Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Solamyl

Sýrové fondue

Sýrové fondue

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g sýru gruyère, 400 g sýru ementál, 200 ml bílého vína, 100 ml třešňovice, 1 stroužek česneku, 4 ks bagety, 1 špetka muškátového ořechu, 2 lžičky solamylu, 1/2 lžičky bílého pepře

Bagety nakrájíme na kolečka a každé kolečko ještě rozčtvrtíme. Pečeme 10 minut v troubě na 200 °C. Oba sýry nastrouháme. Pálenku smícháme se solamylem. Kotlík na fondue vytřeme oloupaným stroužkem česneku a nalijeme do něj víno. Přidáme sýry, ...

Krůtí prsa na mandlích

Krůtí prsa na mandlích

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 krůtí prsa, 100 g mandlových lupínků, 1 pórek, 1 lžička Vegety, špetka kmínu, špetka soli, 1 vejce, 1 lžička Solamylu, 2 lžíce slunečnicového oleje, 2 lžíce vody

Krutí plátky nakrájíme na nudličky a smícháme se solamylem, vajíčkem a vodou. Na rozpáleném oleji orestujeme maso. Mícháme až maso zbělá, přidáme nakrájený pórek a koření. Nakonec přidáme opražené mandlové lupínky. Podáváme s rýží.

Pivní kuřecí prsa

Pivní kuřecí prsa

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí prsa, 4 stroužky česneku, 1 větší pórek, 3 vejce, 4 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce Solamylu, 1 lžička cukru, 100 ml černého piva

Kuřecí prsa důkladně opereme a dáme na ubrousek uschnout. Nakrájíme si nadrobno pórek a dáme do mísy, přidáme prolisovaný česnek, rozšlehaná vejce, sojovou omáčku, solamyl, cukr a černé pivo. Kuřecí prsíčka nakrájíme na menší plátky nebo kostky a...

Dušené zelí alá Čína

Dušené zelí alá Čína

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,3 dcl bílého vína, 100 g bílého zelí, 10 g cibule, 10 g česneku, 3-5 kapek sójové omáčky, troška mleté papriky, troška pepře, 1 lžička Solamylu, 5 g tuku, 0,3 dcl vývaru, 3-5 kapek worcestrové omáčky

Na nudličky nakrájené zelí osmahneme na tuku a zpěněné cibulce s česnekem, okořeníme, dáme sóju, worcester, podlijeme vývarem a dusíme do měkka. Před koncem dušení přidáme víno a zahustíme solamylem.

Stehýnka s rozinkami

Stehýnka s rozinkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí stehna, 1 cibule, 1 řapíkatý celer, 200 ml pomerančové šťávy, 30 g nasekaných mandlí, 1 lžíce rozinek, 1 lžička Solamylu, špetka soli, troška pepře, 1/2 lžičky mletého hřebíčku, 1/2 lžičky skořice, 100 ml rostlinného oleje

V menším hrnečku si smícháme sůl, pepř, skořici a hřebíček. Maso omyjeme, osušíme a poté okořeníme ze všech stran. V oleji po jedné straně opékáme cca 10 minut-neobracíme. Po 10 minutách maso v pánvi obrátíme a přidáme pokrájenou cibuli a celer na...

"Čína" podle Věry

"Čína" podle Věry

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kuřecích prsou, 2 vejce, 1 lžička soli, 1 lžička rostlinného oleje, 1 lžička sojové omáčky, 1 lžička Maggi, 1 lžička worcestrové omáčky, 1/2 lžičky mleté papriky, 1/2 lžičky pepře, 2 lžičky Solamylu, 1 velká cibule nakrájená na kolečka, 2 papriky různé barvy

Maso omyjeme a osušíme. Nakrájíme na tenké nudličky a necháme chvíli stranou. Všechny ingredience kromě paprik vložíme do mísy a promícháme. Vhodíme kuřecí nudličky a opět promícháme. Necháme přes noc marinovat. Poté vhodíme na rozpálenou pánev a ...

Krůtí stehna s vinnou omáčkou

Krůtí stehna s vinnou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vykoštěných krůtích stehen, špetka soli, 1/2 lžičky kari koření, 2 cibule, 2 pálivé papričky, špetka mletého zázvoru, 250 ml rostlinného oleje, 50 ml bílého vína, 100 ml vody, 1/2 citrónu, 1 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce Solamylu

Maso nakrájíme na kostičky nebo na nudličky, přidáme kari koření, zázvor, přisolíme, promícháme a osmahneme na rozpáleném oleji. Cibuli nakrájíme na tenčí kolečka, osmahneme na oleji, přidáme nakrájené papričky, osmažené maso a krátce podusíme. Ví...

Beránek s kokosem

Beránek s kokosem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

75 g margarinu nebo másla, 100 g cukru krystal, 1 sáček vanilkového cukru, 2 vejce, 1 lžíce rumu, 100 g polohrubé mouky, špetka soli, 25 g Solamylu, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 1 oloupaná mandle přepůlená, 1 pistáciový oříšek přepůlený, 125 g cukru moučka, 2 lžíce citronové šťávy, 30 g kokosové moučky

Žloutky oddělíme od bílků a z bílků vyšleháme tuhý sníh. Žloutky utřeme s krystalovým cukrem, vanilkovým cukrem, máslem a rumem do světlé pěny. Poté přidáme kypřící prášek do pečiva, mouku a solamyl. Jemně zamícháme a opatrně zamícháme také sníh z...

Tvarohové bramboráčky

Tvarohové bramboráčky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g brambor, 250 g tvarohu, 2 vejce, 2 lžíce Solamylu, 1 cibule, 3 stroužky česneku, špetka soli, troška majoránky, 1/2 šálku slunečnicového oleje

Z jemně nastrouhaných brambor vymačkáme přebytečnou vodu. Přidáme tvaroh, vejce, solamyl, cibuli, česnek, sůl, majoránku a zamícháme. Těsto vkládáme lžící do rozpáleného oleje a tvoříme placičky. Smažíme po obou stranách dozlatova.

Masové placičky

Masové placičky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

40 dkg vepřového masa, 4 lžíce Solamylu, 2 cibule, 5 vajec, 1 lžíce sojové omáčky, 3/4 lžičky pepře, 1 lžička soli, 1 lžička mleté papriky, 1 lžička kari koření

Maso nakrájíme na nudličky, dáme do misky a postupně přidáme cibuli nakrájenou nadrobno a zbylé přísady. Vše důkladně promícháme. Můžeme nechat uležet nebo hned připravovat na pánvi. Jako příloha je dobrá rýže nebo bramborová kaše. Maso nakrájíme ...

Kuřecí jednoduché placičky

Kuřecí jednoduché placičky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g kuřecího masa, 5 vajec, 5 lžíc Solamylu, 7 lžíc rostlinného oleje, 1 lžíce kari koření, 1 lžíce soli, 1 lžička mletého pepře, 1 lžíce mleté sladké papriky, 1 pórek

Koření a vejce dobře promícháme a připravíme na nakládání. Kuřecí maso nakrájíme na nudličky. Pórek nakrájíme na kolečka i se zelenou částí a smícháme s kuřecím masem. Maso dobře promícháme se směsí a necháme v chladnu 24 hodin odležet. Hotovou sm...

Bleskové kuřecí maso podle Petry

Bleskové kuřecí maso podle Petry

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kuřecích prsou, 2 lžičky Solamylu, 1 lžička mleté papriky, 1 lžička grilovacího koření, 1 vejce, 1 lžička rostlinného oleje, sojová omáčka dle chuti

Vejce, mletou papriku, grilovací koření a solamyl smícháme v misce. Kuřecí prso nakrájíme na kostičky a v míse zamícháme se vzniklou marinádou. Nejlepší je, když maso necháme aspoň 1 hodinu uležet v lednici, ale není to nutné. Na trošce oleje na...

Jahodovo - třešňová polévka

Jahodovo - třešňová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g jahod, 200 g třešní, 3-4 lžíce cukru krupice, 3 lžičky Solamylu, pár lístků máty , 200 ml červeného vermutu

Do 250 ml vody dáme jahody, vypeckované třešně, cukr a pár lístků máty. Vše přivedeme k varu, malou chvilku povaříme, ale jen tak, aby ovoce zůstalo nerozvařené, zahustíme Solamylem rozmíchaným v trošce vody, vypneme a necháme vychladnout. Přelij...

Plněný lososový plátek

Plněný lososový plátek

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g uzeného lososa (plátky), 60 g špenátu, 2 citróny, 1 lžíce Solamylu, 1 lžíce másla, 100 ml bílého vína, 1 snítka kopru, sůl a pepř dle chuti, 100 g plátků matjesa

Čerstvý špenát opereme a krátce ho spaříme ve vroucí vodě. Poté ho scedíme, rychle propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Plátky uzeného lososa rozložíme na potravinovou fólii tak, aby vznikl souvislý obdélníkový plát. Na lososa poklademe...

Mirkova marináda

Mirkova marináda

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce Worcesterské omáčky, 2 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce Solamylu, 1 lžička soli, 2 lžičky grilovacího koření, 1/2 lžičky pepře, 1/2 lžičky drceného kmínu, 150 ml oleje , 4 stroužky česneku

Všechny ingredience smícháme, vložíme kuřecí čtvrtky nebo jiné maso a necháme 48 hodin v chladnu uležet. Grilujeme nebo opékáme a potíráme směsí, která zůstane na dně. Směs stačí na 12 čtvrtek.

Piškotový pamls

Piškotový pamls

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce, 4 lžíce horké vody, 150 g cukru krupice, 1 sáček vanilkového cukru, 75 g hladké mouky, 50 g Solamylu, špetka kypřícího prášku do pečiva, 2 vanilkové pudinkové prášky, ovoce podle chuti, 4 dcl vody, 4 dcl sirupu

Piškotové těsto: vejce a horkou vodu šleháme šlehačem do pěny při nejvyšší rychlosti a postupně přidáváme cukr a vanilkový cukr. Pomalu přisypáváme mouku, solamyl a prášek do pečiva a šlehéme zvolna. Těsto rozetřeme asi do 1 cm vrstvy na vymaštěný...

Cukeťáčky se sójou a sýrem

Cukeťáčky se sójou a sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 hrnku suchého sojového granulátu, 1 hrnek nastrouhané cukety, 1 vejce, 1/2 lžičky soli, 1 lžička majoránky, 2 lžičky Solamylu, 30 g hladké mouky, 4 plátky sýru gouda, 3 špetky pepře, 1 dcl slunečnicového oleje na smažení

Sojový granulát uvaříme ve slané vodě 15 minut a scedíme. Necháme na sítku okapat a potom z něho vymačkáme vodu. Oloupanou cuketu nastrouháme na hrubo, vodu nesléváme. Smícháme cuketu, granulát, vejce, pepř, majoránku, solamyl a mouku. Přidáme sýr...

Míšův salát s těstovinami

Míšův salát s těstovinami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení těstovin, 1 sáček mraženého hrášku, 2 ks kuřecích prsou, 1 ks pórku, 1 ks rajčete, 100 g vlašských ořechů, 2 ks Hermelínu, 1 kelímek smetany na šlehání, 1 sklenice tatarské omáčky, 1 lžička grilovacího koření, 2 lžička Solamylu, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce sojové omáčky, špetka pepře, špetka soli

Maso si naložíme do marinády, kterou si připravíme takto: smícháme olej, sójovou omáčku, grilovací koření, sůl, pepř, solamyl. Naložené maso nakrájíme na nudličky a ugrilujeme na domácím grilu a necháme vychladnout. Do mísy dáme uvařené těstoviny,...

Kedlubny na smetaně s brokolicí

Kedlubny na smetaně s brokolicí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 střední kedlubny, 1/2 hlávky brokolice, 1 cibule, 2 stroužky česneku, lžíce Solamylu, 100 g šunky, sůl, pepř, špetka muškátového oříšku, hrneček mléka, 150 ml smetany, petrželka, 1 lžíce oleje

Oloupané kedlubny nakrájíme na malé kostičky, brokolici rozebereme na menší růžičky a oboje spolu povaříme do poloměkka. Na rozehřátém olejiosmažíme nasekanou cibuli a česnek, zaprášíme Solamylem, lehounce necháme osmahnout a podlijeme mlékem a s...

Ředkvičky s mletým masem

Ředkvičky s mletým masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 svazky ředkviček, 1 lžíce slunečnicového oleje, 300 g mletého masa, sůl, pepř, drcený kmín a mletý zázvor podle chuti, 2 hrsti čerstvých špenátových lístků, 3 stroužky česneku, 2-3 lžíce sojové omáčky, 1 lžička Solamylu, 2 lžičky vinného octa

Omyté ředkvičky rozkrájíme na čtvrtiny a vhodíme do pánve na rozehřátý olej. Asi 5 minut restujeme. Opečené ředkvičky vyndáme z pánve a odložíme stranou. Do pánve rozdrobíme mleté maso, lehce osolíme, opepříme, přidáme špetku kmínu a zázvoru a re...

Bůček se zeleninou

Bůček se zeleninou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 plátků bůčku, 1/2 sáčku mražené zeleninové směsi, 2 šálky drůbežího vývaru, 1 lžíce bílého vína, 2 lžičky Solamylu, špetka soli, 1-2 lžičky sádla

Zeleninu uvaříme ve kuřecím vývaru do měkka (místo vývaru můžeme použít i kostku slepičího bujonu). Uvařenou zeleninu vyjmeme a uložíme do velké mísy. Ve vývaru uvaříme plátky bůčku a poté je položíme na zeleninu. Do vývaru přidáme bílé víno a g...

Knedlíčky z tvarohu s jahodovou omáčkou

Knedlíčky z tvarohu s jahodovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g jemného tvarohu, 250 g hrubé mouky, 2 vejce, 3 lžíce cukru moučka, mléko dle hustoty těsta - cca 300 ml, špetka soli, Omáčka: 1 sáček mražených jahod, 3 lžíce cukru moučka (dle chuti), 1 dcl vody, 1 lžíce Solamylu (dle požadované hustoty)

Všechny ingredience na knedlíčky promícháme abychom měli hutnější těsto. Těsto se trochu lepí, na vytváření knedlíčků je dobré si ruce obalit v mouce. Poté z těsta tvarujeme malé knedlíčky, které klademe na talíř. Mezitím si dáme vařit vodu do hrn...

Roládové knedlíky

Roládové knedlíky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 hrnečky hrubé mouky, 4 vařené brambory, 3 lžíce Solamylu, 2 slepičí vejce, 500 g uzeného masa, 4 cibule, 10 ml slunečnicového oleje, špetka soli

Na lžíci oleje osmažíme drobně nakrájenou cibuli. Necháme vychladnout a smícháme s nakrájeným uzeným masem. Hrubou mouku, rozmačkané vařené brambory a ostatní suroviny smícháme a ručně vypracujeme tužší těsto. To rozválíme na pomoučněném vále, pot...

Drůbeží na zelenině

Drůbeží na zelenině

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g kuřecích prsou, 1 cibule, 2 mrkve, 125 g celeru, 1 paprika, 5 stroužků česneku, grilovací koření, Solamyl, sůl, olej, olej

Maso nakrájíme na malé kostičky, osolíme a obalíme v solamylu. Nakrájíme cibuli na měsíčky, celer na tenké nudličky, mrkvičku na tenké proužky, papriku na kostičky a česnek na tenká kolečka. Zeleninu osmahneme na oleji, pak přidáme drůbeží maso a ...

Kuřecí nudličky smažené

Kuřecí nudličky smažené

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g kuřecích prsou, 2 lžíce tatarské omáčky, 1 vejce, 2 špetky soli, 2 stroužky česneku, 1 lžička majoránky, 1/2 lžičky Solamylu, 4 lžíce slunečnicového oleje

Maso nakrájíme na větší nudličky nebo kousky. Vejce smícháme s tatarskou omáčkou, solí, majoránkou, solamylem a na jemno nastrouhanými stroužky česneku. Do připravené marinády dáme maso a promícháme. V uzavřené nádobě necháme v chladu uležet do dr...

stránka: