Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Slunečnicový olej

Vařená rýže

Vařená rýže

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g dlouhozrné rýže, 1 l vody, 1 lžíce soli, 1 lžička oleje

Rýži propláchneme a necháme okapat. Rýži vložíme do osolené vody, vaříme bez pokličky na mírnem ohni a sbíráme pěnu, která se postupně nahoře vytváří. Až je na dně jen troška vody, přikryjeme kastrol pokličkou a rýži dovaříme do sypkosti. Nakonec ...

Sloní žraso

Sloní žraso

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

20 dkg měkkého salámu, 3 vejce, 3 sterilované okurky, 1/2 lžičky pepře, 2 lžíce kečupu, 2 lžíce plnotučné hořčice, 1 lžíce octa, 2 lžičky cukru krystal, 2 lžíce slunečnicového oleje

Vajcia uvaríme natvrdo, uhorky, cibuľu, papriku a salámu nadrobno pokrájame. Pridáme ostatné ingrediencie, dôkladne premiešame a necháme odstáť v chladničke. Podávame s chlebom.

Smažený plněný sýr

Smažený plněný sýr

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

20 plátků Eidamu, 200 g drůbeží paštiky, 2 vejce, sůl, 50 g hladké mouky, 100 g strouhanky, 200 ml slunečnicového oleje

Polovinu plátků namažeme paštikou a přikryjeme druhou polovinou plátků. Takto spojený sýr obalíme v trojobalu a na prudko usmažíme v horkém oleji. Podáváme na ubrousku horké, nejlépe s vařenými brambory a rajčatovým salátem.

Ďábelská pomazánka

Ďábelská pomazánka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg paprik, 1 kg rajčat, 2 dcl slunečnicového oleje, 2 cibule, 1 palička česneku, 6 ks feferonek, 1 konzerva hovězí ho masa, 1 konzerva vepřového masa

Rajčata a papriky nakrájíme na menší kousky a chvíli dusíme na nadrobno nakrájené cibuli. Tuto směs necháme vychladnout a potom spolu s masovými konzervami umeleme na masovém strojku. Všechno řádně promícháme a dáváme do malých sklenic a sterilizu...

Pangasius jinak

Pangasius jinak

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

75 dkg pangasia, 1 citrón, 2 lžíce sojové omáčky, 2 lžičky koření na ryby, 1 lžíce sladké chilli omáčky, 2 lžíce slunečnicového oleje

Pangasia překrojíme po páteři a pak na větší dílky.Vložíme do misky a zakapeme šťávou z 1 citrónu.Pak dáme koření na rybu,sojovku(používám Soy Sauce) a sladkou chilli omáčku.Promícháme a necháme asi 30minut odležet.Do pekáče dáme olej a okapanou r...

Krůtí špíz s cherry rajčaty

Krůtí špíz s cherry rajčaty

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g krůtích prsou, 3 lžíce slunečnicového oleje, sůl, pepř dle chuti, pár cherry rajčátek, Koktejlová omáčka: 4 lžíce majonézy, 4 lžíce kečupu, 1 lžíce whisky, sůl, pepř, čerstvě nasekaný tymián, 1/2 prolisovaného stroužku česneku

Maso nakrájíme na kostky 3x3 cm a napícháme na 4 špízy. Osolíme, opepříme, potřeme olejem a grilujeme ze všech stran. Zároveň se špízy grilujeme rajčata ze všech stran. Vše namáčíme do koktejlové omáčky, kterou si připravíme z uvedených surovin. S...

Domácí hořčice

Domácí hořčice

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 kg cukety, 2 ks feferonky, 2 paličky česneku, 2 lžíce sůl, 1 lžička pepře mletého, 150 ml slunečnicový olej, 300 ml ocet, 1 velké balení plnotučné hořčice

Cuketu oloupeme,odstraníme jadérka a nastrouháme na hrubo.Česnek a feferonku nasekáme na malé kousky, přidáme ostatní suroviny a vše vaříme do měkka.Vše rozmixujeme a naplníme do skleniček.Sterilujeme 15 minut.

Kuřecí v dýni s bramborem pro nejmenší

Kuřecí v dýni s bramborem pro nejmenší

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 středně velký brambor, 50 g dýně hokkaidó, 50 g kuřecích prsíček (velmi najemno nakrájených), 1 dcl kojenecké vody, 1 lžička slunečnicového oleje (olivového)

Brambory, maso a dýni uvaříme doměkka (dýni klidně přihoďte k bramborům a masu, ale později, protože se uvaří dříve). Vše potom buď propasírujeme nebo pomeleme (záleží na věku dítěte). Nakonec přimícháme olej a ihned podáváme.

Smažené kostky z filé

Smažené kostky z filé

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 dkg rybího filé, 2 vejce, 3 lžíce hladké mouky, 8 stroužků česneku, 1/2 lžičky kmínu, 1/2 lžičky soli, 1 hrneček oleje na smažení

K přípravě tohoto jídla se snažíme vyhledat druh filé, které se co nejméně rozpadá.... Filé nakrájíme na kostky a obalíme v těstíčku, které připravíme z vajec, mouky, lisovaného česneku, soli a mletého kmínu. Rozpálíme větší množství oleje n...

Karbenátky z ovesných vloček

Karbenátky z ovesných vloček

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 cibule, 2 dcl slunečnicového oleje, 10 dkg ovesných vloček, 1/3 l vody, kousek uzeniny, 1 slepičí vejce, špetka soli, špetka majoránky, 2 dkg másla, hrneček strouhanky

Na osmaženou cibulku na oleji dáme syrové vločky, nalejeme asi na 10 dkg 1/3 l vody a dusíme do husté kaše, přidáme vejce, sůl, majoránku, máslo (asi 2 dkg na 10 dkg vloček), uzeninu a uděláme bochánky, které obalíme v trojobale a usmažíme na oleji.

Květákové kari

Květákové kari

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 květák, 1 lžíce oleje, 1 nadrobno nakrájená cibule, 1 chilli paprička, 1 lžíce nasekané petrželky, 1-2 lžičky kari koření, šťáva z 1 citrónu, 200 g čerstvého nebo mraženého hrášku, 2 vejce uvařená natvrdo, špetka cukru krupice, špetka soli

Květák rozdělíme na růžičky, spaříme je osolenou vroucí vodou, pak scedíme a necháme okapat. Na pánvi rozehřejeme olej a opečeme v něm cibuli dozlatova. Chilli papričku nakrájíme na jemné plátky, odstraníme z ní semínka a spolu s petrželkou a kar...

Kuře na způsob vepřového

Kuře na způsob vepřového

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí stehna, 1 lžička kmínu, sůl dle chuti, 3 cibule, 5 stroužků česneku, 600 g kyselého zelí, 2 lžíce oleje, 2 brambory

Stehna umyjeme ve studené vodě, osolíme, okmínujeme. Vložíme je do pekáčku, přidáme nakrájenou cibuli, česnek a asi 1,5 hodiny pečeme při 180°C. Zelí dáme do hrnce na zpěněnou cibuli, přidáme nastrouhané brambory, podlijeme vodou a vaříme doměkka....

Panenka s ořechovou krustou

Panenka s ořechovou krustou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g vepřové panenky, sůl, pepř barevný, 3 lžíce slunečnicového oleje, 80 g másla, 50 g vlašských ořechů, 50 nesolených arašídů, 1 žloutek, 100 g strouhanky, 100 g brusinkového kompotu, 150 ml smetany, hrst petrželky

Maso odblaníme, omyjeme, osušíme, potom jej osolíme a okořeníme barevným pepřem. V pekáčku rozpálíme olej a maso na něm opečeme ze všech stran. Změklé máslo nakrájíme na kousky, vlašské ořechy i arašídy najemno umeleme. V misce promícháme máslo s...

Kuskusový nákyp s brokolicí

Kuskusový nákyp s brokolicí

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g kuskusu (nejlíp celozrnného), slunečnicový olej, 1 větší cibule, 5 stroužků česneku, kurkuma, zeleninový bujón (nejlépe bez GS), voda, sušené droždí, 1 balení Rama Cremefine

Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme kurkumu a rozdrobený zeleninový bujon. Pak přidáme na růžičky rozebranou brokolici, košťál také pokrájíme. Vše zalijeme vodou tak, aby brokolice byla skoro potopená. Chvíli vaříme, pak přisype...

Zapečené filé

Zapečené filé

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 dcl slunečnicového oleje, 400 g rybího filé, 2 hrsti strouhaného sýra, 2 lžíce másla, 200 ml bílého jogurtu, 1 lžička soli, 2 plátky toastového chleba

Vymažeme pekáček, vložíme do něj filé, aby mezi filetami byli mezery. Osolíme, zalijeme jogurtem, posypeme rozdrobeným toastem, posypeme strouhaným sýrem, přidáme kousky másla a pečeme v předehřáté troubě na 150°C přibližně 15 minut.

Marťa muffiny

Marťa muffiny

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 hrnky polohrubé mouky, 1/2 hrnku cukru krupice, 200 ml mléka, 100 ml slunečnicového oleje, 1 vejce, 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva, špetka soli

Všechny ingredience smícháme a plníme ze 3/4 do muffinových formiček, nebo papírových košíčků. Pečeme ve vyhřáté troubě na 150°C přibližně 15 minut.

Hlávkový salát s vařenými vejci

Hlávkový salát s vařenými vejci

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4-5 vařených vajec, 2 hlávky salátu, 2-3 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžíce destilovaného octa, špetka mleté papriky , špetka soli

Očištěné listy hlávkového salátu nakrájíme na jemné proužky, urovnáme na mísu a osolíme. Polovinu vajec nakrájíme na čtvrtky, druhou polovinu na kolečka, urovnáme na hlávkový salát, osolíme a posypeme paprikou. Salát pokapeme octem a olejem.

Španělská pochoutka

Španělská pochoutka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 papriky, 1 okurka, 4 rajčata, 2 vejce, 1 cibule, špetka soli, 1 lžička pepře, 2 lžíce slunečnicového oleje

Papriky omyjeme, očistíme a nakrájíme na tenká kolečka, rajčata i okurek na tenké plátky. Všechny suroviny urovnáme v řadách na mísu, posypeme cibulí nakrájenou na tenká kolečka. Pokapeme olejem a dochutíme solí a pepřem. Nakonec ozdobíme nakrájen...

Topinka v sýrovém těsíčku

Topinka v sýrovém těsíčku

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 plátky chléba, 1 vejce, špetka soli, 100 g strouhaného sýru, 3 lžíce oleje

Krajíček chleba opečeme z jedné stany na oleji, před dopečením potřeme rozšlehaným vajíčkem se sýrem, otočíme a opečeme i ze sýrové strany. Před podáváním můžeme osolit a topinku v sýrovém těstíčku ozdobíme dle vlastní chuti.

Šťavnatá ovocná bublanina

Šťavnatá ovocná bublanina

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g polohrubé mouky, 200 g cukru krupice, 5 vajec, 250 ml oleje, 250 ml vaječného koňaku, 1 sáček vanilkového cukru, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 500 g třešní, 2 lžíce hrubé mouky

Vejce vyšleháme s cukrem a vanilkovým cukrem do bohaté pěny. Snížíme rychlost šlehání a tenkým pramínkem přiléváme nejprve olej a potom vaječný likér (stále šleháme). Nejlepší a nejrychlejší je si vše předem připravit. Do směsi prosejeme mouku s ...

Bábovka s borůvkami

Bábovka s borůvkami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 hrnku polohrubé mouky, 125 ml slunečnicového oleje, 2 vejce, 1 hrnek čerstvých borůvek, 1 hrnek cukru krystal, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 1 sáček vanilkového cukru, 125 ml mléka

Borůvky rozšleháme s 1/3 cukru. Celá vejce našleháme se zbývajícím cukrem, olejem, vanilkovým cukrem a 1 hrnkem mouky. Vmícháme rozšlehané borůvky, 1/2 hrnku mouky smíchané s kypřícím práškem a doředíme mlékem. Těsto vylijeme do předem vymazané a ...

Mletá kapie s česnekem

Mletá kapie s česnekem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg očištěné kapie, 5 palic česneku, 2 lžíce soli, 50 ml slunečnicového oleje do směsi, 1 dcl slunečnicového oleje nebo dle potřeby

Z kapií odstraníme vnitřek se semeny i blánu na žebrech a oloupeme si česnek. Kapie s česnekem umyjeme pod tekoucí vodou a společně pomeleme na masovém mlýnku. Do pomleté směsi přidáme sůl a 50 ml oleje. Důkladně promícháme. Naplníme do malých sk...

Mletá kapie s česnekem

Mletá kapie s česnekem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg očištěné kapie, 5 palic česneku, 2 lžíce soli, 50 ml slunečnicového oleje do směsi, 1 dcl slunečnicového oleje nebo dle potřeby

Z kapií odstraníme vnitřek se semeny i blánu na žebrech a oloupeme si česnek. Kapie s česnekem umyjeme pod tekoucí vodou a společně pomeleme na masovém mlýnku. Do pomleté směsi přidáme sůl a 50 ml oleje. Důkladně promícháme. Naplníme do malých sk...

Zapékané brambory s česnekem

Zapékané brambory s česnekem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g cibule, 3-5 stroužků česneku, 3 lžíce slunečnicového oleje, 300 g brambor vařených ve slupce, 2 lžičky koření na americké brambory, 2 vejce, 50 ml mléka, špetka pepře

Brambory umyjeme a dáme vařit ve slupce. Oloupanou cibuli nakrájíme na tenká půlkolečka a česnek si nastrouháme na jemné nudličky. Na oleji osmažíme cibuli do světlerůžova, do odstavené vmícháme česnek a promícháme. Přendáme jí do zapékací misky a...

Vepřové plátky s kapií

Vepřové plátky s kapií

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 střední cibule, 2 lžíce slunečnicového oleje, 2-4 stroužky česneku, 4 plátky vepřové krkovice, 2 lžíce zelené části z cukety, 2 lžíce sterilované kapie, instantní tmavou jíšku dle potřeby, 1 kostka zeleninového bujónu, 1 lžička sojové omáčky, sůl dle potřeby, pepř dle chuti, 1 lžička kremžské hořčice

Vepřovou krkovici naklepeme, mírně osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a na oleji usmažíme do růžova. Na ní dáme naklepané plátky masa, česnek nakrájený na plátky a bez opékání ihned přiklopíme poklicí. Maso pustí šťávu, ve kt...

stránka: