Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Solamyl

Sladko-kyselá omáčka

Sladko-kyselá omáčka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 lžíce olivového oleje, 2 cibule, 2 stroužky česneku, 2 lžíce cukru krupice, 2-3 lžíce sojové omáčky, 2 lžíce octu, 3 lžíce destilovaného vína, 200 ml drůbežího bujónu, 1 lžička vegety, 1 lžíce solamylu, špetka anýzu, 150 g kompotovaného ananasu

Cibuli nasekáme najemno, zpěníme na oleji, přidáme utřený česnek. Zalijeme sójovou omáčkou, octem, přidáme anýz a cukr. Vše povaříme cca 10 minut. Přidáme kousky ananasu, část můžeme rozmixovat s ananasovou šťávou. Ve víně rozšleháme solamyl, přil...

Kuřecí pusinky

Kuřecí pusinky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g kuřecího masa, 100 g tvrdého sýra, 2 vejce, 2 stroužky česneku, 2 lžíce hladké mouky, Solamyl, sůl, rostlinný olej

Kuřecí maso nakrájíme na malé kostičky, osolíme, posypeme Solamylem, promícháme a necháme v chladu uležet asi 2 hodiny. Vejce s moukou, česnekem utřeným se solí a drobně nastrouhaným tvrdým sýrem dobře rozšleháme. V takto připraveném těstíčku namá...

Kuřecí nudličky na kanadský způsob

Kuřecí nudličky na kanadský způsob

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kuřecích prsou, 1 lžíce cukru, 2 stroužky česneku, 1 ks cibule, 2 lžíce kečupu, 2 lžíce solamylu, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce sojové omáčky, 2 lžíce worcesterské omáčky, 1 lžíce citrónové šťávy, 1 sklenka vody, špetka soli

Kuřecí maso nakrájíme na kostičky, dáme do mísy, osolíme, opepříme, přidáme cukr, kečup, solamyl, sójovou omáčku, worcester, citrónovou šťávu, promícháme a necháme odležet v chladu. Cibuli oloupeme a nadrobno nasekáme, v hrnci si rozpálíme olivový...

Vepřový guláš bez míchání

Vepřový guláš bez míchání

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg vepřového plecka, 4 ks cibule, 5 stroužků česneku, 1 lžička kari koření, 3 lžičky sladké mleté papriky, 3 lžíce Solamylu, 1/2 lžičky soli, 1/4 lžičky pepře, 2 kostky masoxu, 1 necelý litr vody, 2 lžičky gulášového koření

Maso a cibuli nakrájíme, smícháme ostatní suroviny, pořádně promícháme - masoxy rozpustíme v malém hrníčku, dolijeme vodu, to vše dáme do pekáče, přikryjeme alobalem a dáme péct na 250°C do trouby asi na 1,5 hodiny. NEDOLÉVAT VODU, NEMÍCHAT...

Dušená brokolice

Dušená brokolice

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g brokolice, 2 cibule, 4 lžíce rostlinného oleje, 300 ml zeleninového vývaru, 2 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce Solamylu, špetka soli, troška pepře, 120 g zeleninové směsi

Brokolicu rozoberieme na ružičky a naparíme. Na oleji opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu. Pridáme zeleninu, prudko opečieme a zalajeme teplým zeleninovým vývarom. Dusíme 5 minút, potom vložíme naparené kúsky brokolice. Podusíme, osolíme, okoreníme...

Višňová polévka

Višňová polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g višní, 1,5 l vody, 2 lžíce moučkového cukru, 2 lžíce skořice, 30 g Solamylu, 2 lžíce citronové šťávy

Višně omyjeme, vypeckujeme, zalijeme vodou, uvaříme doměkka. Když jsou višně měkké, tak je prolisujeme, přilijeme vodu, přidáme cukr, skořici a necháme chvilku povařit. Solamyl rozmícháme s troškou vody, přilijeme do polévky, povaříme, přidáme dle...

Babiččina čína

Babiččina čína

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g kuřecích prsou, 4 lžíce sojové omáčky, 2 lžíce citronové šťávy, 2 lžíce Solamylu, 1 lžíce másla

Kuřecí prsa nakrájíme na tenké nudličky. Vložíme do uzavřené misky, přidáme sojovou omáčku, citronovou šťávu a dáme na 2 dny do ledničky. Na pánvi rozpálíme lžíci másla. Máso vyjmeme, necháme okapat a pak ho obalíme v solamylu. Smažíme na másle.

Mirkova marináda

Mirkova marináda

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce Worcesterské omáčky, 2 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce Solamylu, 1 lžička soli, 2 lžičky grilovacího koření, 1/2 lžičky pepře, 1/2 lžičky drceného kmínu, 150 ml oleje , 4 stroužky česneku

Všechny ingredience smícháme, vložíme kuřecí čtvrtky nebo jiné maso a necháme 48 hodin v chladnu uležet. Grilujeme nebo opékáme a potíráme směsí, která zůstane na dně. Směs stačí na 12 čtvrtek.

Masové placičky

Masové placičky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

40 dkg vepřového masa, 4 lžíce Solamylu, 2 cibule, 5 vajec, 1 lžíce sojové omáčky, 3/4 lžičky pepře, 1 lžička soli, 1 lžička mleté papriky, 1 lžička kari koření

Maso nakrájíme na nudličky, dáme do misky a postupně přidáme cibuli nakrájenou nadrobno a zbylé přísady. Vše důkladně promícháme. Můžeme nechat uležet nebo hned připravovat na pánvi. Jako příloha je dobrá rýže nebo bramborová kaše. Maso nakrájíme ...

Domácí čokoláda s ořechy

Domácí čokoláda s ořechy

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

17 dkg ztuženého pokrmového tuku, 12 dkg cukru krupice, 1 balení kakaa - nejlépe holandského, 1 troška strouhaných ořechů, 1 lžíce rumu, 1 vanilka, 2 lžíce Solamylu

Rozpustíme tuk s cukrem, přidáme kakao a vytvoříme hladkou směs. Pak přidáme ostatní přísady, promícháme a můžeme nalít do formiček na čokoládu.

Kuře na cibulce

Kuře na cibulce

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí prsa, 6 velkých cibulí, 5 stroužků česneku, 3 dcl drůbežího vývaru, 2 lžičky Solamylu, špetka soli, 1 ml rostlinného oleje

Kuřecí prsa omyjeme, lehce osolíme. Cibuli nakrájíme na kostičky, česnek nakrájíme na plátky. Česnek na rozpáleném oleji dozlatova osmahneme, pak přidáme cibulku a necháme lehce zpěnit. Na cibuli dáme kuřecí prsa, zprudka osmahneme, pak ztlumíme "...

Bleskové kuřecí maso podle Petry

Bleskové kuřecí maso podle Petry

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kuřecích prsou, 2 lžičky Solamylu, 1 lžička mleté papriky, 1 lžička grilovacího koření, 1 vejce, 1 lžička rostlinného oleje, sojová omáčka dle chuti

Vejce, mletou papriku, grilovací koření a solamyl smícháme v misce. Kuřecí prso nakrájíme na kostičky a v míse zamícháme se vzniklou marinádou. Nejlepší je, když maso necháme aspoň 1 hodinu uležet v lednici, ale není to nutné. Na trošce oleje na...

"Čína" podle Věry

"Čína" podle Věry

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kuřecích prsou, 2 vejce, 1 lžička soli, 1 lžička rostlinného oleje, 1 lžička sojové omáčky, 1 lžička Maggi, 1 lžička worcestrové omáčky, 1/2 lžičky mleté papriky, 1/2 lžičky pepře, 2 lžičky Solamylu, 1 velká cibule nakrájená na kolečka, 2 papriky různé barvy

Maso omyjeme a osušíme. Nakrájíme na tenké nudličky a necháme chvíli stranou. Všechny ingredience kromě paprik vložíme do mísy a promícháme. Vhodíme kuřecí nudličky a opět promícháme. Necháme přes noc marinovat. Poté vhodíme na rozpálenou pánev a ...

Kuřecí s celerem

Kuřecí s celerem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kousky kuřecího prsa, 3 stonky řapíkatého celeru, troška pepře, 1 lžíce worcesterské (Worcesterové) omáčky, 1 lžíce sojové omáčky, 1/2 ks nakládané papriky - kapie, 1 lžička koření wok, 1 chilli paprička, špetka Solamylu

Na trošce olivového oleje opečeme kousky kuřecího masa. Okořeníme čerstvě pomletým pepřem, zastříkneme /dost/ worcesterem a sojovkou. Přihodíme nakrájený řapíkatý celer na malinké kousky a podlijeme cca půl dcl vody. Přidáme koření wook a pokrájen...

Tmavá poleva

Tmavá poleva

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g ztuženého pokrmového tuku, 50 g cukru moučka, 4 lžíce mléka, 4 lžíce kakaa, 1 lžíce Solamylu

Připravíme si vodní lázeň. Větší hrnec naplníme vodou tak, aby v něm seděl menší hrnec a dal se volně otáčet. Vodu v hrnci zahřejeme a do vodní lázně dáme všechny suroviny, které pořádně rozmícháme a rozpustíme v této lázni. Přivedeme k varu, prom...

Hodinkový guláš z hovězího masa

Hodinkový guláš z hovězího masa

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg hovězího předního masa, 2 zelené papriky, 4 cibule, 5 - 6 stroužků česneku, 4 lžičky mleté sladké papriky, 3 lžíce Solamylu, 1/2 lžičky soli, 1/4 lžičky barevného pepře, 2 kostky extra silného masoxu, 2 lžičky gulášového koření, 1 lžička mletého kmínu, 1 lžička kari koření, 1 l vody, 1 - 2 rajčata, 3 lžíce sádla

Maso nakrájíme na větší kostky. Na sádle v tlakovém hrnci osmažíme dozlatova cibulku, přidáme maso, zelenou papriku pokrájenou na proužky a česnek nakrájený na plátky, necháme zprudka opéci, zaprášíme paprikou (papriku ne dlouho a nakonec - zhoř...

Cuketa v sýrovém těstíčku

Cuketa v sýrovém těstíčku

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 cuketa, 3 lžíce hladké mouky, 2 lžíce Solamylu, špetka soli, 2 lžíce Vegety, 2-3 vejce, špetka pepře, 1/4 hrnku vody, 100 g strouhaného sýru, 2 lžíce sójové omáčky, špetka mleté pálivé papriky

Všechny ingredience smícháme a vytvoříme hustší těstíčko. Cuketu nakrájíme na plátky nasolíme a necháme odvodnit. Poté je obalujeme ve směsi a smažíme na pánvi.

Vepřové maso s květákem

Vepřové maso s květákem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g vepřové kýty, 1 lžička Solamylu, 1 lžička mletýého zázvoru, špetka pepře, 2-3 lžičky sójové omáčky, 1 střední květák, špetka soli, 1 sušená feferonka, 2 lžíce slunečnicového oleje

Maso nakrájíme na tenké plátky, zaprášíme solamylem, zázvorem a pepřem, pokapeme polovinou sojové omáčky, promícháme a necháme půl hodinky odležet. Mezitím očištěný květák uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Po scezení jej necháme vychladnout a n...

Bůček se zeleninou

Bůček se zeleninou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 plátků bůčku, 1/2 sáčku mražené zeleninové směsi, 2 šálky drůbežího vývaru, 1 lžíce bílého vína, 2 lžičky Solamylu, špetka soli, 1-2 lžičky sádla

Zeleninu uvaříme ve kuřecím vývaru do měkka (místo vývaru můžeme použít i kostku slepičího bujonu). Uvařenou zeleninu vyjmeme a uložíme do velké mísy. Ve vývaru uvaříme plátky bůčku a poté je položíme na zeleninu. Do vývaru přidáme bílé víno a g...

Krkovička Argentina

Krkovička Argentina

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřové krkovice, 2 vejce, 3 lžíce rostlinného oleje, 2 lžíce hořčice, 2 lžíce koření Argentina, špetka soli, 1 lžíce solamylu, olej na smažení

Vejce, olej, hořčici, koření, sůl a solamyl rozšleháme do hladka. Maso z obou stran naklepeme, nařízneme po obvodu, aby se nekroutilo a naložíme do marinády. Dáme do lednice minimálně přes noc, lépe na dva dny. Na pánvi rozpálíme olej a maso z obo...

Marinovaná vepřová kýta

Marinovaná vepřová kýta

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 řízky z kýty, sůl, 1 lžička pepře, 1 lžíce Solamylu, 1 lžíce worcesterové omáčky, 2 stroužky česneku, 1 lžička majoránky, 1/2 lžičky mleté pálivé papriky , 1/2 lžičky sladké papriky , 2 vejce, 3 lžičky kečupu, 1 lžička chilli omáčky, olej

Maso nakrájíme na plátky a naklepeme. Vejce rozšleháme, přidáme do něj všechny přísady a důkladně promícháme. Do marinády vložíme řízky a necháme v chladu odležet nejméně 24 hodin (čím déle je maso naloženo, tím je křehčí). Naložené maso osmahneme...

Dušená mrkev s kedlubnou na smetaně

Dušená mrkev s kedlubnou na smetaně

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 ks mrkve, 2 ks kedlubny, 1 ks cibule, 100 ml sladké smetany, 1 lžíce cukru krystal, 1 lžička solamylu, 400 ml vody, 1 špetka soli, 1 špetka pepře, 1 špetka muškátového ořechu

Nejdříve si připravíme zeleninu - mrkve i kedlubny očistíme, mrkve nakrájíme na kolečka a kedlubny nastrouháme. Poté nakrájíme jednu menší cibuli nadrobno. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme kapku oleje a cibuli orestujeme (musíme ale dávat pozor,...

Jarní zeleninové závitky

Jarní zeleninové závitky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

230 g mrkve, 1 červená paprika, lžíce slunečnicového oleje, 75 g fazolových klíčků, 3 jarní cibulky, 25 g másla, 2 lžičky sezamového oleje, 1 dcl chilli omáčky, 2 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce solamylu, citrónová kůra, 3 lžíce citrónové šťávy, 5 lžic nasekané nati koriandru, 8-10 plátků rýžového papíru

Mrkev a papriku nakrájíme na jemné tyčinky. Ve velkém woku si rozehřejeme slunečnicový olej, na kterém poté zeleninu spolu s fazolovými klíčky orestujeme. Sejmeme wok z ohně a přidáme citrónovou šťávu a citrónovou kůru. Mezitím smícháme sojovou om...

Osvěžující letní chlebíček

Osvěžující letní chlebíček

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 vejce, 75 g cukru krupice, 1 balení vanilkového cukru, 45 g polohrubé mouky, 20 g solamylu, 1/2 balení kypřícího prášku do pečiva, 1/2 kg višní,rybízu, borůvek či malin (čerstvé nebo kompotované), 500 ml vanilkové zmrzliny, 1/2 hrnečku máku, kousek strouhané čokolády

Ze dvou bílků ušleháme tuhý sníh, zašleháme do něj cukry a žloutky. Do této hmoty přidáme mouku smíchanou se solamylem a práškem do pečiva. Do tukem vymazané formy vlijeme hmotu a pečeme v předehřáté troubě cca půl hodiny. Do mírně rozmražené zmr...

Houbová polévka s kuřecím masem

Houbová polévka s kuřecím masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce rostlinného oleje, 1 kuřecí prso, 400 g hub, 700 ml bylinkového bujónu, 1 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce octu, 1-2 lžíce solamylu, sůl, pepř, nať petržele na ozdobu, 100 g vaječných těstovin

Na oleji orestujeme na nudličky nakrájené kuřecí prso. Přidáme pokrájené houby a za stálého míchání je necháme pokrýt olejem. Přidáme 650 ml bylinkového bujónu, sůl a pepř dle chuti. Přivedeme do varu a vaříme 5 minut. Smícháme sojovou omáčku, oce...

stránka: