Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Třešně

Třešně v krystalovém cukru

Třešně v krystalovém cukru

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hrst třešní, 1 bílek, 1 sklenka cukru krystal

Čerešne umyjeme a dôkladne osušíme. Bielok trošku našľaháme, čerešne aj so stopkami namočíme do bielku a celé obalíme v cukre. Obaliť môžeme aj lístky. Krásna ozdoba na letné, ovocné torty a múčniky.

Ovocný talíř

Ovocný talíř

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

hrst malin, hrst třešní, hrst rybízu

Ovocie opláchneme, osušíme a naaranžujeme na tanier, dozdobíme zelenými lístkami.

Nepečená želvička

Nepečená želvička

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

750 ml mléka, 80 g cukru krystal, 2 vanilkové cukry, 2 krémové prášky, 250 g měkkého tvarohu, 230 g piškotů dětských, 4 kiwi, 1/2 sklenky jahodového džemu, 2 jablka (1 červené, 1 zelené), 2 třešně, 1 pomeranč

500 ml mléka, vanilkový cukr a cukr přivedeme k varu. V 250ml mléka rozmícháme krémový prášek, vylijeme do vroucího mléka, uvaříme hustý pudink. Za občasného míchání necháme vychladnout. Metličkou po částech zašleháme tvaroh. Mísu vysteleme mikrot...

Amaretto sour (amareto na kyselo)

Amaretto sour (amareto na kyselo)

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 cl Amaretta, 2 cl pomerančového džusu, 2 cl limetové šťávy, 1 třešeň (na ozdobu)

Do šejkru postupně nalijeme všechny suroviny a protřepeme. Dále obsah šejkru nalijeme do skleničky a ozdobíme třešničkou.

Somrero

Somrero

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 cl kahlui, 2 cl smetany, sklenka ledu, 1 koktejlová třešeň

Do sklenky s ledem nalijeme nejdříve kahluu a pak do ní smetanu. Můžeme zdobit koktejlovou třešní.

White russian - bílý Rus

White russian - bílý Rus

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

sklenka ledu, 4 cl vodky, 2 cl kahlui, 2 cl smetany, 1 koktejlová třešeň

Do sklenky nalijeme postupně kahluu, smetanu a nakonec vodku. Mužeme ozdobit koktejlovou třešní.

Brave bull

Brave bull

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 cl Tequily, 2 cl kahluy, sklenka ledu, koktejlová třešnička

Do sklenky s ledem nalijeme tequilu a kahluu a promícháme. Můžeme ozdobit koktejlovou třešničkou.

Goodfather - dobrý táta

Goodfather - dobrý táta

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 cl whisky, 2 cl Amareta, sklenka ledu, 1 nakládaná třešeň

Do sklenky s ledem nalijeme whisky a amareto. Promícháme a ozdobíme nakládanou třešničkou.

Pink lady one

Pink lady one

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 cl Ginu, 1.5 cl Grenadiny, 1 cl pomerančového džusu, 1 koktejlová třešnička

Do sklenky s ledem nalijeme gin, grenadinu a džus. Promícháme a ozdobíme koktejlovou třešničkou.

Pink lady two

Pink lady two

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 cl Ginu, 1.5 cl Grenadiny, 1 cl pomerančového džusu, 1 cl smetany, sklenka ledu, 1 koktejlová třešnička

Do sklenky s ledem nalijeme gin, grenadinu, džus a smetanu. Promícháme a ozdobíme třešničkou.

B & B

B & B

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 cl koňaku, sklenka ledu, 1 koktejlová třešnička

Do sklenky s ledem nalijeme koňak a bailes, promícháme a ozdobíme třešničkou.

Třešně se smetanou

Třešně se smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g třešní (čerstvých nebo zavařovaných), 1/2 citronu, 80 g cukru krupice, 1/8 l červeného vína (suchého) (můžeme nahradit ovocným sirupem), 1/8 l neslazeného třešňového moštu, 30 g bramborového škrobu, špetka mletého hřebíčku, 100 g sladké smetany, 1 balení vanilkového cukru

Třešně omyjeme a zbavíme pecek. Citron omyjeme horkou vodou a osušíme. 1/4 kůry nastrouháme a citron vymačkáme. Třešně dáme spolu s citronovou kůrou a šťávou, cukrem a vínem do hrnce. Smícháme škrob s 4-5 lžícemi třešňového moštu. Zbylý mošt přili...

Ledový vánek

Ledový vánek

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 snítka meduňky, 100 g cukru krupice, 1 lžička jetelového medu, 1/2 lžičky citronové šťávy, 4 lžičky lístků černého čaje, 160 ml Brandy, 80 ml curacaa triple sec, šťáva z 1 citronu, 1 konzerva broskví, 1 konzerva koktejlových třešní

Meduňku opláchneme a lístky otrháme. Rozdělíme je do kalíšků formy na ledové kostky a zalijeme je vodou. Formu vložíme do mrazničky a vodu necháme ztuhnout. Do malého kastrůlku nalijeme 100 ml vody, přidáme krupicový cukr, med a citronovou šťávu....

Vodka Daisy

Vodka Daisy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

140 ml Grenadiny, 8 kostek ledu, 200 ml vodky, 200 ml citronové šťávy, trocha cukru krupice, trocha koktejlových třešní

Cukr nasypeme na plochou misku, okraje sklenek namočíme nejprve v troše grenadiny a pak je ponoříme do cukru. Okrasnou krustu necháme ztuhnout. Do míchací sklenice dáme 4 kostky ledu, přilijeme vodku, zbylou grenadinu a citronovou šťávu. Vše důkl...

Ovocný ledový punč

Ovocný ledový punč

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

namražený led, 50 g hroznového vína, 1 jablko, 1 pomeranč, 50 g nakládaných kompotovaných třešní, 2 mandarinky, 1 citrón, 2 sáčky ovocného čaje (třešeň), 4 kostky cukru, 4 hřebíčky, trocha badyánu, 1 malá skořice (vcelku)

Ovoce nejprve důkladně opláchneme. Pomeranče a mandarinky zbavíme kůry. Všechno ovoce pak krájíme na stejné dílky. V konvici zalijeme čajové sáčky vroucí vodou, přidáme koření, šťávu z citronu a cukr. Necháme louhovat 10 minut, poté odstraníme sá...

Třešňový koktejl se zakysanou smetanou

Třešňový koktejl se zakysanou smetanou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení zakysané smetany, 4 sáčky vanilkového cukru, 1/2 hrnečku kompotovaných třešní (bez pecek), 10 ml Griotky

Zakysanou smetanu, třešně, cukr a griotku vložíme do mixéru a rozmixujeme dohladka. Dáváme si záležet, protože výsledná směs musí jít pít brčkem. Přelijeme do dvou vysokých sklenic.

Limetkovo-mascarponový krém

Limetkovo-mascarponový krém

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 limety, 150 g Mascarpone, 250 g tučného tvarohu, 70 g řeckého jogurtu, 2-3 lžíce cukru moučka, 1 vanilkový cukr, 250 g třešní, 100 g hořké čokolády 70%

Ze všech ingrediencí vyšleháme nadýchaný krém, přidáme limetkovou šťávu a nastrouhanou limetkovou kůru. Hotový krém plníme do skleniček. Zdobíme třešněmi a čokoládovými hoblinkami. Podáváme vychlazené.

Plněné citronové lodičky s krémem a ovocem

Plněné citronové lodičky s krémem a ovocem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g tučného tvarohu, 150 g Řeckého jogurtu, 1 lžíce vaječného likéru, kůra z 1 citronu, 1 lžička citronové šťávy, 1 balení vanilkového cukru, 5 citrónů, 4 lžíce malin, 4 třešně

Tvaroh vymícháme s jogurtem a vaječným likérem. Přidáme citronovou šťávu a kůru z 1 citronu. Dochutíme vanilkovým cukrem. Necháme vychladit. Z omytých citronů si vytvoříme lodičky, které vydlabeme. Pocukrujeme a plníme krémem. Zdobíme malinami a t...

Jahodovo - třešňová polévka

Jahodovo - třešňová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g jahod, 200 g třešní, 3-4 lžíce cukru krupice, 3 lžičky Solamylu, pár lístků máty , 200 ml červeného vermutu

Do 250 ml vody dáme jahody, vypeckované třešně, cukr a pár lístků máty. Vše přivedeme k varu, malou chvilku povaříme, ale jen tak, aby ovoce zůstalo nerozvařené, zahustíme Solamylem rozmíchaným v trošce vody, vypneme a necháme vychladnout. Přelij...

Krém s kokosem a třešněmi

Krém s kokosem a třešněmi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hrst třešní, 1 lžíce medu, 2 lžíce cukru krupice, 400 ml smetany ke šlehání, 2 kokosy, sušenku na ozdobu

Do kastrůlku nasypte vypeckované třešně, přidejte k nim cukr a med a vše zahřejte. Když se třešně v horkém medu a cukru krásně obalí, máte základ hotový. Kokosy rozdělte na poloviny (pilkou, sekáčkem… jak je kdo zručný) a pomocí ostrého nožíku je ...

Gratinované třešně

Gratinované třešně

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g třešní, 3 lžíce cukru krystal, 200 ml mléka, 60 g hladké mouky, 3 vejce, 3 lžíce cukru moučka, 1 balení vanilkového cukru, 40 g přepuštěného másla

Třešně dobře omyjeme, osušíme a vypeckujeme. Zapékací misku vymažeme tukem a vysypeme cukrem moučkovým. Jedno vejce si rozdělíme na bílek a žloutek. Z mléka,hladké mouky, 2 celých vajec, cukru a vanilkového cukru vymícháme metlou hladké těsto, kte...

Třešňový trhanec

Třešňový trhanec

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 ml mléka, 6 ks vajec, 200 g moučkového cukru, 500 g hrubé mouky, 500 g třešní, 1 balení vanilkového cukru

V mléku si rozšleháme žloutky, moučkový cukr, mouku a vypracujeme těsto, poté přimícháme tuhý sníh, který jsme ušlehali z bílků a toto těsto rozetřeme na tukem vymazaný plech, dáme na něj třešně vypeckované a upečeme. Pečeme při 200 °C, cca 20 min...

Třešňová polévka

Třešňová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g třešní, 1 l vody, 4 lžíce cukru krupice, 1/2 sáčku pudinkového prášku s vanilkovou příchutí, 1 kelímek smetany, 2 lžíce citrónové šťávy

Třešně omyjeme, vypeckujeme, dáme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme 2 lžíce cukru krupice a vaříme. Když jsou třešně měkké, dáme je do mixéru a umixujeme. Tuto směs nalijeme opět do hrnce, přisypeme ½ sáčku pudinku v prášku, aby byla směs hustější...

Recept na ovocné želé

Recept na ovocné želé

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kolečka konzervovaného ananasu + 100 ml nálevu z kompotu, 10 dílků konzervovaných mandarinek + 100 ml nálevu z kompotu, 2 poloviny konzervované broskve + 100 ml nálevu z kompotu, 5 ks červených kandovaných třešní, 10 g práškové želatiny, 3 lžíce ovocného sirupu, 100 ml vody

Želatinu smícháme s ovocnými šťávami a necháme ji rozpustit. Rozpuštěnou želatinu pak přecedíme přes sítko, aby tekutina byla zcela bez kousků ovoce a ve vodní lázni želatinu zahřejeme, až začne houstnout. Do hliníkových misek ve tvaru košíčků neb...

Šlehačkový třešňový moučník

Šlehačkový třešňový moučník

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hrneček polohrubé mouky, 1 hrneček hladké mouky, 1 hrneček cukru krystal, 3 vejce, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 1 sáček vanilkového cukru, 250 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 1 konzerva třešní, 1 lžíce kakaa

Vejce a cukr vyšleháme do pěny, postupně přidáme smetanu, prosátou mouku, vanilkový cukr a prášek do pečiva. Všechno dobře promícháme, polovinu vylijeme na tukem vymazaný plech, do druhé poloviny vmícháme kakao a vylijeme na světlé těsto. Těsto po...

stránka: