Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Slunečnicový olej

Salát Caesar

Salát Caesar

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 hlávky římského salátu, 4 kusy bílého pečiva, 50 g parmazánu, 400 g uzené slaniny, 5 lžic olivového oleje, 1 stroužek česneku, 3 lžíce bílého vinného octa, 3 vejce, 250 ml slunečnicového oleje, sůl, pepř, 1 konzerva sardelek

Parmazán si nastrouháme na hrubém struhadle. Vytvoříme si zálivku. Ze dvou vejcí oddělíme žloutky od bílků. Do mixéru vložíme dva žloutky, jedno celé vejce, vinný ocet a celý stroužek česneku. Vše rozmixujeme, až se začne tvořit pěna. Za stálého m...

Sloní žraso

Sloní žraso

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

20 dkg měkkého salámu, 3 vejce, 3 sterilované okurky, 1/2 lžičky pepře, 2 lžíce kečupu, 2 lžíce plnotučné hořčice, 1 lžíce octa, 2 lžičky cukru krystal, 2 lžíce slunečnicového oleje

Vajcia uvaríme natvrdo, uhorky, cibuľu, papriku a salámu nadrobno pokrájame. Pridáme ostatné ingrediencie, dôkladne premiešame a necháme odstáť v chladničke. Podávame s chlebom.

Francouzský dresing

Francouzský dresing

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžičky slunečnicového oleje, lžíčka octa, lžička hořčice, špetka soli, špetka pepře

V misce promícháme olej a ocet, aby se obě chutě promíchaly. Po promíchání vložíme hořčici a opět promícháme. Nakonec dochutíme a přeléváme na různé druhy pokrmů.

Jogurtový  dresing

Jogurtový dresing

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 lžíce bílého jogurtu, 2 lžičky slunečnicového oleje, lžička octa, lžička hořčice, špetka soli, špetka pepře

V misce smícháme olej a ocet, aby se obě chutě promíchaly. Po té přidáme hořčici, opět promícháme a nakonec přimícháme jogurt, drezing dochutíme a přeléváme.

Dortík srdíčko

Dortík srdíčko

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení másla, 500 ml mléka, 2 sáčky vanilkového pudinkového prášku, 4 lžíce cukru krupice, 1-2 lžičky rumové esence (rumové aroma), 250 g cukr krupice, 7 vajec, 100 ml slunečnicového oleje, 70 g kakaa, 180 g polohrubé mouky

Žloutky ušleháme s cukrem (250g) do "pěny", přidáme mouku(180g), kakao(70g), kůru(pomerančovou), skořici a promícháme. Nakonec přidáme ušlehané bílky. Těsto vlijeme do vymaštěné a vysypané formy a upečeme. Z pudinku, mléka a 4 lžic cukru uvaříme ...

Tvarohový dort s čokoládou

Tvarohový dort s čokoládou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g jemného tvarohu, 100 g změklého másla, 100 g mletých pražených oříšků, 100 g cukru krupice, 3 vejce, 2 lžíce strouhané housky, 1 sklenka ovocného kompotu, 1 nastrouhané balení čokolády na vaření, 1 lžíce oleje na vymazání formy, hrubá mouka na vysypání formy

Máslo utřeme s cukrem a žloutky do pěny, přidáme ořechy, tvaroh, promícháme a nakonec jemně vmícháme strouhanou housku a tuhý sníh, který jsme vyšlehali z bílků. Dáme do vymazané a vysypané formy a zvolna pečeme při 150°C přibližně 30 minut. Proc...

Medové bonbony na stromeček

Medové bonbony na stromeček

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

170 g jetelového medu, 170 g čokolády na vaření, 1 lžička ztuženého pokrmového tuku, 140 g cukru krupice, 110 g másla, 5 ml slunečnicového oleje

Čokoládu rozlámeme do kastrůlku (použijeme nádobu se silným dnem), přidáme ztužený tuk a necháme při mírné teplotě změknout. V dalším kastrůlku svaříme cukr a máslo na karamel, přidáme med a za stáleho míchání přivedeme k varu. Chvilku povaříme a ...

Pivovarský bůček ( Bůček na pivě)

Pivovarský bůček ( Bůček na pivě)

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g bůčku, 2 lžíce slunečnicového oleje, 3 lžíce světlého piva, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 1 lžíce strouhanky, 3 kuličky nového koření, špetka pepře, 1 hrst petrželové natě, 100 g uzeného sýra

Bůček nakrájíme na plátky o tloušce asi 1 cm. Lehce je naklepeme, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme najemno a zpěníme na oleji. Přidáme k ni maso a z obou stran je opečeme. Podlijeme trochou piva a vody, přidáme prolisovaný česnek, koření a dus...

Dort Harry Potter

Dort Harry Potter

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g cukru moučka, 3 sáčky vanilkového cukru, 100 ml slunečnicového oleje, 4 vejce, 100 g mletých mandlí, 400 g hrubé mouky, 850 ml kravského mléka, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 50 g cukru krystal, 2 balení vanilkového pudinku, 1 kostka Hery

K tomuto receptu budeme potřebovat také, potahovací hmotu a potravinářské barvivo. Nejdříve upečeme bábovku. Z bílků a 50 g cukru krystalu ušleháme tuhý sníh. Žloutky šleháme společně s 200 g moučkového cukru do pěny, přidáme 1 vanilkový cukr a...

Bazalková majonéza

Bazalková majonéza

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce limetkové šťávy, 1 lžíce bílého vinného octa, 100 ml olivového oleje, 200 ml slunečnicového oleje, 2 žloutky, 1 lžička Dijonské hořčice, sůl, 2 stroužky česneku, 2 hrst bazalkových lístků

Limetkovou šťávu smícháme s octem. V jiné misce promícháme oba oleje. Prošleháme žloutky a hořčici a mírně osolíme. Po malých dávkách do šlehače přidáváme smíchané oleje, pak postupně vmícháme limetku s octem, utřený česnek a nakonec jemně nasekan...

Salát z pekingského zelí

Salát z pekingského zelí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hlávka pekingského zelí, 3 rajčata, 1 okurka, 200 g tvrdého sýra, 1 malá konzerva kukuřice, 5 lžíc tatarské omáčky, 1 lžíce plnotučné hořčice, 1 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžíce octa, špetka soli

Zeleninu očistíme a omyjeme. Zelí a rajčata nakrájíme na kousky a salátovou okurku na kolečka. Tvrdý sýr nastrouháme nahrubo, kukuřici scedíme a necháme okapat. Nakrájenou zeleninu dáme do mísy, přidáme kukuřice a strouhaný sýr, osolíme. V misce s...

Rychlé třešňové řezy v remosce

Rychlé třešňové řezy v remosce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 hrnečky polohrubé mouky, 3/4 hrnečku cukru krupice, 1 vejce, 1,5 hrnečku mléka, 1/2 hrnečku slunečnicového oleje, 1 sáček kypřícího práku do pečiva, 1 sklenka višní

V míse umícháme cukr, vejce, mléko a olej, přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a dobře rozmícháme. Těsto nalijeme do vymazané a moukou vysypané remosky, poklademe třešněmi a upečeme asi 30 minut. Vychladlý moučník nakrájíme.

Okurkový salát s kapií

Okurkový salát s kapií

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 salátová okurka, 1 - 2 stroužky česneku, 1 červená kapie, 1 střední cibule, 3 lžičky cukru krupice, 2 lžičky octa, 1/4 lžičky soli, 2 kapky slunečnicového oleje

Větší salátovou okurku oloupeme a nastrouháme na slzičkovém struhadle. Česnek oloupeme a nasekáme na velmi drobné kousíčky. Oloupanou cibuli nakrájíme na drobno. Červenou kapii omyjeme, odstraníme z ní semennou část a vnitřní blány. Pod tekoucí vo...

Skopová kotleta z cikánské pánve

Skopová kotleta z cikánské pánve

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 malých skopových kotlet, 8 proužků slaniny, 3 rajčata, 1 lžíce kečupu, 2 stroužky česneku, 2 lžíce strouhanky, 4 lžíce oleje, sůl dle potřeby, pepř dle potřeby

Kotlety naklepeme, potřeme česnekem utřeným se solí, opepříme a obalíme ve strouhance. Opečeme z obou stran na oleji, do pánve přidáme nakrájená rajčata a společně dusíme. Uvolníme si na pánvi kousek místa, kde prohřejeme kečup. Podlijeme vodou, m...

Avokádo s krabem

Avokádo s krabem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 avokáda, 2 vejce, 1 balení krabích tyčinek, 4 lžíce slunečnicového oleje, 1 citrón, 2 cibule, troška pažitky, špetka soli, troška mleté papriky

Vejce si uvaříma natvrdo, oloupeme a necháme vychladnout. Avokáda rozpůlíme, odstraníme pecky a dužninu vydlabeme tak, aby vznikly mističky. Vychladlá vejce, krabí tyčinky, cibuli a pažitku nadrobno nasekáme a smícháme. Přidáme olej, citronovou š...

Hlávkové zelí s křenem

Hlávkové zelí s křenem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2,5 kg zelí, 200 g křenu, 1 cibule, 300 g cukru krystal, 3 dcl octa, 1 dcl oleje, 3/4 balení Deka

Zelí omyjeme a pokrájíme nadrobno. Potom si nakrájíme nadrobno cibuli. Dáme do větší mísy, aby se to dobře promíchalo. Jemně nastrouháme křen a přidáme do mísy. Potom přidáme olej, ocet, cukr a Deko (konzervační prostředek). Důkladně všechno promí...

Baby salát s medovou zálivkou

Baby salát s medovou zálivkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 baby salát, 250 g cherry rajčátek, 1 balení Mozzarelly, 1 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžíce citronové šťávy, 1 lžíce medu, sůl na dochucení

Salát očistíme a nakrájíme na malé kousky, cherry rajčátka nakrájíme na čtvrtky, přidáme mozzarellu, kterou jsme také nakrájeli nadrobno. Na zálivku smícháme dohromady olej, citronovou šťávu a med. V dobře uzavíratelné misce dobře protřepeme a nal...

Olejooctová omáčka

Olejooctová omáčka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

30 g oleje, 0,1 dcl octu, 0,2 dcl vody, 0,15 dcl vína, troška zelené natě, 15 g cibule, špetka soli, špetka pepře

Do studené vody přidáme ocet, víno, olej, sůl, pepř a dobře rozšleháme. Pak vmícháme nastrouhanou cibulku a zelenou nať.

Tvarohová majonéza mixovaná

Tvarohová majonéza mixovaná

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 citrón, 1 lžička cukru krupice, 1 sklenka polotučného mléka, 1 lžíce slunečnicového oleje, špetka soli, 100 g jemného tvarohu, 1 žloutek

Do mixeru dáme mléko, žloutek a mixujeme. Po částech přidáváme tvaroh nebo žervé, přikapáváme olej a citronovou šťávu. Nakonec podle chuti přisolíme a přisladíme. Používáme na vařené zeleniny a zeleninové saláty.

Křenová omáčka studená

Křenová omáčka studená

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 křen, 2 jablka, 2 kostky cukru, 1/2 šálku hovězího vývaru, 1 lžíce slunečnicového oleje, špetka soli

Očištěný křen jemně nastrouháme i s jablkem, zalijeme vývarem a podle chuti osolíme, osladíme a okyselíme. Omáčka má chutnat sladkokysele.

Mrkvový křen

Mrkvový křen

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g mrkve, 1 křen, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1/2 šálku vody, 2 kostky cukru, špetka soli, 1 lžička octu

Mrkev a křen jemně nastrouháme, přidáme ve vodě rozpuštěnou sůl, cukr a ocet, nakonec olej.

Domácí majonéza z žervé

Domácí majonéza z žervé

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 balení žervé, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžička citronové šťávy, špetka cukru moučka, špetka soli, 1 žloutek

Žervé našleháme se žloutkem a olejem, přidáme sůl, špetku cukru a citronovou šťávu. Hodí se výborně na zeleninové saláty a ke grilovanému masu.

Zelný salát s vínem

Zelný salát s vínem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kyselého zelí, 3 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžíce cukru krupice, 5 lžic kečupu, špetka kmínu, špetka oregana, 1 dcl červeného vína, špetka pepře, špetka soli

Zelí nakrájíme na jemno, přidáme olej, kečup, drcený kmín, sůl a podle chuti pepř. Nakonec vmícháme svařené červené víno se špetkou oregana. Salát podáváme jako přílohu.

Karotka na kyselo

Karotka na kyselo

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g mrkve, 2 lžíce octu, 5 lžic cukru moučka, 1 lžička slunečnicového oleje, 1 lžička citronové šťávy, 1 dcl jablečného moštu, 2 lžíce včelího medu, špetka soli

V jablečném moštu rozpustíme cukr, vmícháme med, špetku soli a trochu octu. Přidáme na jemno nastrouhanou mrkvičku, přidáme olej a zakapeme citrónovou šťávou.

Medová marináda se zázvorem

Medová marináda se zázvorem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 lžic včelího medu, 4 stroužky česneku, 1 lžíce barevného pepře, špetka koriandru, špetka mletého zázvoru, 1 lžíce sójové omáčky, 1 dcl kečupu, 1 dcl slunečnicového oleje, 1 lžička grilovacího koření

Česnek oloupeme a utřeme, pak smícháme všechny suroviny a dobře promícháme. Marinádu používáme na všechny druhy masa.

stránka: