Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Slanina

Amatriciánské špagety

Amatriciánské špagety

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g rajčat, 350 g špaget, 2 lžíce olivového oleje, 1 ks cibule, 100 g uzené slaniny, 1 ks chilli papričky, špetka soli

Slaninu nakrájíme na nudličky, cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Olej rozpálíme na pánvi, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, zpěníme ji, přidáme slaninu, poté přidáme na kostičky nakrájená rajčata, na kostičky nakrájenou chilli papričku, osol...

Babiččiny kapustové karbanátky

Babiččiny kapustové karbanátky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g růžičkové kapusty, 1 mrkev, 20 g Eidamu (Edamu), 100 g cibule, 100 g slaniny, 3 stroužky česneku, 1 vejce, 1 lžičku drcené majoránky, pepř, sůl, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce Solamylu, 1 lžíci strouhanky, 1 rohlík, 50-100 ml mléka, rostlinný olej na smažení

Podle základního předpisu připravíme kapustu a mrkev. Uvaříme kapustu, mrkev v osolené vodě téměř doměkka a nakrájíme ji najemno. Vychladlou kapustu, mrkev, slaninu vložíme do mísy a přidáme najemno nakrájenou cibuli, utřený česnek, vejce, nastrou...

Báječná sekaná

Báječná sekaná

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g mletého masa, 2 větší pórky, 2 cibule, 125 g odtučněného tvarohu, sůl, pepř, mletá sladká paprika , muškátový ořech, majoránka, 1 lžička hořčice, 1 lžíce kečupu, 100 g oravské slaniny

Pórek nakrájíme na kolečka a chvíli povaříme v osolené vodě, necháme okapat. Z masa, jemně nakrájené cibule, tvarohu, koření a pórku vypracujeme směs, ze které vytvarujeme jednu podlouhlou šišku. Vložíme ji do vymazaného pekáče, podlejeme trošičko...

Balíčky se zelím

Balíčky se zelím

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g mletého masa, 50 g slaniny, 1 hlávka bílého zelí, 2 ks cibule, 2 stroužky česneku, 2 ks vajec, 2 lžíce strouhanky, 2 lžičky hladké mouky, 1 sklenka vody, 1 hrst nasekané petrželky, 4 lžíce olivového oleje, špetka pepře

Mleté maso dáme do misky, přidáme lžíci studené vody, umícháme maso, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, utřený česnek se solí, rozkvedlané vejce, opepříme a umícháme. Poté vmícháme strouhanku a směs podle potřeby ještě zahustíme strouhankou, ...

Banická polévka

Banická polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g fazolí, 1 l vody, 40 g slaniny, 20 g hladké mouky

Prebratú a umytú fazuľu namočíme do vody a necháme 12 hodín stáť. Potom ju v tej istej vode uvaríme do polomäkka. Nakoniec zahustíme slaninovou zápražkou, podľa chuti osolíme a podľa potreby rozriedime vodou.

Barevný špíz

Barevný špíz

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g kuřecích prsíček pokrájených na kousky, 100 g slaniny, sklenička Hořčice s koprem případně Křenové (nebo jiné podle chuti) od SPAK, pepř a sůl dle potřeby, paprika zelená, červená, žlutá, větší cherry rajčátka, 1 cibule bílá, červená, 1 lilek, 1 cuketa, 1 kukuřice podélně nakrájená

Kuřecí maso naložíme minimálně na 4 hodiny do omáčky. Vyzkoušejte originální příchutě, maso díky nim získá netypickou chuť. Kopřík v omáčce Hořčicová s koprem ho krásně ovoní, Křenová mu zase dodá grády. Těsně před grilováním nakrájejte papriku na...

Bažant s jablky

Bažant s jablky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

bažant, 5 jablek, 200 g slaniny, 1 větší cibule, 1 lžíce másla, 1 lžíce soli, 1-2 lžičky mletého pepře, 5 bobkových listů, 5 kuliček nového koření, troška tymiánu

Bažanta omyjeme, raději naporcuje (zkrátíme tím dobu přípravy) a prošpikujeme proužky slaniny. Část slaniny nakrájíme na kostičky a rozškvaříme na pánvi s poklicí. Porce bažanta řádně nasolíme, opepříme a vložíme na pánev se slaninou. Ze všech str...

Bažant se slaninou

Bažant se slaninou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 bažant, 60 g slaniny, 50 g másla, 1 cibule, nové koření, pepř, sůl, drůbeží bujón na podlévání

Očištěného bažanta osolíme a prošpikujeme slaninou. Svážeme stehýnka a na cibulce opečeme slaninu a dáme opéct bažanta. Podléváme vývarem a na závěr přidáme lžíci másla a pečeme v troubě asi hodinu.

Bažant se šunkou

Bažant se šunkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 bažant, 200 g slaniny, 100 g šunky, špetka soli, 3 lžíce nastrouhaného křenu, 150 g másla

Slaninu a šunku nakrájíme na klínky a dáme stranou. Bažanta dobře omyjeme, oškubeme a vykucháme. Pak bažanta hustě protáhneme klínky šunky a slaniny. Osolíme a dovnitř vložíme plátky šunky naplněné nastrouhaným křenem. Poté dáme bažanta do pekáče...

Berlínský salát

Berlínský salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 jablko, 200 g sterilovaného celeru, 300 g červené řepy, 2 lžičky olivového oleje, 1 citrón, špetka soli, 100 g slaniny, hlávka salátu

Jablko (nejlépe sladkokyselé) nakrájíme na nudličky do mísy. Přidáme pokrájený sterilovaný celer a červenou řepu, kterou pokrájenou na nudličky. Pokapeme olejem, citronovou šťávou a osolíme. Slaninu nakrájíme na kostičky a na pánvi vyškvaříme. Pot...

Bochník ala Zuzu

Bochník ala Zuzu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 bochník chleba, 1 balení zakysané smetany, 1 balení Nivy nebo sýra Bambino, 200 g šunky, 200 g oravské slaniny, 1 větší zelená paprika , 2 rajčata, troška petrželky, špetka pepře, špetka soli

Kyslú smotanu zmiešame s roztierateľným syrom, pridáme pokrájané suroviny( šunku, slaninu, papriku, paradajky, korenie. Všetko dobre zmiešame a dochutíme koreninami. Vrch bochníka odkrojíme, vydlabeme. Do vnútra dáme hotovú zmes a prikryjeme vrcho...

Bramborová paštika

Bramborová paštika

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g vařených brambor, 300 g vepřových jater, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 2 vejce, 3 lžíce sádla, troška mletého pepře, troška majoránky, 1 lžička soli, špetka muškátového ořechu, 150 g slaniny

Bravčovú pečeň dvakrát zomelieme na mlynčeku aj so slaninou, cibuľou, cesnakom a zemiakmi. Pridáme soľ, korenie, majorán, muškátový oriešik, vajce a všetko dobre premiešame. Masu dáme do vymastenej formy a varíme 90 minút pri teplote 85-90 stupňov...

Bramborové karbanátky se slaninou

Bramborové karbanátky se slaninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 1 ks cibule, 2 ks vajec, 100 g slaniny, 100 g hladké mouky, 300 g tvarohu, 2 stroužky česneku, špetka majoránky, trochu strouhanky, 4 lžíce olivového oleje, špetka soli

Brambory oloupeme, uvaříme doměkka, poté scedíme, necháme vychladnout, poté je nameleme, přidáme tvaroh, utřený česnek se solí, na kostičky nakrájenou slaninu, nadrobno nasekanou cibuli, vejce, hladkou mouku, majoránku, strouhanku, promícháme a u...

Bramborové taštičky plněné uzeninou

Bramborové taštičky plněné uzeninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení Bramborového těsta v prášku, 1 vejce, 300 g uzeniny, 1/2 hrnečku hladké mouky, 300 g slaniny

Z těsta v prášku s přidáním vejce a vody zaděláme těsto a necháme odležet. Uzeninu nakrájíme na kostičky. Těsto rozválíme na pomoučněném vále na plát tak 3-4 mm tlustý, širší sklenicí vykrajujeme kolečka. Do středu každého kolečka dáme kopeček nak...

Bramborový špíz s česneko - smetanovo - sýrovou omáčkou

Bramborový špíz s česneko - smetanovo - sýrovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

pár menších brambor, 1 červená paprika , 2 cibule, 2 lžíce másla, 1 lžička soli, troška pepře, 100 g slaniny, 1/2 cukety (nebo jiné oblíbené zeleniny), 1 smetana, 5 stroužků česneku, 150 g strouhaného sýru, 5 kousků taveného sýru

Syrové nebo uvařené brambory nakrájíme na větší čtvrky, osolíme. Zeleninu nakrájíme také na větší kousky a střídavě napichujeme na špejle-) brambora, paprika, cibule, slanina, cuketa, brambora.. a dokola, dokud není špejle plná zeleniny s brambory...

Bramborový závin

Bramborový závin

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení Bramborového těsta v prášku, 200 g pečeného nebo vařeného masa, 1 cibule, 70 g slaniny, 1 lžíce tuku, 1/2 hrnečky strouhanky, špetka soli

Bramborové těsto připravíme podle návodu a necháme chvíli odpočinout. Mezitím připravíme náplň- maso pokrájíme a smícháme s cibulkou, kterou jsme nakrájenou usmažili spolu s nakrájenou slaninou na tuku. Spojíme strouhankou. Náplní potřeme těsto, k...

Bramborový závin se zelím

Bramborový závin se zelím

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g brambor vařených ve slupce, 150 g hrubé mouky, 50 g krupice, vejce, lžička soli, slanina, cibule, 300 g kyselého zelí, 50 g másla, 300 g klobásy, 1 stroužek česneku, troška mletého pepře

elí vymačkáme a podusíme na másle. Přidáme prolisovaný česnek, osolíme, opepříme. Klobásu nebo maso pomeleme a vmícháme do zelí. Brambory oloupeme, prolisujeme a s moukou, krupicí, solí a vejcem vypracujeme těsto. Bramborové těsto vyválíme na obdé...

Brambory pečené ve slupce se slaninou, cibulí a majoránkou

Brambory pečené ve slupce se slaninou, cibulí a majoránkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

12 ks brambor, 4 lžíce sádla, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře, 300 g slaniny, 2 ks cibule, 4 stroužky česneku, 4 lžíce majoránky, 100 ml podmáslí

Brambory ve slupce vaříme 10 minut ve vodě. Poté je dáme do pekáče, pomažeme sádlem a pečeme 30 minut na 180 °C. Slaninu, cibuli a česnek nakrájíme najemno a opečeme je na pánvi. Brambory nakrojíme a naplníme je slaninovou směsí. Posypeme ma...

Brambory s houbami

Brambory s houbami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g brambor uvařených ve slupce, 400 g nakrájených hub, 3 lžíce oleje, sůl, pepř, drcený kmín, špetka kari koření, kousek libečku, 50 g slaniny, 1 cibule

Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Slaninu nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Na pánvi roztopíme olej nebo máslo a necháme zesklovatět cibuli, přidáme houby, lehce osolíme, okmínujeme a opepříme. Přiklopíme a c...

Brambory s kapustou

Brambory s kapustou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kapusty, 100 g slaniny, 1 ks cibule, 4 ks brambor, 2 stroužky česneku, 1 lžíce petrželové natě, 2 lžíce sádla, špetka majoránky, špetka pepře, špetka soli

Slaninu nakrájíme na nudličky, dáme do hrnce a rozškvaříme. Poté přidáme sádlo, nadrobno nasekanou cibuli a zpěníme ji. Kapustu omyjeme, nakrájíme na menší kousky, vložíme na cibuli, přidáme utřený česnek se solí, opepříme a necháme kapustu dusit,...

Brambory s vejci a slaninou

Brambory s vejci a slaninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 100 g slaniny, 2 stroužky česneku, 6 ks vajec, 200 ml sladké smetany, 1 lžíce hladké mouky, 4 kuličky nového koření, 1 bobkový list, 5 kuliček černého pepře, špetka soli

Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme na kostičky a dáme uvařit doměkka. Když jsou brambory napůl měkké, přidáme k nim bobkový list, nové koření a celý pepř a vaříme doměkka. Dále si dáme uvařit 4 vajíčka natvrdo. Ke smetaně přisypeme mouku a rozš...

Brokolice zapečená s bramborami

Brokolice zapečená s bramborami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g brokolice, 700 g vařených brambor, 200 g slaniny, 200 g strouhaného sýra, 2 vejce, 6 lžic zakysané smetany

Brokolici rozebereme na růžičky a chvíli povaříme ve vroucí vodě do poloměkka. Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Na dno vymazaného pekáčku rozložíme polovinu brambor nakrájených na plátky, na ně rozložíme růžičky brokolice a hustě p...

Bůček plněný kysaným zelím

Bůček plněný kysaným zelím

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 kg bůčku, 500 g kyselého zelí, 150 g slaniny, 2 lžičky kmínu, 2 lžičky anýzu, 1-2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 6 stroužků česneku

Bůček omyjeme, osolíme a opepříme ze všech stran. Do kůže uděláme několik zářezů – osolíme maso i v nich. Slaninu nasekáme na kostičky, zelí necháme okapat a pak ho překrájíme. Obojí smícháme se lžickou anýzu, dvěmi utřenými stroužky česneku a l...

Butovská bramboračka

Butovská bramboračka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžička sádla, 50 g slaniny, 1 cibule, 1 hrst hub, pepř, kmín, sůl, 1 lžíce hladké mouky, 1,5 l zeleninového vývaru, 2 brambory, 1 mrkev, 1 menší petržel, 1/4 celeru, 1 oloupané rajče, 1 bobkový list, 2 stroužky česneku, libeček, pažitka, majoránka

Na sádle rozpustíme kostičky slaniny, přidáme jemně nakrájenou cibuli a zpěníme. Pak přihodíme houby (sušené předem namočíme), pepř, kmín, lehce osolíme a vydusíme do měkka. Zasypeme moukou, opražíme, zalijeme vývarem, vhodíme ostatní pokrájenou z...

Čekankové rizoto s ovčím sýrem

Čekankové rizoto s ovčím sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce olivového oleje, 4 lžíce parmezánu, 1 lžička soli, 1 ks šalotky, 100 g ovčího sýru, 320 g kulatozrnné rýže, 200 ml červeného vína, 500 ml drůbežího vývaru, 500 g čekanky štěrbáku (endivie), 150 g másla, 100 ml aceta balsamica, 200 g slaniny

Šalotku nakrájíme na jemno a zpěníme ji na olivovém oleji. Poté přidáme rýži a chvíli restujeme. Zalijeme vínem a necháme odpařit. Poté přidáme naběračku kuřecího vývaru a nakrájenou čekanku (nejlépe červenou). Dusíme za občasného přilévání výva...

stránka: