Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Šmakoun (shmaky)

 Rajčatová omáčka se šmakounem

Rajčatová omáčka se šmakounem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g rajčatového protlaku, lžička tymiánu, špetka soli, lžička oregana, 1 cibule, 1 jarní cibulka, 1 plátek Šmakouna (Shmaky), 1 stroužek česneku, lžička olivového oleje, 40 g Eidamu (Edam)

Na pánvičce si necháme rozehřát olivový olej, na něm necháme zesklovatět najemno nakrájenou cibuli. Poté přidáme na kostičky nakrájené jarní cibulku a šmakouna, zalijeme je rajčatovým protlakem a ochutíme nadrobno nakrájeným česnekem, tymiánem, or...

Farfale s brokolicí, rajčaty, šmakounem a sýrem

Farfale s brokolicí, rajčaty, šmakounem a sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

70 g těstovin Farfalle, třetina brokolice (nebo jedna malinká), 2 rajčata, 1 plátek Šmakouna (Shmaky), 30 g Nivy, 20 g Eidamu (Edamu)

Těstoviny uvaříme dle návodu, rajčata nakrájíme na drobné kostičky, brokolici nasekáma na drobné kousky, šmakouna nakrájíme na kostičky nebo natrháme na kousky, nivu a eidam nastrouháme nahrubo na struhadle. Do zapékací misky dáme nejdřív vrstvu ...

Přírodní řízečky ze Šmakouna

Přírodní řízečky ze Šmakouna

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky Šmakouna (Shmaky), lžíce pažitky, troška tymiánu, kapka olivového oleje

Plátky Šmakouna vyndáme z obalu a usušíme papírovou utěrkou. Okořeníme podle chuti a dáme péci. Nemusíme ho péci nijak dlouho, stačí aby se nám trochu opekl a prohřál. Jako přílohu doporučuji bramborovou kaši a dušenou zeleninu:)

Mrkvové hranolky s tvarohovým dipem

Mrkvové hranolky s tvarohovým dipem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 mrkve, 2 lžíce odtučněného tvarohu, třetina Šmakouna (Shmaky), 1 lžíce pažitky (v zimě třeba sušené), špetka pepře

Mrkev nakrájíme na "hranolky", neboli silnější nudličky. Tvaroh smícháme s nadrobno nakrájeným šmakounem, pepřem a pažitkou. Můžeme trochu zředit mlékem, aby se nám směs lépe mrkví nabírala.