Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Telecí maso z plecka

Ovar

Ovar

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg plecka, 2 l vody, 1 špetka soli

Omyté maso vložíme do vroucí vody a zvolna vaříme do úplného změknutí (t.j. až se maso začne dělit na kousky) Pak je vyjmeme, necháme okapat a podáváme s chlebem a křenem, hořčicí nebo jablkovým křenem.

Zavitky z telecího masa s ananasem

Zavitky z telecího masa s ananasem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g telecího masa z plecka nebo kýty, 100 g šunky, 2 kolečka ananasu, hrst pražených mandlí, 20 g másla, sůl, pepř

Očištěné telecí maso nakrájíme na malé medailonky a paličkou hodně rozklepeme. Osolíme, opepříme, položíme na ně stejně velký plátek tence nakrájené šunky a kousek ananasu. Zavineme a napíchneme na grilovací jehly. Grilujeme 10 minut. Během úpravy...

Italský salát

Italský salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g šunky, 150 g telecího upečeného masa, 1 jablko, 30 g mandlí, 1 lžička kaparů, 1 ks cibule, 2 ks vařených brambor, 150 g majonézy, 125 ml smetany, troška hořčice, sůl dle chuti, cukr dle chuti, troška citrónové šťávy, Worcesterská (Worcesterová) omáčka

Šunku, upečené maso a uvařené brambory nakrájíme na jemné nudličky. Dáme do mísy, přidáme oloupané, na nudličky nakrájené a citrónovou šťávou zakapané jablko, spařené oloupané nakrájené mandle, kapary a cibuli. Dobře promícháme a spojíme s ochucen...

Šašlík z telecího masa marinovaný v pivu

Šašlík z telecího masa marinovaný v pivu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg telecího masa, 200 g uzeného špeku, 3 ks cibule, 1/2 sklenky piva, 50 g octa, kořenící směs dle chuti, mletý černý pepř, sůl

Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na větší kostky. Vložíme je do hrnce, přidáme sůl, masové koření, pepř, pivo, ocet a promícháme. Přikryjeme a necháme hodinu ležet. Cibuli nakrájíme na silnější kolečka. Ze špeku odkrojíme 4 tenčí plátky a zbyt...

Masové kuličky v houbové omáčce

Masové kuličky v houbové omáčce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hovězího masa, 250 g telecího masa, 30 g sušených hub, 1 rohlík, 2 lžíce másla, 1 vejce, 150 ml smetany, 1 stroužek česneku, 1 lžíce jemně nasekané petrželky, 2 lžíce hladké mouky, špetka tymiánu, špetka pepře, špetka soli

Maso a namočený rohlík pomeleme, přidáme lžíci rozpuštěného másla, vejce, prolisovaný česnek, osolíme, opepříme a přidáme petrželku. Důkladně promícháme a uložíme na 30 minut do chladničky. Ze směsi formujeme kuličky, obalíme je v mouce a osmažíme...

Žampionová krémová polévka

Žampionová krémová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g žampionů, 200 g telecího masa, 1 mrkev, 1 petržel, 1 cibule, 1,5 l vody, 1 lžíce másla, 1 lžíce hladké mouky, 1 bobkový list, špetka tymiánu, špetka soli, špetka pepře

Maso a očištěnou zeleninu zalijeme vodou, ochutíme tymiánem, bobkovým listem, pepřem a solí, vaříme. Když je maso měkké, přidáme očištěné žampiony a vaříme na mírném ohni cca hodinu. Maso společně se žampiony jemně nasekáme a propasírujeme přes je...

Polévka z telecího masa

Polévka z telecího masa

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g telecího masa (hrudí, žebra nebo boku), sůl, muškátový květ, 3 lžíce smetany nebo mléka, 1 žloutek, petrželka, 20 g másla, 30 g hladké mouky, 60 g zeleniny (mrkev, celer, petržel, květák, hrášek)

Maso i s kostí uvaříme doměkka v osolené vodě. Vývar procedíme, přidáme na nudličky nakrájenou zeleninu, zahustíme světlou máslovou jíškou a povaříme, dokud není zelenina měkká. Do hotové vařící polévky vešleháme žloutek dobře rozmíchaný ve smetan...

Salát z telecího masa se zeleninou

Salát z telecího masa se zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g upečeného telecího masa z plecka, 100 g sterilovaného celeru, 1 sterilovaná okurka, 2 lžíce bílého vína, 200 g majonézy, 1 šálek smetany, citrónová šťáva, hořčice, špetka cukru, Worcesterská omáčka, sůl, hlávkový salát

Upečené telecí maso, celer, okurku nakrájíme na tenké nudličky a zakapeme vínem. Majonézu zředíme smetanou, přidáme podle chuti cukr, pepř, hořčici, několik kapek worcesterské omáčky, osolíme a promícháme s masem a se zeleninou. Na talířích zdobím...

Babiččin paprikáš

Babiččin paprikáš

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g telecího masa, sůl, 60 g másla, 80 g cibule, 3 ks mrkve, 3 ks bulvových celerů, 20 g zeleného hrášku, 100 g žampionů, 0,8 l sladké smetany, 20 g hladké mouky, 1 kapie, 5 ks paprik, 4 lžíce smetany ke šlehání (šlehačky), citrón

Očistíme si celer, mrkev a se žampióny nakrájíme na plátky. Papriky nakrájíme na kostky. Telecí maso nakrájíme na kostky. Opečeme na zpěněné cibuli s paprikou a osolíme. Když je maso napůl měkké, tak přidáme celer, mrkve, žampióny, hrášek, zalijem...

Plněné okurky posypané Eidamem

Plněné okurky posypané Eidamem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks okurek, 250 g telecího masa, 40 g cibule, 1 bobkový list, 4 kuličky pepře, 3 kuličky nového koření, 2 ks vajec, 40 g másla, 50 g strouhanky, 40 g Eidamu, špetka soli

Okurky omyjeme, rozkrojíme podélně na polovinu a vydlabeme jadérka. Maso dáme do hrnce, přidáme nadrobno nasekanou cibuli, bobkový list, pepř, nové koření, osolíme, zalijeme vodou tak, aby maso bylo potopené a uvaříme doměkka. Když je maso uvařené...

Masová telecí pomazánka

Masová telecí pomazánka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g telecího masa z plecka, 2 lžíce mléka, 2 lžíce hladké mouky, 3 lžíce petrželky, 3 lžíce kečupu

Maso uvaříme. Trochu opraženou mouku rozředíme šťávou z udušeného masa a mlékem. Povaříme na kaši, přidáme kečup. Necháme mírně vychladnout, přidáme umleté nebo jemně nasekané maso a nasekanou petrželku. Promícháme a podáváme s pečivem.

Lišky po srbsku

Lišky po srbsku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g očištěných lišek, 600 g telecí maso (může být i jehněčí), 1 cibule, 2 lžíce oleje, 150 g cherry rajčátek, 1 zelená paprika, 1-2 lžíce hladké mouky, 100 ml smetany 12%, sůl, pepř

Nadrobno nakrájíme očištěnou cibuli, na větší kostky nakrájíme maso a na rozehřátém oleji osmažíme nejdříve cibuli a pak přidáme maso i lišky. Společně restujeme asi 3 minuty, osolíme, opepříme a zalijeme 500 ml vody, přiklopíme a dusíme asi 50 mi...

Dušené telecí se zeleninou

Dušené telecí se zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 morková kost, 5 brambor, mletá sladká paprika , 100 g sádla, 3-4 mrkve, 1 svazek petrželky, 300 g telecího masa, 1 cibule, 1 pórek, sůl, pepř

Maso nakrájíme na malé tenké kousky. Zeleninu očistíme a oloupeme. Brambory a celer nakrájíme na plátky, mrkev, cibuli a pór na kolečka. Všechno osolíme, opepříme, opaprikujeme. Do nádoby, kterou lze vodotěsně uzavřít, vložíme nejprve sádlo, pak...

Telecí plátky s omáčkou Mornay

Telecí plátky s omáčkou Mornay

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g telecího masa z kýty, 150 g čerstvých žampiónů, 4 oloupaná rajčata, 50 g másla, 200 ml zakysané smetany, 50 ml olivového oleje, troška mletého pepře a soli, 1 lžíce petrželové nati, Na omáčku Mornay: 3 žloutky, 50 g másla, 4 lžíce bešamelové omáčky, 50 g postrouhaného ementálu, 1-2 lžičky citronové šťávy, 1 lžička worcesterske omáčky, špetka soli

Teľacie plátky naklepeme, posolíme, okoreníme a z oboch strán prudko opečieme na oleji. Na panvici podusíme na masle šampiňóny a nakrájané a olúpané rajčiaky. Zalejeme smotanou a prelejeme cez opečené rezne. OMÁČKA MORNAY: Do kotlika dáme žĺtk...

Telecí maso v mrkvi

Telecí maso v mrkvi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

20 dkg telecího masa z plecka, 1 dkg hladké mouky, 4 dkg másla, 20 dkg mrkve, špetka soli, 1/2 cibule, 3 lžíce smetany ke šlehání, 1 sklenka vody

Máslo rozpustíme na pánvi, přidáme maso nakrájené na kostičky a osmahneme. Když se šťáva z masa vydusí, tak přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a maso za stálého míchání osmahneme. Nyní zalijeme jednou naběračkou horké vody, osolíme a přiklopíme (o...

Telecí hruď zavinutá (Roláda)

Telecí hruď zavinutá (Roláda)

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1200 g vykoštěné telecí hrudi, 100 g sádla, 3 vejce, 2 sterilizované okurky, 200 g uzené šunky, 100 g na plátky nakrájených hříbků, 1 lžíce hladké mouky, sůl, pepř a drcený kmín podle chuti, 1 lžíce čerstvé petrželové natě

Vykostenú hruď rozrežeme na plocho a rozklepeme na plát, ktorý posolíme a posypeme koreninami. Na troške tuku krátko opražíme na kocky nakrájanú šunku, pridáme na plátky pokrájané hríby a rozšľahané vajíčka, urobíme hustejšiu praženicu. Rozklepan...

Telecí pečeně v mléce s česnekem a zeleninou

Telecí pečeně v mléce s česnekem a zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,7 kg telecí pečeně, 160 g másla, 700 g karotky, 200 g celeru, 100 g petržele, 100 g česneku, 200 g cibule, 1,5 l mléka, 200 ml smetany, 700 g brambor, sůl a pepř dle chuti

Telecí pečeni osolíme a opečeme na přepuštěném másle po všech stranách do zlatova, na výpeku orestujeme karotku, celer, petržel, česnek a cibuli nakrájené na hranolky a česnek pouze oloupaný. Na orestovanou zeleninu přidáme opečené maso a podlij...

Telecí ragú s chřestem

Telecí ragú s chřestem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g telecího masa z plecka, 2 mrkve, 200 g chřestu, 100 g zeleného hrášku, sůl, rostlinný olej, 2 lžíce hladké mouky, 200 ml mléka, mletý bílý pepř, citrónová šťáva

Maso odblaníme, umyjeme, nakrájíme na kostky a dáme vařit do osolené vody. K poloměkkému masu přidáme kolečka mrkve, očištěný chřest zbavený tvrdých částí, přikryjeme a vaříme doměkka. Z oleje a mouky připravíme jíšku, zalijeme mlékem, osolíme a z...

Paštika z kuřecího masa se zeleninou

Paštika z kuřecího masa se zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, 300 g vepřové plece, 300 g telecího masa z plecka, 30 hub, 200 ml smetany, 2 vejce, 200 g slaniny, 1 cibule, 2 lžíce másla, 0,5 dcl koňaku, 2 lžíce nasekané zelené petržele, pažitka, kopr, špetka pepře, špetka soli

Hřiby uvaříme ve vodě. Scezené hřiby jemně nasekáme, vývar odpaříme na 0,5 dcl. Kuře vykostíme, kuřecí prsa odložíme. Zbytek kuřecího masa, vepřovou a telecí plec jemně nasekáme na robotu. Přidáme vejce, koňak, smetanu, hřiby, vývar, osolíme, opep...

Horalkyna telecí kýta

Horalkyna telecí kýta

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g telecího kýty, 50 ml olivového oleje, 50 g másla, 120 ml zakysané smetany, 200 g brusinkového kompotu, 30 g hladké mouky, 60 g loupaných vlašských ořechu, troška mletého pepře, 1 bobkový list, lžička soli, 1 citrón

Do umytého teľacieho stehna urobíme nožom otvory, do ktorých zasunieme polovičky vlašských orechov. Posolíme a na oleji z oboch strán opečieme. Okoreníme, pridáme maslo, postrúhanu citrónovú kôru a prikryté udusíme. Keď je mäso makké, vyberieme ho...

Topolčansky telecí paprikáš

Topolčansky telecí paprikáš

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g telecího masa z plecka, 80 g másla, 1 cibule, 1 lžíce mleté sladké papriky , 80 g mrkve, 50 g celeru, 30 g hrášku, 100 g žampionů, 50 g kapie, 50 g hladké mouky, 150 ml sladké smetany, 50 ml šlehačky, 1 citrón, sůl podle potřeby

Mäso umyjeme a pokrájame na kocky. Na masle zapeníme cibuľu pokrájanú nadrobno, pridáme červenú papriku a soľ, pokrájané mäso a dusíme do polomäkka. Potom pridáme na rezančeky pokrájaný zeler, mrkvu, hrášok a pokrájané šampiňóny. Mäkké zahustíme s...

Plněná telecí hruď

Plněná telecí hruď

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g telecí hrudi, 50 g másla, 2 žloutky, snih ze dvou bílků, 2 housky, 50 ml mléka, 2 lžíce sádla, 30 g hladké mouky, troška mletého pepře, 1 lžíce zelené petrželové natě, 1 lžička majoránky, sůl podle potřeby

Z umytej teľacej hrude odstránime kosti, na boku ju nakrojíme, urobíme otvor a posolíme. Žĺtok vymiešame s maslom. Pridáme k nemu pokrájané žemle namočené v mlieku, soľ, mleté čierne korenie, nadrobno pokrájanú petržlenovú vňať a tuhý sneh. Dobre ...

Polévka z telecích plic

Polévka z telecích plic

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g telecích plic, 150 g kořenové zeleniny, 250 ml sladké smetany, 30 g hladké mouky, troška mletého pepře, 1 bobkový list, sůl podle potřeby, troška citronové kůry, 1 lžička octa

Umyté teľacie pľucka dáme variť do studenej vody, pridáme očistenú koreňovú zeleninu, mleté čierne korenie, bobkový list, citrónovú kôru a soľ. Uvarené pľucka a zeleninu vyberieme a pokrájame na rezance alebo zomelieme. Z múky a mlieka pripravíme ...

Debrecínské palačinky

Debrecínské palačinky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

Palačinky: 150 g hrubé mouky, 3 vejce, 300 ml mléka, špetka soli, Náplň: 500 g telecího masa, 2 lžíce sádla, 2 lžíce zakysané smetany, 1 lžíce mleté sladké papriky, 1 lžíce rajčatového protlaku, 1 mladá cibule, troška mletého pepře, sůl podle potřeby, Na obalovani: 2 vejce, 5 lžic strouhané housky, 100 ml olivového oleje na smažení

Nadrobno pokrájanú cibuľu udusíme na masti. Pridáme papriku, pokrájané teľacie mäso, osolíme, okoreníme, podlejeme trochou vody a dusíme. K polomäkkému mäsu pridáme rajčinový pretlak a dodusíme. Potom mäso vyberieme, pomelieme a spojíme so šťavou ...

Slávnostní paštika z husích jater

Slávnostní paštika z husích jater

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g telecího masa z plecka, 250 g vepřového plecka , 100 g telecích jater, 500 g husích jater, 120 g slaniny, 1 houska namočená do bíleho vína, 100 g uzeného jazyka, 50 g šunky, 1 vejce, 1 žloutek, 1 špetka koření na mleté maso, sůl a pepř podle chuti

Mäso, teľaciu pečeň, polovicu slaniny a husacej pečene zomelieme. Po nich zomelieme žemľu. Všetko vymiešame s vajcom a žĺtkom do penista. Posolíme a okoreníme. Zvyšok pečene, slaniny, udený jazyk a šunku pokrájame na kocky, primiešame do zmesi a n...

stránka: