Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Toastový chléb

Toasty s vejci a rybičkami

Toasty s vejci a rybičkami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 plátky toastového chleba, 1 konzerva sardinek s chilli, 3 ks vajec, 10 g másla

Na kousku másla nebo sádla usmažíme vejce. Vmícháme do nich rozmačkané rybičky s chilli. Podáváme s opečenými toasty. Není třeba solit ani dochucovat.

Tousty se sýrem a salámem

Tousty se sýrem a salámem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení toastového chleba, 8 trojúhelníčků měkkého sýra, 200 g salámu, 100 g eidamu nebo jiného tvrdšího sýra, 4 okurky, 2 papriky, 2 rajčata, plnotučná hořčice, kečup

Na tác si rozložíme polovinu toustového chleba, namažeme měkkým sýrem, poklademe salám, tvrdý sýr, nakrájený okurek na kolečka, papriku na plátky a kousky rajčete. Druhou polovinu toustového chleba mažeme hořčicí smíchanou s kečupem. A přiložíme n...

Salát Panzanela

Salát Panzanela

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky toastového chleba, 2-3 rajčata, 1 menší salátová okurka, 1 červená cibule, 2-3 stroužky česneku, špetka soli, špetka pepře, 1 svazek čerstvé bazalky, 1 špetka sušeného oregana, 2-3 lžíce olivového oleje

Chléb nasucho opečeme, nebo připravíme v toustovači a nakrájíme na malé kostky. Rajčata a okurku nakrájíme na kostičky, cibuli na měsíčky. Všechno smícháme, dochutíme nasekanou bazalkou, špetkou oregana, solí a pepřem. Česnek prolisujeme a smíchám...

Toasty s tuňákem a červenou fazolí

Toasty s tuňákem a červenou fazolí

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 konzerva tuňáka v olivovém oleji, 4-5 rajčat, 1/2 konzervy červených fazolí, 1 malá červená cibule, 1 lžíce nasekané petrželky, 2 lžíce plnotučné hořčice, 1-2 stroužky česneku, špetka pepře, toastový chléb

Toasty nasucho opečeme. Rajčata nakrájíme na kousky, cibuli nakrájíme na tenké měsíčky, fazole slijeme. Tuňáka v míse rozmrvíme vidličkou /olej odložíme/, přidáme fazole, rajčata, cibulku a promícháme. V oleji z tuňáka rozmícháme hořčici, prolisov...

Zapečené filé

Zapečené filé

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 dcl slunečnicového oleje, 400 g rybího filé, 2 hrsti strouhaného sýra, 2 lžíce másla, 200 ml bílého jogurtu, 1 lžička soli, 2 plátky toastového chleba

Vymažeme pekáček, vložíme do něj filé, aby mezi filetami byli mezery. Osolíme, zalijeme jogurtem, posypeme rozdrobeným toastem, posypeme strouhaným sýrem, přidáme kousky másla a pečeme v předehřáté troubě na 150°C přibližně 15 minut.

Skorotatarák

Skorotatarák

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

15 dkg tvrdého sýra, 1 větší sterilovaná okurka, 2 lžíce pikantního kečupu, 1 lžíce plnotučné hořčice, 2-3 lžičky sojové omáčky, 1,5 lžičky mleté papriky , 1 cibule, špetka chilli koření, česnek dle potřeby, toastový chléb

Cibuli a okurku nastrouháme nebo nasekáme najemno, smícháme s nastrouhaným sýrem, přidáme ostrý kečup (nebo jen pikantní), hořčici, sojovou omáčku, mletou papriku, jemně posekanou větší cibuli a podle chuti chilli koření. Na sucho opečené topinky...

Vajíčka pečená na špenátu a šunce

Vajíčka pečená na špenátu a šunce

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky šunky, 2 hrsti menších lístků špenátu, 8 cherry rajčátek, 4 vejce, 100 - 150 g goudy, 4 plátky toastového chleba

Do čtyř menších zapékacích misek dáme šunku a špenát, které nastříháme nůžkami na proužky. Přidáme opatrně vajíčko. Cherry rajčata rozmačkáme vedle na talíři vidličkou a rozdělíme do misek. Navrch posypeme sýrem. Troubu rozehřejeme na 180°C a zape...

Sendvič Elvise Presleyho

Sendvič Elvise Presleyho

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 plátků toastového chleba, 4 lžíce arašídového másla, 2 banány, 2 lžíce másla

Čtyři plátky chleba namažeme arašídovým máslem, na to rozetřeme rozmačkaný banán a přiklopíme zbývajícími plátky toustového chleba, které lehce přitiskneme. Na pánvi rozehřejeme máslo a sendviče z každé strany asi minutu opékáme lehce dozlatova. ...

Variace s roquefortem a pažitkou

Variace s roquefortem a pažitkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g tmavého toastového chleba, 100 g sýru typu roquefort, svazek čerstvé pažitky

V jednoduchosti je síla! Z toastového chleba vykrajovátky tvořte hvězdičky a poskládejte je vedle sebe na plech potažený pečicím papírem. Na každou hvězdičku položte kousek sýru a celý plech následně nasměrujte do trouby rozpálené na 180°C. Nechte...

Vánoční chlebík

Vánoční chlebík

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátek toastový chléb, jahodová marmeláda, bílá čokoláda

Jednoduše natřeme toastový chléb marmeládou a poté kreslíme bílou čokoládou různé ornamenty (vhodná čokoláda na barvení perníčků).

Nutelové prasátko

Nutelové prasátko

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

Nutela, 3 toastové chlebíky

S pomocí skleničky nebo vykrajovátek na cukroví si vykrojte 3 kolečka (1x velké, 1 menší a 1x nejmenší). Do nejmenšího kolečka udělejte s pomocí slámku dvě kolečka na prasečí nos. Z kůrky toastu udělejte ouška (malé trojúhelníky) a nutelou namažte...

Banánový toust s arašídovým máslem

Banánový toust s arašídovým máslem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky máslového toastového chlebu, 4 lžičky arašídového másla, 2 banány, 2 plátky plátkového sýru

Toustový chléb namažeme arašídovým máslem. Poklademe plátky nakrájeného banánu a pokryjeme plátkovým sýrem. Přiklopíme a vložíme do sendvičovače.

Kuřecí prsa v arašídovém těstíčku

Kuřecí prsa v arašídovém těstíčku

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí prsa, 3 hrsti arašídů (burských ořechů, buráků), 3 plátky toastového chleba, 2-3 vejce, špetka soli, špetka pepře, 1 lžíce olivovéjo oleje

Plech vyložíme pečícím papírem, který lehce potřeme olejem. S pomocí kuchyňského robota rozmixujeme arašídy a toustový chléb (předem rozdrobený) a přesypeme do mísy. Vmícháme olivový olej, sůl a pepř. V druhé míse rozšleháme vejce se solí. Kuře...

Grilované sýrové toasty

Grilované sýrové toasty

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

16 ks toastového chleba, 2 lžíce másla, 16 plátků sýra, 16 plátků šunky

Jednotlivé plátky toastového chleba natřeme máslem, obložíme plátkem šunky, plátkem sýra a přiklopíme vždy dva k sobě. Jednotlivé toasty grilujeme po obou stranách cca 3 minuty.

Toasty se sardinkami

Toasty se sardinkami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce olivového oleje, 1 stroužek česneku, 1 ks chilli papričky, 1 citrón, 4 ks toastového chlebu, 240 g sardinek, 2 lžíce petrželové natě

Na olivovém oleji opékáme česnek a chilli papričku nakrájené na jemno. Zakápneme citrónovou šťávou. Přidáme sardinky a na několik minut smažíme. Snažíme se je uchovat vcelku. Nakonec přidáme petrželku a odstavíme. Toastový chléb opečeme v toasto...

Banánový pudink

Banánový pudink

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hrst rozinek, 1 dcl rumu, 2 ks vejce, 100 g třtinového cukru, 1 ks banánu, 70 g másla, 100 g toastového chlebu, 200 ml plnotučného mléka, 1 lžička skořice, 80 g hořké čokolády, 200 g polohrubé mouky

Jedná se vlastně o jakýsi chlebíček, který je ale spíše vlhký než suchý. Rozinky namočíme v rumu, toastový chléb nakrájíme na kostičky a namočíme ho v mléce. Bílky ušleháme v tuhý sníh. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, poté přidáme rozpuš...

Plněné krevetové sendviče

Plněné krevetové sendviče

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení krevet, 2 uvařená vejce, 200 g tvarohového sýra, 50 g másla, 2 jarní cibulky, 1 okurka, 1 balení toastového chleba, 1 citrón

Chleby namažeme sýrem, který smícháme s máslem a cibulkou. Poklademe krevetami a vařeným vejcem. Ozdobíme okurkou a citronem.

Švýcarská specialita se sýrem

Švýcarská specialita se sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 plátků šunky, 60 g másla, 200 g uzeného sýru, 1/2 balení ananasového kompotu, 2 hlávky hlávkového salátu, 4 lžíce majonézy, špetka kari koření, 1 lžička mleté papriky , 6 plátků toastového chleba

Krajčeky sendviče natrieme maslom, obložíme šunkou, kolieskami ananásu a prikryjeme plátkom syra. Dáme do rúry nakrátko zapiecť, až kým sa syr nezačne topiť. Vyberieme, posypeme paprikou a podávame s hlavkovým šalátom, okoreneným kari a poliatým m...

Zeleninovo - sýrové toasty

Zeleninovo - sýrové toasty

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

12 plátků toastového chleba, 1/2 sáčku mražené zeleninové směsi, 100-150 g tvrdého sýra, 2 lžičky soli, 1 lžička kmínu

Zeleninu si s kmínem uvaříme v osolené vodě. Sýr si nastrouháme nahrubo. Chleby si dáme opéct v topinkovači. Uvařenou zeleninu promícháme s nastrouhaným sýrem a majoránkou, pepřem, příp. solí. Tuto směs dáme na chvíli do mikrovlné trouby, dokud se...

Olomoucká cibulačka

Olomoucká cibulačka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g tvarůžků, 4 velké cibule, 4 lžíce sádla, hladká mouka, toastový chléb, 2 kostky hovězího bujónu, sůl, pepř

Cibuli nakrájíme na kolečka, zpěníme na sádle, zasypeme moukou. Orestujeme dozlatova a zalijeme 1l studené vody, přivedeme k varu, dáme bujony, osolíme, opepříme a vaříme 20 min. Před podáváním nastrouháme do talíře syreček, zalijeme horkou polévk...

Švýcarská sýrová polévka

Švýcarská sýrová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g Ementálu, 1000 ml masového vývaru, 200 ml bílého vína, 2 lžíce pokrájené pažitky, 4 plátky uzené slaniny, 1 cibule, sůl podle potřeby, 250 g toastového chleba (sendvičového)

Starší sendvič a syr pokrájame na malé kocky. Vložíme do polievkovej misy, zalejeme horúcim vývarom a necháme chvíľu postáť. Potom prilejeme víno, pridáme jemne pokrájanú pažitku alebo zelenú petržlenovú vňať a podľa chuti posolíme. Slaninu opečie...

Tousty s Nivou a ořechy

Tousty s Nivou a ořechy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 plátků toustového chleba, 200 g Nivy, 50 g mletých vlašských ořechů + několik celých jader na ozdobu, 80 g másla, špetka pepře, 1 lžíce koňaku

Do hodně změklého másla vmícháme strouhané ořechy, rozdrobenou Nivu a lžíci koňaku. Lehce opepříme a je-li třeba, malinko přisolíme, ale Niva je většinou slaná dost. Touto směsí potřeme plátky toustového chleba a ve středně vyhřáté troubě zapečem...

Sushi po česku

Sushi po česku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 paprika (kapie), 10 plátků šunky, 1 balení Pomazánkového másla, 10 plátků toastového chleba, 1 svazek pažitky

Z toastového chleba odkrojíme kůrku, nakrájíme krajíčky a vyválíme je na tenké plátky. Každý plátek po celé ploše potřeme pomazánkovým máslem a na ně položíme šunku. Pokládáme ji na 3/4 plátku, zbývající 1/4 musí zůstat volná pro lepší rolování. N...

Cizrnová polévka s celerem

Cizrnová polévka s celerem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce slunečnicového oleje, 2 řapíky celeru, 1 cibule, 1 lžička kmínu, 1 l vody, 1 kostka zeleninového bujónu, 1 konzerva krájených loupaných rajčat, špetka pepře, smažené toasty na másle, 1 konzerva cizrny

Na oleji orestujeme nakrájený řapíkatý celer. Část zelené nati si schováme na konečnou ozdobu. Přidáme nadrobno pokrájenou cibuli a kmín. Za stálého míchání smažíme zhruba 10 minut. Zalijeme studenou vodou, přidáme kostku zeleninového bujonu, krá...

Plněné kloboučky žampiónů s aioli

Plněné kloboučky žampiónů s aioli

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

20 žampionů, Náplň: 1 lžíce oleje, 2 lžíce citronové šťávy, 100 g anglické slaniny, 3 stroužky česneku, 1 plátek toastového chleba, 100 ml mléka, 1 hrst petrželové nati, špetka soli, špetka pepře, Aioli: 100 g majonézy, 2 lžíce olivového oleje, 2 stroužky česneku, 1 lžíce citronové šťávy, špetka soli a pepře

Žampiony opláchneme pod tekoucí vodou a oddělíme nožičky od klouboučků. Troubu rozehřejeme na 160°C, plech vyložíme pečícím papírem a na něj naskládáme kloboučky žampionů, dáme péct do rozehřáté trouby na 10 minut. Mezitím, co se nám klouboučky ...

stránka: