Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Světlé pivo

Sýrová pomazánka

Sýrová pomazánka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 tavené sýry, 50 g másla, 2 lžičky mleté sladké papriky, 1 dcl světlého piva, 1 nakládanou okurku, špetku kmínu, špetku soli, 1 cibuli

V misce ušleháme tavené sýry s měkkým máslem. Přidáme oloupanou, jemně nasekanou cibuli, špetku kmínu, papriku, osolíme a promícháme. Poté za stálého míchání přiléváme po lžičkách pivo tak, aby směs nebyla příliš řídká. Krajíčky chleba nakrájíme n...

Pivovarský bůček ( Bůček na pivě)

Pivovarský bůček ( Bůček na pivě)

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g bůčku, 2 lžíce slunečnicového oleje, 3 lžíce světlého piva, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 1 lžíce strouhanky, 3 kuličky nového koření, špetka pepře, 1 hrst petrželové natě, 100 g uzeného sýra

Bůček nakrájíme na plátky o tloušce asi 1 cm. Lehce je naklepeme, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme najemno a zpěníme na oleji. Přidáme k ni maso a z obou stran je opečeme. Podlijeme trochou piva a vody, přidáme prolisovaný česnek, koření a dus...

Pivní tvarohová pomazánka s pohankou

Pivní tvarohová pomazánka s pohankou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g tvarohu, 100 ml světlého piva, 2 lžíce hladké pohankové mouky, sůl a pepř podle chuti, po jedné lžičce sladké papriky a drceného kmínu, 1-2 lžíce kečupu (může být i ostrý), 1 cibule, 1/2 kapie , 1 feferonka

Do misky vyklopíme tvaroh, rozředíme pivem, přisypeme pohankovou mouku, přidáme najemno nasekanou cibuli, kapii a feferonku, přimícháme kečup, sladkou papriku a drcený kmín. Nekonec podle chuti osolíme a opepříme. Pomazánku před podáváním necháme...

Grapefruitový koktejl

Grapefruitový koktejl

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

330 ml světlého piva Samson grapefruit, 0,5 ml Jägermaistera, troška grepfruitové šťávy, 2 plátky grepfruitu

Smícháme, mimo plátků grapefruitů, všechny suroviny a rozlijeme do sklenic, které ozdobíme právě oněmi plátky grapefruitu.

Domácí pivní sýr

Domácí pivní sýr

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g jemného tvarohu, 100 ml světlého piva, 1/2 lžičky mleté papriky, 1/2 lžičky kmínu, 1 špetka chilli koření, 7 g soli, 7 g pepře

Všechny ingredience smícháme, uzavřeme ve sklenici a necháme 5 dní v pokojové teplotě. Poté důkladně promícháme a promixujeme. Podáváme s čerstvým pečivem posypané pažitkou.

Pivní pomazánka s olomouckými syrečky

Pivní pomazánka s olomouckými syrečky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 balení tvarůžků (tyčinek), 1 ks Smetanového sýru, kousek másla, trocha světlého piva 10°, sůl, pepř, mletá paprika

Syrečky nakrájíme na malé kousíčky, sýr rozetřeme s pivem a promícháme se syrečky. Osolíme, opepříme, ochutíme mletou paprikou a hlavně necháme v přikryté misce odležet.

Smažený lilek nasladko

Smažený lilek nasladko

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lilek, 1 slepičí vejce, 100 g hladké mouky, 100 ml světlého piva, 250 ml olivového oleje, 1 lžička Melasy, 3 lžíce včelího medu

Z vejce, mouky a piva umícháme hustší těstíčko. Lilek očistíme a nakrájíme na kolečka (neloupeme). Kolečka obalíme v těstíčku a smažíme v silné vrstvě olivového oleje. Necháme okapat na ubrousku. Med s melasou dobře promícháme a pokápáváme s...

Mnichovská pivní polévka

Mnichovská pivní polévka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce másla, 1 l světlého piva, sůl, pepř, cukr , 1/2 lžičky kmínu, špetka muškátového květu, šťáva z 1 citrónu, 2 žloutky, 100 g šunky, zakysaná smetana

Rozehřejeme máslo, přilijeme pivo, dáme sůl, pepř, trochu cukru, kmín, muškát a citronovou šťávu. Směs necháme přejít varem, zamícháme a stáhneme z plotny. Rozkvedláme žloutky ve smetaně a vmícháme do polévky(ne vroucí). Podáváme s krutóny nebo os...

Olomoucké harule

Olomoucké harule

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 velkých brambor, sůl dle chuti, 6 stroužků česneku, 1 lžička majoránky, 1 vejce, 1 balení tvarůžků, 1 dcl světlého piva, 50 g anglické slaniny, 1 hrneček hrubé mouky, sádlo na osmažení

Brambory oloupeme a nastrouháme - 3/4najemno a 1/4nahrubo, česnek oloupeme a prolisujeme, anglickou slaninu nadrobno nasekáme, syrečky nastrouháme. Vodu z brambor slijeme a necháme stát, aby zůstal na misce škrob. Do nastrouhaných brambor přidáme ...

Ostrá medová krkovička dle Pohlreicha

Ostrá medová krkovička dle Pohlreicha

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřové krkovičky, 60 g medu, 90 ml olivového oleje, 150 ml jablkového džusu, 200 ml světlého piva, 15 ml sojové omáčky, 2 špetky mletého chilli, špetku kurkumy

Všechny ingredience, kromě masa, důkladně smícháme v misce. Přidáme plátky masa a necháme v chladu několik hodin uležet, nejlépe přes noc. Poté grilujeme na grilovací pánvi nebo na venkovním grilu. Podáváme se salátem, nebo teplou anglickou zeleni...

Vuřty smažené v těstíčku s pivem

Vuřty smažené v těstíčku s pivem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 špekáčky, 1 vejce, 1/4 l světlého piva, špetka soli, 80 g slunečnicového oleje, 10-20 g hladké mouky

Vuřty oloupeme, podélně rozpůlíme a namočíme v řídkém těstíčku z piva, vejce, soli a mouky. Vkládáme do rozpáleného oleje a smažíme.

Hermelín s pivní cibulkou

Hermelín s pivní cibulkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 Hermelín, 1 cibule, 10 ml olivového oleje, 2 lžičky brusinkového kompotu nebo omáčky, 1 plátek chleba, 15 ml světlého piva, vhodný je 11 strupňový Kozel, 1 lžička strouhanky, 1 lžička petrželové natě, 2 trsy polníčku

Cibuli si nakrájíme na půlkolečka a osmažíme na oleji do lehce zlatavé barvy. Pak podlijeme pivem a vydusíme do sucha (můžeme také přidat lžičku cukru, aby cibule lépe zkaramelizovala). Krajíc chleba si překrojíme napůl a opečeme nasucho v toustov...

Niva v těstíčku

Niva v těstíčku

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g Nivy, 4 plátky anglické slaniny, 50 g šunky v celku nebo uzeného masa, 2 vejce, 50 g hladké mouky, 70 ml piva, sůl, pepř, rostlinný olej

Ze dvou vajec, hladké mouky, piva, špetky soli a pepře umícháme polotekuté těstíčko, do kterého vmícháme drobně nakrájenou šunku nebo uzené maso. Nivu nakrájíme na špalíčky, které zabalíme do plátků anglické slaniny, obalíme v těstíčku a z obou st...

Řízky v zelném těstě

Řízky v zelném těstě

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vepřové řízky, 100 g kyselého zelí, 1 vejce, 70 g polohrubé mouky, hladká mouka, 0,5 dcl světlého piva, pepř, sůl, olej

Vepřové řízky naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Uděláme si těstíčko z překrájeného zelí, piva, polohrubé mouky, vajec a soli. Předpřipravené řízky obalíme v těstíčku a ihned dáváme na rozpálený olej. Pečeme po obou stranách do...

Pivní - cibulová polévka

Pivní - cibulová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,5 l světlého piva, 2 větší cibule, 80 g sádla, špetka soli, špetka pepře

Oloupané cibule pokrájíme na proužky, které lehce osmažíme na sádle. Pak je osolíme, opepříme, zalijeme pivem a krátce povaříme.

Sýrová pochoutka na jehle

Sýrová pochoutka na jehle

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

80 g Ementalu, 2 lžíce světlého piva, hořčice dle chuti, 2 ks žloutků, špetka pepře, 12 koleček šunkového salámu

Ementál nakrájíme na jemné plátky, zalijeme pivem a nahříváme na ohni, až se sýr začne tavit. Přidáme hořčici, žloutky, pepř, promícháme a natíráme na tenká kolečka oloupaného salámu. Zavineme, napíchneme na jehly a grilujeme asi 6-8 minut.

Ostrý salámový wok

Ostrý salámový wok

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g silných libových párků, 1 lžička kari koření, 1 lžíce Worcesterové omáčky, 3 lžíce sojové omáčky, 1-2 chilli papričky, 1 vejce, 1 lžíce Solamylu, 2 střední cibule, 1/2 pórku, 1/2 červené papriky , 2 stroužky česneku, špetka pepře, 2 lžíce ostrého kečupu, 100 ml piva, 1 lžíce oleje, 1 lžička oregana (nejlépe čerstvého)

Párky oloupeme, přepůlíme a nakrájíme na plátky. Dáme je do misky, přidáme kari, pepř, worcester, sojovou omáčku, nadrobno posekané chilli papričky, nasekaný česnek, vejce a Solamyl a promícháme. Na woku si rozehřejeme olej a směs krátce opečeme...

Kiwi v pivním těstíčku

Kiwi v pivním těstíčku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kiwi, 7 lžic hladké mouky, 250 ml slunečnicového oleje, 2 vejce, 200 ml světlého piva, 3 lžíce cukru krupice

Nejdřív si uděláme pivní těstíčko: vezme 2 žloutky a spolu s pivem a 5 lžícemi mouky ušleháme hladké těstíčko a necháme asi tak 20 minut odpočinout. Z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme k němu cukr a poté ho lehce vmícháme do připraveného těstíčka....

Kuřecí prsíčka v pivním těstíčku

Kuřecí prsíčka v pivním těstíčku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí prsa, bílý mletý pepř, 1-2 vejce, 1 lžíci sojové omáčky, 50 ml světlého piva, 2 lžičky polotučné hořčice, 1 lžíci Solamylu, rostlinný olej na smažení, sůl

Kuřecí maso očistíme, pokrájíme na malé kousky, osolíme a opepříme. V misce rozšleháme vejce, přidáme sójovou omáčku, pivo a hořčici. Dobře vše promícháme a nakonec přidáme Solamyl. Kousky masa vložíme do těstíčka a necháme hodinu odležet. Na pánv...

Papriky plněné špenátem a sýrem

Papriky plněné špenátem a sýrem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 menších paprik, 500 g čerstvého špenátu, 4 stroužky česneku, 1 cibule, sůl, pepř, 200 g Nivy, 6 lžic ovesných vloček, 2 lžíce piva

Opatrně skrojíme vršky paprik a odstraníme rovněž jádřince. Lusky pečlivě omyjeme a necháme okapat. Opereme také listy špenátu a necháme je okapat. Odkrojíme z nich silná žebra. Oloupeme čtyři stroužky česneku a jednu cibuli a vše nakrájíme na dr...

Filé v pivním těstíčku

Filé v pivním těstíčku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g rybího filé, 2 vejce, 120 g polohrubé mouky, 1 pokrmový tuk 100%, 6 lžic světlého piva, mletý pepř, sůl

Rybí filé rozporcujeme, osolíme a obalíme v mouce. Z vajec, piva a mouky ušleháme těstíčko, které osolíme, opepříme. Porce filé namáčíme v těstíčku a prudce osmažíme po jedné straně. Když filé obrátíme, opékáme mírněji pod pokličkou. Filé při zach...

Rybí kousky v báječné marinádě

Rybí kousky v báječné marinádě

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kapr nebo amur, 100 ml tatarské omáčky, 1 vrchovatá lžíce plnotučné hořčice, 80 ml piva, 2 lžíce bramborového škrobu, 3 stroužky utřeného česneku, šťáva z 1/2 citrónu, lžička mleté papriky (podle chuti sladké nebo pálivé), lžička drceného kmínu, lžička pepře, lžička soli, 2 lžíce nasekané petrželky, 1 šálek polohrubé mouky, 2 lžičky grilovacího koření, olej

Nejdříve si připravíme marinádu: smícháme tatarku, hořčici, pivo, škrob, přidáme prolisovaný česnek, citronovou šťávu, po lžičce papriky, kmínu, pepře a soli a nakonec sekanou petrželku. Rybu naporcujeme na menší kousky, je lépe, stáhneme-li kůž...

Pivní steaky

Pivní steaky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřového masa, 500 ml světlého piva, hladká mouka, olej na smažení, pepř, sůl

Vepřové maso osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Poté ho osmažíme na rozpáleném oleji. Když je maso poloměkké, zalijeme ho pivem a ještě dosmažíme, dokud není úplně hotové. Maso podáváme s chlebem či vařenými bramborami.

Pórkové placičky

Pórkové placičky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g pórku, 3 vejce, 3 lžíce hladké mouky, 2 lžíce škrobu, sůl, pepř, 100 g uzeného masa, 2 lžíce strouhaného sýra, 2-3 lžíce piva, olej na smažení

Dobře omytý pórek nakrájíme na kolečka a krátce povaříme v osolené vodě. V misce rozmícháme vejce, mouku, škrob, přilijeme trochu piva, osolíme, opepříme a vmícháme povařený okapaný pórek, uzené maso nakrájené na nudličky a sýr. Hotové těstíčko ...

Krůtí maso s cuketami na pivu

Krůtí maso s cuketami na pivu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g krůtích prsou, sůl, pepř, 1-2 lžíce polohrubé mouky, 3 stroužky česneku, 4 lžíce kečupu, 1 velká cibule, 1 sklenka piva, 1 pórek, 1 střední mladá cuketa, 2 lžíce oleje

Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Nudličky orestujeme na rozehřátém oleji, pak přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, společně osmahneme, přihodíme plátky česneku a zastříkneme kečupem. Zalijeme pivem, přidáme nakrájeno...

stránka: