Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Sterilovaná rajčata

Kuřecí scaloppine

Kuřecí scaloppine

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks kuřecích prs, 2 ks cibule, 2 stroužky česneku, 2 konzervy sterilovaných rajčat, 4 plátky parmské šunky, 4 lžíce olivového oleje, 4 lžíce bazalky, 4 lžíce hladké mouky, 1 lžička cukru krupice, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře, 130 g oliv, 180 g mozzarelly

Kuřecí řízky seřízneme tak, aby byly všude stejně tlusté, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Osmažíme na oleji dozlatova. Na oleji opečeme také cibuli a česnek nakrájené najemno, přidáme rajčata a cukr, 130 ml vody, olivy a bazalku. Pova...

Bezlepková italská pizza

Bezlepková italská pizza

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g bezlepkové mouky, 1 lžička soli, 7 g droždí (kvasnice), 1 konzerva sterilovaných rajčat, 3 lžíce bazalky, 1 ks lilku, 2 ks rajčat, 200 g mozzarelly, 3-4 lžíce olivového oleje

Instantní droždí smícháme se 120 ml vlažné vody. Přidáme mouku a sůl a vypracujeme hladké těsto. Necháme hodinu na teplém místě kynout. Rajčata oloupeme a smícháme je s nasekanou bazalkou - rozdrtíme to rukama na kaši. Poté přidáme plechovková r...

Rajčatová omáčka "busecca" na těstoviny

Rajčatová omáčka "busecca" na těstoviny

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 cibule, 1 konzerva sterilovaných rajčat, 1 lžíce másla, špetka šalvěje, špetka soli, 100 g sendvičové šunky

Na másle osmažíme cibulku dosklovata a pak přisypeme rajčata. Mícháme asi 2 minuty, poté ochutíme šalvějí a solí a zase chvíli mícháme. Nakonec vhodíme na plátky nakrájenou šunku a necháme 8 minut povařit.

Superzdravá pizza

Superzdravá pizza

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g hladké mouky, 125 ml vody, 200 g sterilovaných rajčat, 25 g mozzarelly, 1 lžička droždí (kvasnice), 1 lžička kaparů, 1 stroužek česneku, 12 ks cherry rajčátek, 1 ks cukety, 50 g oliv, 1 lžíce olivového oleje, 2 lžíce petrželové natě

Rajčata nakrájíme na plátky. Cherry rajčata rozpůlíme. Cuketu nakrájíme na tenké plátky – nejlépe pomocí struhadla. Mozzarellu nakrájíme na kousky. Smícháme mouku, droždí a vodu. Vypracujeme těsto, které necháme hodinu kynout. Poté rozválím...

Krůtí špíz se zeleninou a kukuřicí

Krůtí špíz se zeleninou a kukuřicí

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g krůtích prsou bez kostí a kůže, 2 ks kukuřičných klasů, 1 ks cukety, 12 ks cherry rajčátek, 4 lžíce olivového oleje, 4 lžíce citronové šťávy, 1 lžíce citronové kůry bio, 2 stroužky česneku, 4 snítky rozmarýnu, sůl, pepř

Maso nakrájíme na kostky a vložíme do mísy. Přilejeme olej, citornovou šťávu, nastrouhanou citronovou kůru, drcený česnek, pepř, rozmarýn, všechno důkladně promícháme a necháme odležet v chladnu alespoň hodinku. Mezitím si nakrájíme cuketu na plát...

Zapečené farfalle

Zapečené farfalle

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 konzerva sterilovaných loupaných rajčat, 600 g uvařených těstovin, 200 g žampionů, 150 g šunky, 150 g cukety, trochu oregana, špetka soli, špetka pepře, špetka cukru krystal , 100 g strouhaného sýra

Těstoviny uvaříme v osolené vodě. Žampiony nakrájíme na plátky, cuketu na nudličky a šunku na pásky. Na oleji orestujeme houby a cuketu, později přidáme i šunku. Do směsi přidáme nakrájená loupaná rajčata, sůl, pepř, špetku cukru a oregano. Do o...

Těstoviny s pomodoro rajčaty

Těstoviny s pomodoro rajčaty

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení špaget, 1 cibule, stroužek česneku, 15 dkg šunky, 2 balení taveného sýru, troška oregana, špetka bazalky, 1 grilovací klobása, 15 dkg tvrdého sýru, 1 hrst kukuřice, 2 konzervy sterilovaných rajčat

Na másle nebo oleji orestujte najemno nakrájenou cibulku. Až bude zlatavá přihoďte k ní šunku, salám, nebo nějaký párek na který máte chuť, pokud nejste zastáncem párků, je možné udělat v kombinaci s mletým masem. Až se Vám bude zdát že je maso op...

Těstoviny s fazolemi

Těstoviny s fazolemi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce slunečnicového oleje, 3 lžíce rajčatového protlaku, 1 ks cibule, 1 ks jablka, 400 g sterilovaných rajčat, 300 ml rajčatového pyré, 290 g fazolí, 300 g těstovin, 7 g soli, 7 g pepře

Jablko i cibuli nakrájíme najemno. Cibuli smažíme 3 minuty na oleji. Poté na další 3 minuty přidáme jablko. Poté vmícháme rajčata, passatu a fazole. Přivedeme k varu a vaříme 10 minut. Vmícháme rajčatový protlak a uvařené těstoviny a dobře p...

Rýže s krevetami z jednoho hrnce

Rýže s krevetami z jednoho hrnce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 cibule, 2 papriky (kapie), 2 stroužky česneku, 50 g choriza, 250 g rýže basmati, 400 g sterilovaných rajčat, 200 g krevet, 1 lžíce olivového oleje

Na oleji smažíme cibuli, papriku a česnek. Vše nakrájené na jemno. Přidáme chorizo nakrájené na plátky. Po 3 minutách vmícháme rýži a rajčata v konzervě. Zalijeme 500 ml vody a vaříme přikryté 12 minut. Poté přidáme krevety a je-li potřeba, přidám...

Kuřecí salát s rýži

Kuřecí salát s rýži

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1-2 čtvrtky pečeného či dušeného kuřete, 1,5 hrnku rýže, 2 cibule, 1 červená paprika, 1 konzerva sterilovaných rajčat, 5 stroužků česneku, sůl, olej, pažitka, 2 lžičky koření čubrica

Cibuli a česnek pokrájíme nadrobno a osmahneme na troše rozpáleného oleje. Přidáme na kousky nakrájenou papriku, koření, promícháme a zalijeme obsahem plechovky. Osolíme a asi 3 minuty podusíme. Maso obereme z kostí a nakrájíme na kousky. Smíchám...

Rýžové kuličky s rajčatovou omáčkou

Rýžové kuličky s rajčatovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 litru dlouhozrnné rýže, 800 g vepřového mletého masa, 3 cibule, trochu soli, trochu pepře, 2-3 lžíce majoránky, 2 vejce, 100 g uzeného sýra, 3 lžíce hladké mouky, 1 dcl rostlinného oleje, 1/2 l vody, 1,5 l rajčatové šťávy, 1 bobkový list, troška cukru krystal, troška skořice

Rýži uvaříme klasickým způsobem. Cibuli nakrájíme a na troše oleje pražíme asi 10 minut. Maso a opraženou cibuli pomeleme, dochutíme solí, pepřem, majoránkou, přidáme rýži, nastrouhaný sýr, vejce a důkladně promícháme. Ze směsi uděláme kuličky, ve...

Bramborové kyselo s rajčaty

Bramborové kyselo s rajčaty

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4-5 brambor, 1 l mléka, 1 kostka masoxu, 3-4 lžíce hladké mouky, 300 ml rajčatového pyré, špetka soli, špetka pepře, 250 ml sladké smetany

Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kostky, zalijeme vodou, přidáme bujon a dáme vařit. Smetanu, hladkou mouku a sůl vymícháme na hladkou kaši, přilijeme mléko a když jsou brambory uvařené do poloměkka, mléko se smetanou nalijeme do polévky. Za ...

Cikánská omáčka

Cikánská omáčka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

15 dkg anglické slaniny nebo selské slaniny, 2 cibule, 2 papriky, 2 stroužky česneku, 1 konzerva krájených rajčat, 4 sladkokyselé okurky, 2 velké žampiony nebo 3 malé, 1 lžíce kečupu, sůl, pepř, olej

Nakrájíme si - slaninu na kostičky, papriku na proužky, cibuli na měsíčky, česnek na plátky, okurky na kolečka, žampiony na plátky. Na oleji orestujeme slaninu, pak k ní přidáme ostatní ingredience mimo okurek a vše restujeme do poloměkka. Na závě...

Cizrnová polévka s celerem

Cizrnová polévka s celerem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce slunečnicového oleje, 2 řapíky celeru, 1 cibule, 1 lžička kmínu, 1 l vody, 1 kostka zeleninového bujónu, 1 konzerva krájených loupaných rajčat, špetka pepře, smažené toasty na másle, 1 konzerva cizrny

Na oleji orestujeme nakrájený řapíkatý celer. Část zelené nati si schováme na konečnou ozdobu. Přidáme nadrobno pokrájenou cibuli a kmín. Za stálého míchání smažíme zhruba 10 minut. Zalijeme studenou vodou, přidáme kostku zeleninového bujonu, krá...

Wok po kypersku

Wok po kypersku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřové kýty, 200 ml červeného vína, sůl, pepř, 1 lžička drceného koriandru a trocha čerstvé natě, 1 konzerva sterilovaných rajčat, 2 lžíce oleje

Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, okořeníme drceným koriandrem a zalijeme vínem. Přidáme nasekanou koriandrovou nať a necháme v chladu odležet do druhého dne. Na woku rozehřejeme olej, přidáme maso, které jsme vyndali z marinády a ne...

Srbské vepřové kotlety

Srbské vepřové kotlety

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 vepřové kotlety, 1 cibule (nejlépe červená), 1 červená paprika, 1 stroužek česneku, 1 konzerva loupaných rajčat, 1 hrst nasekané petrželové nati, 0,5 lžičky cukru krupice, sůl, čerstvě mletý pepř, 1 lžíce sádla

Kotlety lehce naklepeme a zprudka opečeme na lžíci sádla. Vyndáme je, osolíme, opepříme a necháme v teple pod pokličkou. Mezitím si ve výpeku osmahneme nahrubo nakrájenou cibuli a necháme ji zpěnit, pak přidáme na kostičky nakrájenou papriku a na ...

Kuřecí s ostrou omáčkou

Kuřecí s ostrou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kuřecí prsa, 2 lžíce oleje, 1 cibule, 250 g brambor, 1/2 lžíce rajčatového protlaku, 1 konzerva sterilovaných rajčat, 2 chilli papričky, 1 bobkový list, 1/2 plechovky červených fazolí, 1 a 1/2 papriky (1/2 z každé barvy), 1/2 lžíce octa, 1/2 lžíce mleté papriky, špetka muškátového oříšku, sůl a pepř dle chuti

Maso nakrájíme na kostky a opečeme zprudka na oleji. Osolíme, opepříme a prozatím odložíme bokem. Cibuli nasekáme nadrobno a osmahneme. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Přidáme je k cibuli, spolu s rajčaty z plechovky, chilli a bobkovým ...

Škeble s chorizem a bílými fazolemi

Škeble s chorizem a bílými fazolemi

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

50 g choriza, 1 ks cibule, 1 stroužek česneku, 2 lžíce petrželové natě, 200 ml zeleninového vývaru, 400 g sterilovaných rajčat, 400 g fazolí, 1 lžíce vinného octu, 600 g slávek jedlých

Klobásu nakrájíme na kolečka. Cibuli a česnek nakrájíme na jemno. Polovinu petrželky nakrájíme na jemno, druhou polovinu jen na hrubo. Klobásu smažíme nasucho v pánvi dokřupava. Poté přidáme cibuli a smažíme 5 minut. Poté přidáme i česnek a najemn...

Dušená ryba z misky

Dušená ryba z misky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce rajčatového protlaku, 1 lžíce sójové omáčky, 1 brambor, 1 cibule, 1 stroužek česneku, 800 g sterilovaných rajčat, 400 g fazolí, 500 g rybího filé, 1/2 lžičky soli, 7 g pepře, 1/2 lžičky tymiánu (Mateřídouška obecná), 1 hrst petrželové natě

Bramboru oloupeme a nakrájíme na větší kusy. Cibuli a česnek nakrájíme na jemno. Rybu nakrájíme na větší kusy. Brambory smažíme přikryté asi 5 minut na oleji dozlatova. Poté přidáme cibuli a česnek. Po čtyřech minutách přidáme rajčata, pro...

Bramborové gnocchi s pancettou

Bramborové gnocchi s pancettou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g brambor, 300 g hladké mouky, 100 g pancetty, 700 g sterilovaných rajčat, 50 g parmezánu, 2 ks vejce, 3 ks česneku, 1 lžička soli, 4 lžíce olivového oleje, 1 hrst rukoly, 2 lžíce pažitky

Brambory uvaříme den předem. Poté je rozmačkáme, smícháme s moukou, vejci a solí a vypracujeme těsto. Z těsta vypracujeme dlouhý váleček, který si nakrájíme na noky velké podle chuti. Vaříme je v osolené vodě dokud nevyplavou. Pancettu nakrájíme...

Vepřové kotlety s rajčatovo-fenyklovou omáčkou

Vepřové kotlety s rajčatovo-fenyklovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks vepřové kotlety, 8 stroužků česneku, 2 ks fenyklu, 2 ks cibule, 600 g rajčat, 2 konzervy sterilovaných rajčat, 2 bobkové listy, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíce oregana, 1 lžíce tymiánu (Mateřídouška obecná), 1 lžíce rozmarýnu, 1 hrst petrželové natě

Fenykl nakrájíme na tenké plátky, cibule na osminky a obojí opečeme na olivovém oleji. Přidáme 6 stroužků česneku a minutu opékáme. Poté přidáme rajčata v plechovce a bylinky a 15 minut podusíme. Syrová rajčata přepůlíme, osolíme, opepříme a řez...

Tagliatelle Contadina

Tagliatelle Contadina

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g těstovin tagliatelle, troška olivového oleje, 200 g žampionů, 1 malý lilek, 4 stroužky česneku, 200 g špenátových lístků, 200 ml sterilovaných rajčat v konzervě, 250 ml sladké smetany, troška sušené bazalky, troška sušeného oregana, troška soli, troška pepře

Lilek umyjeme a nakrájíme na kostičky. Očištěné žampiony nakrájíme na plátky a špenát rozmrazíme. Těstoviny uvaříme dle návodu. Zatím co se vaří, na troše oleje orestujeme prolisovaný česnek, přidáme zeleninu a restujeme. Osolíme, opepříme, přid...

Cuketa s cizrnou

Cuketa s cizrnou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 cukety, 1 konzerva cizrny, 1 konzerva sekaných rajčat, 1/3 lžička kmín, 1/3 lžička skořice, 1/3 lžička koriandr, 1/3 lžička kurkuma, sůl a pepř dle chuti, 2-3 lžíce olivového oleje, 1-2 cibule, 3-4 stroužky česneku

Cibuli a česnek nakrájejte nadrobno. Cibuli necháme na oleji změknout a přihodíme česnek. Chvíli smažíme, dokud se česnek nerozvoní. Poté přihodíme všechno koření kromě soli a pepře a ani ne minutku smažíme, vhodíme cuketu nakrájenou na plátky a n...

Jednoduchý rybí vývar

Jednoduchý rybí vývar

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce olivového oleje, 1 lžička fenyklu, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 2 ks mrkve, 1 ks řapíkatého celeru, 2 stroužky česneku, 2 ks pórku, 400 g sterilovaných rajčat, 500 ml rybího vývaru, 200 g tresky, 85 g krevet

Mrkev a dva řapíky celeru nakrájíme na plátky. Pórek nakrájíme na tenké plátky. Fenyklová semínka, mrkev, celer a utřený česnek smažíme 5 minut na oleji. Poté přidáme pórek, rajčata, vývar, sůl a pepř. Přivedeme k varu, snížíme teplotu a vaříme...

Ryba se zeleninou na středomořský způsob

Ryba se zeleninou na středomořský způsob

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g mrkve, 400 g brambor, 500 g cukety, 500 g pórku, 1/2 citrónu, 3/4 l zeleninového vývaru, 400 g sterilovaných rajčat, troška šafránu, 600 g rybího filé, 2 lžíce olivového oleje, troška pepře (česnekového), špetka soli, 2 lžíce petrželové natě (petrželky), 2 lžíce Eidamu (nastrouhaného)

Omyjeme a oloupeme mrkev a brambory a nakrájíme je na drobné hranolky. Omyjeme cukety a nakrájíme je na 1 cm silné plátky. Očistíme pórek, omyjeme ho a nakrájíme na jemné proužky. Zeleninu spolu s 2 plátky citronu, vývarem, rajčaty a šafránem uved...

stránka: