Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Sušené ovoce

Opilé ovoce

Opilé ovoce

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

15 dkg kandovaného ovoce, 15 dkg sušeného ovoce, 15 dkg rozinek, 2 dcl Griotky, 2 dcl červeného vína

Ovoce nakrájíme na větší kousky, nasypeme do sklenice s pevným uzávěrem, smícháme griotku a víno a ovoce tím zalijeme. Dobře uzavřeme a necháme ji uležet v chladu.

Opilé švestky v čokoládě

Opilé švestky v čokoládě

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení sušených švestek, 1 balení blanšírovaných mandlí, 2 balení lískových jader, 2 čokolády na vaření, 50 g Hery, 5 lžic vody, 200 ml rumu

Švestky si den předem namočíme do rumu. Druhý den je scedíme a do každé vložíme jednu mandličku (někdy je docela komplikované najít otvor, kudy prošla pecka ven). Pak švestky obalíme v čokoládové polevě, kterou si připravíme z čokolády na vaření, ...

Domácí müsli

Domácí müsli

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení ovesných vloček, 1 balení sušeného ovoce, 1 hrst vlašských ořechů, 2-3 lžičky včelího medu, 1 sáček skořice, 1 hrnek brusinek

Na pánvičce nebo v hlubokém hrnci jen tak na sucho opražíme ovesné vločky, aby nám zezlátly. Zatím si do jiné misky nasekáme sušené ovoce, banán, meruňky, švestky, nebo jiné podle chuti. Dále nasekáme brusinky. Přidáme k tomu oříšky lískové, vlašs...

Domácí müsli s možností obměn

Domácí müsli s možností obměn

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 balení ovesných vloček, 2-3 lžíce cukru krupice, 1 hrst mletých lískových oříšků , 1 hrst rozinek, 1 hrst sušeného ovoce

Na teflonovou pánev dáme ovesné vločky (možno smíchat s pšeničnými napůl), přidáme cukr a mícháme. Pozor, až se více rozpálí a zkaramelizuje cukr, hodně míchat a stáhnout teplotu, aby vločky nehořkly! Pak přidáme nasekané oříšky, mandle, rozinky, ...

Velikonoční růžičkový koláč s medovou polevou

Velikonoční růžičkový koláč s medovou polevou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 ml mléka, 80 g másla + 80 g na potření těsta, 1 vejce, špetka soli, 500 g polohrubé mouky, 100 g cukru krupice, 30 g droždí , 2 hrsti rozinek, 2 hrsti sušeného ovoce (třešně, borůvky, brusinky,...), skořice, asi 4 lžíce medu, 2 lžíce rumu, lžička citronové kůry

Do nádoby pekárny nalijeme mléko, rozpuštěných 80 g másla, přidáme vejce, sůl, mouku, cukr, citronovou kůru a droždí. Zapneme program na těsto. Vykynuté těsto rozválíme na obdélník. 80 g másla necháme rozehřát a rozválené těsto s ním potřeme. Roz...

Vepřová kotleta se sušenými meruňkami

Vepřová kotleta se sušenými meruňkami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

25 g másla, 1 lžíce rostlinného oleje, 4 plátky vepřového masa, 2 mrkve, 8 šalotek, 2,5 cm kousek zázvoru, 2 lžíce hladké mouky, 400 ml jablečného moštu, 170 g sušených meruněk, 1 lžička Dijonské hořčice, špetka soli, špetka pepře

Troubu předehřejeme na 180°C. Na pánvi rozpálíme polovinu másla a olej a řízky prudce osmahneme z obou stran. Vyjmeme je, do pánve přidáme zbylé máslo, na kousky nakrájenou mrkev, očištěné šalotky a nastrouhaný zázvor. Restujeme 2-3 minuty, přidá...

Kuře se sladkou nádivkou

Kuře se sladkou nádivkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 velké kuře, 200 g sušeného ovoce, 400 ml vody, 1 lžíce másla, pepř, sůl, 1 lžíce sladké papriky, 3 lžíce sladké smetany, drcená kukuřice na ozdobu, hrášek na ozdobu

Sušené ovoce přelijeme 150 ml horké vody a necháme 30 minut máčet. Mezitím kuře důkladně omyjeme pod tekoucí vodou, vyjmeme játra a srdce. Kuře uvnitř posypeme 1/2 sladké papriky a naplníme odkapaným ovocem. Kuře uzavřeme párátky, vložíme na pekáč...

Jahelník s ovocem a oříšky

Jahelník s ovocem a oříšky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g jahel, 750 ml mléka, 100 g cukru krupice, 1 vanilkový cukr, sůl, 4 vejce, 30 g másla, 250 g směsi sušeného ovoce a ořechů, hrubá mouka, ovocná šťáva

Jáhly důkladně vypereme v horké vodě. Nasypeme do osoleného a oslazeného mléka a za stálého míchání vaříme do změknutí jahel. Do horké kaše zamícháme máslo, pokrájené ovoce a ořechy a necháme částečně zchladnout. Pak přidáme žloutky a opatrně vmíc...