Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci šunka

Zapečené gnocchi misky

Zapečené gnocchi misky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g gnocchi, 1 menší pórek, 3 stroužky česneku, 150 ml sladké smetany, 100 g žampionů nebo malá plechovka, 150 g šunky nebo, 150 g anglické slaniny, 2 rajčata, troška čerstvé bazalky, 1 cibule, 1 lžička olivového oleje, 2 lžičky kremžské hořčice, sůl, pepř, 200 g eidamu nebo parmezánu

Gnocchi uvaříme podle návodu na obalu. Cibuli nasekáme najemno a dáme na olivový olej zesklovatět. Přidáme česnek nasekaný na tenké plátky, šunku nakrájenou na proužky či slaninu na kostičky a opečeme. Přidáme žampiony, pórek nakrájený na kolečka...

Krůtí Cordon blue

Krůtí Cordon blue

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3/4 kg krůtích prsou, 8 plátků šunky, 8 plátků eidamu (Edamu), 1 lžička soli, pepř, 2 ks vejce, 1 hrneček hladké mouky, 1 hrneček strouhanky, 3 lžíce rostlinného oleje na smažení

Maso omyjeme, naporcujeme na řízky (lépe vyšší). Do každého řízku nožem vytvoříme kapsu, do které vložíme plátek šunky a plátek sýru. Řízky sepneme párátkem či špejlí, osolíme a opepříme z obou stran. Kapsy obalujeme klasicky v trojobale (mouka, v...

Šunkové knedlíčky do polévky

Šunkové knedlíčky do polévky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 houska, 2 lžíce mléka, 30 g másla, 1 menší cibule, petržel, 100 g šunky, sůl, muškátový ořech, 1 vejce, strouhanka

Housku nakrájíme na malé kostičky, které namočíme do mléka a necháme odležet, aby se mléko do housky vsáklo. Na pánvi si rozehřejeme máslo, přidáme najemno nakrájenou cibuli a petržel, osmahneme a necháme vychladnout. K cibuli přidáme namočenou a ...

Kuřecí roláda se špenátem

Kuřecí roláda se špenátem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 větší kuře na vykostění, 200 g plátkové šunky, 200 g listového špenátu, 1 lžička soli, 1/2 lžička mletého pepře

Kuře vykostíme a připravíme z něj plát na roládu (viz rada "Vykostění kuřete"). Plátky šunky si rozložíme a poklademe spařenými listy špenátu. Srolujeme je do roládek. Takovéto roládky klademe těsně za sebou na kuřecí plát, který jsme nasolili a o...

Vlašský salát s jablky

Vlašský salát s jablky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce worcesterské (Worcesterové) omáčky, 250 g brambor, 250 g šunky, 200 g kyselé okurky, 100 g cibule, 100 g jablek, sůl, pepř, 1 lžíce octu, 450 g majonézy, 50 g hrášku

Brambory oloupeme, omyjeme a uvaříme. Vařené brambory, šunku, cibuli a jablka nakrájíme na kratší nudličky. Nakrájíme kyselé okurky na nudličky a trochu je vymačkáme. Vše dáme do misky, přidáme hrášek a pokapeme worcesterskou omáčkou, octem, osolí...

Ovocný salát se sýrem a s jogurtovou zálivkou

Ovocný salát se sýrem a s jogurtovou zálivkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 ml bílého jogurtu, 2 lžíce polotučné hořčice, 60 ml bílého vína, sůl, pepř, 250 g uzeného eidamu (Edam), 250 g bílého hroznového vína, 2 sladká jablka, 1 lžíce citrónové šťávy, 250 g šunky, 1 pomeranč

Nejdříve si vytvoříme zálivku z jogurtu. Smícháme hořčici, jogurt a víno. Opepříme a osolíme a důkladně promícháme. Jablka omyjeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostky. Vložíme je do mísy a pokapeme citrónovou šťávou. Bobulky hroznového vína...

Zeleninová polévka s bílými fazolemi

Zeleninová polévka s bílými fazolemi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce rostlinného oleje, 2 středně velké pórky, 2 tředně velké cukety, 2 stroužky česneku, 100 g šunky, 500 g rajče, 400 g bílých fazolí, 200 g čerstvých špenátových listů, sůl, pepř, 2 bobkové listy, 700 ml drůbežího bujónu, 1 lžíce rajčatového protlaku, 2 středně velké mrkve

V pávi rozehřejeme olej, přidáme na čtverečky nakrájenou škunku, pórky, mrkve a cukety. Smažíme 5 minut na silnějším plameni. Přidáme rozetřený česnek, na čtvrtky nakrájená rajčata, rajčatový protlak, bobkové listy a drůbeží bujón. Uvedeme do varu...

Omeleta se šunkou

Omeleta se šunkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g šunky, 2 cibule, 3 vejce, 50 ml mléka, sůl, 2 plátky eidamu (Edam), nať petržele na ozdobu, 2 lžíce rostlinného oleje, pepř

Na oleji osmažíme nakrájenou šunku. Přidáme rozšlehané vejce s mlékem a vlijeme na šunku. Osolíme a opepříme dle chuti. Přikryjeme pokličkou a smažíme 5-10 minut. Posypeme nakrájenou cibulí, rozčtvrcenými plátky eidamu a nasekanou natí petržele. J...

Dietní salát s bílkem

Dietní salát s bílkem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 rajčata, 1 salátová okurka, 2 papriky, hlávka ledového salátu, 2 vejce, použijeme pouze bílek, kousek šunky pro nevegetariány

Rajčata nakrájíme na malé kousky, papriku a okurku na kostičky, salát natrháme. Z uvařených vajec oddělíme žloutek od bílku, bílek nasekáme a přidáme k salátu. Můžeme zamíchat i šunku nakrájenou na kostičky.

Sýrové rizoto se šunkou

Sýrové rizoto se šunkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g krátkozrné rýže, 1 cibule, 150 g smetanového sýru, 1 lžíce másla, 1 lžička soli, 200 g šunky, troška petrželové natě či pažitka, 600 ml drůbežího bujónu

Cibuli nasekáme velmi najemno, zpěníme na másle. Vsypeme rýži, šunku nakrájenou na nudličky, krátce osmahneme, zalijeme vývarem, osolíme a dusíme, dokud není rýže hotová. Mezi tím si na trošce másla rozpustíme smetanový sýr, můžeme si pomoci opět ...

Vepřové smotky

Vepřové smotky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřové krkovice, 2 lžíce slunečnicového oleje, 250 ml vody, 4 plátky šunky, 150 g eidamu (Edam), 1 lžíce worcesterské (Worcesterové) omáčky, sůl, pepř

Vepřovou krkavici nakrájíme na plátky, které osolíme a opepříme. Na každý kousek položíme plátek šunky a svineme do smotku, který propíchneme špejlí. Tento postup opakujeme i u dalších kousků nakrájené krkovice. Smotky dáme smažit na rozpálený ole...

Zapékané vepřové se šunkou a sýrem

Zapékané vepřové se šunkou a sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřové panenky, 8 plátků šunky, 3 lžíce kečupu, 5 stroužků česneku, 2 lžíce rostlinného oleje, pepř, sůl, 8 plátků eidamu (Edamu), 1 lžička nasekané petržele

Kečup důkladně smícháme s 1 lžíci oleje, rozetřeným česnekem a pepřem dle chuti. Vepřovou panenku zbavíme šlach, tuku, nakrájíme na 4 plátky a trochu rozklepeme. Maso opepříme, osolíme dle chuti a obalíme hliníkovou fólií (alobalem), kterou jsme p...

Znojemská omáčka trochu jinak

Znojemská omáčka trochu jinak

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g hovězího podplečí, 1 větší cibule, 100 g šunky, 1 dcl oleje, 3 větší sterilované okurky, 2 kostky hovězího bujónu, sůl, pepř, 3 lžíce hladké mouky, 100 ml smetany

Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. Ty pak osolíme a opepříme. Očistíme si cibuli a nakrájíme ji na malé kousky nebo nasekáme. Jednu a půl okurky si nakrájíme na kousky. Šunku si rovnež nakrájíme na malé kousíčky. Ze dvou kostek hovězího ...

Plněné hlavičky bedlí

Plněné hlavičky bedlí

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 vejce (uvařené natvrdo), 1 vejce (na obalování), 8 nerozvinutých hlaviček mladých bedlí, 1 tavený sýr, 5 plátků šunky, kousek Eidamu nebo jiného tvrdého sýru, 1 menší cibule, 2 stroužky česneku, troška mléka, troška hladké mouky, sůl, pažitka (nemusí být)

Vajíčko natvrdo a tvrdý sýr nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme měkký sýr, najemno nakrájenou cibuli, sůl, šunku a rozetřený česnek. Pro zajímavý vzhled můžeme přimíchat trošku pažitky. Hlavičky bedlí naplníme vzniklou směsí a obalíme v těstí...

Kuřecí plátek se šunkou, broskví a sýrem

Kuřecí plátek se šunkou, broskví a sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí prsa, 4 plátky šunky, strouhaný Eidam nebo jiný tvrdý sýr, kompotované broskve, kari koření, hladká mouka, olej, sůl

Kuřecí prsa mírně naklepeme, osolíme a trošku posypeme kari kořením. Plátky masa prudce opečeme po obou stranách na rozpáleném oleji, výpek zaprášíme hladkou moukou, chvíli mícháme a zalijeme vodou. Maso v této šťávě necháme chvíli provařit, ke ko...

Rýže se šunkou a hráškem

Rýže se šunkou a hráškem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1-2 sáčky rýže, 10 dkg šunky, 1 konzerva hrášku, 1 lžička soli, 3 hřebíčky, 1 lžička másla nebo olivový olej

Rýži si uvaříme se solí a hřebíčkem. Pak ji scedíme. Mezitím si nakrájíme na malé kousíčky šunku, kterou orestujeme na másle či olivovém oleji. Přidáme scezený hrášek a ještě krátce restujeme. Pak vše zamícháme a máme hotovo. Pokud připravujeme rý...

Závin plněný cuketou a šunkou

Závin plněný cuketou a šunkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

3 malé cukety, 4 lžíce olivového oleje, 2 stroužky česneku, 4 lžíce zakysané smetany, 100 g šunky, 100 g goudy, 400 g listového těsta, pepř, sůl, 1 vejce

Cukety oloupeme, nakrájíme na plátky, osolíme a necháme 15 minut odstát v cedníku. Poté plátky opláchneme a osušíme. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme plátky cukety, česneku a smažíme 5 minut do zlatova. Pánev odstavíme z ohně, přidáme smetanu, n...

Slaný závin báby Alžběty

Slaný závin báby Alžběty

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 listové těsto, 200 g rajčatového protlaku, 1 cibuli, 200 g šunky, 130 g Eidamu (Edamu), 130 g Nivy, 130 g Hermelínu, 2 stroužky česneku, 1/2 lžičky koření na pizzu

Těsto rozválíme, potřeme protlakem, posypeme nadrobno nakrájenou cibulí. Poklademe plátky šunky, přidáme nahrubo nastrouhaný Eidam, Hermelín, Nivu, utřený česnek a koření na pizzu. Naplněný plát těsta zabalíme, jako klasický jablečný závin. Dáme p...

Biftek s játry

Biftek s játry

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězí svíčkové, 100 g drůbežích játer, 100 g šunky, 0,5 dcl červeného vína, 2 malá rajčata, 2 lžíce kečupu, 2 lžíce olivového oleje, pepř, sůl

Z masa nakrájíme silnější plátky a ze strany je nařízneme. Drůbeží játra podusíme, naplníme jimi otvor v bifteku, pak celé maso osolíme, opepříme, potřeme olejem a zabalíme do plátku šunky. Spíchneme párátkem nebo kovovou jehlou a dáme do chladu o...

Španělské kuře

Španělské kuře

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, 200 g šunky, 2 lžíce másla, 2 lžíce rostlinného oleje, 4 stroužky česneku, 5 rajčat, pepř, sůl, 150 ml horké vody

Kuře naporcujeme a opečeme ze všech stran na másle. Mezitím v jiném hrnci rozehřejeme olej a osmahneme na něm jemně nasekaný česnek. Osmahneme jenom krátce, aby česnek nezhořkl a hned přidáme kousíček másla, nakrájená rajčata, osolíme, opepříme a ...

Niva v šunce a těstíčku

Niva v šunce a těstíčku

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky šunky, 150 g Nivy, 2 vejce, 1 dcl bílého vína, 150 g hladké mouky, špetka kypřícího prášku do pečiva, pepř, sůl, rostlinný olej na smažení

Nivu nakrájíme na 4 špalíčky a každý kousek zabalíme do plátku šunky. Rozšleháme vejce s vínem, solí a pepřem. Do směsi zašleháme mouku s práškem do pečiva. Zabalené špalíčky protáhneme těstíčkem a smažíme na rozpáleném tuku z obou stran.

Avokádový předkrm

Avokádový předkrm

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 avokáda, 1 citrón, sůl, 2 pomeranče, 100 g šunky, 2-3 lžíce majonézy, 1 nať z jarní cibulky

Avokáda omyjeme, osušíme a rozřízneme. Odstraníme pecky a dužinu lžičkou vydlabeme. Vydlabané půlky i dužinu pokapeme citrónem, aby nehnědly. Dužinu pokrájíme na malé kousky, osolíme, přidáme na kousky nakrájenou šunku, nať z jarní cibulky a vmích...

Mlsné topinky

Mlsné topinky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 krajíců bílého pečiva, rostlinný olej na smažení, 3 stroužky česneku, 4 lžíce včelího medu, 8 plátků šunky, 100-150 g Eidamu (Edamu), sůl

Chléb osmahneme po obou stranách. Poté osolíme a očesnekujeme, potřeme medem a položíme plátky šunky. Takto upravené topinky posypeme nastrouhaným sýrem a podáváme.

Kotlety Hit

Kotlety Hit

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vepřové kotlety, 4 plátky anglické slaniny, 4 plátky šunky, 2 rajčata, 2 papriky, 100 g Eidamu (Edamu), 4 lžíce kečupu, 4 lžíce rostlinného oleje, pepř, sůl

Do olejem potřeného pekáčku vložíme naklepané, osolené a opepřené kotlety. Poklademe anglickou slaninou, šunkou, plátky rajčat a nakrájenou paprikou. Posypeme nastrouhaným sýrem a pokapeme kečupem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě doměkka

Děčínský kotlet

Děčínský kotlet

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g vepřové pečeně, 15 ml rostlinného oleje, 15 g másla, 10 g šunky, 1/3 vejce, 15 g nakládaných žampionů, 50 g 33% smetany, 0,1 dcl bílého vína, mletý pepř, sůl

V kotletě z vepřového masa nařízneme kapsu, kterou naplníme touto směsí: na tuku podusíme na nudličky nakrájenou šunku a na kostičky nakrájené kapie. Do podušené šunky a kapie vlijeme rozkvedlané a osolené vejce a necháme za stálého míchání srazit...

stránka: