Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Těstoviny

Balkánské těstoviny pro jednoho

Balkánské těstoviny pro jednoho

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

60 g těstovin, 100 g balkánského sýra, 1 kousek rajčete, 1 balení bílého jogurtu, 1 lžička olivového oleje, 1/4 okurky

Těstoviny uvaříme podle návodu. Sýr, okurku a rajče nasekáme na kostičky. Důkladně zamícháme s jogurtem, olejem a dochutíme bazalkou a oregánem. Nakonec promícháme s těstovinami.

Barevný salát z krabích tyčinek

Barevný salát z krabích tyčinek

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g těstovin, 250 g krabích tyčinek, 1 pórek, 2 různobarevné papriky, 1 malá majonéza nebo majolka (popř. jogurt), sůl, pepř, citrónová šťáva

Do uvařených těstovin přidáme nakrájené tyčinky a papriky, nasekaný pórek, promícháme s majolkou (část můžeme nahradit jogurtem), ochutíme solí, pepřem a citrónovou šťávou a necháme chvíli odležet. Je to rychlé za chvíli hotové.

Bleskové těstoviny s uzeným masem

Bleskové těstoviny s uzeným masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 ml smetany ke šlehání , 100 g uzené kýty, 2 stroužky česneku, 1 lžíce másla, 100 g strouhaného parmazánu, 2 lžičky nasekaného bouquet garni (nebo 1 kostka bylinkového bujonu), sůl dle chuti, 500 g těstovin

Do malého rendlíčku dáme rozpustit máslo. Česnek si nakrájíme na tenké plátky (je lepší vytáhnout "srdce" česneku) a vhodíme na rozpálené máslo. Chvíli smažíme. Jakmile se nám česnek rozvoní přihodíme na kostičky nakrájené uzené. Ještě chvíli smaž...

Bleskový salát s rajčaty

Bleskový salát s rajčaty

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 velké rajčata , 200-250 g lučiny nebo žervé, sůl a pepř dle chuti, 500 g celozrnných něbo semolinových těstovin, hrst nasekané bazalky nadrobno

Rajčata nakrojíme do kříže a spaříme je vroucí vodou. Necháme chvíli ve vodě a poté sloupneme. Nakrájíme na velmi malé kousky a vložíme do mísy. Tam je rozmačkáme vidličkou a přidáme lučinu, sůl a pepř a nakonec bazalku. Vše pořádně promícháme a n...

Boloňka pro nejmenší

Boloňka pro nejmenší

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 malá konzerva rajčatového protlaku, 1 malý kořen petržele, 1 malá mrkev, 0,5 kuřecího prsa, 1 lžička olivového oleje, špetka majoránky, kousíček Eidamu, hrst celozrnných těstovin, 1 dcl vody

Na pánvi rozehřejeme olej a orestujeme maso a najemno nakrájenou zeleninu (já ji strouhám na struhadle), přidáme vodu a rajčatový protlak. Okořeníme majoránkou a dusíme. Podáváme s uvařenými těstovinami a dozdobíme najemno nastrouhaným sýrem.

Buloňské lumaconi

Buloňské lumaconi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g těstovin (lumaconi), sůl, 1 lžíce oleje, 300 g vařeného masa , 300 g krájených spařených rajčat, 100 g žampionů, 4 stroužky prolisovaného česneku, 1-2 dcl bílého vína, špetka bazalky, 1 cibule, strouhaný sýr

Těstoviny uvaříme podle návodu. 300 g vařeného masa nasekáme, cibuli oloupeme a najemno nasekáme. Do pánve dáme olej, rozehřejeme, dáme nasekanou cibuli, zpěníme a přidáme nasekané maso a krátce osmahneme, přidáme spařená rajčata, žampióny a proli...

Cannelloni se špenátem

Cannelloni se špenátem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

16 ks cannelloni (těstoviny), 2 lžíce oleje, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 800 g mraženého listového špenátu, 400 g krémového smetanového sýra, 3 vejce, špetka muškátového oříšku, Na omáčku: 1 lžíce rostlinného oleje, 1 střední cibule, 3 stroužky česneku, 2 lžíce rajčatového protlaku, 400 g rajčat, 1 lžíce cukru krupice, 150 g Mozzarelly, sůl a pepř dle chuti

Nakrájenou cibuli a česnek zpěníme na oleji, přidáme rozmrzlý špenát, ze kterého vymačkáme přebytečnou vodu a krátce podusíme. Vložíme do mísy, přidáme sýr, rozšlehaná vejce, muškátový oříšek, sůl, pepř a opatrně promícháme. Na omáčku zpěníme na...

Citrónové těstoviny s krevetkami a brokolicí

Citrónové těstoviny s krevetkami a brokolicí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g těstovin, 200 g krevet, 7 g pepře, 1 ks brokolice, 3 lžíce zakysané smetany, 1/2 ks citrónu, 1 lžička soli

Těstoviny uvaříme podle návodu. Část vývaru si dáme stranou. Brokolici rozebereme na růžičky a nakrájíme na malé kousky a tři minuty povaříme v osolené vodě. Těstoviny i brokolici smícháme v hrnci se zakysanou smetanou a vařenými krevetkami, př...

Co dům dal, s těstovinami

Co dům dal, s těstovinami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g hlívy ústřičné, 2 papriky, 2 listy řapíkatého celeru, 400 g špekáčků, 1 cibule, 100 g 45% eidamu, 5 vejcí, špetka soli, špetka pepře, 200 g drobných těstovin, 2-3 lžíce slunečnicového oleje

Zeleninu očistíme a nakrájíme na proužky, nebo na drobno. Sýr nastrouháme na slzičkovém struhadle, špekáčky na kostičky. Drobnější těstoviny uvaříme dle návodu. Ve větší pánvi na oleji restujeme zeleninu asi 5 minut, dokud paprika trochu nezměkne....

Farfale s brokolicí, rajčaty, šmakounem a sýrem

Farfale s brokolicí, rajčaty, šmakounem a sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

70 g těstovin Farfalle, třetina brokolice (nebo jedna malinká), 2 rajčata, 1 plátek Šmakouna (Shmaky), 30 g Nivy, 20 g Eidamu (Edamu)

Těstoviny uvaříme dle návodu, rajčata nakrájíme na drobné kostičky, brokolici nasekáma na drobné kousky, šmakouna nakrájíme na kostičky nebo natrháme na kousky, nivu a eidam nastrouháme nahrubo na struhadle. Do zapékací misky dáme nejdřív vrstvu ...

Farfalle zapečené se sýrem rajčaty

Farfalle zapečené se sýrem rajčaty

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

160 g těstovin farfalle, 5 rajčat, 100 g Nivy, 70 g Eidamu, špetka soli

Dáme si vařit vodu na těstoviny a mezitím si nastrouháme sýry a nakrájíme rajčata na kostičky. Po uvaření a zcezení těstovin si zapneme troubu, aby se nám stihla předehřát a začneme plnit zapékací misky. Jako spodní vrstvu nasypeme do misek těstov...

Fazole z Vysočiny

Fazole z Vysočiny

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 sáček jakýchkoliv fazolí, 3 - 4 cibule dle velikosti, 2 konzervy rajčatového protlaku - větší balení, 6 stroužků česneku, 50 dkg mletého masa, 2 ks paprikové klobásy (nebo jiné), 2 ks zelené čerstvé papriky, 1/4 balení těstovin vřeten, 1 lžíce zázvoru, 2 lžíce sojové omáčky, 2 kostky masoxu

Den předem si namočíme fazole. Druhý den je nesolené uvaříme a zároveň si uvaříme i těstoviny v jiném hrnci. Cibuli nakrájíme, dáme zpěnit, vložime na ni mleté maso a opečeme, ke konci přidáme pokrájenou klobásku a papriku - také opečené. Vše ...

Fleky se zelím

Fleky se zelím

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 menší hlávka zelí, 1 balení fleků, 3 lžíce slunečnicového oleje, špetka soli, špetka pepře

Zelí nastrouháme a osolíme. Necháme asi 1 hodinu odležet, aby pustilo šťávu, tu slijeme a dáme stranou. Na pánvi rozpálíme olej a na něm osmažíme zelí dozlatova. Fleky uvaříme v osolené vodě do měkka. Fleky v hrnci smícháme se zelím a dochutíme so...

Flíčky se zelím

Flíčky se zelím

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g flíčků, 3/4 hlávkového zelí, 80 g sádla, 1 cibule, 1 kostka Masoxu, kmín, sůl, pepř

Hlávku zelí nakrájíme nebo postrouháme na nudličky, cibuli pokrájíme na jemno, osmahneme ji na sádle, přidáme zelí, masox, pepř a kmín, trochu přisolíme a dusíme. Občas zamícháme. Když se vydusí šťáva ze zelí, podlijeme trochou vody a dusíme do mě...

Flíčky zapečené s masem

Flíčky zapečené s masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g vepřového jazyku, 150 g vepřového mletého masa, 150 g vepřových jater, 1 cibule, sůl a pepř dle chuti, špetka kmínu, špetka sladké mleté papriky, 100 g másla, 100 ml hovězího vývaru, 350 g těstovinových flíčků, 100 g zakysané smetany, 2 vejce, 1 hrneček strouhanky, špetka muškátového květu

Vařený vepřový jazyk nadrobno posekáme. Vepřová játra odblaníme, nakrájíme na hranolky, opepříme, opaprikujeme a pokmínujeme. Cibuli oloupeme, najemno posekáme a zesklovatíme na třetině rozehřátého másla. Poté přidáme játra a opečeme ze všech stra...

Horalské nudle

Horalské nudle

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g těstovin, 200 g čerstvých hub, 120 g slaniny, 1,5 l mléka, 4 vejce, 1 lžíce tuku, 2 špetky soli, troška pepře

Na drobně nakrájené slanině osmahneme na plátky nakrájené houby, promícháme s uvařenými a okapanými těstovinami, ochutíme kořením, urovnáme do vymaštěného pekáče a zalijeme mlékem rozšlehaným s osolenými vejci. Upečeme ve středně vyhřáté troubě do...

Horalské těstoviny

Horalské těstoviny

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g těstovin, 4 vejce, 200 g čerstvých hub, 120 g slaniny, 15 dcl mléka, máslo, sůl, pepř, muškátový květ

Na slanině osmahneme houby, promícháme s uvařenými těstovinami, ochutíme, vložíme do vymaštěného pekáče a zalijeme mlékem s rozšlehanými vejci. Pečeme ve středně vyhřáté troubě. Podáváme teplé se zeleninovým salátem.

Houbová omáčka s těstovinami

Houbová omáčka s těstovinami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g těstovin, 400 g rajčatové dužiny, 1 větší lilek, 1 stroužek česneku, 50 g strouhaného sýru, 30 g hub, 2 dietní párky, 10 g másla, špetka šalvěje, 50 g hladké mouky, sůl a pepř dle chuti, 3 lžíce rostlinného oleje

Žampiony očistíme a nakrájíme na menší kousky. Vložíme je do nádoby s teplou vodou a asi 30 minut je necháme ve vodě odležet. Lilek oloupeme a nakrájíme na kostičky, posolíme a necháme odležet, dokud se neopotí. Párky nakrájíme na kolečka a opečem...

Houbová polévka 2.

Houbová polévka 2.

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g čerstvých hub, 1 kostka drůbežího bujónu, 2 lžíce másla, špetka soli a pepře, 1,5 těstovinové zavářky

Houby opečeme na másle a potom je zalijeme vodou s kostkou bujónu. Přisypeme těstovinovou zavářku, promícháme a několik minut povaříme. Podle chuti osolíme a opepříme.

Houbová polévka s kuřecím masem

Houbová polévka s kuřecím masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce rostlinného oleje, 1 kuřecí prso, 400 g hub, 700 ml bylinkového bujónu, 1 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce octu, 1-2 lžíce solamylu, sůl, pepř, nať petržele na ozdobu, 100 g vaječných těstovin

Na oleji orestujeme na nudličky nakrájené kuřecí prso. Přidáme pokrájené houby a za stálého míchání je necháme pokrýt olejem. Přidáme 650 ml bylinkového bujónu, sůl a pepř dle chuti. Přivedeme do varu a vaříme 5 minut. Smícháme sojovou omáčku, oce...

Hovězí polévka s těstovinami

Hovězí polévka s těstovinami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hovězího žebra, 1 menší mrkev, 1 menší petržel, 1/4 bulvy celeru, 1 lžička soli, 4 kuličky celého pepře, 1 kulička nového koření, 1 snítka libečku, hovězí bujón nebo sůl na dochucení, zelená nebo sušená petrželka (pažitka), těstoviny uvařené podle návodu, nebo instantní nudle

Do tlakového hrnce dáme studenou vodou opláchnuté hovězí žebro, očištěnou zeleninu vcelku, sůl, kuličky pepře, nové koření, snítku libečku a zalijeme 2 litry studené vody. Hrnec uzavřeme a vaříme asi 60 minut. Po uvaření z vývaru vyjmeme maso a ze...

Ivančiny těstoviny

Ivančiny těstoviny

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 větší cibuli, 1-2 stroužky česneku, 300 g vepřového mletého masa, 500 ml hovězího vývaru, 1/2 lžičky provensálského koření, 1/2 lžičky Vegety, 1 kostku masoxu, 1 lžíci sojové omáčky, 200 g strouhaného Eidamu (Edamu), 1 balení vaječných těstovin, 2 rajčata, 1 papriku, 5 lžic kečupu, 2 lžíce slunečnicového oleje, pepř, sůl

Na větší pánvi rozehřejeme olej na smažení a dorůžova na něm zpěníme nakrájenou cibuli. Stáhneme plamen, vložíme mleté syrové maso, zamícháme a přidáme provensálské koření, sůl, kousek masoxu, Vegetu a pepř. Podlijeme bujónem a mírně dusíme. Pak p...

Jednoduchý lehký těstovinový salát

Jednoduchý lehký těstovinový salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení těstovin, 3 svazky jarní cibulky, 1 okurka, 6-8 listů pekingského zelí, 1 konzerva hrášku, 4 rajčata, 150 g sendvičové šunky, 1 zakysaná smetana, sůl

Těstoviny uvaříme a necháme vychladnout. Zeleninu a salám nakrájíme na drobno. Přidáme těstoviny, zakysanou smetanu a vše promícháme. Dochutíme solí.

Kolínkoto

Kolínkoto

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 kg těstovin (nejlépe kolínka), 300 g vepřového masa (plecko), 300 g cibule, sůl, pepř, 3-4 lžíce worcesterové omáčky, 1-2 lžíce sójové omáčky, 1 hrst petrželové natě, 2 lžíce rostlinného oleje

Maso nakrájíme na drobné kousky, osolíme a opepříme. Na oleji osmahneme do sklovita cibuli, pak přidáme maso. Zastříkneme troškou vody a dusíme skoro do měkka. Pak přilijeme worcesterovou omáčku, sójovou omáčku a dodusíme. Nakonec vmícháme nasekan...

Kuře s brokolicí

Kuře s brokolicí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g těstovin, 2 kuřecí prsa, 100 g brokolice, 50 g sterilovaných žampionů, 150 ml mléka, 3 trojúhelníčky taveného sýru, špetka soli, špetka pepře, 5 lžíc rostlinného oleje

Těstoviny uvaříme al dente ve vroucí osolené vodě. Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky a smažíme v hlubší pánvi. Vyjmeme je a do výpeku nalijeme mléko a do něj dáme rozpustit tavený sýr. V osolené vodě uvaříme do poloměkka brokolici. Žampiony proplá...

stránka: