Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci špenátový protlak

Houbové smaženky se špenátem

Houbové smaženky se špenátem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hub, 400 g špenátového protlaku, 3 housky, 3 slepičí vejce, 1/2 hrnku polotučného mléka, špetka soli, troška pepře, 1 hrst petrželová natě, 1 hrnek strouhanky

Čerstvé houby očistíme, nakrájíme na plátky a orestujeme na lžíci oleje. Špenát podusíme a necháme zchladnout. Housky nakrájíme na kostičky, namočíme v mléce a vymačkáme. Smícháme je s houbami, špenátem, 2 vejci a 1 žloutkem. Připravenou hmotu d...

Hovězí kližka ve špenátě

Hovězí kližka ve špenátě

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g hovězí klížky, 2 menší cibule, 10 stroužků česneku, 1 lžička soli, pepř, 3 lžíce slunečnicového oleje, 1 sáček špenátového protlaku, 100 ml mléka, 1 vrchovatá lžička polohrubé mouky

Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a oloupaný česnek nasekáme. Maso nakrájíme na kostky. Na rozehřátý olej dáme smažit cibuli a jakmile začne růžovět, tak přidáme maso. Zamícháme, přiklopíme poklicí, maso pustí šťávu. Po vydušení šťávy osolíme, ...

Špenátová polévka s Mozzarellou

Špenátová polévka s Mozzarellou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g špenátového protlaku, 2 lžíce hladké mouky, 2 cibule, 200 ml zakysané smetany, 1-2 stroužky česneku, 1 lžička soli, troška pepře, 1 lžíce másla, 150 g Mozzarellových třešniček na vaření, 300 ml plnotučného mléka, 300-400 ml vody, troška polévkové koření tekutého

Cibule očistíme a nakrájíme na drobno. V kastrole si rozpustíme máslo a přidáme cibule. Smažíme dozlatova. Zahustíme hladkou mouku a zalijeme mlékem. Za stálého míchání vložíme protlak a zředíme vodou. Vaříme 10-12 minut. Dochutíme prolisovaným če...

Špenátový přívarek s volským okem

Špenátový přívarek s volským okem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g špenátového protlaku, 2 stroužky česneku, 1 lžíce másla, 1-2 lžíce hladké mouky, 1,5 - 2 dcl mléka, trochu soli, trochu pepře, 8 vajec , trochu oleje

Z másla a hladké mouky uděláme světlou jíšku, přidáme špenát, sůl, prolisovaný česnek a dle potřeby mléko. Krátce povaříme na mírném ohni a dochutíme. Na oleji upražíme volské oka. Na talíř naservírujeme špenátový přívarek, volské oka a podáváme ...

Vločková polévka se špenátem

Vločková polévka se špenátem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

750 ml vody, 750 ml plnotučného mléka, 250 ml jemných ovesných vloček, 100 g špenátového protlaku, 1-2 stroužky česneku, 2 kostky zeleninového bujónu, sůl, plátek másla

Česnek oloupeme a nastrouháme na jemno. Vločky přebereme a zalijeme studenou vodou. Přivedeme je k varu a za stálého míchání je povaříme 5 minut. Přidáme bujóny, špenát a nastrouhaný česnek. Vaříme na mírném plameni pouze do rozpuštění špenátu a b...