Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Smetana ke šlehání (šlehačka)

Rychlý tiramisu dezert

Rychlý tiramisu dezert

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 balení cukrářských piškotů, 10 lžic vaječného likéru, 1/2 kg mascarpone, 4 lžíce cukru moučka, 250 ml silné kávy, 250 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 8 lžic amareta, troška kakaa na posypání

Nejprve vyšleháme mascarpone s cukrem. Postupně pak přidáváme vaječný likér. Nakonec lehce vmícháváme jemně čerstvě vyšlehanou šlehačku. Uvaříme si silnou kávu, kterou necháme vychladnout. Po vychladnutí do ní přidáme trochu likéru Amaretto. Tout...

Rakouská čokoláda

Rakouská čokoláda

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g čokolády na vaření, 200 ml mléka, 1 lžíce cukru krupice, 100 ml smetany ke šlehání (šlehačky)

Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu se 100 ml mléka. Mícháme tak dlouho, dokud se vše nespojí a čokoláda není rozpuštěná. Čokoládové mléko vlijeme i se zbytkem mléka do kastrolu, přidáme cukr a za stálého míchání přivedeme k varu. Vlijeme do šálků ...

Irská káva

Irská káva

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce cukru krystalu, 200 ml silné kávy, 300 ml whisky, 50 ml smetany ke šlehání (šlehačka)

Do dvou sklenic nasypeme cukr a zalijeme uvařenou silnou kávou. Vše důkladně promícháme a přidáme whisky. Nakonec opatrně přidáme ušlehanou šlehačku.

Alžírská káva

Alžírská káva

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 ml silné kávy, 200 ml vaječného likéru, 50 ml smetany ke šlehání (šlehačky)

Smícháme vaječný likér s kávou a vlijeme do šálků. Přidáme ušlehanou šlehačku a podáváme.

Kafe pro dámy

Kafe pro dámy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 ml silné kávy, 200 ml amareta, 50 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 1 lžička kakaa

Smícháme kávu a amareto. Přidáme ušlehanou šlehačku a posypeme kakaem na ozdobu.

Sněžná hora

Sněžná hora

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 ml silné horké kávy, 50 ml whisky, 100 ml smetany ke šlehání (šlehačky)

Whisky přidáme do horké silné kávy a zastříkáme ušlehanou smetanou (šlehačkou).

Zmrzlina z bílé čokolády

Zmrzlina z bílé čokolády

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 ml mléka, 125 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 150 g cukru krystalu, 4 lžíce sušeného mléka, 5 vaječných žloutků, 200 g bílé čokolády

Mléko, sušené mléko a 80 g cukru přivedeme k varu. Žloutky utřeme se zbývajícím cukrem a pomalu přidáváme směs z mléka. Vše přivedeme k varu a vaříme tak dlouho, dokud se nezačne směs lepit. Přidáme nasekanou bílou čokoládu a důkladně mícháme, dok...

Čokoládová zmrzlina

Čokoládová zmrzlina

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 ml mléka, 125 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 200 g čokolády na vaření, 150 g cukru krystalu, 5 vaječných žloutků, 4 lžíce kakaa

Mléko, kakao a 80 g cukru přivedeme k varu. Žloutky utřeme se zbývajícím cukrem a pomalu přidáváme směs z mléka. Vše přivedeme k varu a vaříme tak dlouho, dokud se nezačne směs lepit. Přidáme nasekanou čokoládu na vaření a důkladně mícháme, dokud ...

Jahodová zmrzlina

Jahodová zmrzlina

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 kg jahod, 450 g cukru krupice, 1 sáček želatiny, 250 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 1 lžička rostlinného oleje

Několik nejkrásnějších jahod si odložíme stranou. Ostatní jahody rozmixujeme. Želatinu připravíme dle návodu na obalu, přidáme 350 g cukru a rozmixované jahody. Vše důkladně promícháme a necháme vychladnout. Mezitím ušleháme smetanu se zbylým cukr...

Zmrzlina z černého rybízu

Zmrzlina z černého rybízu

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 ml vody, 250 g cukru krystalu, 600 g črného rybízu, 1/2 lžičky mleté vanilky, 500 ml smetany ke šlehání (šlehačky)

Vodu smícháme s cukrem a vanilkou. Přivedeme k varu a vaříme tak dlouho, dokud se cukr zcela nerozpustí. Vzniklý sirup necháme vychladnout. Mezitím rozmixujeme černý rybíz, propasírujeme sítem a přidáme do vychladnutého sirupu. Nakonec opatrně vmí...

Banánový dezert

Banánový dezert

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 banány, 100 g čokolády na vaření, 375 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 600 ml mléka, 200 g bílé čokolády, 150 g cukru krystalu, 5 vaječných žloutků, 4 lžíce sušeného mléka, kandované ovoce na ozdobu

Z mléka, 125 ml smetany ke šlehání, bílé čokolády, cukru, žloutků a sušeného mléka si připravíme zmrzlinu (viz související recepty). Mezitím banány oloupeme a podélně rozkrojíme. Smetanu ke šlehání ušleháme a čokoládu na vaření roztopíme ve vodní ...

Nepečený smetanový dort s borůvkami

Nepečený smetanový dort s borůvkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 ml zakysané smetany, 1-2 balení dětských piškotů, 500 g borůvek, 200 g cukru moučky, 100 ml rumu, 200 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 2 sáčky želatiny

Piškoty uložíme do dortové formy o průměru 23 cm tak, aby pokryly dno formy, a pokapeme rumem. Smetanu ke šlehání dáme do kastrůlku, přidáme 3 lžíce cukru, želatinu a přivedeme k varu. Vlijeme do zakysané smetany, přidáme zbytek cukru a vše důklad...

Kokosová šlehačka

Kokosová šlehačka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g kokosové moučky, 350 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 100 g cukru moučky, 2 ztužovače šlehačky

Smetanu ke šlehání (šlehačku) ušleháme. Přidáme cukr, kokos a ztužovadlo. Vše opatrně promícháme a dáme chladit do lednice.

Ledový fernet

Ledový fernet

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

40 ml fernetu, 100 ml zmrzliny, 100 ml silné studené kávy, 50 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 1/2 lžičky kakaa, 1 lžíce včelího medu

Do sklenice vlijeme kávu a fernet. Přidáme zmrzlinu, med, zastříkáme ušlehanou smetanou ke šlehání (šlehačky) a posypeme kakaem. Ihned podáváme.

Ovocní Mikuláši

Ovocní Mikuláši

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

20 větších jahod, 20 větších malin, 250 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 50 g cukru moučky, 80 hřebíčků, 1 sáček ztužovače šlehačky

Ovoce omyjeme pod studenou tekoucí vodou, vysušíme a odstraníme štopky. Smetanu ke šlehání ušleháme, přidáme ztužovadlo, cukr a opatrně zamícháme, aby nám šlehačka nespadla. Jahody seřízneme tak, aby nám pěkně stály na talíři. Na špičku každé jaho...

Pribináček nejen pro děti

Pribináček nejen pro děti

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 polotučný tvaroh, 1 smetana ke šlehání, 2 vanilkové cukry

Všechny suroviny dáme do nádoby, promícháme a pak ušleháme. Dáme do mističek a podáváme. Je to rychlý, ale moc dobrý recept.

Ovocný pohár

Ovocný pohár

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g jahod, 100 g borůvek, 200 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 4 lžíce cukru moučky

Jahody rozpůlíme a společně s borůvkami opláchneme a necháme okapat. Mezitím si ušleháme smetanu do husté šlehačky. Ovoce rozdělíme do čtyř misek, posypeme cukrem a zakryjeme šlehačkou. Ihned podáváme.

Rychlé a dobré tiramisu

Rychlé a dobré tiramisu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 Pomazánková másla, 1 smetanu ke šlehání (šlehačku), 1 vanilkový cukr, cukr moučku dle chuti, 1-2 balení piškotů dětských, 1 lžíce mleté kávy, 150 ml vody, 2 lžíce kakaa

Kávu zalijeme horkou vodou a postupně do ní namáčíme piškoty, které pokládáme do pekáčku nebo misky. Pomazánková másla, smetanu ke šlehání (šlehačku), vanilkový cukr a cukr dle chuti důkladně promícháme a rozetřeme na piškoty. Opakujeme, dokud ned...

Tiramisu a la diabetik

Tiramisu a la diabetik

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 balení tučného tvarohu, 2 lžičky nízkoenergetického sladidla, 2 balení šlehačky v prášku bez cukru, 1 balení piškotů dia celozrnných, 2 lžíce hořkého kakaa, 1 šálek silné kávy, mléko dle potřeby

Tvaroh smícháme se sladidlem. Šlehačku dle návodu ušleháme dotuha a smícháme s tvarohem. Uvaříme kávu a osladíme ji. Piškoty namáčíme do kávy a klademe na dno dortové formy tak, aby byly těsně vedle sebe. Poté je pokryjeme částí připraveného krému...

Výborná pomazánka z nivy

Výborná pomazánka z nivy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

20 dkg Nivy, 1 cibule, 1 smetana ke šlehání (šlehačka)

Nivu rozdrolíme a vymícháme se šlehačkou do husta. Pak přidáme nadrobno nakrájenou cibulku.

Nepečený jogurtový řez s rybízem

Nepečený jogurtový řez s rybízem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g bílého jogurtu, 1 smetanu ke šlehání (šlehačku), 2 vanilkové cukry, 3 lžíce cukru moučky, 1 velké balení piškotů dětských, 300 g rybízu, 1 čirou želatinu

Na dno nádoby položíme pečicí papír nebo fólii a formu vyložíme piškoty. Teprve poté připravíme krém. Krém: Smetanu ušleháme s cukrem, přidáme jogurt a krátce šleháme. Poté připravíme podle návodu želatinu, vmícháme do něj lžíci krému, důkladně ...

Nepečená tvarohová bábovka

Nepečená tvarohová bábovka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g tučného tvarohu, 1 zakysanou smetanu, 4-5 lžic cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 1 smetanu ke šlehání (šlehačku), 1 čirou želatinu, 100 g rybízu, 100 g angreštu, 1 balení piškotů dětských

Tvaroh ušleháme se zakysanou smetanou, cukrem a poté zlehka vmícháme ušlehanou šlehačku a vmícháme uvařenou želatinou, kterou jsme připravili dle návodu na obalu. Bábovkovou formu vyložíme potravinovou fólií, vlijeme polovinu hmoty, poklademe piš...

Mandarinkový dort

Mandarinkový dort

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 konzervy mandarinek, 1 smetanu ke šlehání (šlehačku), 1 vanilkový cukr, 1 ztužovač šlehačky, 1 instantní pudink vanilkové příchuti bez vaření, 1 piškotový korpus

Celé kompoty i se šťávou, šlehačkou, vanilkový cukr, ztužovač, instantní pudink dáme do nádoby s uzavíratelným víkem, zavřeme a třepeme s tím tak dlouho, až je to husté. Dáme na piškotový korpus.

Kakaový dort

Kakaový dort

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 sklenky vody, 1/2 sáčku kakaa, 1 máslo, 2 žloutky, 1 vanilkový cukr, 140 g cukru moučky, 2 balení piškotů dětských, 1 balení mandlí, 1 smetanu ke šlehání (šlehačku)

Ve dvou sklenicích vody svaříme kakao a necháme vychladnout. Máslo, cukr a vanilkový cukr mícháme do pěny. Tento krém vmícháme do kakaové hmoty, postupně přidáme žloutky a ještě krátce šleháme. Mandle spaříme a oloupeme, osušené nasekáme a přisype...

Tvarohový dort s jahodami

Tvarohový dort s jahodami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení světlých a 1 balení tmavých BEBE sušenek, 100 g rozpuštěného másla, troška rumu, 500 g tvarohu, 320 ml smetany ke šlehání, 125 g cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 50 ml citrónové šťávy, 250 g jahod, 1 balení želatiny dr. Oetker , 60 ml vody, 1 čiré připravené dortové želé

Rozmixujeme sušenky, přidáme máslo, případně rum a cukr podle chuti, tak aby vznikla lehce soudržná hmota (pokud se drobí, přidáme máslo nebo rum). Dno dortové formy vyložíme pečicím papírem, boky potřeme máslem. Sušenkovou hmotu natlačíme na dno ...

stránka: