Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci švestková povidla

Slovenské perky s povidly

Slovenské perky s povidly

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 0,5 g hladké mouky, 1/2 lžičky soli, 2 hrsti mandlí, hrst strouhanky, 1 vanilkový cukr, 3-4 lžíce cukru moučka, troška mleté skořice , 1 sklenka švestkových povidel, několik lžic rozpuštěného másla

Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladit, oloupeme a najemno nastrouháme. Přidáme sůl, mouku a vypracujeme nelepivé těsto. Na pomoučeném válu těsto vyválíme, vykrojíme kruhy /7 cm/ a naplníme je švestkovými povidly, posypeme skořicí, nebo j...

Trojúhelníčky z toustovače

Trojúhelníčky z toustovače

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení listového těsta, 1 balení tučného tvarohu, 1 balení švestkových povidel

Rozválíme listové těsto, nakrájíme na obdélníky, dáme do toastovače, naplníme podle chuti (povidla, tvaroh) pečeme asi 4 minuty.

Švestková omáčka

Švestková omáčka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce olivového oleje, 250 g švestkových povidel, 100 ml červeného vína, sůl, 1/2 lžičky mleté lékořice, 1/2 lžičky mleté skořice

Švestková povidla smícháme s vínem, olejem, skořicí, lékořicí a osolíme dle chuti. Můžeme podávat teplé nebo studené, s masem nebo pečivem.

Šibřinky s tvarohovou nádivkou sypané mákem a podlité horkou povidlovou omáčkou

Šibřinky s tvarohovou nádivkou sypané mákem a podlité horkou povidlovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,5 kg hladké mouky, 6 vajec, trocha soli, 0,3 kg měkkého tvarohu, 0,1 kg moučkového cukru, 1 citrón, 0,3 kg mletého máku, 0,2 kg povidel, 0,1 l červeného vína, špetka skořice

1 žloutek vyšleháme s cukrem, přidáme tvaroh a citronovou kůru. Z povidel, vína, citronové šťávy a špetky skořice svaříme hustou omáčku. Z mouky vajec a špetky soli vytvoříme těsto (jako na nudle do polévky). Vyválíme jej na tenkou placku a kulatý...

Povidlové taštičky

Povidlové taštičky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

35 dkg hrubé mouky, 2 vejce, 1/10 l vody, 25 dkg povidel, 1 bílek, 10 dkg másla, 8 dkg strouhané housky, 4 dkg cukru

Na vále si připravíme z mouky, vajec a vody nudlové těsto, které po krátkém odpočinutí tence vyválíme a nakrájíme na čtverečky o průměru asi 9cm.Do středu každého čtverečku dáme kousek povidel, okraje potřeme bílkem, pak čtverečky v půli přeložíme...

Bramborové taštičky s povidly

Bramborové taštičky s povidly

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g vařených brambor, 200 g hrubé mouky, 2 vejce, 300 g švestkových povidel, sůl, 150 g másla, cukr moučka, strouhané oříšky, strouhaná čokoláda

Uvařené a vychladlé brambory nastrouháme najemno do větší mísy. Přisypeme k nim hrubou mouku, krupici a vejce. Potom všechny suroviny dobře zpracujeme na tuhé těsto. Připravené těsto rozválíme na plát silný asi 3mm a rádýlkem, případně ostrým nože...

Povidláček

Povidláček

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g jemného tvarohu, 2 lžíce švestkových povidel, 1 lžíce kakaa, 5 balení vanilkového cukru

Povidla lehce osmažíme na pánvičce (musí zavonět). Smícháme s tvarohem, kakaem a cukrem a vše vymícháme do homogenní směsi. Vychladíme a podáváme.

Vepřová panenka plněná marinovanými švestkami s ostrou švestkovou omáčkou

Vepřová panenka plněná marinovanými švestkami s ostrou švestkovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vepřové panenky, 150 g sušených švestek, 150 ml portského vína, 100 g anglické slaniny, 1 pomeranč, 150 g švestkových povidel, 0,5 dcl rostlinného oleje, 1 hrst pražených rozdrcených mandlí, 30 g soli, 10 g pepře, 1 lžička chilli koření, 1 dcl masového vývaru, 50 g másla, 1 lžíce cukru krystal

Švestky naložíme na hodinu do části portského (lepší je přes noc - doba naložení švestek není započítána v době přípravy). Protáhneme jimi panenku (50 g odložíme), ochutíme solí a pepřem, pokapeme olejem a dáme odležet 5-10 min. Maso zprudka ope...

Perníková srdíčka s voňavou náplní

Perníková srdíčka s voňavou náplní

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g hladké mouky, 120 g másla, 60 g cukru moučka, 2 žloutky, 1 lžička kypřícího prášku do perníku, 1 lžička perníkového koření, menší sklenka švestkových povidel, 100 ml červeného vína, 1 lžíce medu, čokoládová nebo cukrová poleva

Do prosáté mouky přidáme cukr, prášek do perníku, koření, přimícháme žloutky a změklé máslo a zpracujeme hladké těsto, které necháme v chladu chvíli odležet. Odpočinuté těsto rozválíme a vykrajujeme srdíčka. Polovině srdíček ještě vykrojíme ve st...

Jablečné vinné šodo

Jablečné vinné šodo

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 žloutků, 1/4 l bílého vína, 100 g cukru krupice, 250 g jablečných povidel, 1 lžička rumu, 1-2 lžička citronové kůry

Žloutky s cukrem, citronovou kůrou a vínem šleháme ve vodní lázni a když začíná směs houstnout, přidáme jablečná povidla a rum. Podáváme ve skleničkách s piškoty a navrch šlehačku.

Kynutí šnečci

Kynutí šnečci

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g polohrubé mouky, 75 g cukru moučka, 250 ml mléka, 40 g droždí (kvasnic), 1 vejce, 150 g Hery, 250 g makové náplně, 100 g švestkových povidel, špetka soli

Heru rozpustíme v misce a necháme vychladnout. Do druhé mísy nasypeme mouku a v ní uděláme uprostřed důlek, do kterého rozdrobíme droždí a nasypeme na něj cukr, zalijeme vlažným mlékem a trochu promícháme. Necháme chvíli vykynout. Poté přidáme do ...

Švestkovo-tvarohový koláč

Švestkovo-tvarohový koláč

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

180 g polohrubé mouky, 120 g Hery, 160 g cukru krupice, 50 g mletých vlašských ořechů, 300 g jemného tvarohu, 2 lžíce sladké smetany, 500 g švestek, 2 lžíce švestkových povidel, 1 lžička rumu, 1 žloutek, 1 lžíce rybízové marmelády

Z mouky, 60 g cukru, Hery, žloutku a ořechů vypracujeme hladké těsto. Zabalíme jej do alobalu a dáme na půl hodiny do chladničky. Pak těsto rozválíme a vložíme do koláčové formy. Těsto dáme na 10 minut do vyhřáté trouby zapéct a vyjmeme ho. Koláč ...

Perníková roláda

Perníková roláda

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce včelí med, 1 ks slepičí vejce, 90 g cukr moučka, 1 špetka Soda bikarbóna, 1 špetka skořice, 1 troška hřebíček, 1 troška citrónová kůra, 200 g hladká mouka, 100 g čokoláda na vaření, 50 g rozinky, 200 g vlašské ořechy, 1 sklenka švestková povidla

Zo surovín (okrem čokolády, hrozienok, orechov a lekváru) vypracujeme cesto a necháme ho 4 hodiny stáť. Potom ho rozvaľkáme na tenký plátok - obdĺžnik, /medzi mikroténom - cesto je krehké/, potrieme lekvárom, poukladáme na to orechy, hrozienka a p...

Moravské koláče

Moravské koláče

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g droždí (kvasnice), 4 lžíce cukru krystal, 600 ml mléka, 1 kg polohrubé mouky, 4 žloutky, špetka soli, 200 ml rostlinného oleje, 1 sklenka švestkových povidel, 500 g jemného tvarohu, 2 vejce, 2 sáčky vanilkového cukru, 3 lžíce cukru moučky, 1 lžička mleté skořice

Z kvasníc, trošky cukru a 2 dl mlieka pripravíme kvások. Múku preosejeme, pridáme kvások, žĺtky, štipku soli, zvyšný cukor, vlažné mlieko a olej. Vypracujeme vláčne cesto, ktoré prikryté necháme nakysnúť. Na pomúčenej doske cesto vyvaľkáme, vykroj...

Kynutý tvarožník

Kynutý tvarožník

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g polohrubé mouky, 50 g cukru krupice, 1 vejce, 150 ml mléka, 50 g másla, 3 vanilkové cukry, 20 g droždí (kvasnice), 400 g jemného tvarohu, sklenka švestkových povidel, troška citronové kůry, 2 lžíce cukru moučka

Z mléka, trochy cukru a droždí připravíme kvásek. Mouku smícháme s vykynutým kváskem, přidáme špetku soli, změklé máslo, 1 vanilkový cukr, krystalový cukr a mléko dle potřeby. Těsto necháme vykynout, vyválíme, přeneseme na plech vymazaný tukem a p...

Babiččiny perníkové řezy

Babiččiny perníkové řezy

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

460 g hladké mouky, 1 sáček kypřícího prášku do perníku, 1 lžička perníkového koření, 100 g cukru moučka, 200 g medu, 2 vejce, sklenka švestkových povidel, několik fíků nakrájených nadrobno, několik nakrájených datlí, 1/2 hrsti nasekaných vlašských ořechů, 1/2 hrsti oloupaných nasekaných mandlí, 3 lžíce rumu

Do mouky přidáme kypřící prášek, koření, cukr, vklepneme vejce a přidáme med. Vypracujeme hladké těsto, zabalíme ho do folie a necháme uležet do druhého dne v chladu. Druhý den těsto rozdělíme na polovinu a vyválíme si dvě placky. Aby se těsto ne...

Povidlové koláčky s mandlemi

Povidlové koláčky s mandlemi

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g hladké mouky, 350 - 400 ml mléka, 35 g droždí (kvasnice), 4 lžičky cukru krystal, špetka soli, 2 vejce, 50 ml slunečnicového oleje, 1 sklenka švestkových povidel, 1/2 balení mandlí, trochu mleté skořice

Ve 100 ml vlažného mléka rozmícháme droždí se lžící cukru, mouky a necháme vykynout. Mouku prosejeme, přidáme kvásek, olej, zbylé vlažné mléko, vejce, sůl a vypracujeme vláčné těsto. Těsto přikryjeme a na teplém místě necháme vykynout. Na pomoučen...

Povidlové pěry

Povidlové pěry

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g polohrubé mouky, špetka soli, voda vlažná spíše dle hustoty těsta, 1 balení švestkových povidel, 250 g strouhanky, 2 lžíce cukru moučka, 1 lžíce másla, špetka kypřícího prášku do pečiva

V míse prosejeme mouku, přidáme špetku soli a prášku do pečiva. Nakonec přidáváme vlažnou vodu a mícháme až vznikne hladké nelepivé těsto. Hotové těsto vyválíme na pomoučeném vále a nakrájíme rádelkem na čtverečky do kterých plníme povidla a vytvo...

Domácí vdolky s bio povidly

Domácí vdolky s bio povidly

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hladké mouky, 250 ml mléka, 1 vejce, špetka soli, 1/2 droždí, 100 g másla, 500 g sádla na smažení, Suroviny na zdobení: 150 g strouhaného tvrdého tvarohu, 150 g švestkových bio povidel, 200 g zakysané smetany

Mléko rozdělíme do dvou kastrolků a oba lehce zahřejeme. V jednom kastolku rozpustíme máslo a ve druhém si připravíme kvásek: do vlažného mléka dáme trochu cukru, rozdrobíme droždí a necháme vzejít. Bude to trvat asi dvacet minut. Mouku prosijeme...

Mřížkové dortíky

Mřížkové dortíky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g polohrubé mouky, 150 g másla, špetka soli, 1 vejce, 1 žloutek, 300 g švestkových povidel

Mouku prosejeme na vál a poklademe změklým máslem. Rukama zpracujeme na drobenku. Vytvoříme důlek, do kterého dáme špetku soli, vejce a asi 10 lžic studené vody. Vypracujeme tuhé těsto a zabalené ve folii necháme v chladu odpočívat zhruba 1 hodinu...

Řezy s jablky a polevou

Řezy s jablky a polevou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g jablek, 160 g cukru krupice, 2 vejce, 4 lžíce rostlinného oleje, 200 g polohrubé mouky, 1 balení kypřícího prášku do pečiva, 2 lžíce kakaa, 2 lžíce kokosové moučky, 3 lžíce pudinkového prášku, 250 g švestkových povidel, 1 balení čokoládové polevy

Jablka nastrouháme na nudličky a přidáme všechny uvedené ingredience. Zamícháme a nalijeme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 180°C asi 20 minut. Vychladlý moučník potřeme povidly a polijeme polevou. Vidličkou a ne...

Dvojctihodné koláčky

Dvojctihodné koláčky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hladké mouky, 250 g polohrubé mouky, 25 g droždí (kvasnice), 100 g cukru krupice, 250 ml plnotučného mléka, 150 g másla, 4 ks žloutků, 1/2 ks citrónu, 1 špetka soli, 1 balení vanilkového cukru, 200 g jemného tvarohu, 80 g cukru moučka, 50 g rozinek, 350 g švestkových povidel, 50 g mandlí, 2 lžíce rumu, 2 lžíce polotučného mléka

Mouky prosyjeme do mísy, přidáme cukr, mléko a droždí a promícháme. Necháme 15 minut kynout. Poté přidáme dva žloutky, rozpuštěné máslo, citronovou kůru, vanilkový cukr, sůl a zbylé mléko. Vypracujeme hladké těsto a necháme hodinu kynout. Mezi...

Rychlá buchta

Rychlá buchta

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks vejce, 160 g cukr moučka, 2 dl bílého jogurtu, 1 dcl rostlinného oleje, 210 g polohrubé mouky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 1 sklenka švestkových povidel, 1 špetka soli, 100 g vlašských ořechů

Vejce ušleháme s moučkovým cukrem do pěny. Za stálého míchání přidáváme jogurt, olej a mouku se solí a kypřícím práškem. Těsto nalijeme na vymaštěný a moukou vysypaný plech a ve středně vyhřáté troubě upečeme. Ještě teplý koláč potřeme povidly a p...

Vepřové s povidlovou krustou

Vepřové s povidlovou krustou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vepřové kotlety, 100 g Nivy, 4 lžíce švestkových povidel, špetka soli, špetka pepře

Kotlety osolíme, opepříme a vložím na 16 minut pod rozpálený gril. V polovině pečení obrátíme. Potom na kotletky naneseme povidla a posypeme nakrájeným sýrem. Vrátíme pod gril, dokud se sýr nerozteče a nezezlátne.

Povidlová omáčka k vařenému uzenému

Povidlová omáčka k vařenému uzenému

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g švestkových povidel, 150 g másla, 100 g hladké mouky, 5 lžic cukru krystal, 1 lžička skořice, 3 lžíce rumu

Připravíme si jíšku z másla a hladké mouky. Švestková povidla rozmícháme v 1 l studené vody, povaříme je a zahustíme jíškou a vaříme asi tak 15 minut. Přidáme mletou skořici a cukr podle chuti, ještě chvíli povaříme a přidáme trochu rumu podle chu...

stránka: