Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Solamyl

Sýrové fondue

Sýrové fondue

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g sýru gruyère, 400 g sýru ementál, 200 ml bílého vína, 100 ml třešňovice, 1 stroužek česneku, 4 ks bagety, 1 špetka muškátového ořechu, 2 lžičky solamylu, 1/2 lžičky bílého pepře

Bagety nakrájíme na kolečka a každé kolečko ještě rozčtvrtíme. Pečeme 10 minut v troubě na 200 °C. Oba sýry nastrouháme. Pálenku smícháme se solamylem. Kotlík na fondue vytřeme oloupaným stroužkem česneku a nalijeme do něj víno. Přidáme sýry, ...

Krůtí prsa na mandlích

Krůtí prsa na mandlích

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 krůtí prsa, 100 g mandlových lupínků, 1 pórek, 1 lžička Vegety, špetka kmínu, špetka soli, 1 vejce, 1 lžička Solamylu, 2 lžíce slunečnicového oleje, 2 lžíce vody

Krutí plátky nakrájíme na nudličky a smícháme se solamylem, vajíčkem a vodou. Na rozpáleném oleji orestujeme maso. Mícháme až maso zbělá, přidáme nakrájený pórek a koření. Nakonec přidáme opražené mandlové lupínky. Podáváme s rýží.

Pivní kuřecí prsa

Pivní kuřecí prsa

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí prsa, 4 stroužky česneku, 1 větší pórek, 3 vejce, 4 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce Solamylu, 1 lžička cukru, 100 ml černého piva

Kuřecí prsa důkladně opereme a dáme na ubrousek uschnout. Nakrájíme si nadrobno pórek a dáme do mísy, přidáme prolisovaný česnek, rozšlehaná vejce, sojovou omáčku, solamyl, cukr a černé pivo. Kuřecí prsíčka nakrájíme na menší plátky nebo kostky a...

Dušené zelí alá Čína

Dušené zelí alá Čína

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,3 dcl bílého vína, 100 g bílého zelí, 10 g cibule, 10 g česneku, 3-5 kapek sójové omáčky, troška mleté papriky, troška pepře, 1 lžička Solamylu, 5 g tuku, 0,3 dcl vývaru, 3-5 kapek worcestrové omáčky

Na nudličky nakrájené zelí osmahneme na tuku a zpěněné cibulce s česnekem, okořeníme, dáme sóju, worcester, podlijeme vývarem a dusíme do měkka. Před koncem dušení přidáme víno a zahustíme solamylem.

Stehýnka s rozinkami

Stehýnka s rozinkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí stehna, 1 cibule, 1 řapíkatý celer, 200 ml pomerančové šťávy, 30 g nasekaných mandlí, 1 lžíce rozinek, 1 lžička Solamylu, špetka soli, troška pepře, 1/2 lžičky mletého hřebíčku, 1/2 lžičky skořice, 100 ml rostlinného oleje

V menším hrnečku si smícháme sůl, pepř, skořici a hřebíček. Maso omyjeme, osušíme a poté okořeníme ze všech stran. V oleji po jedné straně opékáme cca 10 minut-neobracíme. Po 10 minutách maso v pánvi obrátíme a přidáme pokrájenou cibuli a celer na...

"Čína" podle Věry

"Čína" podle Věry

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kuřecích prsou, 2 vejce, 1 lžička soli, 1 lžička rostlinného oleje, 1 lžička sojové omáčky, 1 lžička Maggi, 1 lžička worcestrové omáčky, 1/2 lžičky mleté papriky, 1/2 lžičky pepře, 2 lžičky Solamylu, 1 velká cibule nakrájená na kolečka, 2 papriky různé barvy

Maso omyjeme a osušíme. Nakrájíme na tenké nudličky a necháme chvíli stranou. Všechny ingredience kromě paprik vložíme do mísy a promícháme. Vhodíme kuřecí nudličky a opět promícháme. Necháme přes noc marinovat. Poté vhodíme na rozpálenou pánev a ...

Krůtí stehna s vinnou omáčkou

Krůtí stehna s vinnou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vykoštěných krůtích stehen, špetka soli, 1/2 lžičky kari koření, 2 cibule, 2 pálivé papričky, špetka mletého zázvoru, 250 ml rostlinného oleje, 50 ml bílého vína, 100 ml vody, 1/2 citrónu, 1 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce Solamylu

Maso nakrájíme na kostičky nebo na nudličky, přidáme kari koření, zázvor, přisolíme, promícháme a osmahneme na rozpáleném oleji. Cibuli nakrájíme na tenčí kolečka, osmahneme na oleji, přidáme nakrájené papričky, osmažené maso a krátce podusíme. Ví...

Beránek s kokosem

Beránek s kokosem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

75 g margarinu nebo másla, 100 g cukru krystal, 1 sáček vanilkového cukru, 2 vejce, 1 lžíce rumu, 100 g polohrubé mouky, špetka soli, 25 g Solamylu, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 1 oloupaná mandle přepůlená, 1 pistáciový oříšek přepůlený, 125 g cukru moučka, 2 lžíce citronové šťávy, 30 g kokosové moučky

Žloutky oddělíme od bílků a z bílků vyšleháme tuhý sníh. Žloutky utřeme s krystalovým cukrem, vanilkovým cukrem, máslem a rumem do světlé pěny. Poté přidáme kypřící prášek do pečiva, mouku a solamyl. Jemně zamícháme a opatrně zamícháme také sníh z...

Masové placičky

Masové placičky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

40 dkg vepřového masa, 4 lžíce Solamylu, 2 cibule, 5 vajec, 1 lžíce sojové omáčky, 3/4 lžičky pepře, 1 lžička soli, 1 lžička mleté papriky, 1 lžička kari koření

Maso nakrájíme na nudličky, dáme do misky a postupně přidáme cibuli nakrájenou nadrobno a zbylé přísady. Vše důkladně promícháme. Můžeme nechat uležet nebo hned připravovat na pánvi. Jako příloha je dobrá rýže nebo bramborová kaše. Maso nakrájíme ...

Tvarohové bramboráčky

Tvarohové bramboráčky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g brambor, 250 g tvarohu, 2 vejce, 2 lžíce Solamylu, 1 cibule, 3 stroužky česneku, špetka soli, troška majoránky, 1/2 šálku slunečnicového oleje

Z jemně nastrouhaných brambor vymačkáme přebytečnou vodu. Přidáme tvaroh, vejce, solamyl, cibuli, česnek, sůl, majoránku a zamícháme. Těsto vkládáme lžící do rozpáleného oleje a tvoříme placičky. Smažíme po obou stranách dozlatova.

Kuřecí jednoduché placičky

Kuřecí jednoduché placičky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g kuřecího masa, 5 vajec, 5 lžíc Solamylu, 7 lžíc rostlinného oleje, 1 lžíce kari koření, 1 lžíce soli, 1 lžička mletého pepře, 1 lžíce mleté sladké papriky, 1 pórek

Koření a vejce dobře promícháme a připravíme na nakládání. Kuřecí maso nakrájíme na nudličky. Pórek nakrájíme na kolečka i se zelenou částí a smícháme s kuřecím masem. Maso dobře promícháme se směsí a necháme v chladnu 24 hodin odležet. Hotovou sm...

Bleskové kuřecí maso podle Petry

Bleskové kuřecí maso podle Petry

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kuřecích prsou, 2 lžičky Solamylu, 1 lžička mleté papriky, 1 lžička grilovacího koření, 1 vejce, 1 lžička rostlinného oleje, sojová omáčka dle chuti

Vejce, mletou papriku, grilovací koření a solamyl smícháme v misce. Kuřecí prso nakrájíme na kostičky a v míse zamícháme se vzniklou marinádou. Nejlepší je, když maso necháme aspoň 1 hodinu uležet v lednici, ale není to nutné. Na trošce oleje na...

Jahodovo - třešňová polévka

Jahodovo - třešňová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g jahod, 200 g třešní, 3-4 lžíce cukru krupice, 3 lžičky Solamylu, pár lístků máty , 200 ml červeného vermutu

Do 250 ml vody dáme jahody, vypeckované třešně, cukr a pár lístků máty. Vše přivedeme k varu, malou chvilku povaříme, ale jen tak, aby ovoce zůstalo nerozvařené, zahustíme Solamylem rozmíchaným v trošce vody, vypneme a necháme vychladnout. Přelij...

Plněný lososový plátek

Plněný lososový plátek

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g uzeného lososa (plátky), 60 g špenátu, 2 citróny, 1 lžíce Solamylu, 1 lžíce másla, 100 ml bílého vína, 1 snítka kopru, sůl a pepř dle chuti, 100 g plátků matjesa

Čerstvý špenát opereme a krátce ho spaříme ve vroucí vodě. Poté ho scedíme, rychle propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Plátky uzeného lososa rozložíme na potravinovou fólii tak, aby vznikl souvislý obdélníkový plát. Na lososa poklademe...

Mirkova marináda

Mirkova marináda

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce Worcesterské omáčky, 2 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce Solamylu, 1 lžička soli, 2 lžičky grilovacího koření, 1/2 lžičky pepře, 1/2 lžičky drceného kmínu, 150 ml oleje , 4 stroužky česneku

Všechny ingredience smícháme, vložíme kuřecí čtvrtky nebo jiné maso a necháme 48 hodin v chladnu uležet. Grilujeme nebo opékáme a potíráme směsí, která zůstane na dně. Směs stačí na 12 čtvrtek.

Piškotový pamls

Piškotový pamls

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce, 4 lžíce horké vody, 150 g cukru krupice, 1 sáček vanilkového cukru, 75 g hladké mouky, 50 g Solamylu, špetka kypřícího prášku do pečiva, 2 vanilkové pudinkové prášky, ovoce podle chuti, 4 dcl vody, 4 dcl sirupu

Piškotové těsto: vejce a horkou vodu šleháme šlehačem do pěny při nejvyšší rychlosti a postupně přidáváme cukr a vanilkový cukr. Pomalu přisypáváme mouku, solamyl a prášek do pečiva a šlehéme zvolna. Těsto rozetřeme asi do 1 cm vrstvy na vymaštěný...

Cukeťáčky se sójou a sýrem

Cukeťáčky se sójou a sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 hrnku suchého sojového granulátu, 1 hrnek nastrouhané cukety, 1 vejce, 1/2 lžičky soli, 1 lžička majoránky, 2 lžičky Solamylu, 30 g hladké mouky, 4 plátky sýru gouda, 3 špetky pepře, 1 dcl slunečnicového oleje na smažení

Sojový granulát uvaříme ve slané vodě 15 minut a scedíme. Necháme na sítku okapat a potom z něho vymačkáme vodu. Oloupanou cuketu nastrouháme na hrubo, vodu nesléváme. Smícháme cuketu, granulát, vejce, pepř, majoránku, solamyl a mouku. Přidáme sýr...

Kedlubny na smetaně s brokolicí

Kedlubny na smetaně s brokolicí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 střední kedlubny, 1/2 hlávky brokolice, 1 cibule, 2 stroužky česneku, lžíce Solamylu, 100 g šunky, sůl, pepř, špetka muškátového oříšku, hrneček mléka, 150 ml smetany, petrželka, 1 lžíce oleje

Oloupané kedlubny nakrájíme na malé kostičky, brokolici rozebereme na menší růžičky a oboje spolu povaříme do poloměkka. Na rozehřátém olejiosmažíme nasekanou cibuli a česnek, zaprášíme Solamylem, lehounce necháme osmahnout a podlijeme mlékem a s...

Míšův salát s těstovinami

Míšův salát s těstovinami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení těstovin, 1 sáček mraženého hrášku, 2 ks kuřecích prsou, 1 ks pórku, 1 ks rajčete, 100 g vlašských ořechů, 2 ks Hermelínu, 1 kelímek smetany na šlehání, 1 sklenice tatarské omáčky, 1 lžička grilovacího koření, 2 lžička Solamylu, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce sojové omáčky, špetka pepře, špetka soli

Maso si naložíme do marinády, kterou si připravíme takto: smícháme olej, sójovou omáčku, grilovací koření, sůl, pepř, solamyl. Naložené maso nakrájíme na nudličky a ugrilujeme na domácím grilu a necháme vychladnout. Do mísy dáme uvařené těstoviny,...

Ředkvičky s mletým masem

Ředkvičky s mletým masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 svazky ředkviček, 1 lžíce slunečnicového oleje, 300 g mletého masa, sůl, pepř, drcený kmín a mletý zázvor podle chuti, 2 hrsti čerstvých špenátových lístků, 3 stroužky česneku, 2-3 lžíce sojové omáčky, 1 lžička Solamylu, 2 lžičky vinného octa

Omyté ředkvičky rozkrájíme na čtvrtiny a vhodíme do pánve na rozehřátý olej. Asi 5 minut restujeme. Opečené ředkvičky vyndáme z pánve a odložíme stranou. Do pánve rozdrobíme mleté maso, lehce osolíme, opepříme, přidáme špetku kmínu a zázvoru a re...

Bůček se zeleninou

Bůček se zeleninou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 plátků bůčku, 1/2 sáčku mražené zeleninové směsi, 2 šálky drůbežího vývaru, 1 lžíce bílého vína, 2 lžičky Solamylu, špetka soli, 1-2 lžičky sádla

Zeleninu uvaříme ve kuřecím vývaru do měkka (místo vývaru můžeme použít i kostku slepičího bujonu). Uvařenou zeleninu vyjmeme a uložíme do velké mísy. Ve vývaru uvaříme plátky bůčku a poté je položíme na zeleninu. Do vývaru přidáme bílé víno a g...

Knedlíčky z tvarohu s jahodovou omáčkou

Knedlíčky z tvarohu s jahodovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g jemného tvarohu, 250 g hrubé mouky, 2 vejce, 3 lžíce cukru moučka, mléko dle hustoty těsta - cca 300 ml, špetka soli, Omáčka: 1 sáček mražených jahod, 3 lžíce cukru moučka (dle chuti), 1 dcl vody, 1 lžíce Solamylu (dle požadované hustoty)

Všechny ingredience na knedlíčky promícháme abychom měli hutnější těsto. Těsto se trochu lepí, na vytváření knedlíčků je dobré si ruce obalit v mouce. Poté z těsta tvarujeme malé knedlíčky, které klademe na talíř. Mezitím si dáme vařit vodu do hrn...

Roládové knedlíky

Roládové knedlíky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 hrnečky hrubé mouky, 4 vařené brambory, 3 lžíce Solamylu, 2 slepičí vejce, 500 g uzeného masa, 4 cibule, 10 ml slunečnicového oleje, špetka soli

Na lžíci oleje osmažíme drobně nakrájenou cibuli. Necháme vychladnout a smícháme s nakrájeným uzeným masem. Hrubou mouku, rozmačkané vařené brambory a ostatní suroviny smícháme a ručně vypracujeme tužší těsto. To rozválíme na pomoučněném vále, pot...

Kuřecí nudličky smažené

Kuřecí nudličky smažené

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g kuřecích prsou, 2 lžíce tatarské omáčky, 1 vejce, 2 špetky soli, 2 stroužky česneku, 1 lžička majoránky, 1/2 lžičky Solamylu, 4 lžíce slunečnicového oleje

Maso nakrájíme na větší nudličky nebo kousky. Vejce smícháme s tatarskou omáčkou, solí, majoránkou, solamylem a na jemno nastrouhanými stroužky česneku. Do připravené marinády dáme maso a promícháme. V uzavřené nádobě necháme v chladu uležet do dr...

Drůbeží na zelenině

Drůbeží na zelenině

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g kuřecích prsou, 1 cibule, 2 mrkve, 125 g celeru, 1 paprika, 5 stroužků česneku, grilovací koření, Solamyl, sůl, olej, olej

Maso nakrájíme na malé kostičky, osolíme a obalíme v solamylu. Nakrájíme cibuli na měsíčky, celer na tenké nudličky, mrkvičku na tenké proužky, papriku na kostičky a česnek na tenká kolečka. Zeleninu osmahneme na oleji, pak přidáme drůbeží maso a ...

stránka: