Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Suchohřiby

Polévka z hříbků

Polévka z hříbků

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g smrkových hříbků, 2 ks vajec, 100 g másla, sklenka vody, 150 g hrubé mouky, špetka petrželky, špetka soli

Hřiby si očistíme, nakrájíme na plátky, v hrnci si rozpustíme máslo a na něm hřiby podusíme. Poté zalijeme vodou, osolíme a necháme povařit, aby hřiby změkly. Z hrubé mouky a vajec si uděláme těsto, které poté nastrouháme na hrubém struhadle a nas...

Italská crostata se suchohřiby

Italská crostata se suchohřiby

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g polohrubé mouky, 200 g másla, 350 g suchohřibů, 3 ks cibule, 6 lžic bílého vína, 1 svazek zelené petrželky, 150 ml sladké smetany, špetka soli, špetka pepře, 1 lžíce vody

150 g másla pokrájíme na kousky. Z mouky, másla, pepře, soli a lžíce vody vypracujeme těsto, které dáme na hodinu do ledničky. Mezitím očistíme hřiby a pokrájíme je na silnější plátky. Na pánvi rozehřejeme zbylé máslo a podusíme na něm cibuli nakr...

Čočková polévka s houbami a kyselým zelím

Čočková polévka s houbami a kyselým zelím

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g čočky, 15 g sušených hřibů, 250 g kyselého zelí, 25 g hladké mouky, 250 ml zakysané smetany, 1 bobkový list, špetka soli, 1 domácí uzená klobása

Šošovicu preberieme, umyjeme a namočíme na 24 hodín do studenej vody. Varíme ju v tej istej vode, pridáme huby, bobkový list a kyslú kapustu. Keď je už mäkká v smotane rozmiešame múku a za stáleho miešania prilejeme do uvarenej šošovice a na konie...

Liptovská houbovka s bramborem

Liptovská houbovka s bramborem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g očištěných brambor, 250 g hřibů, 150 g párků, 50 g tuku, 500 ml mléka, 1,5 l vody, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce octa, 2 bobkové listy, troška polévkového koření , špetka soli, špetka pepře

Zápražku z múky a masti zalejeme mliekom a vodou, osolíme, rozmiešame a po zovretí pridáme nakrájané huby, kocky zemiakov a bobkový list. Do uvarenej polievky pridáme opečené kolieska párkov, polievkové korenie a ocot.

Hovězí roštěná na houbách

Hovězí roštěná na houbách

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky hovězí roštěnky, 1 cibule, 250 g Suchohřibů, 100 ml rostlinného oleje, 30 g hladké mouky, 4 lžíce kečupu, 300 ml zeleninového vývaru, lžička soli, troška kmínu, troška pepře bílého

Naklepané a osolené plátky roštenky rýchlo opečieme na polovičke oleja. Na zvyšnom oleji opražíme posekanú cibuľu, pridáme pokrájane huby a trochu podusíme. Huby preložíme k mäsu, porášime múkou, trocha opečieme, zalejeme zeleninovým vývarom, osol...

Ryzce zapékané v rýži

Ryzce zapékané v rýži

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g ryzců, 250 g rýže , 30 g tvrdého sýru, 2 vejce, špetka pepře, tuk na vymazání formy, špetka soli, petrželová nať

Pokrájane rýdziky udusíme s mletým čiernym korením so soľou a posypeme posekanou zelenou petržlenovou vňaťou. Do vymasteného pekáča striedavo vrstvíme uvarenú ryžu a udusené huby. Vrchnú vrstvu ryže potrieme vajcom, posypeme postrúhaným syrom a za...

Houbová kaše

Houbová kaše

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g hřibů, 80 g slaniny, 40 g hladké mouky, 100 ml kečupu, 100 ml červeného vína, 1 cibule , 4 stroužky česneku, troška majoránky, špetka soli

Posekanú cibuľu s rozotretým cesnakom opražíme na slanine, pridáme huby zomleté v mlynčeku na mäso, ďalej múku, kečup, majorán a soľ, všetko dobre premiešame a udusíme. Keď kaša zhustne, odstavíme ju a dochutíme červeným vínom. Podávame s opražený...

Vepřový jazyk na houbách

Vepřový jazyk na houbách

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g vepřového jazyka, 500 g Suchohřibů, 80 ml olivového oleje, 1 lžíce strouhaného křenu, 50 g hladké mouky, 1 lžička kari koření, troška pepře bílého, 1 lžička soli, 200 ml sladké smetany

Bravčový jazyk uvaríme v osolenéj vode, očistíme a nakrájame na pásiky spolú zo suchohríbami. Udusíme na oleji, osolíme, okoreníme a pridáme chren a kari korenie. Dáme ešte povariť. Múku rozhabarkujeme so smotanou a nalejeme do vriacej omáčky a ne...

Zelená paprika plněná houbami s klobásou

Zelená paprika plněná houbami s klobásou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

8 zelených paprik , 150 g domácí klobásy, 300 g suchohřibů, 100 ml sladké smetany, 40 g másla, 1 cibule, troška mleté pálivé papriky, troška mletého pepře, lžička zelené petrželové ňati, sůl podle potřeby

Pokrájané suchohríby udusíme na masle s mletou pálivou červenou paprikou, odstavíme, primiešame smotanu, posekanú cibuľu, pokrájanú klobásu a mleté čierne korenie, osolíme a premiešame. Papriky porozkrajujeme po dĺžke a po skrojení pálivých žil ic...

Hřibové kloboučky na paprice

Hřibové kloboučky na paprice

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g hlaviček hřibů, 100 g uzené slaniny, 200 ml sladké smetany, 30 g hladké mouky, 1 cibule, lžíce mleté sladké papriky, troška drceného kmínu, sůl podle potřeby

Posekanú cibuľu opražíme na slanine, pridáme hribové hlavičky pokrájané na hrubšie plátky, mletú červenú papriku a rozdrvenú rascu, osolíme a udusíme. Potom poprášime múkou, po 2 minútach odstavíme a zalejeme smotanou.

Protivínský zubáč na suchohřibech

Protivínský zubáč na suchohřibech

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1200 g sladkovodní ryby zubač(Candat), 400 g Suchohřibů, 4 vejce, 8 tvrdších rajčat, 50 g másla, sůl podle potřeby, 150 ml majonézy, 1 lžíce zelené petrželové nati

Vypitvanú a osolenú rybu udusíme na masle. Z hub, vajec, masla a zo soli pripravíme praženicu. Z rajčiakov skrojíme vrchnú časť, vydlabeme ich, naplníme praženicou, prikryjeme skrojenými vŕškami a poukladáme na misu okolo ryby. Zvyškom pra...