Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci švestková povidla

Povidlové taštičky

Povidlové taštičky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

35 dkg hrubé mouky, 2 vejce, 1/10 l vody, 25 dkg povidel, 1 bílek, 10 dkg másla, 8 dkg strouhané housky, 4 dkg cukru

Na vále si připravíme z mouky, vajec a vody nudlové těsto, které po krátkém odpočinutí tence vyválíme a nakrájíme na čtverečky o průměru asi 9cm.Do středu každého čtverečku dáme kousek povidel, okraje potřeme bílkem, pak čtverečky v půli přeložíme...

Lokše s povidly

Lokše s povidly

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 brambory, hrubá mouka, sůl, švestková povidla

Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a nastrouháme na jemno. Přidáme hrubou mouku a vypracujeme nelepivé těsto. Vyválíme placky velké jako palačinky a pečeme na rozehřáté pávni nasucho! Až se začnou tvořit černé flíčky. Pomaže...

Těstovinový nákyp s ořechy

Těstovinový nákyp s ořechy

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g těstovin, 1 hrst vlašských ořechů, rozinky, 100 g cukru moučka, 1 sklenka švestkových povidel, 2 lžíce citrónové šťávy, 1 lžička mleté skořice, 5 lžic másla

Těstoviny uvaříme v mírně osolené vodě dle návodu na obalu, scedíme a promastíme máslem. Do zapékací misky, kterou jsme si vymazali máslem, dáme vrstvu těstovin, ořechy, pocukrujeme, rozinky přidáme, povidla smícháme s citrónovou šťávou a skořicí ...

Panští kluci

Panští kluci

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 ks ve slupce uvařených brambor, 1 ks vejce, 500 g polohrubé mouky, 4 lžíce švestkových povidel, 3 lžíce másla, 150 g mletého máku, 125 g moučkového cukru, špetka soli

Uvařené brambory ve slupce oloupeme, propasírujeme, přidáme mouku, vejce, osolíme a vypracujeme těsto. Z těsta na pomoučeném vále vyválíme válečky, které nakrájíme na menší kousky a uvaříme v mírně osolené vroucí vodě. Uvařené válečky scedíme, pol...

Povidláček

Povidláček

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g jemného tvarohu, 2 lžíce švestkových povidel, 1 lžíce kakaa, 5 balení vanilkového cukru

Povidla lehce osmažíme na pánvičce (musí zavonět). Smícháme s tvarohem, kakaem a cukrem a vše vymícháme do homogenní směsi. Vychladíme a podáváme.

Trojúhelníčky z toustovače

Trojúhelníčky z toustovače

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení listového těsta, 1 balení tučného tvarohu, 1 balení švestkových povidel

Rozválíme listové těsto, nakrájíme na obdélníky, dáme do toastovače, naplníme podle chuti (povidla, tvaroh) pečeme asi 4 minuty.

Povidlová omáčka k vařenému uzenému

Povidlová omáčka k vařenému uzenému

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g švestkových povidel, 150 g másla, 100 g hladké mouky, 5 lžic cukru krystal, 1 lžička skořice, 3 lžíce rumu

Připravíme si jíšku z másla a hladké mouky. Švestková povidla rozmícháme v 1 l studené vody, povaříme je a zahustíme jíškou a vaříme asi tak 15 minut. Přidáme mletou skořici a cukr podle chuti, ještě chvíli povaříme a přidáme trochu rumu podle chu...

Bramborové placky s povidly

Bramborové placky s povidly

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g brambor, 200 g hladké mouky, 2 slepičí vejce, 150 g másla, 200 g švestkových povidel, 1 balení jemného tvarohu, lžička soli

Brambory omyjeme a uvaříme se slupkou (možno v mikrovlnné troubě). Ještě teplé brambory oloupeme a necháme zchladnout. Následně brambory nastrouháme, přidáme vejce, mouku a lžičku soli. Rukama vypracujeme těsto. Na pomoučněném vále z částí těsta v...

Dvojctihodné koláčky

Dvojctihodné koláčky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hladké mouky, 250 g polohrubé mouky, 25 g droždí (kvasnice), 100 g cukru krupice, 250 ml plnotučného mléka, 150 g másla, 4 ks žloutků, 1/2 ks citrónu, 1 špetka soli, 1 balení vanilkového cukru, 200 g jemného tvarohu, 80 g cukru moučka, 50 g rozinek, 350 g švestkových povidel, 50 g mandlí, 2 lžíce rumu, 2 lžíce polotučného mléka

Mouky prosyjeme do mísy, přidáme cukr, mléko a droždí a promícháme. Necháme 15 minut kynout. Poté přidáme dva žloutky, rozpuštěné máslo, citronovou kůru, vanilkový cukr, sůl a zbylé mléko. Vypracujeme hladké těsto a necháme hodinu kynout. Mezi...

Švestková omáčka

Švestková omáčka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce olivového oleje, 250 g švestkových povidel, 100 ml červeného vína, sůl, 1/2 lžičky mleté lékořice, 1/2 lžičky mleté skořice

Švestková povidla smícháme s vínem, olejem, skořicí, lékořicí a osolíme dle chuti. Můžeme podávat teplé nebo studené, s masem nebo pečivem.

Švestkovo-tvarohový koláč

Švestkovo-tvarohový koláč

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

180 g polohrubé mouky, 120 g Hery, 160 g cukru krupice, 50 g mletých vlašských ořechů, 300 g jemného tvarohu, 2 lžíce sladké smetany, 500 g švestek, 2 lžíce švestkových povidel, 1 lžička rumu, 1 žloutek, 1 lžíce rybízové marmelády

Z mouky, 60 g cukru, Hery, žloutku a ořechů vypracujeme hladké těsto. Zabalíme jej do alobalu a dáme na půl hodiny do chladničky. Pak těsto rozválíme a vložíme do koláčové formy. Těsto dáme na 10 minut do vyhřáté trouby zapéct a vyjmeme ho. Koláč ...

Rychlá buchta

Rychlá buchta

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks vejce, 160 g cukr moučka, 2 dl bílého jogurtu, 1 dcl rostlinného oleje, 210 g polohrubé mouky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 1 sklenka švestkových povidel, 1 špetka soli, 100 g vlašských ořechů

Vejce ušleháme s moučkovým cukrem do pěny. Za stálého míchání přidáváme jogurt, olej a mouku se solí a kypřícím práškem. Těsto nalijeme na vymaštěný a moukou vysypaný plech a ve středně vyhřáté troubě upečeme. Ještě teplý koláč potřeme povidly a p...

Točený švestkový perník

Točený švestkový perník

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g hladké mouky, 6 vajec, 100 g másla, 250 g cukru moučka, 4 lžíce včelího medu, 1 lžíce Sody bikarbóny, 1 lžička mletého hřebíčku, 500 g švestkových povidel, 200 g rozinek, 250 g vlašských ořechů

Z mouky, 5 vajec, změklého másla, moučkového cukru a hřebíčku vypracujeme hladké těsto. Rozdělíme na 3 části a dáme na 2 hodiny do chladu. Každou část rozválíme, potřeme povidly, posypeme rozinkami a nasekanými ořechy. Takto upravené těsto stočíme...

 Vdolečky s rumovým tvarohem z domácí pekárny

Vdolečky s rumovým tvarohem z domácí pekárny

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 ml mléka, 2 lžíce rumu, 3 lžíce rozpuštěného másla, 2 žloutky, 1 špetka soli, 3 lžíce cukru krupice, 200 g hladké mouky, 200 g polohrubé mouky, 20 g droždí (kvasnice), 1 balení švestkových povidel, 250 g jemného tvarohu, 1 sáček vanilkového cukru, 4 lžíce rumu, špetka skořice

Do nádoby pekárny nalijeme mléko, rum, rozehřáté máslo, žloutky, přidáme špetku soli, cukr, obě mouky a droždí. Zapneme program těsto a necháme vypracovat a vykynout. Hotové těsto vyválíme na toušťku asi 1 cm a vykrájíme kolečka. Necháme je ješ...

Kuře na černo

Kuře na černo

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks kuřecích stehen, 1 velká cibule, 1 lžíce másla, 1 lžíce oleje, 4 lžíce švestkových povidel, 8 sušených švestek, 50 g rozinek, 1 bobkový list, 1 lžíce citrónové šťávy, 1 lžíce cukru, špetka soli, špetka pepře

Cibuli oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. V kastrolu rozehřejeme máslo s olejem, přidáme nakrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět. Potom do kastrolu přidáme švestková povidla, sušené švestky, rozinky, bobkový list, špetku soli, pepře, promíc...

Bramborové taštičky s povidly

Bramborové taštičky s povidly

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g vařených brambor, 200 g hrubé mouky, 2 vejce, 300 g švestkových povidel, sůl, 150 g másla, cukr moučka, strouhané oříšky, strouhaná čokoláda

Uvařené a vychladlé brambory nastrouháme najemno do větší mísy. Přisypeme k nim hrubou mouku, krupici a vejce. Potom všechny suroviny dobře zpracujeme na tuhé těsto. Připravené těsto rozválíme na plát silný asi 3mm a rádýlkem, případně ostrým nože...

Omáčka z povidel

Omáčka z povidel

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 lžíce švestkových povidel, 2 lžíce nastrouhaného perníku na vaření, 1 lžíce mleté skořice, 1 lžíce citrónové kůry, špetka hřebíčků, 50 g mandlí, hrst rozinek, 500 ml vody, 250 ml sladké smetany, 1 lžíce hladké mouky, špetka cukru, špetka soli

Povidla dáme do hrnce, přilijeme 50 ml vody, přidáme perník, osolíme, přidáme skořici, rozinky, trochu citrónové kůry a povaříme cca 15 minut. Poté přilijeme smetanu, přisypeme mouku, přidáme na plátky nakrájené mandle a povaříme cca 5 minut. Poté...

Omáčka k vánočce

Omáčka k vánočce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks cibule, 1 ks mrkve, 1 ks petržele, 1 ks celeru, 250 ml černého piva, 50 g másla, 50 g strouhaného perníku na vaření, hrst hrst rozinek, hrst oloupaných mandlí, hrst vlašských ořechů, 50 g švestkových povidel, 100 g včelího medu, 2 lžíce cukru, 1 lžíce citrónové šťávy, 1 bobkový list, 5 kuliček nového koření, špetka tymiánu, špetka pepře, špetka soli

Máslo si rozpustíme v hrnci a osmažíme na něm nastrouhanou kořenovou zeleninu dozlatova, poté přidáme nadrobno nasekanou cibuli, podlijeme pivem, přidáme povidla, citrónovou šťávu, med, cukr, bobkový list, nové koření, opepříme, osolíme a povaříme...

Omáčka hečepeč

Omáčka hečepeč

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce šípkových povidel, 250 ml červeného vína, 1 ks perníku na vaření, 1 lžíce rozinek, 50 g mandlí, 1 kostka cukru, 1 ks citrónu, špetka mleté skořice, špetka tlučeného hřebíčku, špetka soli

Perník na vaření nastrouháme, přisypeme do vína, přidáme trochu vody a povaříme. Dále přidáme kostku cukru, špetku skořice, špetku tlučeného hřebíčku, citrónovou šťávu a přilijeme trochu vody a vaříme dohusta. Když je omáčka hustá, vmícháme šípkov...

Smažené báleše

Smažené báleše

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g polohrubé mouky, 4 lžíce moučkového cukru, 2 lžíce másla, 300 ml vlažného mléka, 1/2 balení droždí , 2 ks žloutků, 1 sklenka švestkových povidel, 250 g tvarohu na strouhání, 1 sklenka slunečnicového oleje na smažení, špetka soli, 1 lžíce moučkového cukru na obalení

Z trošky mléka, cukru, mouky a droždí si připravíme kvásek a necháme ho vykynout. Když kvásek vykynul, nalijeme ho do mouky, přidáme změklé máslo, žloutky, mléko a vypracujeme těsto, které necháme na teplém místě vykynout. Poté těsto vyválíme na p...

Bramborové lokše s mákem

Bramborové lokše s mákem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 ks uvařených brambor, 500 g hladké mouky, 125 g másla, 1 sklenka švestkových povidel, 150 g namletého máku, 125 g moučkového cukru, 1 sklenka slunečnicového oleje na smažení

Uvařené brambory ve slupce oloupeme, propasírujeme, osolíme, přidáme mouku a vypracujeme těsto. Těsto si na pomoučeném vále vypracujeme do válečku, ze kterého nakrájíme stejně velké díly. Každý díl poté vyválíme na lokši a na rozpáleném oleji usma...

Povidlová omáčka

Povidlová omáčka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 lžic švestkových povidel, 1 lžíce pudinkového prášku s jahodovou příchutí, mletá skořice, hřebíček, citronová šťáva, cukr, špetka soli

V půl litru vody rozvaříme povidla, přidáme 1/4 lžičky skořice, roztlučený hřebíček, lžičku citronové štávy, trošku soli a svaříme dohladka. V 1 dl studené vody rozmícháme pudinkový prášek, který vlijeme do základu a za stálého míchání svaříme na ...

Křehké mandlové koláčky

Křehké mandlové koláčky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

240 g Hery/tuku, 120 g cukru moučka, 3 ks žloutků, 300 g hladké mouky, citronová kůra a šťáva z 1 citrónu, 1/2 lžičky Sody bikarbóny, 1 ks vejce na potření, mandle, švestková povidla nebo zavařenina

Hladkou mouku smícháme s jedlou sodou, přidáme změklý tuk, cukr, žloutky a strouhanou citronovou kůru a štávu a vypracujeme těsto, z něhož děláme kuličky a klademe je na vymazaný plech. Do kuliček vytlačíme důlky, potřeme je rozšlehaným vejcem a p...

Nudle zapečené a s povidly

Nudle zapečené a s povidly

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g širokých nudlí, 50 g másla, 200 g švestkových povidel, 100 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 1-2 lžíce másla na vymazání, 1-2 lžíce strouhanky na vysypání, troška cukur moučky na posypání

Široké nudle uvaříme v mírně osolené vodě podle návodu na obalu, scedíme je a necháme okapat. Do ještě teplých nudlí vmícháme máslo. Švestková povidla podle potřeby rozmícháme s horkou vodou do krémové hustoty a vmícháme je do nudlí. Pak je rozlož...

Kynutý tvarožník

Kynutý tvarožník

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g polohrubé mouky, 50 g cukru krupice, 1 vejce, 150 ml mléka, 50 g másla, 3 vanilkové cukry, 20 g droždí (kvasnice), 400 g jemného tvarohu, sklenka švestkových povidel, troška citronové kůry, 2 lžíce cukru moučka

Z mléka, trochy cukru a droždí připravíme kvásek. Mouku smícháme s vykynutým kváskem, přidáme špetku soli, změklé máslo, 1 vanilkový cukr, krystalový cukr a mléko dle potřeby. Těsto necháme vykynout, vyválíme, přeneseme na plech vymazaný tukem a p...

stránka: