Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Sójová omáčka

Pikantní fazole s mletým masem, zeleninou a klobásou

Pikantní fazole s mletým masem, zeleninou a klobásou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 kg fazolí, 1-2 cibule, 80 g rajčatového protlaku, 4-5 stroužků česneku, 200 g mletého masa, 1 pikantní klobása, 1 menší cuketa, 1/2-1 ks papriky (kapie), 1/2 dcl slunečnicového oleje, 150 g kečupu, pepř, Vegeta, sójová omáčka, špetka oregana (sušeného), 1/2 lžičky mletého zázvoru, 1/2 kostky hovězího bujónu, 1 lžíce chilli omáčky (ostřejší), sůl

Den předem namočené fazole (nejlépe becoky) uvaříme do měkka. Na oleji orestujeme do zlatova nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso, česnek nakrájený na plátečky, rajský protlak a zalijeme vodou. Přihodíme veškeré koření a za občasného promíchání d...

Kořeněná singapurská ryba

Kořeněná singapurská ryba

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks chilli papričky, 2 ks šalotky, 1 stroužek česneku, 2 ks tresky, 30 g zázvoru, 2 lžíce sójové omáčky, 2 lžíce slunečnicového oleje, 3 lžíce koriandru, 1/4 lžičky třtinového cukru

Chilli papričky, šalotku i česnek nakrájíme na jemno. Zázvor nastrouháme. Smícháme to dohromady a přidáme sójovou omáčku a cukr. Směs povaříme 2 minuty. Rybu potřeme vytvořenou marinádou a opečeme z obou stran. Smažíme tak 10 minut na oleji. P...

Kešu kuře

Kešu kuře

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

450 g kuřecích prs, 1 ks vejce, 1 ks jarní cibulky, 1 lžička sezamového oleje, 2 lžičky kukuřičné mouky, 2 lžičky ořechového oleje, 1 lžička soli, 300 ml vody, 100 g kešu ořechů, 1 lžíce sherry, 1 lžíce sójové omáčky

Smícháme vejce, vodu, lžičku soli a kukuřičnou mouku a dobře promícháme. Přidáme kuřecí maso nakrájené na větší kostky a marinujeme 20 minut. Poté slijeme vodu z nálevu do woku a přivedeme k varu. Poté přidáme kuře a čtyři minuty povaříme. Pot...

Houbičky naložené v oleji

Houbičky naložené v oleji

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g hub shiitake, 150 g žampionů, 2 lžíce másla, 2 hrsti dýňových semínek, 1 lžička tymiánu (Mateřídouška obecná), 1-2 lžičky rozmarýnu, 1 lžička petrželové natě, 2-3 lžíce bobkového listu, 1 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce dýňového oleje, 400 ml rostlinného oleje, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře

Žampiony nakrájíme na plátky a shiitake podle velikosti můžeme překrájet. Obojí podusíme na másle, poté přidáme všechny bylinky a dýňová semínka a orestujeme. Přebytečnou vodu slijeme a pak vše dáme do uzavíratelné sklenice (nejlépe s klipem). ...

Rýžové placky se sladkokyselou omáčkou

Rýžové placky se sladkokyselou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g rýže, 2 ks vejce, 2 ks jarní cibulky, 1 ks mrkve, 1 stroužek česneku, 2 lžíce másla, 1 lžíce sójové omáčky, 6 lžíc slunečnicového oleje, 1/2 lžičky zázvoru, 8 lžíc sladkokyselé omáčky

Rýži si uvaříme den dopředu. K vychlazené rýži přidáme vejce a rozpuštěné ale studené máslo. Mrkev oloupeme a nastrouháme nahrubo a přidáme ji k rýži spolu s mletým zázvorem. Ochutíme utřeným česnekem a sójovou omáčkou a dobře promícháme. Na ...

Rychlá zeleninová praženice

Rychlá zeleninová praženice

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce slunečnicového oleje, 1,5 lžíce sójové omáčky, 2 lžíce chilli omáčky, 1 ks chilli papričky, 1 stroužek česneku, 200 g brokolice, 200 g kukuřice, 100 g květáku

Ve woku opečeme na oleji utřený česnek a chilli papričku nakrájenou na kolečka. Za minutu přidáme zeleninu a opékáme 2-3 minuty. Poté zakápneme sójovou omáčkou a chilli omáčkou a pořádně zamícháme. Po 2-3 minutách je hotovo.

Smažené nudle s fazolkami

Smažené nudle s fazolkami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g čínských nudlí, 300 g fazolek (zelené fazolové lusky), 1 lžička slunečnicového oleje, 4 lžíce sójové omáčky, 4 ks jarní cibulky

Nudle uvaříme podle návodu na obalu. Na oleji opékáme nasekanou jarní cibulku, jen asi jednu minutu. Přidáme fazolky a smažíme další dvě minuty. Poté přidáme nudle a vše osmažíme. Zalijeme sójovou omáčkou.

Pečeně v pomerančové marinádě

Pečeně v pomerančové marinádě

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg vepřová pečeně, 5 pomerančů, 2 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce aceta balsamica, 2 lžíce zázvoru, 1 lžíce rozmarýnu

Smícháme šťávu ze čtyř pomerančů, sójovou omáčku, ocet, strouhaný zázvor a nasekaný rozmarýn. Vepřovou pečeni nařízneme shora do kříže a nalijeme na ni marinádu. Necháme přes noc marinovat. Poté pečeme přiklopené 90 minut na 200°C a pak hodinu na ...

Zdravé lososové koule s mrkvovým salátem

Zdravé lososové koule s mrkvovým salátem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kousky lososu, 2 lžíce kari pasty, 1 lžíce zázvoru, 4 lžíce koriandru, 2 lžíce vinného octu, 1 lžička sójové omáčky, 1 lžička slunečnicového oleje, 1 lžička třtinového cukru, 1 citrón, 2 ks mrkve, 1 ks okurky

Lososa rozmixujeme spolu s kari pastou, strouhaným zázvorem, sójovou omáčkou a koriandrem. Ze směsi vytvarujeme 4 karbanátky. Ty opečeme na oleji (4-5 minut z každé strany). Mrkev a okurek ukrajujeme podélně škrabkou tak, aby nám vznikly dlouhé ...

Dušená ryba z misky

Dušená ryba z misky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce rajčatového protlaku, 1 lžíce sójové omáčky, 1 brambor, 1 cibule, 1 stroužek česneku, 800 g sterilovaných rajčat, 400 g fazolí, 500 g rybího filé, 1/2 lžičky soli, 7 g pepře, 1/2 lžičky tymiánu (Mateřídouška obecná), 1 hrst petrželové natě

Bramboru oloupeme a nakrájíme na větší kusy. Cibuli a česnek nakrájíme na jemno. Rybu nakrájíme na větší kusy. Brambory smažíme přikryté asi 5 minut na oleji dozlatova. Poté přidáme cibuli a česnek. Po čtyřech minutách přidáme rajčata, pro...

Vietnamské krevetové závitky

Vietnamské krevetové závitky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

30 g rýžových nudlí, 1 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžíce sójové omáčky, 2 lžíce hoisin omáčky, 1 stroužek česneku, 2 lžíce sezamu, 8 listů máty peprné, 8 listů koriandru, 1/2 hrsti bambusových výhonků, 1/2 hrsti mungo výhonků, 12 ks krevet, 4 ks rýžového papíru, 4 listy ledového salátu

Krevetky krátce opečeme na oleji. Nudle spaříme horkou vodou – necháme chvíli odstát a až jsou nudle měkké, tak vodu slijeme a propláchneme ve studené vodě. Rýžový papír namočíme v horké vodě, položíme na čistou utěrku a dáme na něj 3 krevetky...

Zeleninový wrap s pikantní hovězí jehlou

Zeleninový wrap s pikantní hovězí jehlou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks cibule, 4 ks tortilly, 1 ks papriky (kapie), 2 ks rajčat, 1 ks chilli papričky, 2 lžíce majonézy, 1 lžička kečupu, 1 lžička kremžské hořčice, 1 špetka grilovacího koření, 200 g ledového salátu, 600 g hovězí zadní, 120 g sójové omáčky, 160 ml sladkokyselé omáčky, 40 g kukuřičného škrobu

Maso nakrájíme na kostky a napícháme na jehlu. Smícháme sójovou omáčku, chilli omáčku, nasekanou chilli papričku a škrob a v této marinádě vaříme jehly – ovšem při nižších teplotách: Při teplotě 85 °C asi 3,5 hodiny, a při teplotě 65 °C dalších ...

Zeleninové závitky v řase Nori

Zeleninové závitky v řase Nori

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 ks avokáda, 1 lžíce citrónové šťávy, 1/2 ks okurky, 1/2 lžičky včelího medu, 1 hrst řeřichy, 1 lžička plnotučné hořčice, troška koriandru, 1 lžíce sójové omáčky, 4 ks řasy Nori

Z medu, koriandru, sójové omáčky a nasekaného koriandru si připravíme omáčku k podávání. Avokádo nakrájíme na tenké proužky a zakápneme citrónovou šťávou. Necháme chvíli stát. Mezitím si nakrájíme okurku na tenké nudličky. Na řasu Nori dáme ...

Salát se špenátem a provensálským kuřetem

Salát se špenátem a provensálským kuřetem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g anglické slaniny, 3 lžíce olivového oleje, 1 lžička soli, 1 lžička provensálského koření, 1 ks kuřecího prsa, 1 balení řeckého jogurtu, 1 lžíce sójové omáčky, 1 hrst sojových klíčků, 1/2 ks citrónu, 1 hrst fazolových klíčků, 150 g špenátu, 1 hrst červeného zelí, 7 g pepře

Slaninu nakrájíme na kostičky a nasucho ji opečeme na pánvi. Přidáme dvě lžíce oleje a kuřecí maso nakrájené na nudličky. Osolíme a okořením provensálským kořením. Jogurt smícháme se zbylým olejem, trochou soli, pepře, sójovou omáčkou a citrónov...

Kořeněné singapurské nudle s květákem

Kořeněné singapurské nudle s květákem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 ks citrónu, 2 lžíce kari koření, 300 g květáku, 100 g kuřecích prs, 100 g jarní cibulky, 200 g bílého zelí, 25 g chilli papričky, 100 g nudlí, 50 g krevet, 5 g koriandru, 1 lžíce sójové omáčky, 1/2 lžičky třtinového cukru

Kuřecí maso nakrájíme na kousky velikosti sousta. Cibulku a chilli nakrájíme na jemno. Bílé zelí nakrouháme. Citrónovou šťávu smícháme s ½ lžící kari koření a do směsi namočíme květák. Vše dáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme 30 minut...

Asijské tofu s nudlemi a cukrovým hráškem

Asijské tofu s nudlemi a cukrovým hráškem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

195 g tofu, 85 g čínských nudlí, 100 g hrášku, 100 g špenátu, 3 lžičky sójové omáčky, 2 lžičky mletého zázvoru, 2 lžíce citrónové šťávy, 2 lžičky sezamového oleje, 2 lžičky řepkového oleje, 1 lžíce koriandru, 2 stroužky česneku, 1 ks jarní cibulky, 1/2 ks chilli papričky, 1 paprika (kapie), 1/2 ks limety

Připravíme si marinádu na tofu: smícháme 2 lžičky sójové omáčky, jednu lžičku čerstvého nastrouhaného zázvoru, utřený jeden stroužek česneku, citrónovou šťávu a lžičku sezamového oleje. Tofu necháme vysušit (15 minut na papírovou utěrku) a poté ...

Jarní závitky s kuřecími prsíčky

Jarní závitky s kuřecími prsíčky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks kuřecího prsa, 1 ks mrkve, 1 ks chilli papričky, 1 hrst arašídů (burské ořechy, buráky), 4 ks rýžového papíru, 2 lžíce máty peprné, 2 lžíce bazalky, 4 lžíce sójové omáčky, 4 lžičky omáčky Thai Pride (rybí omáčka), 2 lžičky sezamového oleje, 1 troška citronové trávy

Kuřecí prso nařízneme tak, aby nám vzniknul stejně tlustý plát. Potřeme ho sójovou omáčkou a necháme ho 10 minut marinovat. Arašídy opečeme nasucho v pánvi a poté je rozdrtíme nahrubo. Sójovou omáčku z prsou setřeme a potřeme je pro změnu seza...

Kotletky s cherry rajčátky a žampiony

Kotletky s cherry rajčátky a žampiony

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g vepřové kotlety, 7 g soli, 7 g pepře, 30 g žampionů, 10 g sójové omáčky, 80 g brambor, 7 g pažitky, 50 g cherry rajčátek, 1 lžička řepkového oleje

Brambory uvaříme ve slupce doměkka. Kotletku osolíme, opepříme a osmažíme na oleji dozlatova. Přidáme rozpůlené žampiony a smetanu a podusíme. Na talíř dáme kotletku, žampiony a omáčku. Ozdobíme přepůlenými cherry rajčátky a pažitkou a podávám...

Thajské závitky s papájou a krevetami

Thajské závitky s papájou a krevetami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

30 g rýžových nudlí, 1 lžička rybí omáčky, 1 lžička sójové omáčky, 1 lžička limetové šťávy, 2 lžíce máty peprné, 2 lžíce bazalky, 1 špetka mletého zázvoru, 1 ks mrkve, 1/4 ks papáji, 4 ks rýžového papíru, 20 g arašídů (burské ořechy, buráky), 4 ks krevet, 1 lžíce slunečnicového oleje

Nejprve si připravíme omáčku k podávání: smícháme chilli omáčku, rybí a sójovou omáčku, limetkovou šťávu a mletý zázvor. Pořádně promícháme. Rýžové nudle zalijeme horkou vodou a po změknutí je slijeme a nakrájíme na menší kousky. Mrkev a papáju...

Salát z grilované kachny s ananasem

Salát z grilované kachny s ananasem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks kachních prs, 2 ks chilli papričky, 1 stroužek česneku, 2 ks limety, 1 ks ananasu, 2 ks šalotky, 1 troška zázvoru, 1 lžíce sójové omáčky, 4 lžíce koriandru, 1 lžička včelího medu, 3 hrsti fazolek (zelené fazolové lusky), 1 hrst máty peprné

Pokud máme kachní prsa s kůží, kůži odřízeneme. Chilli papričku nakrájíme najemno a zázvor nastrouháme. Česnek utřeme. Limetky vymačkáme. Ananas nakrájíme na kostičky, šalotky na kroužky. Kachní prsa nakrájíme na plátky tlusté 1 cm. Poté dáme do...

Singaporské nudle

Singaporské nudle

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 mrkve, 2 lžičky slunečnicového oleje, 1 lžíce zázvoru, 1 chilli paprička, 2 stroužky česneku, 6 ks jarní cibulky, 1,5 lžíce kari koření, 2 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce omáčky Teriyaki, 150 g krevet, 100 g šunky, 2 hrstě fazolových klíčků, 2 lžíce koriandru, 200 g nudlí

Polovinu chilli papričky nakrájíme na kolečka, zbytek nadrobno. Mrkev nakrájíme na tenké nudličky. Ve woku rozpálíme olej. Přidáme zázvor, nasekanou chilli papričku, utřený česnek, nakrájené jarní cibulky a po minutě i kari koření. Poté sójovou ...

Salát s pečenou křepelkou

Salát s pečenou křepelkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 ml zeleninového vývaru, 1 lžíci portského vína, 6 blum, 2 lžičky sójové omáčky, 1 lžičku nového koření, 1/2 lžičky soli, trošku pepře, 4 ks křepelek, 1/3 hrnek kešu ořechy, 100 g polníčku, 1,5 lžíce limetové šťávy, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 chilli papričku

Neprve si připravíme dresink. Limetkovou šťávu vyšleháme se slunečnicovým olejem a vmícháme chilli papričku nasekanou najemno. Osolíme a opepříme. Tři blumy zalijeme zeleninovým vývarem, vínem, sójovou omáčkou a přidáme nové koření. Vše svaříme (1...

Baranie-jahňacie Kung-pao

Baranie-jahňacie Kung-pao

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g jehněčí kýty, 50 g arašídů (burské ořechy), 1 ks chilli papričky, 2 lžíce sójové omáčky, 1 ks cibule, 3 stroužek česneku, 3 lžíce sojové mouky, 1 ks bílku, 5 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžíce cukru krystalu, 1 lžíce vinného octu, 1-2 lžíce soli

Mäso nakrájame na plátky hrubé asi 1 cm a každý plátok naklepeme rúčkou noža tak, aby bol čo najtenší. Potom ho ostrým nožom nakrojíme do tvaru mriežky. Plátky mäsa obalíme bielkom vyšľahaným so sójovou múčkou a v horúcom oleji vyprážame asi 2 min...

Domácí rýžové rolky

Domácí rýžové rolky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g rýžových nudlí, 400 g čínské zeleninové směsi, 140 g krevet, 100 g kečupu, 2 stroužky česneku, 2 lžičky zázvoru, 1 lžička sójové omáčky, 1 lžička koření na čínu, 8-10 ks Filo těsta, 1 ks vejce, 1 špetka třtinového cukru, 3 lžíce sezamu, 1 lžíce vinného octu

Podle chuti smícháme různé ingredience – do jedné rolky může být dáno kuřecí maso a zelenina, do další zelenina a nudle, dále krevety a nudle, nebo všechno dohromady…Právě tyto variace můžeme připravovat pro děti. Do každé rolky přidáme ještě tr...

Vepřový bůček se sójovo-jablkovou marinádou

Vepřový bůček se sójovo-jablkovou marinádou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g bůčku, 60 ml jablkového džusu, 60 ml sójové omáčky, 30 g třtinového cukru, 1 ks cibule

Vepřový bůček podle chuti buď nakrájíme na plátky nebo necháme vcelku. Smícháme džus, sójovou omáčku a třtinový cukr. Mícháme dokud se cukr nerozpustí. Cibuli nakrájíme na jemno a přidáme ji do marinády. Nakonec přidáme maso (musí být ponořené) a ...

stránka: