posekanú uhorku, horčicu a nadrobno posekané vajce. Podávame s čerstvým pečivom.

Ostroretka na zelenině a ovoci

Ostroretka na zelenině a ovoci

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 sladkovodní ryby - ostroretky, 2 papriky (kapie), 2 rajčata, 2 cibule s natí, 1 pomeranč, 1 jablko, 20 dkg hroznového vína, 2 lžíce ostrého kečupu, 2 lžíce olivového oleje, 100 ml vody, špetka soli, špetka koření na ryby

Na pánvičce rozehřejeme olej a vložíme všechnu zeleninu, kterou jsme nakrájeli na kostičky. Za občasného míchání prudce osmahneme, přidáme nakrájené ovoce a 5 minut dusíme pod pokličkou. Ostroretku zbavíme páteře a kůže a nakrájíme na pásky. Poka...

Rybí polévka z cejna

Rybí polévka z cejna

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 cejn, 1 cibule, 1 lžíce másla, 1 až 1,5 l vody, 1 kostka zeleninového bujónu, 250 ml zakysané smetany, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky koření na ryby

Očištěného cejna vložíme do hrnce a zalijeme vodou. Přidáme bujón, sůl a koření. Povaříme asi 5 minut. Cibulku nakrájíme na kostičky a zpěníme na másla. Cejna zbavíme kostí a nakrájíme na kostičky. Přidáme na zpěněnou cibulku a restujeme asi 5 mi...

Rybí zavináče

Rybí zavináče

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kg sladkovodních ryb (nejlépe cejn), sůl dle chuti, 4 cibule, ocet dle chuti, 8 kuliček nového koření, 15 kuliček pepře, 2 lžíce cukru krupice, 6 bobkových listů, 2 sáčky mražené zeleniny (nejlépe s kukuřicí)

Nejprve si připravíme nálev: 1l vody, 1l octa, nové koření, pepř, cukr, bobkový list, 1/2 lžíce soli, zeleninová směs. Vše povaříme cca 1/2 hodiny a necháme vychladnout. Poté očištěné ryby nasolíme a namačkáme do nádoby, po 3 dnech v chladu vyjme...

Ryba se špenátem

Ryba se špenátem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g sladkovodní ryby, filet (candát, kapr), 1 ks citrónu, 1 lžička zázvoru, 1 stroužek česneku, 1 ks cibule, 1 ks bílku, 3 lžíce kukuřičného škrobu (Maizeny), 2 lžíce sojové omáčky, 1,5 l drůbežího vývaru, 500 g špenátu, 1 červené papriky (kapie), sůl, pepř, olej

Nakrájené rybí maso pokapeme citrónem a dáme na 1/2h do chladu. Nakrájíme česnek, cibuli, přidáme zázvor, lžíci maizeny, bílek, sůl, lžíci oleje, přidáme rybí maso a nahrubo rozmixujeme. Tvoříme malé knedlíčky, které pomocí lžičky obalíme v maize...