Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Slanina

Halušky podle Maji

Halušky podle Maji

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hrubé mouky, 1 vejce, 250 ml mléka, 150 g oravské slaniny, 150 g pravé slovenské brynzy, 90 ml zakysané smetany

Do mísy prosijeme mouku, přidáme vejce a pomalu přiléváme po troškách mléko. Vařečkou nebo metlou promícháme hustší těsto, které budeme protlačovat velkými oky speciálního cedníku. Ve velkém hrnci uvedeme do varu vodu a mírně ji osolíme. Potom pří...

Horalské těstoviny

Horalské těstoviny

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g těstovin, 4 vejce, 200 g čerstvých hub, 120 g slaniny, 15 dcl mléka, máslo, sůl, pepř, muškátový květ

Na slanině osmahneme houby, promícháme s uvařenými těstovinami, ochutíme, vložíme do vymaštěného pekáče a zalijeme mlékem s rozšlehanými vejci. Pečeme ve středně vyhřáté troubě. Podáváme teplé se zeleninovým salátem.

Ražniči ze špekáčků

Ražniči ze špekáčků

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 špekáčků, 5 paprik, 5 rajčat, 1 sklenka sterilovaných okurek, 100 g slaniny, 5 lžic olivového oleje

Špekáčky nakrájíme na kolečka, papriky, rajčata, okurky nakrájíme na kostičky, slaninu nakrájíme na silnější proužky a střídavě napichujeme na jehlu. Poté potřeme olejem, vložíme do pekáčku, přidáme trochu oleje a pečeme asi 10 minut, při 200 °C. ...

Lančmít zapečený s eidamem

Lančmít zapečený s eidamem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky Luncheon Meatu, 4 plátky Eidamu (Edam), 5 lžic másla, 50 g slaniny, 2 lžičky mleté sladké papriky, 1 lžíce nadrobno nasekané petrželové natě

Pekáček vymažeme máslem, poklademe plátky slaniny, na ni urovnáme vedle sebe plátky lančmítu. Na každý plátek lančmítu položíme plátek sýra a dáme zapéct. Podáváme s pečivem, při podávání posypeme mletou sladkou paprikou a petrželovou natí.

Špagety s houbami a  sýrem

Špagety s houbami a sýrem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g uvařených špaget, 40 g slaniny, 40 g tvrdého sýra, 450 g různých hub, 20 g másla, sůl, kmín, petrželka

Na másle podusíme nakrájené houby a podle chuti je osolíme. Přidáme tlučený kmín a drobně nakrájenou petrželku. V kastrolu vyškvaříme na kostky nakrájenou slaninu a po té na ni vložíme uvařené špagety, přidáme podušené houby, všechno promícháme a...

Krémová polévka z fazolek s uzeným masem

Krémová polévka z fazolek s uzeným masem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g fazolek, 250 g uzeného masa, 50 g slaniny, 2 ks cibule, 2 lžíce rajčatového protlaku, 4 lžíce zakysané smetany, 1 lžíce nasekané petrželky, 1 sklenka vody, 2 stroužky česneku, 2 lžíce olivového oleje, špetka majoránky, špetka soli

Fazole dáme přes noc do vody a druhý den je v té samé vodě dáme uvařit doměkka a necháme vychladnout. Cibuli nakrájíme nadrobno, v hrnci si rozpálíme olej a na něm orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Když je cibule nahnědlá, přidáme 2 lžíce raj...

Banická polévka

Banická polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g fazolí, 1 l vody, 40 g slaniny, 20 g hladké mouky

Prebratú a umytú fazuľu namočíme do vody a necháme 12 hodín stáť. Potom ju v tej istej vode uvaríme do polomäkka. Nakoniec zahustíme slaninovou zápražkou, podľa chuti osolíme a podľa potreby rozriedime vodou.

Slaninové brambory

Slaninové brambory

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g brambor, 150 g selské (zauzené) slaniny, 1 velká cibule, olej

Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky cca 3-4 mm silné, poklademe na plech a upečeme v troubě (viz http://www.srecepty.cz/recept/bramborove-medaile). Mezitím si oloupeme cibuli a nakrájíme ji na velmi hrubo, případně na půlměsíčky či čtvrtměsíčk...

Kapustová polévka

Kapustová polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g hlávkové kapusty, 1 cibule, 30 g sádla, 30 g hladké mouky, 1 párek, 10 g slaniny, sůl, pepř, česnek

Na nudličky nakrájenou kapustu dáme vařit do osolené vody nebo do vývaru z kostí. Zahustíme tmavší cibulovou jíškou a povaříme. Okořeníme pepřem a utřeným česnekem. Polévku podáváme s párkem nakrájeným na kolečka a osmaženým na slanině.

Kroupová kaše

Kroupová kaše

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g krup, 5 velkých brambor, sůl, 200 g uzené slaniny

Jačmenné krúpy si namočíme v miske s vodou.Ošúpeme zemiaky a dáme variť do väčšieho hrnca.Keď sú zemiaky napoly uvarené pridáme soľ podľa chuti a dáme do hrnca jačmenné krúpy.Spolu varíme za stáleho miešania. Až sa voda vyparí kaša je hotová.Dáme ...

Sýrové párky ve slaninovém kabátku

Sýrové párky ve slaninovém kabátku

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 ks párků dle chuti, 100 g plátkového uzeného sýra, 100 g plátkové slaniny

Párky podélně rozřízneme ostrým nožem po celé délce do 3/4. Do zářezu nacpeme nalámaný plátek sýra tak, aby nepřečníval ven. Párek ovineme slaninou po celé délce. Grilujeme po všech stranách celkem 12 minut, podle tlouštky párku.

Kuře se slaninou

Kuře se slaninou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks kuřecích prsou (můžou být i stehna), 60 g slaniny, 40 g másla nebo sádla, troška kečupu, 4 ks vajec, sůl

Prsíčka osolíme a pečeme na tuku z obou stran. Slaninu bychom měli mít na silnější plátky, které taky opečeme z obou stran. Z vajec si uděláme volská oka. Při podávání dáme na každou porci prsíček plát opečené slaniny, 1 volské oko a pokapeme keču...

Salát s grilovaným masem

Salát s grilovaným masem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g slaniny, 400 g grilovaného masa, 250 g plísňového sýra, 10 ks cherry rajčátek, 300 g zeleného a fialového listového salátu

Nakrájenou slaninu osmahneme na pánvi. Do mísy vložíme natrhané saláty, rajčátka, kousky grilovaného masa. Posypeme slaninou a rozdrobeným modrým sýrem. Podáváme s oblíbeným dresinkem.

Zbyl chleba

Zbyl chleba

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

chleba, který již není čerstvý, 2 vejce, 6 stroužků česneku, balení slaniny, špetka soli, troška pepře, troška oregana, 150 ml mléka, svazek jarní cibulky (pokud není použijte normální)

Chleba rozdrobíme jak nejlépe umíme, zalijeme vlažným mlékem tak aby se chleba namočil. Aby vznikla hustá hmota. Do toho přidáme prolisovaný česnek, usmaženou slaninu, vejce, sůl, pepř, orestovanou cibulku, oregano a uhňácáme kaši, která bude vyp...

Šunkové kornoutky s houbami

Šunkové kornoutky s houbami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hub (nejlépe směs), 50 g slaniny, 1 ks cibule, 200 g sendvičové šunky, 1 špetka pepře, 1 špetka soli

Houby nakrájíme nadrobno a podusíme na 1 lžíci vody asi 10 minut. Mezitím nakrájíme nadrobno cibuli a slaninu, zpěníme a přidáme houby, ze kterých slijeme přebytečnou tekutinu. Dusíme asi 5 minut. Necháme vychladnout a plníme du šunky, kterou stáč...

Slaninové párečky

Slaninové párečky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

15 dkg slaniny, 1 cibule, 1 paprika, hrst cherry rajčátek, 2 lžíce hořčice , 400 g koktejlových párečků

Minipárečky nařízneme na koncích do kříže. Slaninu nakrájíme na pruhy, kterými obtočíme minipáreček. Dáme je na cca 5 minut pod gril a mezitím si nakrájíme papriku, rajčátka a cibuli, přidáme hořčici. Minipárečky servírujeme ke svačince nejlépe s ...

Kapustníky

Kapustníky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g kyselého zelí, 100 g uzené slaniny, 1 větší cibule, 4 stroužky rozetřeného česneku, 1 lžíce sádla, cca 50 ml mléka, 8 lžíc hladké mouky, trochu strouhanky na zahuštění, 2 vejce, 250 ml zakysané smetany, 1 svazek jarní cibulky na ozdobu, špetka mletého pepře a drceného kmínu, sůl podle potřeby, 100 ml olivového oleje na smažení

Kapustu, ak je príliš kyslá opláchneme, necháme stiecť a trochu vytlačime. Nadrobno ju pokrájame. Na masti orestujeme slaninku, pokrájanú cibuľu a popučený cesnak, vložíme kapustu a 10 minut podusíme. Z vajec, mlieka, múky a soli vymiešame hladké ...

Fazolová polévka od maminky

Fazolová polévka od maminky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 hrsti fazolí, 1 cibule, 80 g slaniny, 2 klobásy, sůl a pepř dle chuti, 1 lžíce octa, 1 lžíce hladké mouky

Fazole si namočíme do kastrůlku nejlépe den dopředu. Vodu slijeme a napustíme novou, až jsou fazole ponořené (závisí také na tom, kolik chceme polévky). Vaříme, dokud fazole nezměknou. Než jsou fazole měkké, na suché pánvi si osmažíme na jemno n...

Kachna po staročesku

Kachna po staročesku

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg kachny, 150 g ostravské klobásy, špetka soli, 1/2 lžíce kmínu, 1 cibule, 120 g slaniny, 2 hrnečky vody, 3 lžíce ztuženého pokrmového tuku

Omytou kachnu osolíme a pokmínujeme. Dáme na pekáč a přidáme vodu a tuk. Pečeme v předehřáté troubě na 200°C po dobu 30 minut, pak ztlumíme na 180°C a pečeme 40 minut. Asi tak 20 minut před dopečením přidáme do pekáče cibuli na kostičky, klobásu n...

Divoký králík z francouzskou omáčkou

Divoký králík z francouzskou omáčkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 mladý divoký králík ( cca 2000gr), 100 g uzené slaniny, 6 kuliček pepře, 6 kuliček nového koření, 2 bobkové listy, 100 g másla, sůl a pepř podle potřeby, Na omáčku: 8 stroužků česneku, 3 žloutky, 200 ml olivového oleje, sůl a pepř podle chuti, 3 lžíce vody, citronová šťáva podle chuti

Očisteného divého králika oplachneme, pokrájame na porcie, prešpikujeme slaninou, pridáme zrnka čierneho a nového korenia, bobkový list a na masle upečieme domäkka. Občas podlievame vodou. Potom pripravíme omáčku: rozotrieme alebo prelisujeme 8 s...

Námořnické maso

Námořnické maso

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

60 dkg hovězího masa z kýty , 5 dkg slaniny, 2 lžíce hladké mouky, 3 lžíce sádla na opečení, 1 větší mrkev, 1 střední kořenová petržel, 1/2 kořene menšího celeru, 1 cibule, 6 listů bobkového listu, 1/2 lžičky tymiánu, 1 dcl zakysané smetany, sůl dle potřeby, pepř mletý dle potřeby

Hovězí maso protkneme slaninou, nakrájíme na plátky, obalíme v mouce a opečeme na sádle. Vyjmeme a na sádle osmažíme očištěnou a pokrájenou kořenovou zeleninu na kostičky. Přidáme pokrájenou cibuli, necháme zpěnit a přidáme koření. Vložíme o...

Paprikáš ze slepice

Paprikáš ze slepice

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks slepice, 40 g slaniny, 2 lžíce oleje, 1 svazek cibule, 1 lžíce mleté papriky, 200 ml zakysané smetany, 1 lžíce hladké mouky, drůbeží vývar, ocet dle potřeby, sůl dle potřeby

Slepici uvaříme v osolené vodě doměkka. Mezitím na slanině zpěníme na kostičky nakrájenou cibuli, jakmile začne zlátnout, přidáme papriku a zamícháme. Mírně podlijeme vývarem, dvěma lžícemi octa a osolíme. Vaříme na mírném plameni, aby se cibule r...

Skopová kotleta z cikánské pánve

Skopová kotleta z cikánské pánve

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 malých skopových kotlet, 8 proužků slaniny, 3 rajčata, 1 lžíce kečupu, 2 stroužky česneku, 2 lžíce strouhanky, 4 lžíce oleje, sůl dle potřeby, pepř dle potřeby

Kotlety naklepeme, potřeme česnekem utřeným se solí, opepříme a obalíme ve strouhance. Opečeme z obou stran na oleji, do pánve přidáme nakrájená rajčata a společně dusíme. Uvolníme si na pánvi kousek místa, kde prohřejeme kečup. Podlijeme vodou, m...

TATRANSKÝ PLÁTEK

TATRANSKÝ PLÁTEK

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky prorostlé krkovice, 4 plátky slaniny, 4 plátky šunky, 4 plátky sýra, 1 sklenice zeleninového leča, 1 šlehačka 12%, sůl dle potřeby, pepř dle potřeby

Maso naklepeme, osolíme a opepříme dle chuti. Do pekáče dáme plátky slaniny, na každý kousek slaniny položíme maso a na maso dáme plátek šunky. Vše zakryjeme lečem a na každou porci dáme sýr a zalijeme šlehačkou. Dáme péci do předem vyhřáté trouby...

Plněný chléb

Plněný chléb

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 malý bochník chleba , 80 g tyrolské slaniny, 300 g apetina (nebo jiný sýr balkánského typu), 2 vejce, 100 ml smetany, 1 trs cherry rajčátek, 30 g parmazánu

Troubu předehřejte na 180°C. Vrchní část chleba tence seřízněte, vnitřek pomocí lžíce vydlabejte a vyložte plátky slaniny. Sýr prošlehejte s vejci a smetanou. Směsí naplňte chleba, ozdobte rajčátky a posypte parmazánem. Plněný chléb pečte 35–45 mi...

stránka: