Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci špalda

Celozrnné jablečné hřebeny

Celozrnné jablečné hřebeny

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g špaldové mouky, 100 g žitné mouky, 100 g celozrnné pšeničné mouky, 1 vejce, špetka soli, 4 střední jablka, 250 ml mléka, 40 g slunečnicového oleje, 1 hrst rozinek, 3 lžičky včelího medu, 1 lžíce skořice

Jablka nastrouháme, přidáme skořici, omyté rozinky a med a poctivě mícháme, aby se med dostal všude. Mouku, olej, sůl a mléko umícháme ve vláčné těsto, vyklopíme ho na pomoučený vál, zapracujeme do něj ještě trochu mouky, aby se s ním dalo prac...

Chilli celozrnné sušenky

Chilli celozrnné sušenky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

lžička chilli koření, 250 ml mléka, 100 g celozrnné pšeničné mouky, 100 g žitné mouky, 100 g špaldové mouky, 40 g slunečnicového oleje, špetka soli, 1 vejce

Mouku, mléko, olej a špetku soli umýcháme v řidší těsto, které vyklopíme na pomoučený vál a obalíme moukou, aby se nám nelepilo(musíme mít i pomoučené ruce). Válečkem nebo ručně vypracujeme z těsta placku o tloušťce 2-3 mm, posypeme jí chilli a po...

Plněné špalda placky

Plněné špalda placky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g špaldové mouky, špetka soli, 150 ml vody, 1 balení rajčatového protlaku, 50 g Nivy nebo i více (možné použití špenátu či jiných pochutin)

Z mouky, vody a soli vytvoříme těsto, rozdělíme na menší kousky které vyválíme na tloušťku asi 3 mm a dáme na pečící papír péct do předehřáté trouby na 180 stupňů. Pečeme asi 10 minut z jedné strany, otočíme a pečeme ještě dalších 5 minut. Placky ...

Špalda placky

Špalda placky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

špetka soli, 200 g špaldové mouky, 150 ml vody

Špaldovou mouku a sůl rozmícháme ve 150 ml vody ve vláčné těsto. Necháme 20 minut odležet(pokuď není čas, tak se toho tolik nestane, když odležení vynecháme). Vždy vezmeme kus těsta, lehce pomoučíme, uděláme z něj kuličku, ze které vytvoříme plack...

Špaldová kaše s jablkem

Špaldová kaše s jablkem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

40 g špaldy, 100 ml mléka, 1 lžička včelího medu, 1 jablko, troška skořice

Špaldu propláchneme a necháme vařit pod pokličkou ve dvojnásobném množství vody. Po 15 minutách odklopíme pokličku a počkáme, než se nám vyvaří voda, poté zalijeme špaldu mlékem a přidáme med (hezky nám v kaši zkaramelizuje). Nezapomínáme míchat! ...

Špaldový salát z tofu

Špaldový salát z tofu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g špaldy, 1 balení bylinkového Tofu, 2 ks kapie, 2 rajčata, 1/2 salátové okurky, 1 hrst arašídů, 2 lžíce olivového oleje, špetka provensálského koření, sůl dle chuti, citrónová šťáva dle chuti

Nejdříve si připravíme špaldu. Je nutné ji vařit asi 30 minut pod pokličkou se špetkou soli a bez míchání. Mezitím si nakrájíme tofu, papriky, rajčata a okurku na kostičky. K zelenině s tofu přidáme uvařenou špaldu s oříšky. Ochutíme zálivkou z ol...

Vařená špalda

Vařená špalda

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

125 g špaldy, špetka soli, 250 ml vody

Špaldu propláchneme a dáme vařit do hrnce s osolenou vodou asi na 20 minut, ke konci bez pokličky aby se nám vyvařila voda.

Vydatná špaldová snídaňová kaše

Vydatná špaldová snídaňová kaše

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

25 g špaldy, 1/2 ks banánu, 6 ml citronové šťávay, 52 g bílého jogurtu

Špaldu najemno umeleme na mouku, tu potom krátce povaříme v 50 ml vody a necháme vychladnout. Zakryjeme poklicí a na noc odložíme do chladničky. Z oloupaného banánu, citrónové šťávy, jogurtu a pomletých vloček umícháme pyré. Přimícháme k obilné ...

Zdravé slané sušenky

Zdravé slané sušenky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g špaldové mouky, 150 g žitné mouky, hrst lněného semínka, hrst sezamu, špetka soli, 200 g mrkve, lžíce olivového oleje, 1 vejce

Do mísy si dáme obě mouky, na jemno nastrouhanou mrkev, lžíci oleje, špetku soli a za postupného přilévání vody zpracujeme těsto. Na pomoučeném vále si vyválíme z části těsta placku o tloušťce asi 3mm(pokud je uděláme tenčí, musíme péci kratší dob...