Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci švestková povidla

Švestková omáčka

Švestková omáčka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce olivového oleje, 250 g švestkových povidel, 100 ml červeného vína, sůl, 1/2 lžičky mleté lékořice, 1/2 lžičky mleté skořice

Švestková povidla smícháme s vínem, olejem, skořicí, lékořicí a osolíme dle chuti. Můžeme podávat teplé nebo studené, s masem nebo pečivem.

Pečená husa se švestkovou omáčkou

Pečená husa se švestkovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 husa, 250 g švestkových povidel, 100 ml červeného vína, 2 lžíce olivového oleje, 1/2 lžičky mleté skořice, 1/2 lžičky mleté lékořice, sůl, 400 ml vody, 100 g másla

Husu omyjeme pod tekoucí vodou, usušíme a naporcujeme. Dáme do zapékací mísy, osolíme, přidáme na kostky nakrájené máslo a vodu. Pečeme 30 minut v předehřáté troubě na 200 °C. Mezitím si ze švestkových povidel, vína, oleje, skořice a lékořice přip...

České koláče

České koláče

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

500 g hladké mouky, 30 g droždí (kvasnic), 150 ml mléka, 350 g másla, 1 vejce, 750 g cukru moučky, špetka soli, 500 g polohrubé mouky, 500 g odtučněného tvarohu, 2 balení rozinek, 250 g švestkových povidel

Z hladké mouky, 50 g cukru, 100 g másla, droždí, mléka, vejce a soli si připravíme kynuté těsto (viz související recepty). Aby nám rozinky krásně změkly, dáme je do vody tak, aby byly 1 cm pod hladinou, a necháme projít varem. Poté je scedíme. Smí...

Domácí koblihy

Domácí koblihy

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hladké mouky, 30 g droždí (kvasnic), 150 ml mléka, 50 g cukru moučky, 100 g másla, 250 g 100% tuku (Omegy) na smažení, špetka soli, 440 g švestkových povidel, 1 vejce

Z mouky, droždí, soli, mléka, cukru moučky, vejce a 100 g másla připravíme kynuté těsto (viz související recepty). Z připraveného kynutého těsta pomoučenou lžící postupně odebíráme stejné díly a vytvarujeme placičky. Doprostřed každé placičky dáme...

Povidlové taštičky

Povidlové taštičky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

35 dkg hrubé mouky, 2 vejce, 1/10 l vody, 25 dkg povidel, 1 bílek, 10 dkg másla, 8 dkg strouhané housky, 4 dkg cukru

Na vále si připravíme z mouky, vajec a vody nudlové těsto, které po krátkém odpočinutí tence vyválíme a nakrájíme na čtverečky o průměru asi 9cm.Do středu každého čtverečku dáme kousek povidel, okraje potřeme bílkem, pak čtverečky v půli přeložíme...

Rychlá buchta

Rychlá buchta

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks vejce, 160 g cukr moučka, 2 dl bílého jogurtu, 1 dcl rostlinného oleje, 210 g polohrubé mouky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 1 sklenka švestkových povidel, 1 špetka soli, 100 g vlašských ořechů

Vejce ušleháme s moučkovým cukrem do pěny. Za stálého míchání přidáváme jogurt, olej a mouku se solí a kypřícím práškem. Těsto nalijeme na vymaštěný a moukou vysypaný plech a ve středně vyhřáté troubě upečeme. Ještě teplý koláč potřeme povidly a p...

Švestkovo-tvarohový koláč

Švestkovo-tvarohový koláč

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

180 g polohrubé mouky, 120 g Hery, 160 g cukru krupice, 50 g mletých vlašských ořechů, 300 g jemného tvarohu, 2 lžíce sladké smetany, 500 g švestek, 2 lžíce švestkových povidel, 1 lžička rumu, 1 žloutek, 1 lžíce rybízové marmelády

Z mouky, 60 g cukru, Hery, žloutku a ořechů vypracujeme hladké těsto. Zabalíme jej do alobalu a dáme na půl hodiny do chladničky. Pak těsto rozválíme a vložíme do koláčové formy. Těsto dáme na 10 minut do vyhřáté trouby zapéct a vyjmeme ho. Koláč ...

Točený švestkový perník

Točený švestkový perník

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g hladké mouky, 6 vajec, 100 g másla, 250 g cukru moučka, 4 lžíce včelího medu, 1 lžíce Sody bikarbóny, 1 lžička mletého hřebíčku, 500 g švestkových povidel, 200 g rozinek, 250 g vlašských ořechů

Z mouky, 5 vajec, změklého másla, moučkového cukru a hřebíčku vypracujeme hladké těsto. Rozdělíme na 3 části a dáme na 2 hodiny do chladu. Každou část rozválíme, potřeme povidly, posypeme rozinkami a nasekanými ořechy. Takto upravené těsto stočíme...

Švestkovo-makovo-ořechový dort

Švestkovo-makovo-ořechový dort

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hladké mouky, 1 kypřící prášek do pečiva, 50 g máku, 100 g cukru krupice, 2 vejce, 100 ml mléka, 200 g másla, 100 g švestkových povidel, 100 g švestek, 100 g vlašských ořechů, 100 g cukru moučky, 1 lžíce citrónové šťávy, strouhanku na vysypání

Mouku společně s kypřícím práškem nasypeme do mísy. Přidáme krupicový cukr, pomletý mák, 1 celé vejce, 1 žloutek a dobře promícháme. Máslo nejprve rozpustíme a poté vmícháme do těsta. Těsto by mělo mít tekutou konzistenci, proto postupně přidáváme...

Hrníčkové vdolečky

Hrníčkové vdolečky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

3 hrnečky polohrubé mouky, 2 lžíce cukru krupice, 2-3 lžíce másla, 1/2 balení droždí (kvasnic), 1 vejce, 1 hrneček mléka, 1 vanilkový cukr, švestková povidla dle potřeby, slunečnicový olej na smažení, 2-3 hrnečky zakysané smetany

Mouku, cukr i vanilkový, rozpuštěné másla, vajíčko a kvásek z vlažného mléka a kvasnic zpracujeme v těsto. Necháme na teplém místě vykynout, asi 40 min. Po vykynutí těsto vyválíme a vykrajujeme kolečka, která smažíme ve vyšší vrstvě oleje z obou s...

Králík na víně

Králík na víně

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 králík, 80 g anglické slaniny, 100 g másla, 5 kuliček černého pepře, 3 bobkové listy, 5 kuliček nového koření, 40 g hladké mouky, 1 citrón, 1 lžíce octa, sůl, 50 g švestkových povidel, 20 g cukru moučka, 100 g cibule, 100 g kořenové zeleniny, 500 ml červeného vína, 100 ml vývaru

Očištěného králíka omyjeme a rozkrájíme na větší kousky. Maso protáhneme částí slaniny, potom rozehřejeme máslo a kousky králíka opečeme, Zbytek slaniny nakrájíme na kostičky a v kastrůlku rozpustíme, k tomu přidáme zbytek másla, přisypeme nakráje...

 Vdolečky s rumovým tvarohem z domácí pekárny

Vdolečky s rumovým tvarohem z domácí pekárny

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 ml mléka, 2 lžíce rumu, 3 lžíce rozpuštěného másla, 2 žloutky, 1 špetka soli, 3 lžíce cukru krupice, 200 g hladké mouky, 200 g polohrubé mouky, 20 g droždí (kvasnice), 1 balení švestkových povidel, 250 g jemného tvarohu, 1 sáček vanilkového cukru, 4 lžíce rumu, špetka skořice

Do nádoby pekárny nalijeme mléko, rum, rozehřáté máslo, žloutky, přidáme špetku soli, cukr, obě mouky a droždí. Zapneme program těsto a necháme vypracovat a vykynout. Hotové těsto vyválíme na toušťku asi 1 cm a vykrájíme kolečka. Necháme je ješ...

Lokše s povidly

Lokše s povidly

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 brambory, hrubá mouka, sůl, švestková povidla

Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a nastrouháme na jemno. Přidáme hrubou mouku a vypracujeme nelepivé těsto. Vyválíme placky velké jako palačinky a pečeme na rozehřáté pávni nasucho! Až se začnou tvořit černé flíčky. Pomaže...

Těstovinový nákyp s ořechy

Těstovinový nákyp s ořechy

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g těstovin, 1 hrst vlašských ořechů, rozinky, 100 g cukru moučka, 1 sklenka švestkových povidel, 2 lžíce citrónové šťávy, 1 lžička mleté skořice, 5 lžic másla

Těstoviny uvaříme v mírně osolené vodě dle návodu na obalu, scedíme a promastíme máslem. Do zapékací misky, kterou jsme si vymazali máslem, dáme vrstvu těstovin, ořechy, pocukrujeme, rozinky přidáme, povidla smícháme s citrónovou šťávou a skořicí ...

 Koláčky se sádlem

Koláčky se sádlem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg hladké mouky, 2 vejce, kousek droždí (kvasnic), 500 ml mléka, 50 ml octu, 1 sklenka švestkových povidel, 500 g sádla

Těsto(mouka, kvásek, vejce, mléko a ocet) necháme nakynout, rozválíme, natřeme pomletým sádlem, 3 krát přeložíme, po každém přeložení necháme 15 minut dokynout. Těsto rozválíme na 5 mm, tvoříme rádýlkem šatečky (čtverečky), plníme povidly a spojím...

Perníková roláda

Perníková roláda

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce včelí med, 1 ks slepičí vejce, 90 g cukr moučka, 1 špetka Soda bikarbóna, 1 špetka skořice, 1 troška hřebíček, 1 troška citrónová kůra, 200 g hladká mouka, 100 g čokoláda na vaření, 50 g rozinky, 200 g vlašské ořechy, 1 sklenka švestková povidla

Zo surovín (okrem čokolády, hrozienok, orechov a lekváru) vypracujeme cesto a necháme ho 4 hodiny stáť. Potom ho rozvaľkáme na tenký plátok - obdĺžnik, /medzi mikroténom - cesto je krehké/, potrieme lekvárom, poukladáme na to orechy, hrozienka a p...

Štědrák

Štědrák

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 ml mléka, 1 žloutek, 80 g Hery, 210 g cukru krupice, 1/2 lžičky soli, 500 g polohrubé mouky, 20 g droždí , 2 vejce, hrst mandlových lupínků, 120 g máku, 150 g vlašských ořechů, 200 g jemného tvarohu, 150 g švestkových povidel, 1/2 lžičky mleté skořice, 5 lžic rumu, 1 sáček vanilkového cukru, 1 lžičku citrónové kůry, 1 lžíci cukru moučky

Do nádoby pekárny vlijeme mléko. Přidáme žloutek, rozpuštěnou Heru, 70 g cukru, sůl, mouku a droždí. Zapneme program na propracování a kynutí těsta. Dále si připravíme náplně. Ořechová: ořechy umeleme, přidáme 60 g cukru a trochu mléka. Dáme na v...

Kuře na černo

Kuře na černo

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks kuřecích stehen, 1 velká cibule, 1 lžíce másla, 1 lžíce oleje, 4 lžíce švestkových povidel, 8 sušených švestek, 50 g rozinek, 1 bobkový list, 1 lžíce citrónové šťávy, 1 lžíce cukru, špetka soli, špetka pepře

Cibuli oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. V kastrolu rozehřejeme máslo s olejem, přidáme nakrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět. Potom do kastrolu přidáme švestková povidla, sušené švestky, rozinky, bobkový list, špetku soli, pepře, promíc...

Bramborové taštičky s povidly

Bramborové taštičky s povidly

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g vařených brambor, 200 g hrubé mouky, 2 vejce, 300 g švestkových povidel, sůl, 150 g másla, cukr moučka, strouhané oříšky, strouhaná čokoláda

Uvařené a vychladlé brambory nastrouháme najemno do větší mísy. Přisypeme k nim hrubou mouku, krupici a vejce. Potom všechny suroviny dobře zpracujeme na tuhé těsto. Připravené těsto rozválíme na plát silný asi 3mm a rádýlkem, případně ostrým nože...

Omáčka z povidel

Omáčka z povidel

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 lžíce švestkových povidel, 2 lžíce nastrouhaného perníku na vaření, 1 lžíce mleté skořice, 1 lžíce citrónové kůry, špetka hřebíčků, 50 g mandlí, hrst rozinek, 500 ml vody, 250 ml sladké smetany, 1 lžíce hladké mouky, špetka cukru, špetka soli

Povidla dáme do hrnce, přilijeme 50 ml vody, přidáme perník, osolíme, přidáme skořici, rozinky, trochu citrónové kůry a povaříme cca 15 minut. Poté přilijeme smetanu, přisypeme mouku, přidáme na plátky nakrájené mandle a povaříme cca 5 minut. Poté...

Omáčka k vánočce

Omáčka k vánočce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks cibule, 1 ks mrkve, 1 ks petržele, 1 ks celeru, 250 ml černého piva, 50 g másla, 50 g strouhaného perníku na vaření, hrst hrst rozinek, hrst oloupaných mandlí, hrst vlašských ořechů, 50 g švestkových povidel, 100 g včelího medu, 2 lžíce cukru, 1 lžíce citrónové šťávy, 1 bobkový list, 5 kuliček nového koření, špetka tymiánu, špetka pepře, špetka soli

Máslo si rozpustíme v hrnci a osmažíme na něm nastrouhanou kořenovou zeleninu dozlatova, poté přidáme nadrobno nasekanou cibuli, podlijeme pivem, přidáme povidla, citrónovou šťávu, med, cukr, bobkový list, nové koření, opepříme, osolíme a povaříme...

Omáčka hečepeč

Omáčka hečepeč

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce šípkových povidel, 250 ml červeného vína, 1 ks perníku na vaření, 1 lžíce rozinek, 50 g mandlí, 1 kostka cukru, 1 ks citrónu, špetka mleté skořice, špetka tlučeného hřebíčku, špetka soli

Perník na vaření nastrouháme, přisypeme do vína, přidáme trochu vody a povaříme. Dále přidáme kostku cukru, špetku skořice, špetku tlučeného hřebíčku, citrónovou šťávu a přilijeme trochu vody a vaříme dohusta. Když je omáčka hustá, vmícháme šípkov...

Smažené báleše

Smažené báleše

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g polohrubé mouky, 4 lžíce moučkového cukru, 2 lžíce másla, 300 ml vlažného mléka, 1/2 balení droždí , 2 ks žloutků, 1 sklenka švestkových povidel, 250 g tvarohu na strouhání, 1 sklenka slunečnicového oleje na smažení, špetka soli, 1 lžíce moučkového cukru na obalení

Z trošky mléka, cukru, mouky a droždí si připravíme kvásek a necháme ho vykynout. Když kvásek vykynul, nalijeme ho do mouky, přidáme změklé máslo, žloutky, mléko a vypracujeme těsto, které necháme na teplém místě vykynout. Poté těsto vyválíme na p...

Bramborové lokše s mákem

Bramborové lokše s mákem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 ks uvařených brambor, 500 g hladké mouky, 125 g másla, 1 sklenka švestkových povidel, 150 g namletého máku, 125 g moučkového cukru, 1 sklenka slunečnicového oleje na smažení

Uvařené brambory ve slupce oloupeme, propasírujeme, osolíme, přidáme mouku a vypracujeme těsto. Těsto si na pomoučeném vále vypracujeme do válečku, ze kterého nakrájíme stejně velké díly. Každý díl poté vyválíme na lokši a na rozpáleném oleji usma...

Panští kluci

Panští kluci

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 ks ve slupce uvařených brambor, 1 ks vejce, 500 g polohrubé mouky, 4 lžíce švestkových povidel, 3 lžíce másla, 150 g mletého máku, 125 g moučkového cukru, špetka soli

Uvařené brambory ve slupce oloupeme, propasírujeme, přidáme mouku, vejce, osolíme a vypracujeme těsto. Z těsta na pomoučeném vále vyválíme válečky, které nakrájíme na menší kousky a uvaříme v mírně osolené vroucí vodě. Uvařené válečky scedíme, pol...

stránka: