Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Sušené mléko

Ředkvičkové palačinky

Ředkvičkové palačinky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 svazek ředkviček, 4 vejce, 3 lžíce sušeného mléka, sůl

Vajíčka rozšleháme, vmícháme na kolečka pokrájené ředkvičky, sušené mléko a sul. Z vaječné hmoty na pánvi, kterou jsme jen mírně potřeli tukem, po obou stranách pečeme palačinky.

Tříšť s ananasem a jahodami

Tříšť s ananasem a jahodami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 kostek ledu, 250 g mražených jahod, 250 g mražených kostiček čerstvého ananasu, 120 ml ananasové šťávy, 2 lžíce nízkotučného sušeného mléka, 1 lžíce vanilkového cukru

Ledové kostky vložíme do mixéru a rozmixujeme na jemnou tříšt. Přidáme jahody, kousky ananasu, ananasovou šťávu a nízkotučné sušené mléko. Všechno rozmixujeme s ledovou tříští tak, aby zůstaly zachovány malé kousky ovoce i ledu. Ovocnou tříšt ochu...

Dvoubarevka

Dvoubarevka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce, 15 dkg cukru krupice, 1 dcl rostlinného oleje, 1 dcl vody, 2 lžíce kakaa, 20 dkg hladké mouky, 1/2 kypřícího prášku do pečiva, 4 bílky, 20 dkg vlašských ořechů, 25 dkg cukru moučky, 50 ml rumu, 100-150 ml vařícího mléka, 20 dkg Hery, 15 dkg sušeného mléka, 1 čokoládovou polevu

Utřeme vejce s cukrem krupice, přidáme olej, vodu, kakao, mouku s práškem do pečiva a nakonec zamícháme sníh z bílků. Mleté ořechy vmícháme do vařícího mléka s rumem a přidáme 10 dkg cukru moučky. Důkladně mícháme, dokud nám nevznikne hladká hustá...

Kokosové korunky

Kokosové korunky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g kokosu, 250 g cukru moučka, 1-2 bílky, 2-3 lžíce sušeného mléka, 100 g čokolády na vaření, 50 g ztuženého tuku

Do mísy si dáme kokos, cukr moučku, bílky a sušené mléko. Vypracujeme hmotu, kterou ihned vtlačujeme do malých formiček, protože rychle zasychá. Necháme zaschnout a pak vyklopíme. Povrch ozdobíme čokoládou. Můžeme slepit na linecké kolečko jak s k...

Modelovací medový marcipán

Modelovací medový marcipán

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g cukru moučka, 250 g sušeného mléka, 70 g tekutého medu, troška vody

Všechny ingredience v míse smícháme a podle potřeby přidáváme po kapkách vodu. Hmota musí být vláčná, ale dostatečně tuhá. Podle potřeby obarvíme, nejlepší jsou tekuté barvy a hned zpracujeme.

Zapečené těstoviny pro začátečníky

Zapečené těstoviny pro začátečníky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g těstovin, 1/2 většího pórku, 1 hrst sušených hub, 1/2 středně velkého květáku, 100 g sojového granulátu, špetka soli, olej, bazalka, koření na pizzu - koření dle chuti, 4 lžíce sojového sušené mléka

Uvaříme těstoviny s troškou soli. Mezitím na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme pórek, sušené hříbky, předvařený a drobně nakrájený květák. Směs mícháme a po chvíli okořeníme a osolíme. Těstoviny slijeme, přimícháme k nim směs z pánve, sójový gran...

Ořechové placky

Ořechové placky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g mletých vlašských ořechů, 125 g hladké celozrné špaldové mouky, 25 g sušeného ovesného nápoje Oves Milk, 75 ml studené vody, 2 kapky citrónového oleje

Ingredience zalijeme vodou a zaděláme těsto. Dobře ho promícháme a dáme na vál, kam jsme nasypali trochu špaldové mouky. Těsto v mouce obalíme a uděláme váleček. Z něho nakrájíme šest kousků, které rozválíme na placky o síle cca 3 mm. Placky přene...

Mandlové trubičky

Mandlové trubičky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g sušeného mléka, 150 g cukru moučka, 1 lžička medu, 1 vejce, 1 žloutek, mleté mandle nebo mandlová tresť, 100 g másla, 100 g Nutely

Vypracujeme cesto, tenko vyvaľkáme, nakrájame obdĺžniky a natočíme na kovové trubičky. Necháme zaschnúť, opatrne dáme dole a plníme vyšľahaným maslom zmiešaným z nutelou.

Dort Princezna

Dort Princezna

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

4 vejce, 240 g cukru moučka, 1 vanilkový cukr, 250 g hladké mouky, 1 kypřící prášek do pečiva, 150 ml rostlinného oleje, 100 ml vroucí vody, 900 ml smetany ke šlehání (dle potřeby se může přidat), 4 ztužovače šlehačky, 1 vanilkový cukr, cukr moučka dle chuti, 1 konzerva jahod, 4 lžíce ovocné marmelády, 200 g cukru moučka, 200 g sušeného polotučného mléka, 3 lžíce agávového sirupu (kukuřičného sirupu, medu...), mandlové aroma, voda dle potřeby

Korpus: Bílek ušleháme s polovinou cukru do tuha. V jiné míse ušleháme žloutky s druhou polovinou cukru a vanilkovým cukrem, dokud není hmota hladká. Potom přidáme za stálého míchání olej, horkou vodu, mouku s práškem do pečiva a nakonec ušlehaný ...

Karamelky s oříšky

Karamelky s oříšky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

60 g lískových ořechů, 180 g cukru krupice, 2 balení vanilkového cukru, 30 g másla, 100 ml smetana ke šlehání (šlehačka), 50 ml sirup, 100 g sušené mléko

Lískové oříšky v troubě opražíme při 180°C do zlaté barvy. Necháme je vychladit, oloupeme a nasekáme je na kousky. V kastrůlku necháme zkaramelizovat cukr s vanilkovým cukrem na velmi světlý karamel. Přidáme máslo, horkou smetanu a sirup zlatavé...

Hamburgerové bulky

Hamburgerové bulky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 ml vody, 1 lžička cukru krupice, 1 lžička soli, 2 lžíce změklého másla, 3 lžíce sušeného mléka, 375 g hladké mouky, 1 sáček sušeného droždí, vejce nebo trochu kondenzovaného mléka na potření, sezamová semínka na posyp

Do nádoby pekárny nalijeme vodu, přidáme cukr, sůl, změklé máslo, sušené mléko, mouku a nakonec droždí. Zapneme program na těsto. Vykynuté těsto rozdělíme na 12 dílků a z každého dílku utvoříme kuličku. Kuličky přendáme na plech, každou lehce sp...

Zmrzlina z bílé čokolády

Zmrzlina z bílé čokolády

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 ml mléka, 125 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 150 g cukru krystalu, 4 lžíce sušeného mléka, 5 vaječných žloutků, 200 g bílé čokolády

Mléko, sušené mléko a 80 g cukru přivedeme k varu. Žloutky utřeme se zbývajícím cukrem a pomalu přidáváme směs z mléka. Vše přivedeme k varu a vaříme tak dlouho, dokud se nezačne směs lepit. Přidáme nasekanou bílou čokoládu a důkladně mícháme, dok...

Mandlové řezy

Mandlové řezy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 vejce, 100 g mandlí, 200 g sušeného mléka, 200 g cukru moučky, 100 g pokrmového tuku, 30 g mandlových vloček

Mandle zalijeme vodou, přivedeme k varu a vaříme, dokud se hnědá slupka nezačne odlupovat. Mandle scedíme, oloupeme a pomeleme. Vejce ušleháme s cukrem, přidáme sušené mléko, mandle, roztopený pokrmový tuk a vše důkladně promícháme. Plech vyložíme...

Kytičky se sušeného mléka

Kytičky se sušeného mléka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g sušeného mléka, 150 g cukru moučka, 100 g másla, 100 g kokosové moučky, 1 bílek, 4 kapky rumu

Všechny ingredience zpracujeme ve vláčné těsto, které necháme asi 1 hodinu odpočinout v lednici. Formičku vysypáváme cukrem, aby šlo cukroví lépe vyklápět. Poté dáme těsto do květinových formiček a vyklápíme cukroví. Necháme oschnout a lepíme koko...

Banánový dezert

Banánový dezert

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 banány, 100 g čokolády na vaření, 375 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 600 ml mléka, 200 g bílé čokolády, 150 g cukru krystalu, 5 vaječných žloutků, 4 lžíce sušeného mléka, kandované ovoce na ozdobu

Z mléka, 125 ml smetany ke šlehání, bílé čokolády, cukru, žloutků a sušeného mléka si připravíme zmrzlinu (viz související recepty). Mezitím banány oloupeme a podélně rozkrojíme. Smetanu ke šlehání ušleháme a čokoládu na vaření roztopíme ve vodní ...

Melounky

Melounky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g Hery, 550 g cukru moučka, 200 g sušeného mléka, 300 g mletých ořechů, 1 bílek, 2 balení potravinářského barviva (1 ks červeného a 1 ks zeleného)

Maslo, sušené mlieko a 250g práškového cukru zmiesime a rozdelíme na dve rovnaké časti.Jedna časť cca 300g zostane bielej farby a do druhej časti pridáme červenú potravinársku farbu. Z červenej hmoty urobíme 10 guľôčok, ktoré dáme na 10min. do mra...

Jahodová omáčka

Jahodová omáčka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

120 g (mražených) jahod, 2 lžíce sušeného sojového nápoje Zajíc, 1 lžíce včelího medu

Jahody necháme lehce roztát a nakrájíme je na kousky, vložíme do mixéru, přidáme trochu vody a necháme rozmixovat. Přidáme Zajíce a med a mixujeme dokud se nám vše nerozmělní. Můžeme rovnou konzumovat jako zmrzlinovou omáčku, nebo jí polít kned...

Sandokanovy oči

Sandokanovy oči

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce kokosu, 250 g tuku Omega, 3-5 lžic sušeného mléka, 130 g cukru moučka, 100 g strouhaných ořechů, rum, 3 lžíce kakaa, barevná cukrová rýže nebo lentilky

Připravíme si krabičku od bonboniéry (osvědčily se mi mořské plody) a do každé jamky dáme po jedné lentilce. Připravíme náplň. Do menšího kastrůlku dáme 125 g tuku Omegy, 2 lžíce kokosu, 3-5 lžic sušeného mlék a 40 g cukr moučka. Nad párou vše za ...

Domácí mléčná čokoláda

Domácí mléčná čokoláda

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

35 dkg ztuženého pokrmového tuku, 15 dkg cukru moučka, 15 dkg sušeného mléka, 5 dkg kakaa, 1 balení vanilkového cukru, 1 lžíce rumu

Práškový cukr, kakao, sušené mléko a vanilkový cukr smícháme a prosejeme. Pomalu přidáváme do rozehřátého tuku, který rozehřejeme ve vodní lázni. Vše dobře promícháme, aby ve hmotě nebyly hrudky. Hotovou hmotu nalijeme do formiček a necháme vystyd...

Falešný marcipán

Falešný marcipán

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g cukru moučky, 150 g sušeného mléka, 1 lžička olivového oleje, 1/2 lžičky mandlové esence, 2-5 lžic vody

Cukr, sušené mléko prosejeme, přidáme olej, esenci a vodu dle potřeby. Vše důkladně zpracujeme do hladké vláčné hmoty, která se nelepí. Poté tvoříme požadované tvary.

Potahová hmota na dorty (marcipánová)

Potahová hmota na dorty (marcipánová)

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g cukru moučka, 150 g sušeného mléka, 25 g tuku (např. Omega), 1 bílek, 1 lžíce medu, 1 lžička mandlové esence, potravinářská barviva dle vlastního vkusu

Všechny ingredience na vále smícháme a propracujeme, průběžně myjeme ruce. Přidáme mandlové aroma. Potom rozdělíme hmotu na díly a obarvíme a to tak, že do těsta si uděláme prohlubeň, nasypeme barvu (množství podle intenzity odstínu, zhruba 1/2 lž...