Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Tatranka

Velká bábovka z tatranek

Velká bábovka z tatranek

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g cukru krupice, 250 g Hery, 4 žloutky, 2 tatranky, 350 g polohrubé mouky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 300 ml mléka, 4 bílky - sníh

Cukr, tuk a žloutky utřeme do pěny. Přidáme nahrubo nastouhané tatranky, mouku smíchanou s práškem do pečiva a mléko. Nakonec opatrně vmícháme z bílků ušlehaný sníh. Dáme do velké bábovkové formy. Pečeme ve vyhřáté troubě asi na 180 stupňů.

Rumové kuličky z tatranek

Rumové kuličky z tatranek

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 tatranky, 200 g másla, 200 g cukru moučka, 100 g strouhaného kokosu, 40 g kakaa, rum dle chuti, strouhané ořechy, nebo kokos na obalení

Všechny ingredince dáme do mísy, tatranky nalámeme na kousky a hmoždířem, nebo rukou vypracujeme hustou hmotu. Z této hmoty poté vytváříme kuličky a obalujeme je dle chuti v kokosu nebo ořechách.

Nepečené kuličky

Nepečené kuličky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 tatranek, 250 g másla, 150 g cukru moučka, 4 lžíce rumu, 3 lžíce kakaa, 100 g lískových ořechů, 1 šálek strouhaných ořechů

Tatranky čokoládové nebo lískooříškové rozdrtíme (třeba v mixéru). Změklé máslo utřeme s moučkovým cukrem do husté pěny. Přidáme rum, kakao, rozdrcené tatranky a jemně umleté oříšky. Vše dobře propracujeme. Pokud je těsto příliš měkké a lepivé, d...