Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Sterilovaná rajčata

Zapečené špalíčky s gorgonzolou

Zapečené špalíčky s gorgonzolou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 svazek jarní cibulky, 150 g anglické slaniny, 1 lžíce rostlinného oleje, 1 konzerva oloupaných rajčat, 2 lžíce másla, sůl, pepř, 400 g hotovývh bramborových špalíčků, 150 g Gorgonzoly

Jarní cibulku očistíme, omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Anglickou slaninu pokrájíme na nudličky. Na pánvi rozehřejeme olej a slaninu na něm asi 5 minut opékáme, pak přidáme ci­buli a zpěníme. Okapaná rajčata trochu rozmačkáme vidličkou, přid...

Kuřecí salát s rýži

Kuřecí salát s rýži

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1-2 čtvrtky pečeného či dušeného kuřete, 1,5 hrnku rýže, 2 cibule, 1 červená paprika, 1 konzerva sterilovaných rajčat, 5 stroužků česneku, sůl, olej, pažitka, 2 lžičky koření čubrica

Cibuli a česnek pokrájíme nadrobno a osmahneme na troše rozpáleného oleje. Přidáme na kousky nakrájenou papriku, koření, promícháme a zalijeme obsahem plechovky. Osolíme a asi 3 minuty podusíme. Maso obereme z kostí a nakrájíme na kousky. Smíchám...

Krůtí špíz se zeleninou a kukuřicí

Krůtí špíz se zeleninou a kukuřicí

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g krůtích prsou bez kostí a kůže, 2 ks kukuřičných klasů, 1 ks cukety, 12 ks cherry rajčátek, 4 lžíce olivového oleje, 4 lžíce citronové šťávy, 1 lžíce citronové kůry bio, 2 stroužky česneku, 4 snítky rozmarýnu, sůl, pepř

Maso nakrájíme na kostky a vložíme do mísy. Přilejeme olej, citornovou šťávu, nastrouhanou citronovou kůru, drcený česnek, pepř, rozmarýn, všechno důkladně promícháme a necháme odležet v chladnu alespoň hodinku. Mezitím si nakrájíme cuketu na plát...

Máslová dýně z kastrolu

Máslová dýně z kastrolu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 1 lžička kmínu, 1 lžíce mleté papriky , 225 g batátů - sladké brambory, 1 paprika (kapie), 1 ks dýně, 400 g sterilovaných rajčat, 200 ml červeného vína, 300 ml zeleninového vývar, 75 g Bulguru, 1 lžička soli, 1 lžička pepře

Cibuli nakrájíme na plátky, brambory na kostičky. Dýni oloupeme a také nakrájíme na kostičky. Cibuli a utřený česnek smažíme asi 7 minut na oleji. Poté přidáme kmín a papriku a smažíme další 2 minuty. Přidáme brambory, nakrájenou papriku, dýni a s...

Vepřové kari s květákovou rýží

Vepřové kari s květákovou rýží

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

425 g vepřové plece, 2 lžíce kari koření, 2 lžíce vinného octu, 1 lžíce rostlinného oleje, 1 ks cibule, 2 lžíce zázvoru, 1 lžičku fenyklu, 2 lžičky římského kmínu, 2 trošky červené čočky, 400 g sterilovaných rajčat, 350 g cukety, 1 kostka hovězího bujónu, 1 lžička soli, 1 lžička pepře, 1 květák, 4 lžíce koriandru

Cibuli nakrájíme najemno, zázvor nastrouháme. Vše smažíme na oleji asi 10 minut. Kari koření smícháme s vinným octem a potřeme jím vepřové maso, nakrájené na kostky. To pak dáme smažit na cibuli. Opečeme ze všech stran a dáme stranou. Kmín a fenyk...

Španělský kuřecí koláč

Španělský kuřecí koláč

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 3 lžičky mleté papriky , 2 lžíce olivového oleje, 2 cibule, 2 stroužky česneku, 800 g sterilovaných rajčat, , 140 g papriky (kapie), 20 g oliv

Kuřecí maso použijeme zbytek vařeného nebo pečeného. Brambory oloupeme, nakrájíme a uvaříme do měkka. Poté je osmažíme se dvěma lžícemi papriky na oleji. Na zbylém oleji usmažíme cibuli a česnek, nakrájené na jemno. Po několika minutách přidáme z...

Krémové rajčatové rizoto

Krémové rajčatové rizoto

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g sterilovaných rajčat, 250 g rýže, 300 g cherry rajčátek, 1 l zeleninového vývaru, 1 lžíce másla, 1 lžíce olivového oleje, 1 lžíce rozmarýnu, 3 lžíce bazalky, 4 lžíce parmazánu , 1 ks cibule, 2 stroužky česneku

Rajčata spolu s polovinou vývaru rozmixujeme dohladka. Zalijeme zbylým vývarem a vaříme na nízkém plameni. Cibuli nakrájíme na kostičky a osmahneme ji na směsi oleje a másla. Smažíme 8 minut. Přidáme česnek a rozmarýn a po minutě i rýži. Nakone...

Dušená ryba z misky

Dušená ryba z misky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce rajčatového protlaku, 1 lžíce sójové omáčky, 1 brambor, 1 cibule, 1 stroužek česneku, 800 g sterilovaných rajčat, 400 g fazolí, 500 g rybího filé, 1/2 lžičky soli, 7 g pepře, 1/2 lžičky tymiánu (Mateřídouška obecná), 1 hrst petrželové natě

Bramboru oloupeme a nakrájíme na větší kusy. Cibuli a česnek nakrájíme na jemno. Rybu nakrájíme na větší kusy. Brambory smažíme přikryté asi 5 minut na oleji dozlatova. Poté přidáme cibuli a česnek. Po čtyřech minutách přidáme rajčata, pro...

Kuřecí scaloppine

Kuřecí scaloppine

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks kuřecích prs, 2 ks cibule, 2 stroužky česneku, 2 konzervy sterilovaných rajčat, 4 plátky parmské šunky, 4 lžíce olivového oleje, 4 lžíce bazalky, 4 lžíce hladké mouky, 1 lžička cukru krupice, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře, 130 g oliv, 180 g mozzarelly

Kuřecí řízky seřízneme tak, aby byly všude stejně tlusté, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Osmažíme na oleji dozlatova. Na oleji opečeme také cibuli a česnek nakrájené najemno, přidáme rajčata a cukr, 130 ml vody, olivy a bazalku. Pova...

Roštěnky v zelenině

Roštěnky v zelenině

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky hovězího masa, 3 stroužky česneku, 1 ks cibule, 4 ks paprik, 4 ks rajčat, 5 lžíc olivového oleje

Plátky roštěnek lehce naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme olejem a necháme odležet. Na pánvi rozpálíme olej a maso na něm zprudka opečeme z obou stran a poté zvolna dopečeme. Ke konci pečení maso potřeme 1 stroužkem utřeného česneku. Na další pá...

Chili con carne

Chili con carne

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězího mletého masa, 1 velká cibule, 3-4 stroužky česneku, 1 konzerva červených fazolí, 1 konzerva sterilovaných rajčat, 3 rajčata, 1/2 červené papriky , 2-3 lžičky soli, 1 lžička cukru krupice, 1-2 lžičky pepře, 1/2 lžičky chilli koření, 1 lžíce rostlinného oleje, 2 kostičky hořké čokolády

Na rozehřátém oleji zpěníme nasekanou cibuli, přidáme nadrobno nasekaný česnek a maso a vše společně opečeme dorůžova. Po chvíli přidáme rajčata z konzervy i se šťávou, čerstvá rajčata, nakrájená na kousky, osolíme, opepříme, přidáme cukr, chilli...

Vepřová specialitka

Vepřová specialitka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřového masa /karé/, 1 sklenka sterilované červené papriky (kapie), 1 sklenka sterilovaných okurek, 4 lžíce strouhaného křenu, 1 lžíce Worcesterské (Worcesterová) omáčky, 1 konzerva sterilovaných rajčat /400/, špetka soli, špetka pepře

Maso nakrájíme na nudle. Osolíme, opepříme a na oleji prudce osmahneme. Pak teplotu snížíme a maso dusíme ve vlastní šťávě doměkka. Dle potřeby podlijeme vodou. Mezitím si nakrájíme okurky a kapii na tenké proužky. Vložíme je do kastrolu, zalijem...

Rýžové kuličky s rajčatovou omáčkou

Rýžové kuličky s rajčatovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 litru dlouhozrnné rýže, 800 g vepřového mletého masa, 3 cibule, trochu soli, trochu pepře, 2-3 lžíce majoránky, 2 vejce, 100 g uzeného sýra, 3 lžíce hladké mouky, 1 dcl rostlinného oleje, 1/2 l vody, 1,5 l rajčatové šťávy, 1 bobkový list, troška cukru krystal, troška skořice

Rýži uvaříme klasickým způsobem. Cibuli nakrájíme a na troše oleje pražíme asi 10 minut. Maso a opraženou cibuli pomeleme, dochutíme solí, pepřem, majoránkou, přidáme rýži, nastrouhaný sýr, vejce a důkladně promícháme. Ze směsi uděláme kuličky, ve...

Tagliatelle Contadina

Tagliatelle Contadina

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g těstovin tagliatelle, troška olivového oleje, 200 g žampionů, 1 malý lilek, 4 stroužky česneku, 200 g špenátových lístků, 200 ml sterilovaných rajčat v konzervě, 250 ml sladké smetany, troška sušené bazalky, troška sušeného oregana, troška soli, troška pepře

Lilek umyjeme a nakrájíme na kostičky. Očištěné žampiony nakrájíme na plátky a špenát rozmrazíme. Těstoviny uvaříme dle návodu. Zatím co se vaří, na troše oleje orestujeme prolisovaný česnek, přidáme zeleninu a restujeme. Osolíme, opepříme, přid...

Rajčatová omáčka "busecca" na těstoviny

Rajčatová omáčka "busecca" na těstoviny

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 cibule, 1 konzerva sterilovaných rajčat, 1 lžíce másla, špetka šalvěje, špetka soli, 100 g sendvičové šunky

Na másle osmažíme cibulku dosklovata a pak přisypeme rajčata. Mícháme asi 2 minuty, poté ochutíme šalvějí a solí a zase chvíli mícháme. Nakonec vhodíme na plátky nakrájenou šunku a necháme 8 minut povařit.

Bramborové kyselo s rajčaty

Bramborové kyselo s rajčaty

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4-5 brambor, 1 l mléka, 1 kostka masoxu, 3-4 lžíce hladké mouky, 300 ml rajčatového pyré, špetka soli, špetka pepře, 250 ml sladké smetany

Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kostky, zalijeme vodou, přidáme bujon a dáme vařit. Smetanu, hladkou mouku a sůl vymícháme na hladkou kaši, přilijeme mléko a když jsou brambory uvařené do poloměkka, mléko se smetanou nalijeme do polévky. Za ...

Italská fazolová polévka

Italská fazolová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g fazolí, 50 g krátkozrnné rýže, 1 konzerva sterilovaných rajčat, 2 kousky uzeniny, 1 lžíce rostlinného oleje, 1 kostka drůbežího bujónu, špetka soli

Fazuľu večer namočíme. Na druhý deň varíme v osolenej vode,kde sme pridali bujón. Polovicu fazule vyberieme a pomixujeme a dáme späť do polievky. Pridáme paradajky a ryžu uvarenú do mäkka. Opečieme údeninu a pridáme do polievky. Ochutíme a podávame.

Cikánská omáčka

Cikánská omáčka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

15 dkg anglické slaniny nebo selské slaniny, 2 cibule, 2 papriky, 2 stroužky česneku, 1 konzerva krájených rajčat, 4 sladkokyselé okurky, 2 velké žampiony nebo 3 malé, 1 lžíce kečupu, sůl, pepř, olej

Nakrájíme si - slaninu na kostičky, papriku na proužky, cibuli na měsíčky, česnek na plátky, okurky na kolečka, žampiony na plátky. Na oleji orestujeme slaninu, pak k ní přidáme ostatní ingredience mimo okurek a vše restujeme do poloměkka. Na závě...

Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 cibule, 300 g hovězího mletého masa, 2 menší nastrouhané mrkve, 1 lžíce nasekaného čerstvého tymiánu, 1 konzerva sterilovaných sekaných rajčat, 300 g brambor, 1 lžíce másla + trocha na vymazání zapékací mísy, 1/2 hrnku mléka, 20 g jemně nastrouhaného parmazánu, špetka soli, špetka pepře, 1 lžíce slunečnicového oleje

V kastrolu rozehřejte olej, přidejte oloupanou a drobně nakrájenou cibuli a smažte ji do lehkého zezlátnutí, asi 7 minut. Přidejte maso a dál smažte, dokud maso nezhnědne a nebude sypké. Do kastrolu přisypte mrkev a tymián, osolte, opepřete a za...

Ostrá čočková polévka s mrkví

Ostrá čočková polévka s mrkví

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

125 g čočky, 1,2 l zeleninového vývaru, 350 g mrkve, 2 cibule, 250 g sterilovaných rajčat, 2 stroužky česneku, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžička kmínu, 1 lžička koriandru, 1 lžička chilli koření, 1/2 lžičky kurkumy, 1 lžíce citronové šťávy, špetka soli, 3 dcl nízkotučného mléka, 1 balení bílého jogurtu

Nejdříve si očistíme mrkev a nakrájíme na kolečka, oloupeme a nadrobno nakrájíme cibuli a česnek. Do cedníku nasypeme čočku a propláchneme jí studenou vodou. Necháme ji okapat a nasypeme do velké pánve, zalijeme 8,5 dl zeleninového vývaru, přidám...

Ryba se zeleninou na středomořský způsob

Ryba se zeleninou na středomořský způsob

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g mrkve, 400 g brambor, 500 g cukety, 500 g pórku, 1/2 citrónu, 3/4 l zeleninového vývaru, 400 g sterilovaných rajčat, troška šafránu, 600 g rybího filé, 2 lžíce olivového oleje, troška pepře (česnekového), špetka soli, 2 lžíce petrželové natě (petrželky), 2 lžíce Eidamu (nastrouhaného)

Omyjeme a oloupeme mrkev a brambory a nakrájíme je na drobné hranolky. Omyjeme cukety a nakrájíme je na 1 cm silné plátky. Očistíme pórek, omyjeme ho a nakrájíme na jemné proužky. Zeleninu spolu s 2 plátky citronu, vývarem, rajčaty a šafránem uved...

Cizrnová polévka s celerem

Cizrnová polévka s celerem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce slunečnicového oleje, 2 řapíky celeru, 1 cibule, 1 lžička kmínu, 1 l vody, 1 kostka zeleninového bujónu, 1 konzerva krájených loupaných rajčat, špetka pepře, smažené toasty na másle, 1 konzerva cizrny

Na oleji orestujeme nakrájený řapíkatý celer. Část zelené nati si schováme na konečnou ozdobu. Přidáme nadrobno pokrájenou cibuli a kmín. Za stálého míchání smažíme zhruba 10 minut. Zalijeme studenou vodou, přidáme kostku zeleninového bujonu, krá...

Wok po kypersku

Wok po kypersku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřové kýty, 200 ml červeného vína, sůl, pepř, 1 lžička drceného koriandru a trocha čerstvé natě, 1 konzerva sterilovaných rajčat, 2 lžíce oleje

Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, okořeníme drceným koriandrem a zalijeme vínem. Přidáme nasekanou koriandrovou nať a necháme v chladu odležet do druhého dne. Na woku rozehřejeme olej, přidáme maso, které jsme vyndali z marinády a ne...

Zapečené farfalle

Zapečené farfalle

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 konzerva sterilovaných loupaných rajčat, 600 g uvařených těstovin, 200 g žampionů, 150 g šunky, 150 g cukety, trochu oregana, špetka soli, špetka pepře, špetka cukru krystal , 100 g strouhaného sýra

Těstoviny uvaříme v osolené vodě. Žampiony nakrájíme na plátky, cuketu na nudličky a šunku na pásky. Na oleji orestujeme houby a cuketu, později přidáme i šunku. Do směsi přidáme nakrájená loupaná rajčata, sůl, pepř, špetku cukru a oregano. Do o...

Krůtí kousky s rajčatovo - bazalkovou omáčkou

Krůtí kousky s rajčatovo - bazalkovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 krůtí prsa, 2 lžičky bazalkového pesta, 3 lžíce nasekané čerstvé bazalky, 1 konzerva loupaných rajčat, 1 lžička koření na pizzu, sůl, pepř, olivový olej, 5 žampionů

Na pánvi osmahneme osolená a opepřená na kousky nakrájená krůtí prsa, dokud se maso nezatáhne. Přidáme pesto a koření na pizzu, na kousky nakrájené žampiony a nasekanou bazalku. Krátce restujeme a nakonec podlijeme loupanými rajčaty. Vaříme, dokud...

stránka: