Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Světlé pivo

Alkoholikova roštěnka

Alkoholikova roštěnka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky hovězí roštěnky, 1 velká cibule, 2 dcl světlého piva, 400 g dlouhozrné rýže, 1 konzerva hrášku, 1 lžíce sádla, 3 lžíce instantní tmavé jíšky, špetka soli, špetka pepře

Roštěnky opláchneme a rovnoměrně naklepeme. Poté roštěnky po stranách mírně nařízneme, aby se později při smažení nekroutily. Nakonec roštěnky jemně osolíme a opepříme a necháme asi 2 hodiny naložené v oleji. Na pánvi rozpálíme sádlo, ve kterém ro...

Blatenské filé

Blatenské filé

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g mořské štiky, 1 balení mražené zeleniny, 4 stroužky česneku, pepř, 4 vejce, 200 g Eidamu , 1 dcl piva, sůl

Do pekáčku vysypeme celé balení zeleniny. Poklademe nerozmraženou rybou. Posypeme solí, pepřem a přidáme nadrobno nakrájený česnek, zalijeme 3/4 hrníčkem vody a dáme do vyhřáté trouby péct. Pečeme nepřikryté do té doby, dokud se nevypaří voda. Pot...

Bramborák plněný liškovou směsí

Bramborák plněný liškovou směsí

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 větší brambory, 1-2 vejce, 100 ml piva, asi 4 lžíce hladké mouky, 4 stroužky česneku, majoránka, špetka drceného kmínu, talířek lišek , 1 červená paprika , 2 zralá rajčata, 1 malá cibule, 2 lžíce Worcesterové omáčky, 2 lžíce sojové omáčky, špetka pepře, olej

Oloupané brambory nastrouháme, přidáme pivo, vejce, mouku, 2 stroužky rozmačkaného česneku, majoránku, kmín a sůl a vymícháme těsto na bramborák. Postupně upečeme na oleji 4 velké bramboráky. Na lžíci oleje zpěníme cibuli, přidáme očištěné lišky,...

Bramborák se zelím a uzeninou

Bramborák se zelím a uzeninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 větších brambor, 1 vejce, 4 stroužky česneku, sůl, 1 lžička majoránky, 100 ml světlého piva, 4 lžíce hladké mouky, slunečnicový olej na smažení, 40 dkg měkkého (točeného) salámu, 1 balení kyselého zelí, 3 cibule

Brambory nastrouháme a necháme odkapat v cedníku. Poté přidáme rozetřený česnek, vejce, mouku, majoránku, sůl a vše důkladně promícháme. Na oleji smažíme bramboráky. Mezitím si nakrájíme cibuli, salám a osmažíme na oleji do zlatova. Přidáme pod vo...

Brokolice v bylinkovo - pivním těstíčku

Brokolice v bylinkovo - pivním těstíčku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hlávka brokolice, polohrubá mouka podle potřeby (asi 4-6 lžic), 1 žloutek, 150 - 200 ml piva, 1 bílek, lžíce petrželové natě, lžíce pažitky, zelená nať z 1 jarní cibulky, sůl, pepř, olej na smažení

Brokolici rozebereme na jednotlivé růžičky a povaříme malou chvíli ne příliš doměkka v mírně osolené vodě. Necháme vychladnout. V misce rozšleháme žloutek s pivem, přidáme nasekané bylinky a tolik mouky, aby vzniklo středně husté těstíčko, osolím...

Domácí pivní sýr

Domácí pivní sýr

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g jemného tvarohu, 100 ml světlého piva, 1/2 lžičky mleté papriky, 1/2 lžičky kmínu, 1 špetka chilli koření, 7 g soli, 7 g pepře

Všechny ingredience smícháme, uzavřeme ve sklenici a necháme 5 dní v pokojové teplotě. Poté důkladně promícháme a promixujeme. Podáváme s čerstvým pečivem posypané pažitkou.

Drábské maso

Drábské maso

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g libového vepřového masa, 1 větší cibule, 3 hrsti kopřivových listů (možno i cokoli zeleného - čerstvý špenát, polníček, v nejhorším cibulovou nať), 3 stroužky česneku, 4 lžíce oleje, 2 dcl piva, 1/2 lžičky mletého zázvoru, 1/2 lžičky mleté papriky, sůl, pepř, kari koření, chilli koření, pórek, 1 ostravská klobása, 1 paprika (kapie), 3-4 cherry rajčátka

Maso nakrájíme na menší kostky, přidáme nahrubo nakrájenou cibule, kopřivy, pórek, na proužky nakrájenou papriku, rajčátka nakrájená na čtvrtky a klobásu na kolečka, pokrájený česnek. Osolíme, okořeníme, přidáme olej a zalijeme pivem. Vše promíchá...

Filé v pivním těstíčku

Filé v pivním těstíčku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g rybího filé, 2 vejce, 120 g polohrubé mouky, 1 pokrmový tuk 100%, 6 lžic světlého piva, mletý pepř, sůl

Rybí filé rozporcujeme, osolíme a obalíme v mouce. Z vajec, piva a mouky ušleháme těstíčko, které osolíme, opepříme. Porce filé namáčíme v těstíčku a prudce osmažíme po jedné straně. Když filé obrátíme, opékáme mírněji pod pokličkou. Filé při zach...

Fish and chips

Fish and chips

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 kg brambor, 125 g hladké mouky, 250 ml světlého piva, 800 g tresky, 500 ml slunečnicového oleje, 7 g soli, 7 g pepře, 2 lžíce olivového oleje, 2 ks bílků, 5 lžíc majonézy

Brambory oloupeme, nakrájíme na hranolky, osolíme, opepříme a zakápneme olivovým olejem. Pečeme 25 minut pod grilem. Bílky našleháme vidličkou, smícháme je s pivem a moukou. Připravili jsme si těstíčko. Filety nakrájíme na kousky o velikosti 1...

Grapefruitový koktejl

Grapefruitový koktejl

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

330 ml světlého piva Samson grapefruit, 0,5 ml Jägermaistera, troška grepfruitové šťávy, 2 plátky grepfruitu

Smícháme, mimo plátků grapefruitů, všechny suroviny a rozlijeme do sklenic, které ozdobíme právě oněmi plátky grapefruitu.

Grilovaná jehněčí srdce

Grilovaná jehněčí srdce

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 jehněčí srdce, 1 lžíce sezamu, 2 lžíce citrónové šťávy, sůl, pepř, 4 lžíce sezamového oleje, 150 ml světlého piva, 2 lžičky kmínu, 1 lžička anýzu

Srdce očistíme, zbavíme tuku, omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kousky. Osolíme a opepříme dle chuti. Olej smícháme s pivem, přidáme anýz, kmín, sezam a citrónovou šťávou. Kousky srdce vložíme do směsi oleje a necháme 12 hodin odležet. Poté ko...

Hermelín s pivní cibulkou

Hermelín s pivní cibulkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 Hermelín, 1 cibule, 10 ml olivového oleje, 2 lžičky brusinkového kompotu nebo omáčky, 1 plátek chleba, 15 ml světlého piva, vhodný je 11 strupňový Kozel, 1 lžička strouhanky, 1 lžička petrželové natě, 2 trsy polníčku

Cibuli si nakrájíme na půlkolečka a osmažíme na oleji do lehce zlatavé barvy. Pak podlijeme pivem a vydusíme do sucha (můžeme také přidat lžičku cukru, aby cibule lépe zkaramelizovala). Krajíc chleba si překrojíme napůl a opečeme nasucho v toustov...

Hovězí dušené na pivu

Hovězí dušené na pivu

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g hovězího masa, 250 ml světlého piva, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 1/2 kostky hovězího bujónu, špetka soli, špetka pepře

Zadní hovězí nakrájíme na větší kostky, opepříme a osolíme. Orestujeme na tuku s nakrájenou cibulí a česnekem. opečené maso podlijeme asi 70 ml horké vody ve které jsme rozpustili půl kostky bujónu. Přidáme půlku piva a pod pokličkou dusíme doměkk...

Hovězí plátky na pivě

Hovězí plátky na pivě

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 hovězí roštěnky, 2 cibule, sůl, pepř, hovězí vývar, sádlo, 5 kuliček nového koření, 1 lžíce hladké mouky, 3 dcl světlého piva, 2 párky

Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a společně s cibulí opečeme. Zalijeme vývarem, přidáme nové koření a dusíme doměkka. Plátky vyjmeme, šťávu vydusíme, zaprášíme moukou a osmahneme. Zalijeme pivem, povaříme, vložíme maso a prohřejeme. Druhou...

Hovězí plátky na pivu

Hovězí plátky na pivu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky hovězího zadního (nejlepší je falešná svíčková), sůl a pepř podle chuti, 2 list bobkové listy, trocha hladké mouky, 1 lžíce worcesterové omáčky, hovězí vývar podlr potřeby, asi 300 ml piva, 2 cibule, 2 nožky debrecinských párků, olej

Plátky masa naklepeme, na obvodu několkrát nařízneme, aby se při dušení nekroutily, osolíme, opepříme a lehce obalíme v hladké mouce. Jednu cibuli nakrájíme nadrobno a dáme ji opéct na rozehřátý olej. K cibuli přidáme plátky masa a oboje opečeme d...

Hustá výborná polévka

Hustá výborná polévka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g předem namočených fazolí, 5 brambor, 2 mrkve, 1/2 kedlubnu, 1 petržel, 1/2 celeru, 200 ml piva, 150 g slaniny, bobkový list, 1 cibule, kmín, máslo, hladká mouka, sůl, pepř

Do hrnce dáme namočené fazole, zalijeme 800 ml vody, přidáme kmín, bobkový list a vaříme do poloměkka. K fazolím přidáme brambory nakrájené na kostičky, veškerou zeleninu a vaříme ještě asi 30minut. Cibuli nakrájenou nadrobno osmažíme na másle, př...

Chatařské pivní kuře na špekáčku a bramborách

Chatařské pivní kuře na špekáčku a bramborách

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, asi 1 kg brambor, 1 špekáček, sůl, kmín a sušený mletý česnek podle chuti, 250 ml piva, kousek másla

Omyté kuře rozdělíme na porce. Brambory oloupeme, rozkrájíme na klínky a dáme je na dno pekáčku vymazaného máslem. Brambory osolíme, posypeme kmínem a sušeným česnekem. Na vrstvu brambor rozložíme špekáček nakrájený na malé nudličky. Navrch rozl...

Chléb Bertík

Chléb Bertík

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg hladké mouky, 70 g droždí (kvasnic), 1 kostka cukru, 2 lžíce vody, 2 lžičky soli, 2 lžičky kmínu, 1/2 l 10% piva

Z droždí, vody a cukru necháme vzejít kvásek. Do prosáté mouky dáme sůl, kmín, vzešlý kvásek a pivem zaděláme těsto, které necháme hodinu na teplém místě kynout. Po hodině je promícháme a opět v míse necháme 20 minut kynout. Pak těsto přendáme na ...

Kančí medailónky na pivu a se zelím

Kančí medailónky na pivu a se zelím

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

8 libových kančích medailónků, 2 lžíce rostlinného oleje, 1 cibule, 1 lžička cukru krystalu, sůl, pepř, 50 g másla, 500 g kyselého zelí, 500 ml vody, 100 ml mléka, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžíce sádla, 1 lžíce octu, 1 lžička kmínu, 500 ml světlého piva

Maso zbavíme tučných kousků, osolíme, opepříme dle chuti a dáme smažit na rozpálený olej. Smažíme 2 minuty z každé strany do hněda. Zalijeme pivem, přikryjeme pokličkou a vaříme 40-50 minut dokud maso nezměkne. Mezitím si z másla, kyselého zelí, v...

Kapr na pivě

Kapr na pivě

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky kapra, 3 dcl světlého piva, 125 g másla, 5 lžic hladké mouky, 5 stroužků česneku, 2 lžíce sladké mleté papriky, sůl

Plátky kapra potřeme česnekem utřeným se solí a obalíme v hladké mouce smíchané s mletou paprikou. Vložíme do pekáče kůží nahoru, zalijeme pivem, poklademe plátky másla a pečeme v předehřáté troubě 40-50 minut do měkka.

Kapr na pivě II

Kapr na pivě II

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1200 g kapra, 1 lžička soli, 1 špetka mletého pepře, 250 ml světlého piva, 100 ml rostlinného oleje, 100 g cibule, 50 ml citronové šťávy, 1 lžička kmínu, 1 lžička sladké mleté papriky

Opláchnuté a osušené porce kapra osolíme, opepříme, rozložíme na talíř, trochu pokapeme pivem a dáme asi na hodinu do chladničky. Pak v kastrolu na rozehřátém oleji osmahneme oloupané, na kroužky nakrájené cibulky, vložíme porce kapra, zalijeme pi...

Karbanátky v pivním těstíčku

Karbanátky v pivním těstíčku

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 kg vepřového mletého masa, 3 ks slepičí vejce, 100 ml rostlinného oleje, 150 g hladké mouky, 250 ml světlého piva, 1/4 lžičky pepře, 1/4 lžičky soli, 2 lžíce petrželové natě, 1 okurka, 2 rajčata, 2 lžíce vody, 1/2 kg hovězího mletého masa

Mletá masa dáme do mísy, osolíme, opepříme, přidáme vajíčko, 2 lžíce horké vody, promícháme a necháme spojit. Pivní těstíčko: do misky nalijeme pivo, oddělíme bílky a žloutky rozšleháme v pivu. Za stálého míchání přisypeme hladkou mouku a vyp...

Kiwi v pivním těstíčku

Kiwi v pivním těstíčku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kiwi, 7 lžic hladké mouky, 250 ml slunečnicového oleje, 2 vejce, 200 ml světlého piva, 3 lžíce cukru krupice

Nejdřív si uděláme pivní těstíčko: vezme 2 žloutky a spolu s pivem a 5 lžícemi mouky ušleháme hladké těstíčko a necháme asi tak 20 minut odpočinout. Z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme k němu cukr a poté ho lehce vmícháme do připraveného těstíčka....

Krůtí maso s cuketami na pivu

Krůtí maso s cuketami na pivu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g krůtích prsou, sůl, pepř, 1-2 lžíce polohrubé mouky, 3 stroužky česneku, 4 lžíce kečupu, 1 velká cibule, 1 sklenka piva, 1 pórek, 1 střední mladá cuketa, 2 lžíce oleje

Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Nudličky orestujeme na rozehřátém oleji, pak přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, společně osmahneme, přihodíme plátky česneku a zastříkneme kečupem. Zalijeme pivem, přidáme nakrájeno...

Kuřátko na jalovci

Kuřátko na jalovci

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, 1 cibule, 80 g anglické slaniny, 1 ks domácí klobásy, 2 lžičky soli, 1 lžička pepře, 10-15 kuliček jalovce, 2 lžičky kmínu, 3 kousky bobkového listu, 100 ml světlého piva, 1 lžíce rostlinného oleje

Do pekáčku, vymazaného olejem, dáme na dno nakrájenou cibuli. Kuřátko naporcujeme, osolíme, opepříme, posypeme kmínem. Připravené kousky narovnáme na cibuli. Slaninu nakrájíme na nudličky, klobásku na půlkolečka a oboje dáme na maso a nakonec př...

stránka: