Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci štika

Štika s fenyklovým zelím

Štika s fenyklovým zelím

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g štiky, 2 lžíce slunečnicového oleje, 300 g hlávkového zelí, 1 fenykl, 1 lžíce Vegety, 2 lžíce másla, 100 ml zeleninového vývaru, 1 svazek kopru, 1 lžíce koření na ryby

Podkovy štiky (vykuchaná a očištěná štika naporcovaná na podkovy) pokapeme kořením, dáme do pekáčku s olejem, zprudka opečeme ze všech stran, přendáme do vyhřáté trouby a pečeme 10 minut. Na másle orestujeme na nudličky zelí a fenykl, podlijeme vý...

Štika pečená se zeleninou

Štika pečená se zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 porcí štiky, sůl, 4 lžíce oleje, 1 cibule, 1/2 červené papriky, 1/2 zelené papriky, 100 g hrášku, 150 g fazolek, 150 g květáku, 1 fenykl, 2 rajčata, 1 citrón, petrželka

Rybu osolíme. Na oleji osmahneme cibulku, přidáme papriky, hrášek, osolíme, poklademe porcemi ryby a dusíme 20 minut. Fazolky, květák a fenykl uvaříme v osolené vodě a vyjmeme. Rybu dáme na talíř, obložíme zeleninou, přelijeme šťávou, zdobíme osmi...

Blatenské filé

Blatenské filé

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g mořské štiky, 1 balení mražené zeleniny, 4 stroužky česneku, pepř, 4 vejce, 200 g Eidamu , 1 dcl piva, sůl

Do pekáčku vysypeme celé balení zeleniny. Poklademe nerozmraženou rybou. Posypeme solí, pepřem a přidáme nadrobno nakrájený česnek, zalijeme 3/4 hrníčkem vody a dáme do vyhřáté trouby péct. Pečeme nepřikryté do té doby, dokud se nevypaří voda. Pot...

Marinovaná štika se slaninkou

Marinovaná štika se slaninkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 vykuchaná štika, 5 dkg anglické slaniny nakrájené na plátky, 10 dkg kvalitního másla, 2 cibule, 1 lžíce sádla, 2 lžíce hladké mouky, špetka oregana, špetka koření na ryby

Štiku omyjeme, osušíme a ze změklého másla a koření vytvoříme polotuhou marinádu, kterou štiku potřeme ze všech stran (štiku neporcujeme, jen nařízneme!). Necháme v lednici odležet cca 2 h. Poté na pánvi osmahneme anglickou slaninu, kterou vyplním...

Zapečená štika

Zapečená štika

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 štika (asi 1200-1500 g), 150 g másla, 30 g hladké mouky, 150 g čerstvých žampionů, 200 ml smetany, 2 žloutky, 1 lžička čerstvého kopru, troška kmínu, 1 lžička čerstvé petrželová natě, sůl podle potřeby, 1 pokrajený citrón na ozdobu

Šťuku očistíme, vypitveme, umyjeme, osušíme, nakrájame na porcie, posolíme a spolu so šampiňónmi nakrájanými nadrobno opečieme na troške masla. Keď sú šampiňóny mäkké, pripravíme si omáčku z masla, múky a smotany, pridáme do nej posekaný kôpor, ...

Štika na český způsob

Štika na český způsob

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg štiky, 120 g rajčat, 120 g žampionů, 80 ml oleje, 100 ml bílého vína, 1 citrón, 4 stroužky česneku, troška pažitky, špetka soli, troška tymiánu

Očistenú a vypitvanú šťuku umyjeme pod prúdom tečúcej vody, osušíme a pokrájame na porcie. Osolíme a z oboch strán opečieme do zlatista. Podlejeme bielým vínom a pridáme rajčiaky, rozkrájané šampiňóny, rozotretý cesnak a vetvičku tymiánu. Udusíme ...

Mořská štika v hořčicové omáčce

Mořská štika v hořčicové omáčce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g mořské štiky, 1 cibule, 1 mrkev, 1 menší kořen celeru, 2 lžíce másla, 2 pórky, 1 lžíce hladké mouky, 5 lžíc francouzské hořčice, 1 lžička soli, 1 lžička petrželky

Očistenú cibuľu a zeleninu pokrájame, dáme do hrnca, zalejeme litrom vody a asi 10 minút varíme. Potom do vriacej vody vložíme očistenú rybu a na miernom ohni varíme asi 30 minút. Rybu vyberieme na tanier. Zeleninu prepasirujeme. Na rozohriatom ma...

Štika s fazolemi a chorizem

Štika s fazolemi a chorizem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

450 g fazolí, 4 stroužky česneku, 2 ks bobkového listu, 1 lžička tymiánu (Mateřídouška obecná), 6 lžic slunečnicového oleje, 100 g bílého pečiva, 100 g choriza, 1 ks cibule, 3 lžičky mleté papriky , 1 l drůbežího vývaru, 4 lžíce petrželové natě, 750 g štiky

Fazole si namočíme ve vodě den předem. Poté je propláchneme a zalijeme dvěma litry vody. Přidáme 3 stroužky česneku vcelku, bobkový list a tymián a 30 minut vaříme doměkka. Poté je odstavíme z ohně. Pečivo nakrájíme na kostičky a osmažíme na dvo...