Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Slanina

Salát Caesar

Salát Caesar

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 hlávky římského salátu, 4 kusy bílého pečiva, 50 g parmazánu, 400 g uzené slaniny, 5 lžic olivového oleje, 1 stroužek česneku, 3 lžíce bílého vinného octa, 3 vejce, 250 ml slunečnicového oleje, sůl, pepř, 1 konzerva sardelek

Parmazán si nastrouháme na hrubém struhadle. Vytvoříme si zálivku. Ze dvou vejcí oddělíme žloutky od bílků. Do mixéru vložíme dva žloutky, jedno celé vejce, vinný ocet a celý stroužek česneku. Vše rozmixujeme, až se začne tvořit pěna. Za stálého m...

Salát s grilovaným masem

Salát s grilovaným masem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g slaniny, 400 g grilovaného masa, 250 g plísňového sýra, 10 ks cherry rajčátek, 300 g zeleného a fialového listového salátu

Nakrájenou slaninu osmahneme na pánvi. Do mísy vložíme natrhané saláty, rajčátka, kousky grilovaného masa. Posypeme slaninou a rozdrobeným modrým sýrem. Podáváme s oblíbeným dresinkem.

Dančí stehno na červeném víně

Dančí stehno na červeném víně

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g dančí kýty, 150 g kořenové zeleniny, 2 cibule, 100 g dobře vyuzené slaniny, 50 ml olivového oleje, 100 ml červeného vína, sůl, cukr, mletý pepř podle potřeby, 2 bobkové listy, 100 ml červeného vína, 1 citrón, 2 lžíce rajčatového protlaku, 6-8 kuliček jalovce, 4-5 lžic brusinkového kompotu

Vykostené stehno z Daniela odblaníme, prešpikujeme pásikmi údenej slaniny, osolíme a okoreníme. Obviažeme ho pevnou niťou, aby si počas prípravy zachovalo tvar a dalo sa pokrájať na plátky. Na olejí jemne opražíme kolieska cibule, na malé kúsky po...

Mrkev v sýrové omáčce

Mrkev v sýrové omáčce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

700 g mrkve, 60 g másla, 1 cibule, 50 g slaniny, 20 g hladké mouky, 3 dcl smetany, 150 g tvrdého sýra, špetka soli, 1 lžíce cukru krupice, špetka muškátového květu

Opláchnutou mrkev pokrájíme na nudličky. Na másle zpěníme drobně pokrájenou cibuli a slaninu, přidáme mrkev, osmahneme a zalijeme trochou vody. Přidáme sůl a cukr. Pod pokličkou dusíme doměkka a do vypaření vody. Ze zbytku másla a mouky připravíme...

Paprikáš ze slepice

Paprikáš ze slepice

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks slepice, 40 g slaniny, 2 lžíce oleje, 1 svazek cibule, 1 lžíce mleté papriky, 200 ml zakysané smetany, 1 lžíce hladké mouky, drůbeží vývar, ocet dle potřeby, sůl dle potřeby

Slepici uvaříme v osolené vodě doměkka. Mezitím na slanině zpěníme na kostičky nakrájenou cibuli, jakmile začne zlátnout, přidáme papriku a zamícháme. Mírně podlijeme vývarem, dvěma lžícemi octa a osolíme. Vaříme na mírném plameni, aby se cibule r...

Skopová kotleta z cikánské pánve

Skopová kotleta z cikánské pánve

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 malých skopových kotlet, 8 proužků slaniny, 3 rajčata, 1 lžíce kečupu, 2 stroužky česneku, 2 lžíce strouhanky, 4 lžíce oleje, sůl dle potřeby, pepř dle potřeby

Kotlety naklepeme, potřeme česnekem utřeným se solí, opepříme a obalíme ve strouhance. Opečeme z obou stran na oleji, do pánve přidáme nakrájená rajčata a společně dusíme. Uvolníme si na pánvi kousek místa, kde prohřejeme kečup. Podlijeme vodou, m...

TATRANSKÝ PLÁTEK

TATRANSKÝ PLÁTEK

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky prorostlé krkovice, 4 plátky slaniny, 4 plátky šunky, 4 plátky sýra, 1 sklenice zeleninového leča, 1 šlehačka 12%, sůl dle potřeby, pepř dle potřeby

Maso naklepeme, osolíme a opepříme dle chuti. Do pekáče dáme plátky slaniny, na každý kousek slaniny položíme maso a na maso dáme plátek šunky. Vše zakryjeme lečem a na každou porci dáme sýr a zalijeme šlehačkou. Dáme péci do předem vyhřáté trouby...

Staročeský báč

Staročeský báč

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 ml plnotučného mléka, 40 g droždí (kvasnice), 1/2 lžičky cukru krupice, 750 g brambor, 250 g slaniny, 50 g škvarků, 300 g hladké mouky, 300 g polohrubé mouky, 2 vejce, 3 stroužky česneku, 3 lžičky majoránky, 3 lžíce sádla

Nejprve si připravíme kvásek. Polovinu mléka ohřejeme, aby bylo vlažné, rozdrobíme do něj kvásek a přidáme cukr, který podporuje kynutí. Druhou polovinu mléka ohřejeme tak, aby bylo horké, ale nevařilo se. Mezitím si oloupeme a nastrouháme bramb...

Slaninové párečky

Slaninové párečky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

15 dkg slaniny, 1 cibule, 1 paprika, hrst cherry rajčátek, 2 lžíce hořčice , 400 g koktejlových párečků

Minipárečky nařízneme na koncích do kříže. Slaninu nakrájíme na pruhy, kterými obtočíme minipáreček. Dáme je na cca 5 minut pod gril a mezitím si nakrájíme papriku, rajčátka a cibuli, přidáme hořčici. Minipárečky servírujeme ke svačince nejlépe s ...

Rychlá večeře režiséra Nesvadby

Rychlá večeře režiséra Nesvadby

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 plátků slaniny, 3 slepičí vejce, špetka soli, troška pepře, 100 g tvrdého sýra, 1 lžíce džemu, 2 plátky chleba

Plátky slaniny opečeme na pánvi, na to nalijeme 3 našlehaná, osolená a opepřená vejce a posypeme strouhaným sýrem (dokud jsou ještě tekutá). Vše opečeme (ne do tvrda) po obou stranách. Na talíři namažeme brusinkovým džemem, přeložíme a omeletu vlo...

Nudle s míchanými vejci

Nudle s míchanými vejci

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g hrubé mouky, 6 vajec, 0,5 sklenky vody, 60 g slaniny, 20 g sádla, 30 g cibule, špetka soli, troška pažitky

Z múky, 1 vajca a vody urobíme na doske dosť tuhé rezancové cesto, rozvaľkáme ho natenko a necháme trochu uschnúť. Pokrájame na pruhy široké asi 4 cm, poskladáme na seba a krájame rezance široké asi 0,5 cm. Chvíľu povaríme v mierne osolenej vode. ...

Klobásová pochoutka snadno a rychle

Klobásová pochoutka snadno a rychle

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 klobásky, 10 dkg Eidamu nebo jiného tvrdého sýra, 1-2 rajčata, 1-2 cibule, 10 dkg slaniny, troška sádla na opečení (možno i jiný tuk)

Klobásy nařízneme a do vzniklých zářezů vkládáme podle fantazie výše uvedené suroviny. Potom jen rychle opečeme na trošce tuku. Jako příloha je vhodný chléb, hořčice, křen, okurka nebo vše ostatní dle vaší chuti.

Ražniči ze špekáčků

Ražniči ze špekáčků

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 špekáčků, 5 paprik, 5 rajčat, 1 sklenka sterilovaných okurek, 100 g slaniny, 5 lžic olivového oleje

Špekáčky nakrájíme na kolečka, papriky, rajčata, okurky nakrájíme na kostičky, slaninu nakrájíme na silnější proužky a střídavě napichujeme na jehlu. Poté potřeme olejem, vložíme do pekáčku, přidáme trochu oleje a pečeme asi 10 minut, při 200 °C. ...

Bramborové taštičky plněné uzeninou

Bramborové taštičky plněné uzeninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení Bramborového těsta v prášku, 1 vejce, 300 g uzeniny, 1/2 hrnečku hladké mouky, 300 g slaniny

Z těsta v prášku s přidáním vejce a vody zaděláme těsto a necháme odležet. Uzeninu nakrájíme na kostičky. Těsto rozválíme na pomoučněném vále na plát tak 3-4 mm tlustý, širší sklenicí vykrajujeme kolečka. Do středu každého kolečka dáme kopeček nak...

Zbyl chleba

Zbyl chleba

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

chleba, který již není čerstvý, 2 vejce, 6 stroužků česneku, balení slaniny, špetka soli, troška pepře, troška oregana, 150 ml mléka, svazek jarní cibulky (pokud není použijte normální)

Chleba rozdrobíme jak nejlépe umíme, zalijeme vlažným mlékem tak aby se chleba namočil. Aby vznikla hustá hmota. Do toho přidáme prolisovaný česnek, usmaženou slaninu, vejce, sůl, pepř, orestovanou cibulku, oregano a uhňácáme kaši, která bude vyp...

Šunkové kornoutky s houbami

Šunkové kornoutky s houbami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hub (nejlépe směs), 50 g slaniny, 1 ks cibule, 200 g sendvičové šunky, 1 špetka pepře, 1 špetka soli

Houby nakrájíme nadrobno a podusíme na 1 lžíci vody asi 10 minut. Mezitím nakrájíme nadrobno cibuli a slaninu, zpěníme a přidáme houby, ze kterých slijeme přebytečnou tekutinu. Dusíme asi 5 minut. Necháme vychladnout a plníme du šunky, kterou stáč...

Kuřecí játra v brusinkové omáčce

Kuřecí játra v brusinkové omáčce

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

80 g kuřecích jater, 50 g oravské slaniny, 1 lžíce zavařených brusinek, 100 ml sladké smetany /30%/, trochu petrželky

Játra opláchneme a nakrájíme na rovnaké kousky, slaninu na plátky. Játra obalíme slaninou a na rozpálené pánvi opékáme asi 5 minut ze všech stran. Brusinková omáčka: na pánev dáme brusinky, smetanu, promícháme, necháme projít varem a vaříme do zh...

Švýcarská sýrová polévka

Švýcarská sýrová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g Ementálu, 1000 ml masového vývaru, 200 ml bílého vína, 2 lžíce pokrájené pažitky, 4 plátky uzené slaniny, 1 cibule, sůl podle potřeby, 250 g toastového chleba (sendvičového)

Starší sendvič a syr pokrájame na malé kocky. Vložíme do polievkovej misy, zalejeme horúcim vývarom a necháme chvíľu postáť. Potom prilejeme víno, pridáme jemne pokrájanú pažitku alebo zelenú petržlenovú vňať a podľa chuti posolíme. Slaninu opečie...

Pravé liptovské halušky

Pravé liptovské halušky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

cca 1 kg brambor, cca 300 g hladké mouky, 300 g Brynzy, 150 g dobře vyuzené slaniny, lžíce posekané pažitky, sůl podle potřeby

Zemiaky očistíme, umyjeme, postrúhame a posolíme. Primiešame toľko hladkej múky, aby sme dostali polotuhé cesto. (Má sa oddeľovať od misky). Lopárik namočíme do vody, dáme naň časť cesta a nožom hádžeme do vriacej posolenej vody halušky. Uvarené h...

Vařené pirožky s kyselým zelím

Vařené pirožky s kyselým zelím

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hladké mouky, 250 ml teplého mléka, 250 ml teplé vody, 2 lžíce rozpuštěného máslo, sůl podle potřeby, 1 cibule, Naplň: 6 lžic kyselého zelí, 3 uvařené a pomleté brambory, 2 lžíce opečené a pokrájené slaniny, troška mletého pepře, špetka soli

Z hladkej múky, mlieka, vody, soli a masla vypracujeme cesto a necháme ho asi 1/2 hodiny stáť. Rozvaľkáme, vykrojíme z neho štvorce, dáme na ne plnku, spojíme dva protiľahlé rohy štvorca tak, aby vznikol trojuholník, a okraje dobre zatlačíme. Varí...

Dušené čínské zelí se slaninou

Dušené čínské zelí se slaninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 čínské zelí, 1 cibule, 1 lžíce sádla, 10 dkg slaniny, špetka soli, špetka pepře, 1 šálek vývaru, špetka muškátového květu

Zelí nakrájíme na proužky. Cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na kostičky. Slaninu opečeme, přidáme k ní orestovat cibuli. Hotové přesuneme a uchováváme v teple. Na tuku ze slaniny a cibule krátce orestujeme čínské zelí (2 minutky postačí). Osolím...

Gemerské knedlíky

Gemerské knedlíky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 kg brambor, 300 g uzeného masa, troška majoránky, troška pepře, 2 stroužky česneku, 100 g hladké mouky, 120 g uzené slaniny

Brambory oloupáme a poté nastroháme. Necháme je na sítku okapat a ještě vymačkáme zbylou vodu. Potom je dáme do mísy, přidáme mleté uzené maso, majoránku, pepř, česnek, který jsme utřeli se solí, mouku a vše promícháme. Z těsta utvoříme knedlíky, ...

Berlínský salát

Berlínský salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 jablko, 200 g sterilovaného celeru, 300 g červené řepy, 2 lžičky olivového oleje, 1 citrón, špetka soli, 100 g slaniny, hlávka salátu

Jablko (nejlépe sladkokyselé) nakrájíme na nudličky do mísy. Přidáme pokrájený sterilovaný celer a červenou řepu, kterou pokrájenou na nudličky. Pokapeme olejem, citronovou šťávou a osolíme. Slaninu nakrájíme na kostičky a na pánvi vyškvaříme. Pot...

Salát z hlávkového zelí

Salát z hlávkového zelí

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks hlávkového zelí, 3 ks slepičí vejce, 250 g slaniny, 1 lžíce octa, 1 lžíce olivového oleje, 1 špetka soli, 1 špetka pepře

Umytou menší hlávku zelí nakrájíme na tenké nudličky, z uvařených vajec natvrdo vyjmeme žloutky, dáme je stranou, bílky pokrájíme nadrobno. Do salátové mísy připravíme nálev z oleje, octa, špetky soli a pepře. Do mísy nasypeme zelí a pokrájené b...

Sýrové párky ve slaninovém kabátku

Sýrové párky ve slaninovém kabátku

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 ks párků dle chuti, 100 g plátkového uzeného sýra, 100 g plátkové slaniny

Párky podélně rozřízneme ostrým nožem po celé délce do 3/4. Do zářezu nacpeme nalámaný plátek sýra tak, aby nepřečníval ven. Párek ovineme slaninou po celé délce. Grilujeme po všech stranách celkem 12 minut, podle tlouštky párku.

stránka: