Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Treska

Tresčí filety s pomerančovým kuskusem

Tresčí filety s pomerančovým kuskusem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks tresky, 1 ks cibule, 1 citrón, 1 hrst petrželové natě, 2 lžíce ras al-hanout, 400 g kuskusu, 25 g másla, 50 g piniových ořechů, 50 g rozinek

Filety okořeníme. Kuskus zalijeme 500 ml horké vody a necháme 5 minut stát. Cibuli smažíme na másle asi 5 minut dozlatova. Poté odstavíme z ohně a přidáme oříšky a rozinky. Kuskus natřeseme vidličkou a přidáme cibulovou směs, kůru a šťávu z ...

Kořeněná singapurská ryba

Kořeněná singapurská ryba

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks chilli papričky, 2 ks šalotky, 1 stroužek česneku, 2 ks tresky, 30 g zázvoru, 2 lžíce sójové omáčky, 2 lžíce slunečnicového oleje, 3 lžíce koriandru, 1/4 lžičky třtinového cukru

Chilli papričky, šalotku i česnek nakrájíme na jemno. Zázvor nastrouháme. Smícháme to dohromady a přidáme sójovou omáčku a cukr. Směs povaříme 2 minuty. Rybu potřeme vytvořenou marinádou a opečeme z obou stran. Smažíme tak 10 minut na oleji. P...

Zbojnická pochoutka

Zbojnická pochoutka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení tresek, 200 g slaniny, 2 cibule, sůl, pepř

Slaninu nakrájíme na proužky a mírně rozškvaříme, cibuli najemno rozsekáme a tresku rozkrájíme na plátky asi 1,5 cm silné. Každý plátek z obou stran osolíme, opepříme a položíme na přiměřeně velký čtverec alobalu (aby jej bylo možno zabalit jako o...

Polární treska

Polární treska

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g tresky, 1 banánový list, 120 g bílé ředkve, 25 ml sojové omáčky Kikkoman, 10 g zázvoru, 30 ml saké, 80 g chřestu, 60 g zelených fazolí

Filet tresky osolíme, opepříme, pokapeme sojovou omáčkou Kikkoman a v páře pošírujeme cca 6 minut, poté rybu zabalíme do banánového listu a propíchneme napichovátkem. Zázvor nakrájíme na slabé plátky a povaříme cca 5 minut v osolené vodě, poté vlo...

Filé se sýrem

Filé se sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení tresky, 2 dcl mléka, 2 vejce, 500 g hladké mouky, 100 g Ementalu, sůl, rostlinný olej na smažení

Z mléka, vajec a strouhaného Emantalu připravíme těstíčko. Každý plátek tresky osolíme, obalíme v hladké mouce a potom v sýrovém těstíčku, kterým rybu na pánvi ještě zakápneme. Smažíme na rozpáleném oleji.

Treska s celerem

Treska s celerem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 tresky, 0,5 hrnku sekaného kopru, 0,5 hrnku vody, 1 celer, 1 cibule, rostlinný olej, pepř, sůl

Tresku naporcujeme na špalíčky, osolíme, opepříme, naskládáme do pekáčku, který jsme lehce vytřeli rostlinným olejem, posypeme cibulí nakrájenou na kolečka a pečeme asi 5 minut. Přidáme na nudličky nakrájený celer, podlijeme vodou a dopékáme další...

Filé z tresky v sýrovém obalu

Filé z tresky v sýrovém obalu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kusy filé z tresky po cca 200 g, 1 lžíce citronové šťávy, troška pepře bílého, pár kapek Worcesterské máčky, 4 lžíce hladké mouky, 3 vejce, 1 lžička mleté sladké papriky , 3 lžíce kečupu, 4 lžice strouhaného plísňového sýra, 4 lžíce másla, 4 tenké plátky uzeného sýru, sůl podle potřeby

Filé z tresky osušíme, pokvapkáme citrónovou šťavou, posolíme, okoreníme, ochutíme worcesterskou omáčkou a necháme odležať. Zatiaľ si z múky, trošky vody, vajec, papriky, kečupu a strúhaného plesňového syra pripravíme cestíčko, v ktorom pripravené...

Treska zapečená se sýrem a brokolicí

Treska zapečená se sýrem a brokolicí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 tresky, 120 g eidamu (Edam), 1 brokolice, troška pepře, troška koření na ryby

Pekáček vyložíme pečícím papírem, poklademe okořeněnými kousky tresky, přidáme na malinké růžičky nakrájenou a spařenou brokolici a vložíme do středně vyhřáté trouby. 10 minut před koncem pečení posypeme strouhaným sýrem.

Treska s hořčicovou omáčkou

Treska s hořčicovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 porce tresky, sůl, pepř, 2 lžíce másla, 1 lžíce hladké mouky, 250 ml mléka, 1 lžíce polotučné hořčice, 1 lžíce Dijonské hořčice, špetka muškátového květu, 2 lžíce oleje, citronová šťáva

Porce tresky osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a odložíme do chladu. Z másla a mouky umícháme světlou jíšku, zředíme ji mlékem, osolíme a necháme provařit. Pak do omáčky přidáme obě hořčice a dochutíme ji špetkou muškátového květu. T...

Ryba  na česneku a cibuli

Ryba na česneku a cibuli

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6-8 ks tresky nebo jiné naporcované ryby, 1 - 2 cibule, 1-2 stroužky česneku, 6 lžic másla, sůl, kmín, koření na ryby

Rybu pokmínujeme, hodně potřeme česnekem - pro děti méně, posypeme kořením na ryby, osolíme a vložíme do máslem vymazaného pekáče. Posypeme nakrájenou cibulí. Na každou porci položíme ještě nahoru plátek másla. Pečeme v předehřáté troubě na 170° c...

Nákyp s kyselým zelím

Nákyp s kyselým zelím

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g kyselého zelí, 300 g vařených brambor, 3 cibule, 3 jablka, 750 g tresky, 300 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 4 vejce, 4 cl vodky, svazek pažitky, špetka pepře, špetka muškátového ořechu

Oloupané vařené brambory a cibuli nakrájíme na jemné plátky. Cibuli lehce osmažíme na pánvi. Jablka nakrájíme na jemné proužky a smícháme je s kyselým zelím, které jsme trochu pokrájeli. Rybu nakrájíme na širší proužky. Formu vymažeme, po vrstvác...

Jednoduchý rybí vývar

Jednoduchý rybí vývar

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce olivového oleje, 1 lžička fenyklu, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 2 ks mrkve, 1 ks řapíkatého celeru, 2 stroužky česneku, 2 ks pórku, 400 g sterilovaných rajčat, 500 ml rybího vývaru, 200 g tresky, 85 g krevet

Mrkev a dva řapíky celeru nakrájíme na plátky. Pórek nakrájíme na tenké plátky. Fenyklová semínka, mrkev, celer a utřený česnek smažíme 5 minut na oleji. Poté přidáme pórek, rajčata, vývar, sůl a pepř. Přivedeme k varu, snížíme teplotu a vaříme...

Salát z tresky a krevet

Salát z tresky a krevet

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g tresky, 175 g krevet, 175 g bramborové kaše, 50 g strouhanky, 200 g fazolek (zelené fazolové lusky), 100 g cherry rajčátek, 7 g soli, 7 g pepře, 1 ks citrónu, 5 ks vejce, 1 svazek pažitky, 2 lžičky olivového oleje, 1 lžíce vinného octu

Filetu tresky a krevety dusíme na troše vody asi 4 minuty. Po vytažení by mělo být vše již hotové – nebudeme to dále tepelně zpracovávat. Uvařené krevety smícháme s bramborovou kaší a většinou pažitky, citrónovou kůrou a osolíme, opepříme. Nechá...

Treska se zeleninou

Treska se zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

700 g tresky, 4 rajčata, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 2 papriky, 2 stonky řapíkatého celeru, 1 mrkev, 100 g hrášku, 1 lžička tymiánu, sůl, pepř, 3 lžíce olivového oleje, 100 ml bílého vína, citrónová šťáva

Rybu omyjeme a osušíme, nasolíme, napepříme a pokapeme citrónovou šťávou a necháme v lednici cca 30 minut. Mezitím si omyjeme, očistíme a nakrájíme zeleninu. vytřeme si zapékací mísu olejem a vložíme do ní rybu a na ni zeleninu. zalijeme kečupem a...

Rybí karbanátky

Rybí karbanátky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vařených nebo pečených tresek, 2 rohlíky, 2 vejce, 30 g slaniny, 1 lžíci hladké mouky, pepř, sůl, 1/2 lžičky mleté sladké papriky, 1/4 lžičky drceného muškátového ořechu, strouhanku na obalení, rostlinný olej na smažení, 2 lžíce vody

Tresky nasekáme, okořeníme, posolíme, přidáme rozškvařenou na kostičky nakrájenou slaninu, nadrobno nakrájené rohlíky, vejce, 2 lžíce vody a mouky. Dobře prohněteme a necháme nejméně 30 minut odležet v chladnu. Pak ze směsi formujeme karbanátky, k...

Treska se sýrem a smetanou

Treska se sýrem a smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g filet z tresky, 3 mrkve, 1 větší pórek, 2 zakysané smetany, pepř, sůl, 1-2 lžičky provensálského koření, 1 lžíci nasekané pažitky, 1 lžíci nasekané petrželové nati, 1 lžíci nasekaného kopru, 150 g nastrouhaného Eidamu (Edamu), 4 lžíce olivového oleje

Mrkev nastrouháme na hrubém struhadle, pórek nakrájíme na kolečka a vše podusíme v pánvi na olivovém oleji. Zapékací misku vytřeme olivovým olejem a naplníme připravenou zeleninou. Na ni rozložíme filé z tresky (z rozmraženého dobře vymačkáme přeb...

Filé z tresky s pomeranči

Filé z tresky s pomeranči

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 porce filé z tresky, 2 ks pomerančů, 25 g másla, 1 lžička sladké chilli omáčky, 1/2 citrónu, 2 kuličky nového koření, 1 bobkový list, 1 cibule, 1 lžička pomerančové kůry, sůl, pepř, rukola na ozdobu

Do kastrolu vložíme filé, zakapeme je šťávou z citrónu, přidáme celou oloupanou cibuli, nové koření, špetku soli a bobkový list. Zalijeme vše vroucí vodou, aby byla treska těsně ponořená. Postavíme na vařič a velmi zvolna vaříme 15-20 minut. Mezit...

Ďábelské závitky

Ďábelské závitky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 treska, 1 lžička polotučné hořčice, 3 lžíce sardelové pasty, špetka pepře, 1 lžíce chilli koření, špetka soli, 1/2 šálku hladké mouky, 1 vejce, 100 ml slunečnicového oleje

Tresku očistíme, rozpůlíme, vykostíme a každou půlku potřeme směsí z hořčice, pepře, chilli koření, sardelové pasty a soli. Stočíme je do závitků a sepneme párátkem. Závitky obalíme v mouce a v rozšlehaném vejci a pomalu smažíme na rozpáleném olej...

Treska s houbami  a  sýrem

Treska s houbami a sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g tresky, 80 g másla, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 200 g čerstvých hřibů, 4 lžíce strouhaného sýra, 8 tvrdších rajčat, 1 lžíce zelené petrželové natě, 1 lžíce citronové šťávy, sůl podle potřeby

Tresku nakrájame na porcie, pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme 30 minút odstáť. Na masle zapeníme pokrájanú cibuľu, rozotretý cesnak, vložíme očistené a pokrájané hríby, popražíme, vložíme porcie ryby, posolíme a chvíľu opekáme. Posypeme strúh...

Treska na orientální způsob

Treska na orientální způsob

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g tresky, 50 ml olivového oleje, 3 lžíce rajčatového protlaku, cca 3 lžíce hladké mouky, 1 cibule, 3 lžíce másla, 2 rajčata, 2 zelené papriky , 2 stroužky česneku, 2 lžičky kari koření, 1-2 lžíce citronové šťávy, 1 lžička cukru, sůl podle potřeby, 1 lžíce petrželové nati

Filé z tresky nakrájame na porcie, posolíme, okoreníme, obalíme v múke a z oboch strán opečieme na oleji. Zalejeme omáčkou a pomaly dusíme do mäkka. OMÁČKA: Z polovice masla a múky si pripravíme svetlú zápražku, rozriedime vodou a dobre premiešame...

Treska s pórkem a bylinkami

Treska s pórkem a bylinkami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g filé z tresky, 400 g menších rajčat, 500 g pórku, 4 stroužky na plátky pokrajeného česneku, 6 lžic másla, svazek čerstvých bylinek : rozmarýn, tymián, šalvěj, petržel, 2 lžíce strouhanky na vysypáni pekáče, troška mletého pepře a kmínu, sůl podle potřeby

Filety opláchneme, osušíme, pokrájame na menšie kúsky. Očistený pór a rajčiaky pokrájame na kolieska, opláchnuté bylinky posekáme. Pekač natrieme polovicou masla, posypeme strúhankou. Na dno poukladáme filety, osolíme, okoreníme, posypeme bylink...

Treska na majoránce

Treska na majoránce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g tresky, 1/2 citrónu, sůl, pepř, 1-2 lžíce majoránky, 100 g anglické slaniny, 1 velká cibule, kousek másla

Porce ryby pokapeme citrónovou šťávou a necháme krátce odležet. Zapékací misku vymažeme tukem a naskládáme do ní vrstvu anglické slaniny. Na ni dáme cibuli nakrájenou na půlkolečka. Na cibuli položíme porce tresky, vše osolíme, opepříme a štědře...

Fish and chips

Fish and chips

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 kg brambor, 125 g hladké mouky, 250 ml světlého piva, 800 g tresky, 500 ml slunečnicového oleje, 7 g soli, 7 g pepře, 2 lžíce olivového oleje, 2 ks bílků, 5 lžíc majonézy

Brambory oloupeme, nakrájíme na hranolky, osolíme, opepříme a zakápneme olivovým olejem. Pečeme 25 minut pod grilem. Bílky našleháme vidličkou, smícháme je s pivem a moukou. Připravili jsme si těstíčko. Filety nakrájíme na kousky o velikosti 1...

Středomořská treska

Středomořská treska

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 porce tresky (asi 200 g), 400 g nakrájených rajčat z konzervy, 1 nakrájený stroužek česneku, 1 lžíce rajčatového protlaku, 1 lžíce pernodu, 1 lžíce kaparů, 60 g černých oliv bez pecek, 150 ml bílého suchého vína, 1 bobkový list, 1/4 lžičky celého černého pepře, tenký proužek citrónové kůry, snítky petrželky na ozdobu

Nakrájená rajčata, česnek, protlak, pernod, kapary a olivy dáme do hrnce. Podle chuti osolíme a opepříme a pomalu zahříváme. Zatím dáme do hluboké pánve rybí maso a podlijeme je vínem. Přidáme bobkový list, celý pepř a citrónovou kůru a tekutinu p...

Paella

Paella

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks cibule, 1 ks mrkve, 4 ks rajčat, 2 ks papriky (kapie), 4 ks česneku, 2 ks tresky, 3 ks langusty, 3 ks krevet, 4 lžičky olivového oleje, 1 lžička soli, 1/2 lžičky šafránu, 500 g kulatozrnné rýže, 1 l rybího vývaru

Všechnu zeleninu nakrájíme najemno. Rybí filety nakrájíme na kousky a spolu s krevetami a langustami opečeme na olivovém oleji. Dáme je stranou. Ve velké pánvi rozehřejeme olej a opékáme na něm cibuli. Po dvou minutách přidáme zbylou zeleninu a...

stránka: