Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci špekáček

Trochu jiní utopenci

Trochu jiní utopenci

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g špekáčků, 2 větší cibule, 4 lžíce octa, 4 lžíce oleje, 4 lžíce plnotučné hořčice, 4 lžíce worcesterové omáčky, 4 lžíce kečupu, 8 lžic vody, sůl, 1 lžička mleté papriky , špetka cukru

Špekáčky oloupeme a nakrájíme na silnější kolečka. Cibuli oloupeme a nakrájíme na proužky. Připravíme si nálev smícháním všech ostatních surovin. Promícháme ho a necháme přejít varem. Ještě teplým nálevem přelijeme špekáčky s cibulí. Dáme vychladi...

Vuřty smažené v těstíčku s pivem

Vuřty smažené v těstíčku s pivem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 špekáčky, 1 vejce, 1/4 l světlého piva, špetka soli, 80 g slunečnicového oleje, 10-20 g hladké mouky

Vuřty oloupeme, podélně rozpůlíme a namočíme v řídkém těstíčku z piva, vejce, soli a mouky. Vkládáme do rozpáleného oleje a smažíme.

Chatařovi ježci

Chatařovi ježci

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 špekáčků (vuřtů), 20 dkg sýra na plátky, 30 dkg anglické slaniny, koření dle chuti

Vuřty oloupejte a podélně nakrájejte na čtvrtky. Poté berte vždy dvě čtvrtky, vkládejte mezi ně plátek sýru a to celé obalujte ještě dalším plátkem sýra. Pak přichází na řadu slanina – tenkým plátkem vuřty se sýrem omotejte a propíchněte špejlí ta...

Vuřtový salát

Vuřtový salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce, 4 špekáčky, 1 cibule, 2-3 ks sterilovaných okurek, 250 ml majonézy, 1 citrón, 2-3 lžíce hořčice, 2 lžičky petrželové natě

Špekáčky oloupeme a nakrájíme do mísy na tenká půlkolečka. Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout a nakrájíme na tenké plátky a přidáme do mísy. Cibuli nakrájíme nadrobno a přidáme do mísy spolu s pokrájenými sterilovanými okurkami. Majolku ...

Chatařské pivní kuře na špekáčku a bramborách

Chatařské pivní kuře na špekáčku a bramborách

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, asi 1 kg brambor, 1 špekáček, sůl, kmín a sušený mletý česnek podle chuti, 250 ml piva, kousek másla

Omyté kuře rozdělíme na porce. Brambory oloupeme, rozkrájíme na klínky a dáme je na dno pekáčku vymazaného máslem. Brambory osolíme, posypeme kmínem a sušeným česnekem. Na vrstvu brambor rozložíme špekáček nakrájený na malé nudličky. Navrch rozl...

Špekáčky v bramborovém těstě

Špekáčky v bramborovém těstě

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g brambor, sůl, 1 lžíce hrubé mouky, 3 žloutky, 4 ks špekáčků, sádlo na smažení

Brambory oloupeme,uvaříme v osolené vodě a horké prolisujeme.Přidáme mouku,žloutky,špetku soli a vypracujeme těsto,z něhož vyválíme plát,který rozkrájíme na obdelníky.Do každého pevně zatočíme špekáček,po stranách těsto dobře spojíme a opečeme na ...

Co dům dal, s těstovinami

Co dům dal, s těstovinami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g hlívy ústřičné, 2 papriky, 2 listy řapíkatého celeru, 400 g špekáčků, 1 cibule, 100 g 45% eidamu, 5 vejcí, špetka soli, špetka pepře, 200 g drobných těstovin, 2-3 lžíce slunečnicového oleje

Zeleninu očistíme a nakrájíme na proužky, nebo na drobno. Sýr nastrouháme na slzičkovém struhadle, špekáčky na kostičky. Drobnější těstoviny uvaříme dle návodu. Ve větší pánvi na oleji restujeme zeleninu asi 5 minut, dokud paprika trochu nezměkne....

Špekáčky se sázenými vejci

Špekáčky se sázenými vejci

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 vejce, 120 g špekáčků, špetka soli, špetka pepře, 2 lžíce ztuženého pokrmového tuku

V pánvi rozehřejeme tuk, do něho vložíme oloupané a na silnější plátky nakrájené špekáčky a trochu je opečeme. Pak plátky špekáčků obrátíme, trochu opepříme, rozklepneme na ně vejce vedle sebe, osolíme a ve středně vyhřáté troubě pečeme tak dlouho...

Špekáčky opečené se slaninou, sýrem a okurkou

Špekáčky opečené se slaninou, sýrem a okurkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 špekáčků, 2-3 sladkokyselé okurky, 2 plátky tvrdého sýra, 8 tenkých plátků slaniny bez kůže, 4 lžíce plnotučné hořčice

Oloupané špekáčky po délce rozřízneme, ale nedořízneme. Vnitřek vymažeme hořčicí, vložíme plátky okurky, proužky sýra, stiskneme, zabalíme do plátků slaniny, spíchneme párátky a na grilu nebo v troubě opečeme dozlatova.

Rychlý salát

Rychlý salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g brambor ve slupce uvařených, 400 g špekáčků, 1 velká cibule, 100 g sterilované kapie, špetka soli, špetka pepře, trošku octa, trošku hořčice, 3 lžíce oleje, petrželka

Ve slupce uvařené brambory ještě teplé oloupeme a nakrájíme na kostičky. Přidáme oloupané na plátky nakrájené špekáčky, drobně nasekanou cibuli a kapie. Osolíme, opepříme, přidáme trošku hořčice, olej a nasekanou petrželku. Promícháme a můžeme pod...

Kapucínské špekáčky

Kapucínské špekáčky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g listového těsta, 8 špekáčků, 1-2 žloutky, 2 lžíce mléka, 8 plátků tvrdého sýra, 3 lžíce Dijonské hořčice, 1 lžíce sladké mleté papriky , 1 balení strouhaného sýra

Listové těsto vyválíme na plát asi 4 mm silný a nakrájíme jej na obdélníky o velikosti 9 x 12 cm. Obdélníčky potřeme na okraji žloutkem rozředěným mlékem. Špekáčky oloupeme, po délce rozřízneme, mezi dvě půlky vložíme vždy plátky sýra, který přede...

Jednoduché rychlošpízy

Jednoduché rychlošpízy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 špekáčky, 1 cibule, 3 brambory, špetka soli, hrst grilovacího koření

Brambory a špekáčky nakrájíme na silnější kolečka, cibuli na větší kousky. Vše střídavě napichujeme na špízy, poté osolíme a posypeme grilovacím kořením. Zabalíme do alobalu a dáme péci cca na 30 minut do trouby.

Ražniči ze špekáčků

Ražniči ze špekáčků

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 špekáčků, 5 paprik, 5 rajčat, 1 sklenka sterilovaných okurek, 100 g slaniny, 5 lžic olivového oleje

Špekáčky nakrájíme na kolečka, papriky, rajčata, okurky nakrájíme na kostičky, slaninu nakrájíme na silnější proužky a střídavě napichujeme na jehlu. Poté potřeme olejem, vložíme do pekáčku, přidáme trochu oleje a pečeme asi 10 minut, při 200 °C. ...

Kopaničářská polévka

Kopaničářská polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 sáček instantní gulášové polévky, 2-3 brambory, 3 dcl sklenička leča, 1 zelená paprika, 2-3 špekáčiky, troška pažitky

Polévku rozmícháme s vodou a dáme vařit spolu s očištěnými a nakrájenými bramborami. Před koncem přidáme nakrájené špekáčky, zelenou papriku, lečo a dovaříme doměkka. Podáváme s chlebem nebo pečivem.

Sekaná ze špekáčků

Sekaná ze špekáčků

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g mletého masa, 4 ks špekáčků, 1 ks cibule, 6 stroužků česneku, 2 ks vajec, 2 ks rohlíků, 0,25 l mléka, trochu strouhanky, špetka pepře, špetka soli

Mleté maso dáme do misky, přidáme namleté špekáčky, nadrobno nasekanou cibuli, utřený česnek se solí. Rohlíky nakrájíme na kostičky a namočíme do mléka, a necháme je, aby to mléko nasákly do sebe. Poté přidáme k masové směsi rohlíky namočené v mlé...

Špekáčky v pivním těstíčku

Špekáčky v pivním těstíčku

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4-6 ks špekáčků, trocha hladké mouky, 3 dcl piva (černé je nejlepší), 1 velké vejce, sůl, olej nebo jiný tuk na smažení

Nejprve si připravíme těstíčko - v pivu rozšleháme vejce, postupně přidáváme mouku, až dokud nám nevznikne hustější těstíčko (přibližně "palačinkové" konzistence), mírně osolíme. Chvíli necháme odpočinout, aby se mouka dobře spojila s pivem a nabo...

Sloní žrádýlko

Sloní žrádýlko

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 špekáčky, 3 sterilované okurky, troška cibule, 2 lžíce kečupu, 1 lžíce francouzské hořčice, trošku octa, 1 lžička cukru krupice, 10 plátků bagety

Špekáčky pomeleme, přidáme dle potřeby nasekanou cibuli a okurky a zamícháme v misce. Svaříme, nebo zahřejeme v mikrovlnce kečup, hořčici, trochu cukru a ocet, aby se tekutina spojila. Vše zamícháme. Podáváme na pokrájené čerstvé bagetě.

Utopenci s okurkou

Utopenci s okurkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 ks špekáčků, 2 sterilované okurky, 200 g cibule, 2,5 dcl vody, 1 dcl 8% octa, pepř, sůl

Svaříme a vychladíme nálev, který jsme si připravili z vody, octu, soli a pepře. Špekáčky oloupeme a rozkrájíme podélně na půlky, poklademe cibulí nakrájenou na půlkolečka, proužky kapií a na kostičky nakrájenými okurkami. Zalijeme nálevem a nechá...

Špekáčková pomazánka

Špekáčková pomazánka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g špekáčků, 3 cibule, 1 balení majonézy, 2 lžíce kečupu, 1 lžíce Dijonské hořčice

Špekáčky a cibule jemně nakrájíme nabo nastrouháme na struhadle a dáme do mísy. Přidáme majonézu, kečup a hořčici. Pořádně promícháme a necháme chvíli uležet. Mažeme na topinky.

Vepřové kapsičky

Vepřové kapsičky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 větší plátky z vepřové kýty, 4 menší sterilované okurky, 2 vejce, 1 špekáček, mletá sladká paprika, mletý pepř, sůl, 1 cibule

Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme. Na každý plátek položíme vejce (půlku natvrdo uvařeného), čtvrtku podélně rozkrojeného špekáčku a 1 okurku. Plátky zabalíme a okraje sepneme párátkem. Na oleji osmahneme cibulku, přidáme mletou papriku a p...

Nakládané buřtíky

Nakládané buřtíky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

560 ml vody, 350 ml octa, 140 ml rostlinného oleje, 5 lžic Worcesterské (Worcesterové) omáčky, 5 lžic plnotučné hořčice, 5 bobkových listů, 5 kuliček nového koření, 1/4 lžičky soli, 1/4 lžičky pepře, trochu chilli koření, 500 g špekáčků, 12 lžic sladkého kečupu, 3 cibule

Vodu, ocet, olej, Worcesterskou omáčku, hořčici, bobkové listy, nové koření, sůl, pepř a chilli koření dle chuti povaříme, až se rozpustí hořčice. Pak vmícháme kečup a necháme chvilku vychladnout. Do omyté 3 litrové sklenice skládáme špekáčky rozk...

Utopenci v pivním nálevu

Utopenci v pivním nálevu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 láhev černého piva, 10 špekáčků, 10 bobkových listů, 1 lžička chilli koření, 5 menších cibulí, pepř, sůl

Nálev vytvoříme povařením černého piva s chilli kořením, pepřem a soli dle chuti. Oloupané cibule nakrájíme na kolečka. Špekáčky podélně rozřízneme, jemně posypeme chilli kořením a vložíme do nich bobkový list a cibuli. Špekáčky spojíme špejlí, vl...

Utopenci narychlo

Utopenci narychlo

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g špekáčeků, 4 větší cibule, 4 lžíce octa, 4 lžíce olivového oleje, 4 lžíce plnotučné hořčice, 4 lžíce Worcesterské (Worcesterové) omáčky, 4 lžíce kečupu, 8 lžic vody, 1/2 lžičky chilli koření, mletou papriku, sůl, pepř

Ocet, olej, hořčici, Worcesterovou omáčku, kečup a vodu povaříme za stálého míchání na mírném ohni, přidáme chilli, sůl, pepř a mletou papriku podle chuti. Tím nám vznikne hladká hmota – nálev. Špekáčky a cibule nakrájíme na kolečka. Narovnáme d...

Špekáčky na pivě

Špekáčky na pivě

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 špekáčků, 4 cibule, 4 stroužky česneku, 4 feferonky, 4 lžíce kečupu, 1 černé pivo

Oloupané špekáčky podélně nařízneme, vzniklou kapsu naplníme kolečkem cibule, plátkem česneku a kouskem feferonky. Naplněné špekáčky klademe těsně k sobě do zapékací misky (remosky) tak, aby se nerozvíjely. Zalijeme kečupem, podlijeme černým pivem...

Pikantní utopenci

Pikantní utopenci

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

11 špekáčků, 2 papriky, 5-6 cibulí, 300 ml octa, 500 ml vody, 3 rozlámané feferonky, 1 lžíce hořčičného semínka, 1 lžička soli, pár kuliček jalovce, pár kuliček nového koření, pepř celý, pár kusů bobkového listu

Špekáčky oloupeme, rozkrojíme a propícháme vidličkou nebo jehlou na ražniči. Papriky nakrájíme na proužky a cibuli na kolečka. Dáme vařit nálev z octa, vody, koření a feferonek a po 8 minutách přidáme proužky papriky. Uvedeme opět do varu a po 2 ...

stránka: