Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Sterilované zelí

Salát z červeného zelí

Salát z červeného zelí

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g červeného sterilovaného zelí, 3 sterilované okurky, 1 velká cibule, 100 ml bílého jogurtu, 2 lžíce octa, 1 lžíce plnotučné hořčice, špetka soli

Jogurt smícháme se solí, octem a hořčicí a přelijeme smíchaným červeným zelím s nadrobno nakrájenou cibulí a okurkami.

Pomazánka ze zelí

Pomazánka ze zelí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 sklenka sterilovaného zelí, 200 g salámu, 150 g měkkého sýra, 1 větší sklenka majonéza, 1 cibule

Zelí si necháme odkapat na cedníku. Poté ho nakrájíme najemno a dáme do misky. Salám nastrouháme a přidáme k zelí. Cibuli nakrájíme najemno a přidáme do mísy. Promícháme a vše spojíme sýrem a majonézou. Mažeme na chléb a zdobíme zeleninkou.

Lehký salát ze sterilovaného zelí

Lehký salát ze sterilovaného zelí

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 větší sklenice bílého sterilovaného zelí, 3 jarní cibulky, 150 g šunky, 1/2 papriky (kapie), 1 malá konzerva hrášku, sůl, pepř, 2 polévkové lžíce tatarské omáčky nebo jogurtu

Sterilované zelí slijeme a nakrájíme na menší kousky. Dáme do mísy, přidáme na kolečka nakrájenou jarní cibulku, na drobno nakrájenou šunku, kapii a konzervu hrášku (bez nálevu). Osolíme, opepříme a vmícháme tatarku nebo jogurt ( jen aby se salát ...

Zelní šneci s klobáskou

Zelní šneci s klobáskou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení listového těsta, sáček kysaného zelí, klobása, množství dle chuti, doporučuji kvalitnější, je dominantní chutí šneků, drcený kmín, 1 vejce na potření

Rozválíme listové těsto, posypeme zelím (můžete víc, ono se "zapeče" do těsta, není tam tolik cítit) a kmínem. Na kraj dáme klobásku a od ní začínáme balit roládu. Nakrájíme na jednotlivé šneky, dáme na plech a pomažeme vajíčkem. Dáme do trouby na...

Námořnické kotlety

Námořnické kotlety

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vepřových kotlet bez kostí , 2 cibule, 8 stroužků česneku, 8 sterilovaných okurek, balení sterilovaných žampionů, 50 ml olivového oleje, 5 lžic rajčatového protlaku, 1 balení šlehačky- lze nahradit kysanou smetanou , 3 lžíce jíšky Knorr, špetka pepře, špetka soli, 1 lžička Worcesterské (Worcesterové) omáčky

Na oleji zpěníme cibulku, přidáme osolené a opepřené maso, orestujeme, přidáme na kostičky pokrájený česnek i okurky a zalijeme dle potřeby vodou. Dusíme 10 až 15 minut do změknutí. Pak přidáme rajský protlak, sterilované žampiony a několik kape...

Pohanková kaše se zelím

Pohanková kaše se zelím

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 cibule, 1 lžíci slunečnicového oleje, 340 g pohanky, 2 lžičky uzené papriky, 1 lžičku soli, 1 lžičku Mahá koření, 1-2 stroužky česneku, 700 g sterilovaného zelí, 1 lžíci petrželové natě,

Cibuli nakrájíme najemno a osmažíme na oleji. Přidáme uzenou papriku, Mahá koření, prolisovaný česnek, pohanku, sůl a 700 ml vody. Přivedeme k varu, poté plamen ztlumíme a vaříme doměkka asi 15 minut. Ke konci přidáme okapané zelí. Podáváme ozdobe...

Brambory zapečené se zelím

Brambory zapečené se zelím

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 brambor, 1 sklenka sterilovaného zelí, 400 g uzeného masa, 3 vejce, špetka soli, špetka pepře

Brambory uvaříme ve slupce. Vychladlé brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Do vymazaného pekáče dáme vrstvu brambor, osolíme opepříme a navršíme na kostičky nakrájené uzené maso a zelí. Postup opakujeme a končíme vrstvou brambor. Zalijeme rozš...

Zelníky

Zelníky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hladká mouka, 1 špetka sůl, 90 g tuk, 1 ks vejce, 250 g sterilované zelí

Z vymačkaného a posekaného zelí, mouky, tuku, soli a vejce vypracujeme na vále těsto. Vyválíme placku asi 1/2 cm silnou, přeneseme ji válečkem na plech a nožem krájíme na plechu čtverečky. Pečeme v dobře vyhřáté troubě do růžova.

Bůčkové závitky se zelím

Bůčkové závitky se zelím

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

50 dkg bůčku, 30 dkg sterilovaného zelí, 20 dkg kabanosu, 2 lžíce plnotučné hořčice

Libový bůček rozkrájíme na čtyři plátky, lehce naklepeme, opepříme a z jedné strany potřeme hořčicí /může být i ostrá hořčice/, poklademe zelím /kysané nebo sterilované/ na které položíme klobásový kabanos, který jsme rozdělili na čtyři díly. Takt...

Zelí po alsasku

Zelí po alsasku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,2 dcl bílého vína, 10 g cibule, 10 g strouhaného jablka , 50 g sterilovaného zelí, 3 kuličky hořčičného semínka, 50 g párků, troška pepře, špetka soli, 5 g tuku, 20 g uzeného masa, 0,2 dcl vývaru

Na tuku zpěníme cibuli, přidáme pokrájené zelí a strouhané jablko, okořeníme, osolíme, podlijeme vývarem a vínem. Dusíme s plátkem uzeného masa. Před koncem dušení přidáme zbytek vína a ohřátý párek.

Kuře a la kachna

Kuře a la kachna

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, 1 větší sklenka sterilovaného zelí -0,7 l., 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce sádla, 1 cibule, špetka soli, troška kmínu

Kuře si rozčtvrtíme. Vezmeme pekáč, který můžeme dát potom do trouby. Na něm osmahneme na rozpáleném sádle nadrobno nakrájenou cibuli. Vmícháme mouku a zalijeme 200 ml vody. Dobře promícháme a povaříme. Přidáme polovinu sklenice zelí. Na zelí polo...

Plněné kynuté knedlíky s uzeným masem

Plněné kynuté knedlíky s uzeným masem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g uzeného masa, 1 sáček sterilovaného zelí, 1 kg kynutého těsta

Nejdříve si uděláme kynuté těsto, než nám těsto vykyne, uvaříme uzené maso, poté ho necháme vychladit a nakrájíme na kostičky. Vykynuté těsto rozdělíme na menší díly, naplníme uzeným a zabalíme do tvaru knedlíků. Knedlíky vaříme na páře 20 m...

Zelný koláč

Zelný koláč

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 balení listového těsta, 250 g anglické slaniny, 500 g sterilovaného zelí, 100 g uzeného špeku, 1 vejce, 2 cibule, 1 lžíce kmínu, 1 lžíce včelího medu, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře

Listové těsto si vyválíme a koláčovou formou (doporučuji vysokou aspoň 4 cm) s ní vykrojíme kolečko těsta (to bude horní díl koláče), aby byla náplň celá pokrytá. Zbylé těsto znovu zpracujeme a vyválíme. Připravíme si koláčovou formu – vymažeme ...