Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Telecí z roštěnce

Mexická směs pro nejmenší

Mexická směs pro nejmenší

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,5 mrkve, hrst rýže, 2 rajčata, 0,5 hrsti kukuřice, 0,5 hrsti hrášku, 5 dkg telecího masa, špetka mletého nového koření, špetka mletého kmínu, 2 lžíce olivového oleje

Zeleninu a maso omyjeme a nakrájíme na malé kousky nebo nastrouháme najemno. Na trošce olivového oleje si osmahneme maso a přidáme zeleninku a koření. Zalijeme troškou vody a dusíme doměkka. Mezitím si ve zvláštním hrnci uvaříme rýži. Směs poté pr...

Telecí plátky se žampiony

Telecí plátky se žampiony

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g telecí svíčkové panenky, 50 g špenátu, 250 g žampionů, 1 lžička grilovacího koření, 2 lžíce olivového oleje, 3 lžíce rostlinného oleje, 1 lžička Vegety, špetka adžiky, 1 svazek mladé jarní cibulky, 30 g másla

Telecí maso omyjeme a osušíme. Nakrájíme na malé medajlonky a lehce naklepeme, nejlépe klouby prstů. Doprostřed každého plátku položíme pár omytých listů špenátu, jeden očištěný a na plátky nakrájený žampion a vločku másla. Medajlonky překlopíme n...

Sevillský telecí řízek

Sevillský telecí řízek

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

8 plátku z telecího roštěnce, 8 plátku uzeného lososa, 2 pomeranče, 50 ml olivového oleje, 2 hlávkové saláty, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžička cukru krupice, 1 lžička soli, 1 lžička pepře bílého

Teľacie plátky neklepeme, len ich sformujeme do kruhu, posolíme, okoreníme, obalíme v múke a v oleji z oboch strán opečieme. Opečené preložíme na pekáč, na každý plátok mäsa položíme koliesko pomaranča a cez neho krížom plátok lososa. Dáme do vyhr...

Makedonské telecí řízky

Makedonské telecí řízky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g telecí z roštěnce, 50 ml olivového oleje, 250 ml zakysané smetany, 30 g hladké mouky, 1 lžička kopru, 1 lžička cukru krystal, troška octu, 1 lžička soli

Očistené teľacie rezne naklepeme, okraje narežeme a z oboch strán opečieme na oleji. Osolíme, podlejeme vodou a dusíme. Keď je mäso mäkké, vyberieme ho. V smotane rozhabarkujeme múku, vlejeme do šťavy, povaríme, pridáme posekaný kôpor, cukor a oco...

Eidam na rožni

Eidam na rožni

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g Eidamu , 200 g uzeného úhoře, 2 rajčata, 2 cibule, 80 g anglické slaniny, 150 g pečeného telecího z roštěnce, kousek salatové okurky, 4 plátky trvanlivého salámu, 150 ml mléka, 4 lžíce strouhanky, 100 ml olivového oleje, několík kapek Worcesterské omáčky

Syr nakrájame na hrubé kocky, úhora olúpeme a rozkrájame na plátky. Podobne rozpolíme aj rajčiaky. Očistenú cibuľu rozštvrtíme a slaninu nakrájame na plátky, podobne aj pečené mäso a salámu. Uhorku olúpeme a pokrájame na hrubé kúsky. Všetko v pest...

Telecí plátky na víně

Telecí plátky na víně

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

12 plátků telecí roštěné asi po 100 g, 250 ml dezertního vína, 50 ml olivového oleje, 2 lžíce másla, 2 cibule, 4 stroužky česneku, 350 g bílé sterilizované fazole, 750 g menších rajčat, 200 ml zeleninového vývaru, troška mletého pepře, 1 lžička mleté sladké papriky, sůl podle potřeby, 4 lžíce citronové šťávy, 1 citrón na ozdobu, 4 větvičky šalvěje

Cibuľu nadrobno posekáme, cesnak prelisujeme a na 2 PL horúceho oleja krátko opečieme. Pridáme odkvapkanú fazuľu, očistené umyté rajčiaky a 10 min dusíme. Zalejeme vývarom a dusíme ďalších 10 min. Dochutíme soľou, korením a paprikou. Odložíme, udr...