Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Smetana ke šlehání (šlehačka)

Velikonoční beránek

Velikonoční beránek

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce, 150 g krupicového cukru, 1 vanilkový cukr, 1 smetana ke šlehání, 2 hrnky polohrubé mouky, 2 lžíce rozinek, hrubá mouka ny vysypání plechu, máslo na vymazání plechu

Formu vymažeme pořádně máslem a vysypeme hrubou moukou. Z bílků a směsi krupicového a moučkového cukru si ušleháme pevný sníh. lehce vmícháme žloutky a smetanu a nakonec prosátou polohrubou mouku a propláchnuté (okapané) hrozinky. Těsto vlijeme do...

Krtkův dort

Krtkův dort

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

100 ml rostlinného oleje, 100 g cukru moučka, 2 vejce, 180 g polohrubé mouky, 2 vrchovate lžíce kakaa, 1 kypřící prášek do pečiva, 630 ml mléka, 3 banány, 250 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 1 balení ztužovače šlehačky, 250 g jemného tvarohu, 1 sáček vanilkového pudinku, 3 lžíce cukru moučka, kousek čokolády na vaření

Olej, cukr a žloutky utřeme do pěny. Smícháme mouku, kakao a prášek do pečiva. Poté zašleháme 130 ml mléka a sníh z bílků. Vlijeme do vymazané formy a pečeme cca 20 minut při 180°C. Až korpus vychladne, vytvoříme nožem kruh (asi cm od okraje). V...

Brokolicový krém

Brokolicový krém

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hlávka brokolice, 1 kousek vařeného kuřecího prsa či jiného kuřecího, 8 dcl drůbežího bujónu, 250 ml sladké smetany, 100 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 1 větší cibule, 1 lžíce másla, 1 lžička soli, 1/2 lžičky mletého bílého pepře

Brokolici omyjeme, rozdělíme na růžičky, několik jich dáme stranou, zbytek nasekáme na kousky. Cibuli nasekanou najemno zpěníme na másle, vsypeme brokolici, přilijeme vývar a smetanu na vaření. Vaříme, dokud brokolice nezměkne. Zvlášť necháme jen ...

Lehký a rychlý koláč s ovocem

Lehký a rychlý koláč s ovocem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

170 g polohrubé mouky, 110 g cukru krupice, 3 vejce, 6-7 lžic horké vody, 1-2 balení želatiny, hrst jahod, 2 kiwi, 1 malá konzerva ananasu, 250 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 300-500 ml zakysané smetany dle chuti, 1-2 balení vanilkového cukru

Ušleháme žloutky s cukrem, přidáme horkou vodu a opět šleháme do pěny. Z bílků si připravíme sníh. Jednu půlku vmícháme opatrně do těsta, pak jemně přidáme mouku a dodáme zbytek sněhu. Pečeme v mírné troubě. Zakysanou smetanu smícháme s jednou uš...

Lehký dort s malinami

Lehký dort s malinami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

100 g marcipánu, 100 g másla, 110 g cukru krupice, 2 vejce, 75 g hladké mouky, špetka kypřícího prášku do pečiva, špetka soli, 1/2 kg malin, 1 lžíce citrónové šťávy, 1 balení vanilkového cukru, 5 plátků želatiny, 500 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 2 hrsti mandlových lupínků

Marcipán vymícháme do krému spolu se změklým máslem, 50 g cukru a špetkou soli. Přidáme vejce, mouku s práškem do pečiva. Těsto vložíme do vysypané dortové formy. Pečeme v předehřáté troubě asi půl hodiny. Maliny omyjeme, necháme okapat. Třetinu ...

Rybízový dort

Rybízový dort

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

100 g másla, 2 vejce, 100 g včelího medu, 250 ml mléka, 1 a 1/2 balení kypřícího prášku do pečiva, 2 lžíce strouhanky, 500 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 1 hrst rybízu, 100 g ovocného želé, hrst rozinek, 2 lžíce rumu, 200 g jemných vloček

Předem si namočíme rozinky do rumu. Žloutky spojíme s vločkami, medem a mlékem. Vmícháme rozinky a kypřící prášek do pečiva. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Do strouhankou vysypané formy vlijeme těsto a pečeme asi hodinu. Po upečení necháme ko...

Pudinkovo-jablečný dort

Pudinkovo-jablečný dort

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

230 g hladké mouky, 7 lžic cukru moučka, 120 g másla, 3 vejce, 1 balení vanilkového cukru, troška citrónové kůry, 1 kg jablek, 250 ml mléka, 750 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 2 balení vanilkového pudinku, hrst mandlových lupínků

Z mouky, soli, 3 lžic cukru, tuhého másla, vejce, vanilkového cukru a citrónové kůry vypracujeme hladké těsto. To necháme ve folii minimálně hodinu v chladu odpočinout. Pak je vyválíme, vložíme do vysypané formy a propícháme vidličkou. Jablka nast...

Rychlý tiramisu dezert

Rychlý tiramisu dezert

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 balení cukrářských piškotů, 10 lžic vaječného likéru, 1/2 kg mascarpone, 4 lžíce cukru moučka, 250 ml silné kávy, 250 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 8 lžic amareta, troška kakaa na posypání

Nejprve vyšleháme mascarpone s cukrem. Postupně pak přidáváme vaječný likér. Nakonec lehce vmícháváme jemně čerstvě vyšlehanou šlehačku. Uvaříme si silnou kávu, kterou necháme vychladnout. Po vychladnutí do ní přidáme trochu likéru Amaretto. Tout...

Mramorová bábovka

Mramorová bábovka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

430 g polohrubé mouky, 250 g cukru moučka, 130 g másla, 5 vajec, 250 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 1 kypřící prášek do pečiva, 15 g kakaa, 2 lžíce citrónové šťávy, 1 hrst mletých mandlí, 1 lžíce strouhanky nebo krupice na vysypání

Máslo utřeme s cukrem a žloutky do pěny. Postupně vmícháme polovinu mouky a šlehačku. Do druhé poloviny mouky vmícháme kypřící prášek do pečiva. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Druhou půlku mouky a sníh z bílků pak střídavě postupně zapracováváme do t...

Jahodový dort s tvarohem

Jahodový dort s tvarohem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 lžíce polohrubé mouky, 4 lžíce cukru krupice, 4 vejce, 250 g jemného tvarohu, 100 g lučiny, 250 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 50 g cukru moučka, 1 balení vanilkového cukru, 1 balení čiré želatina, 300 g čerstvých jahod

Žloutky našleháme s cukrem do pěny. Přidáme postupně pomalu tuhý sníh z bílků a nakonec po lžičkách vmícháme mouku – opatrně, jen obracením. Těsto vlijeme do dortové vymazané a vysypané formy a pečeme ve vyhřáté troubě asi 20 minut. Po upečení nec...

Maminčina buchta ze sodovky

Maminčina buchta ze sodovky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g polohrubé mouky, 300 g cukru krupice, 2 kypřící prášky do pečiva, 10 lžic rostlinného oleje, 3 vejce, 500 ml žluté sodovky, 250 ml smetany ke šlehání (šlehačka) na ozdobu, jahody na ozdobu, borůvky na ozdobu

Cukr smícháme s moukou a kypřícím práškem do pečiva. Přidáme vejce, olej a žlutou sodovku. Vše důkladně promícháme a vlijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Pečeme 40 minut v předehřáté troubě na 180 °C. Necháme vychladnout, nakrájíme a před ...

Smetanový dortík

Smetanový dortík

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

14 vejcí, 1 kg cukru krystalu, 400 g hladké mouky, 4 lžíce vody, 4 lžíce rostlinného oleje, 1,5 l mléka, 6 pudinků, 2 másla, 3 lžíce rumu, 4 smetany ke šlehání (šlehačka), 4 vanilkové cukry, 4 ztužovače šlehačky, 1 konzerva mandarinek na ozdobu

Smetany ke šlehání a vanilkové cukry svaříme a necháme na 10 hodin v lednici. 8 žloutků utřeme s 400 g cukru, přidáme mouku, vodu, olej a opatrně zamícháme tuhý sníh z 8 bílků. Dáme do vymazané a moukou vysypané dortové formy, popř do 2 menších fo...

Jahodový dort

Jahodový dort

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

3 smetany ke šlehání (šlehačka), 3 vanilkové cukry, 3 ztužovače šlehačky, 6 vejcí, 180 g cukru krystalu, 180 g polohrubé mouky, 1 lžička vody, sůl, 3 lžíce rostlinného oleje, 500 g jahod, 2 červené želatiny

Smetany ke šlehání a vanilkové cukry svaříme a necháme na 10 hodin v lednici. Z bílků, cukru a soli ušleháme tuhý sníh. Pomalu mixerem (na nejnižším stupni rychlosti) zašleháme postupně žloutky a mouku. Přidáme olej a vodu. Vylijeme do vymazané a ...

Čokoládová kalorická bomba

Čokoládová kalorická bomba

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g čokolády na vaření, 2 vejce, 20 ml rumu, 500 ml smetany ke šlehání (šlehačka)

Smetanu ušleháme dotuha a dáme do ledničky. Mezitím ve vodní lázni ušleháme rum a vejce do husté pěny. Čokoládu rozpustíme, vlijeme do pěny a důkladně promícháme do poddajné hmoty. Hmotu vlijeme do tuhé šlehačky a důkladně promícháme. Hotovou pěno...

Smetanový krém

Smetanový krém

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 150 g cukru krupice, 2 lžíce polohrubé mouky, 2 vanilkové cukry, 200 g másla

Ve vodní lázni smícháme smetanu, cukr krupici a polohrubou mouku. Vše šleháme do husté pěny a potom za občasného míchání necháme vychladnout. Mezitím utřeme máslo s vanilkovým cukrem a postupně přimícháváme vychladlou smetanovou hmotu.

Dortík a la tiramisu

Dortík a la tiramisu

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

10 vajec, 380 g cukru krupice, 280 g hladké mouky, 2 hrsti nasekaných vlašských ořechů, 2 balení vanilkového cukru, 400 ml smetany ke šlehání (šlehačky), balení ztužovače šlehačky, 500 g lučiny, 200 ml silné kávy, 4 lžíce kakaa, 200 ml libovolného likéru (typu Baylies)

Upečeme si piškot, nejlépe v dortové formě: utřeme 6 žloutků s 240 g cukru a 1 vanilkovým cukrem. Postupně vmícháme mouku a tuhý sníh z 6 bílků. Nakonec zapracujeme jemně ořechy. Pečeme ve vyhřáté troubě cca 20 minut. Mezitím si připravíme krém...

Rychlý koláč s marmeládou

Rychlý koláč s marmeládou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g ovocné marmelády, 120 g ztuženého pokrmového tuku, 100 g cukru krupice, 1 vejce, 3 lžíce mléka, 250 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 1 ztužovač šlehačky, 250 g hladké mouky

Z mouky, cukru, vejce, mléka a nakrájeného pokrmového tuku vypracujeme těsto. Vyválíme placku a dáme do vymazané a moukou vysypané formy na koláče. Těsto přitlačíme k okraji formy, dno propícháme vidličkou a odkrojíme zbytky těsta. Těsto potřeme m...

Rakouská čokoláda

Rakouská čokoláda

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g čokolády na vaření, 200 ml mléka, 1 lžíce cukru krupice, 100 ml smetany ke šlehání (šlehačky)

Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu se 100 ml mléka. Mícháme tak dlouho, dokud se vše nespojí a čokoláda není rozpuštěná. Čokoládové mléko vlijeme i se zbytkem mléka do kastrolu, přidáme cukr a za stálého míchání přivedeme k varu. Vlijeme do šálků ...

Irská káva

Irská káva

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce cukru krystalu, 200 ml silné kávy, 300 ml whisky, 50 ml smetany ke šlehání (šlehačka)

Do dvou sklenic nasypeme cukr a zalijeme uvařenou silnou kávou. Vše důkladně promícháme a přidáme whisky. Nakonec opatrně přidáme ušlehanou šlehačku.

Alžírská káva

Alžírská káva

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 ml silné kávy, 200 ml vaječného likéru, 50 ml smetany ke šlehání (šlehačky)

Smícháme vaječný likér s kávou a vlijeme do šálků. Přidáme ušlehanou šlehačku a podáváme.

Kafe pro dámy

Kafe pro dámy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 ml silné kávy, 200 ml amareta, 50 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 1 lžička kakaa

Smícháme kávu a amareto. Přidáme ušlehanou šlehačku a posypeme kakaem na ozdobu.

Mražený malinový dort

Mražený malinový dort

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g čerstých malin, 150 g lískových jader, 3 vejce, 50 g másla, 150 g cukru krystalu, 500 ml smetany ke šlehání (šlehačky)

Ve vodní lázni dotuha ušleháme vejce, máslo, cukr a za občasného míchání necháme vychladnout. Mezitím maliny omyjeme a necháme okapat. Několik malin si necháme na ozdobu a zbytek rozmixujeme. Lísková jádra dáme do vroucí vody a vaříme, dokud se hn...

Bezlepkové palačinky s tvarohem

Bezlepkové palačinky s tvarohem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

5 lžic olivového oleje, 40 g cukru krupice, 100 g cukru moučky, 2 vejce, 250 g odtučněného tvarohu, 200 g rýžové mouky, 500 ml mléka, 250 ml smetany ke šlehání (šlehačky)

Smícháme mouku, cukr krupici, vejce a mléko. Vše důkladně promícháme a necháme 1 hodinu odpočinout. Mezitím tvaroh ušleháme s cukrem moučkou. Odpočinuté těsto znovu promícháme. Na pánvi rozehřejeme 1 lžíci oleje a vlijeme 1 naběračku těsta, které ...

Netradiční koblížky

Netradiční koblížky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

500 g hladké mouky, 30 g droždí (kvasnice), špetka soli, 150 ml mléka, 50 g cukru moučky, 300 g másla, 1 vejce, 500 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 150 g cukru krupice, 2 lžíce polohrubé mouky, 2 vanilkové cukry, 250 g 100% tuku (Omegy) na smažení

Z mouky, droždí, soli, mléka, cukru moučky, vejce a 100 g másla připravíme kynuté těsto (viz související recepty). Pomoučenou lžící postupně odebíráme stejné díly kynutého těsta a vytvarujeme větší koblížky (kuličky), které dáme na 15 minut vykyno...

Jednoduchý ovocný koláč

Jednoduchý ovocný koláč

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 vejcí, 70 g cukru moučky, 70 g polohrubé mouky, špetka soli, 150 ml vody, 100 g pokrmového tuku, 1/2 kypřícího prášku do pečiva, 1 konzerva jahod, 1 červená želatina, 250 ml smetany ke šlehání (šlehačky)

Žloutky utřeme s cukrem. Přidáváme horkou vodu a rozpuštěný pokrmový tuk. Mouku smícháme s kypřícím práškem a střídavě s ušlehaným sněhem z bílků a soli, opatrně vmícháváme do žloutkové směsi. Vše důkladně promícháme a vlijeme do vymazané a moukou...

stránka: