Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Sójová omáčka

Marináda na bílé maso

Marináda na bílé maso

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

30 ml vody, 3 lžíce včelího medu, 6 lžic sojové omáčky, 2 lžíce griotky, 6-8 stroužků česneku, 1 lžička vegety, 1 lžička worcesterské (Worcesterové) omáčky, špetka chilli koření, 2 lžíce citrónové šťávy

V troše vody rozmícháme do rozpuštění med. Přidáme sojovou omáčku, griotku, česnek, cibuli nasekanou najemno, koření a citrónovou šťávu. Vše řádné spojíme. Nakládáme nejlépe bílé maso (kuřecí, krůtí).

Zelný salát á la mode Italiano

Zelný salát á la mode Italiano

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg bílého zelí, 100 g pórku, 100 g sterilovaných žampionů, ocet, olej, sůl, troška cukru moučka, 2 lžíce sojové omáčky

Zelí nakrájíme na kostičky, přidáme nakrájené kapie a žampióny, obojí bez nálevu, nakonec přidáme na kolečka nakrájený pórek. Zakápneme olejem, octem, s citem osolíme, zakápneme sojovou omáčkou. Chuť doladíme trochou cukru. Lehce promícháme a nech...

Zeleninový salát s tofu

Zeleninový salát s tofu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g Tofu, 1 lžíce sojové omáčky, pár listů ledového salátu, 1 mrkev, hrst kukuřice

Salát omyjeme a natrháme na kousky, mrkev oškrábeme a nakrájíme na nudličky, kukuřici, pokud máme mraženou, necháme rozmrazit(pro urychlení v mikrovlnce) a tofu nakrájíme na plátky zalijeme sojovou omáčkou a dorozkrájíme na kostičky (pokud máme ví...

Bezmasý tatarák

Bezmasý tatarák

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

měkký tavený sýr, máslo, 1 lžíce majonézy (nemusí být), 1 malý rajčatový protlak, kečup, Worcesterská (Worcesterová) omáčka, sojová omáčka, sůl, pepř, 1 lžíce plnotučné hořčice, česnek dle chuti

Česnek rozetřít a vše ostatní přidat a dobře promíchat. Chutná to jako tatarák. Přílohou mohou být topinky nebo tousty.

Krabí pomazánka s kečupem

Krabí pomazánka s kečupem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení krabích tyčinek, 1 lžíce kečupu, 1 lžíce citronové šťávy, 2 svazky jarní cibulky, 100 g majonézy, 1 lžička sojové omáčky, sůl, pepř

Majonézu smícháme s kečupem, citrónovou šťávou, dochutíme omáčkou, pepřem, solí. Vmícháme nadrobno nakrájené tyčinky a necháme proležet v chladu.

Bramborový tatarák

Bramborový tatarák

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g vařených nastrouhaných brambor, 1 velká cibule, špetka soli, špetka pepře, špetka mleté papriky (chilli) , špetka mletého kmínu, 1 lžíce plnotučné hořčice, 1-2 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce Worcesterské (Worcesterové) omáčky, 1-2 lžíce kečupu

Vše smícháme a mažeme na topinky s česnekem.

Ostrý okurkový salát

Ostrý okurkový salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 okurka, 1 lžíce octu, 1 lžíce olivového oleje, 1 lžíce sojové omáčky, 1 lžička cukru krupice, 0,5 dcl vody, 3 chilli papričky

Okurku oloupeme, u mladé skleníkové můžeme slupku ponechat, nakrájíme na tenké plátky nebo nudličky. Na oleji opečeme chilli papričky, vyjmeme je a prochladlý ostrý olej nalijeme na okurky. Připravíme si zálivku. V misce rozšleháme ocet, sójovou o...

Fazolky s tofu

Fazolky s tofu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 šálek fazolí z konzervy, 1 kostka Tofu, 250 g žampionů, 3 lžíce hladké mouky, 10 ml sojové omáčky, špetka soli, špetka pepře, 1 cibule, 2 lžíce oleje

Na malé kocky pokrájame tofu, pokvapkáme sojovou omáčkou, premiešame a necháme odstáť asi 1/2 hod. Nadrobno pokrájanú cibuľu speníme na oleji, pridáme pokrájané šampiňóny, krátko podusíme, pridáme fazuľku a ešte dusíme asi 10 minút. Nakoniec pridá...

Mirkova marináda

Mirkova marináda

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce Worcesterské omáčky, 2 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce Solamylu, 1 lžička soli, 2 lžičky grilovacího koření, 1/2 lžičky pepře, 1/2 lžičky drceného kmínu, 150 ml oleje , 4 stroužky česneku

Všechny ingredience smícháme, vložíme kuřecí čtvrtky nebo jiné maso a necháme 48 hodin v chladnu uležet. Grilujeme nebo opékáme a potíráme směsí, která zůstane na dně. Směs stačí na 12 čtvrtek.

Skorotatarák

Skorotatarák

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

15 dkg tvrdého sýra, 1 větší sterilovaná okurka, 2 lžíce pikantního kečupu, 1 lžíce plnotučné hořčice, 2-3 lžičky sojové omáčky, 1,5 lžičky mleté papriky , 1 cibule, špetka chilli koření, česnek dle potřeby, toastový chléb

Cibuli a okurku nastrouháme nebo nasekáme najemno, smícháme s nastrouhaným sýrem, přidáme ostrý kečup (nebo jen pikantní), hořčici, sojovou omáčku, mletou papriku, jemně posekanou větší cibuli a podle chuti chilli koření. Na sucho opečené topinky...

Pomazánka z fazolí

Pomazánka z fazolí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g uvařených bílých fazolí, 100 g strouhaného sýra, 3 stroužky česneku, 1 jarní cibulka, 2 lžíce rostlinného oleje, 1 lžíce sojové omáčky, dle chuti pažitka

Uvaříme bílé fazole doměkka a necháme je vychladnout, pak pomeleme. Přidáme nastrouhaný sýr, rozetřené stroužky česneku, nadrobno nasekanou cibulku, olej, sojovou omáčku a dobře promícháme. Nakonec přidáme nadrobno nasekanou pažitku. Mažeme na vek...

Jarní závitek

Jarní závitek

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

30 g kuřecího vařeného masa, 30 g pórku, 30 g papriky (kapie), 30 g cibule, 30 g čínských hub (ucho jidášovo), 30 g bambusových výhonků, 1/4 lžičky čerstvého strouhaného zázvoru, 1 troška glutamanu sodného /Ajimoto/, 1a1/2 lžíce sójové omáčky, 1a1/2 lžíce Shao-sing (rýžové víno), 1a1/2 lžíce Rýžového octu, 1 lžíce červeného oleje, 1 rýžový papír kulatý

Kuře, pórek, cibuli, kapii, houby a bambus nakrájíme na nudličky, pak je překrájíme na drobné kostičky a nakonec vše rozsekáme na jemnou kaši. Přendáme do misky a dochutíme zázvorem, sojovou omáčkou, rýžovým vínem a přidáme špetku Aji-Mota, dobře ...

Medová marináda se zázvorem

Medová marináda se zázvorem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 lžic včelího medu, 4 stroužky česneku, 1 lžíce barevného pepře, špetka koriandru, špetka mletého zázvoru, 1 lžíce sójové omáčky, 1 dcl kečupu, 1 dcl slunečnicového oleje, 1 lžička grilovacího koření

Česnek oloupeme a utřeme, pak smícháme všechny suroviny a dobře promícháme. Marinádu používáme na všechny druhy masa.

Zeleninové závitky v řase Nori

Zeleninové závitky v řase Nori

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 ks avokáda, 1 lžíce citrónové šťávy, 1/2 ks okurky, 1/2 lžičky včelího medu, 1 hrst řeřichy, 1 lžička plnotučné hořčice, troška koriandru, 1 lžíce sójové omáčky, 4 ks řasy Nori

Z medu, koriandru, sójové omáčky a nasekaného koriandru si připravíme omáčku k podávání. Avokádo nakrájíme na tenké proužky a zakápneme citrónovou šťávou. Necháme chvíli stát. Mezitím si nakrájíme okurku na tenké nudličky. Na řasu Nori dáme ...

Salát se špenátem a provensálským kuřetem

Salát se špenátem a provensálským kuřetem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g anglické slaniny, 3 lžíce olivového oleje, 1 lžička soli, 1 lžička provensálského koření, 1 ks kuřecího prsa, 1 balení řeckého jogurtu, 1 lžíce sójové omáčky, 1 hrst sojových klíčků, 1/2 ks citrónu, 1 hrst fazolových klíčků, 150 g špenátu, 1 hrst červeného zelí, 7 g pepře

Slaninu nakrájíme na kostičky a nasucho ji opečeme na pánvi. Přidáme dvě lžíce oleje a kuřecí maso nakrájené na nudličky. Osolíme a okořením provensálským kořením. Jogurt smícháme se zbylým olejem, trochou soli, pepře, sójovou omáčkou a citrónov...

Marináda na pečený bůček

Marináda na pečený bůček

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,7 kg vepřového boku s kostí, 1 cibule (nasekaná najemno nebo umletá), 3 stroužky česneku, 3 lžíce slunečnicového oleje, špetka chilli, 2 lžíce worcesterské omáčky, 2 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce medu, citronová šťáva dle chuti, pepř, sůl

Všechny ingredience smícháme dohromady (včetně česneku utřeného se solí) a potřeme tím vepřový bok. Necháme den uležet v lednici a pak pečeme v troubě na 180°C cca 2 h.

Thajské závitky s papájou a krevetami

Thajské závitky s papájou a krevetami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

30 g rýžových nudlí, 1 lžička rybí omáčky, 1 lžička sójové omáčky, 1 lžička limetové šťávy, 2 lžíce máty peprné, 2 lžíce bazalky, 1 špetka mletého zázvoru, 1 ks mrkve, 1/4 ks papáji, 4 ks rýžového papíru, 20 g arašídů (burské ořechy, buráky), 4 ks krevet, 1 lžíce slunečnicového oleje

Nejprve si připravíme omáčku k podávání: smícháme chilli omáčku, rybí a sójovou omáčku, limetkovou šťávu a mletý zázvor. Pořádně promícháme. Rýžové nudle zalijeme horkou vodou a po změknutí je slijeme a nakrájíme na menší kousky. Mrkev a papáju...

Chřest s citrónovou kůrou

Chřest s citrónovou kůrou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g chřestu, 1 lžíce citrónové kůry, 2 stroužky česneku, 2 lžíce rostlinného oleje, pepř, 1/2 lžičky cukru krystalu, 1 lžíce sojové omáčky

Odřízneme tuhé konce tenkých chřestových výhonků. V pánvi rozehřejeme olej, přidáme rozetřený česnek a chřest. Smažíme na mírném plameni 4 minuty. Přitom chřest stále otáčíme, aby byl stejnoměrně osmažený. Ke konci smažení opepříme, posypeme cukre...

Pomerančový salát

Pomerančový salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 pomerančů, 1,5 dcl bílého vína, 100 g cukru krupice, 250 ml koňaku, 1 lžíce hořčice, 2 lžíce sojové omáčky, špetka chilli koření

Pomeranče nakrájíme na kostičky. Víno svaříme s cukrem a necháme vychladnout. Přidáme koňak, hořčici, sójovou omáčku, chilli a utřeme do pěny. Na pomeranče uložené na talíři nalijeme připravenou omáčku.

Čínská čajová  mramorovaná vejce

Čínská čajová mramorovaná vejce

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 ks vajec, 1 l vody, 3 lžíce sypaného černého čaje, 3 lžíce sojové omáčky, 3 lžíce badyánu, 3 lžíce skořice, 3 lžíce kmínu, 3 lžíce pepře, 1 kořen zázvoru

Vejce uvaříme na hniličku. Důležité je, aby bílek ztuhl. Pak vejce ochladíme studenou vodou a každé jednotlivě po skořápce naklepeme lžící tak, aby popraskala, ale neodlupovala se! Jemně! Skořápka musí držet pohromadě, jde jen o cvik. Pak si přip...

Kuře Chow Mein

Kuře Chow Mein

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

450 g vaječných nudlí, 1 cibule, 50 g hub, 3 jarní cibulky, 2 stroužky česneku, 4 lžíce oleje, 170 g kuřecích prsou, 2 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce cukru, 1 lžíce rýžového vína nebo suchého sherry (normální víno nebo nemusí být), 6 lžic drůbežího vývaru

Nudle uvaříme v osolené vodě. Scedíme, propláchneme a smícháme s 2 lžícemi oleje. Cibuli nakrájenou na plátky a česnek nakrájený nadrobno smažíme 2 minuty na 2 lžících oleje. Přidáme kuře nakrájené nadrobno a za stálého míchání smažíme 3-4 minuty....

Smažené nudle s fazolkami

Smažené nudle s fazolkami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g čínských nudlí, 300 g fazolek (zelené fazolové lusky), 1 lžička slunečnicového oleje, 4 lžíce sójové omáčky, 4 ks jarní cibulky

Nudle uvaříme podle návodu na obalu. Na oleji opékáme nasekanou jarní cibulku, jen asi jednu minutu. Přidáme fazolky a smažíme další dvě minuty. Poté přidáme nudle a vše osmažíme. Zalijeme sójovou omáčkou.

Rychlá zeleninová praženice

Rychlá zeleninová praženice

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce slunečnicového oleje, 1,5 lžíce sójové omáčky, 2 lžíce chilli omáčky, 1 ks chilli papričky, 1 stroužek česneku, 200 g brokolice, 200 g kukuřice, 100 g květáku

Ve woku opečeme na oleji utřený česnek a chilli papričku nakrájenou na kolečka. Za minutu přidáme zeleninu a opékáme 2-3 minuty. Poté zakápneme sójovou omáčkou a chilli omáčkou a pořádně zamícháme. Po 2-3 minutách je hotovo.

Rýžové závitky se zeleninou

Rýžové závitky se zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

16 ks rýžového papíru, 4 ks mrkve, 1 ks čínského zelí, 100 g rýžových nudlí, 100 ml rybí omáčky, 100 ml sójové omáčky, 50 ml slunečnicového oleje, 3 lžíce hladké mouky, 3 lžíce koriandru

Rýžové nudle uvaříme podle návodu. Mrkev, zelí a koriandr nasekáme najemno. Smícháme je s rybí omáčkou a nudlemi. Rýžovou placku namočíme v teplé vodě, a když je vláčné přeneseme ji na utěrku. Doprostřed dáme zeleninovou směs a zarolujeme podl...

Salát s masem, zeleninou a nudlemi aneb co dům dal

Salát s masem, zeleninou a nudlemi aneb co dům dal

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g uzeného, vařeného či pečeného masa, 400 g nudlí, 1 cibule, nejlépe sterilovaná např. z okurek, hrst polníčku, hrst rukoly, 1 listový salát, 1 římský salát, 2 mrkve, 2 jarní cibulky nebo menší pórek, 100 g sterilovaných žampionů, špetka soli, špetka mletého pepře, 1 lžička sojové omáčky, 1 lžíce olivového oleje

Uvaříme si nudle podle návodu. Ty pak zcedíme, přidáme lžičku olivového oleje a promícháme. Maso nakrájíme na malé kousky, cibuli také, natrháme všechny možné zelené části bylinek a salátů podle toho, co máme doma (saláty, rukolu, polníček, apod...

stránka: