Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Třtinový cukr

Pomerančový koktejl s rumem

Pomerančový koktejl s rumem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 ml 50 % pomerančového džusu, 50 ml rumu, 1 lžíce citrónové šťávy, 1 plátek limety na ozdobu, třtinový cukr, 1/2 sklenky kostek ledu

Všechny ingredience by měly být dobře vychlazené. Do sklenice vhodíme kostky ledu a vlijeme rum. Citrónovou a grapefruitovou šťávu smícháme s cukrem dle chuti. Vlijeme do sklenice, kterou dolijeme pomerančovým džusem. Ozdobíme plátkem limety nebo ...

Nealkoholický rajčatový koktejl

Nealkoholický rajčatový koktejl

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g rajčat, 1 lžička citrónové šťávy, 2 lžičky třtinového cukru, 70 ml vody, sůl, pepř, mletá paprika na ozdobu

Hrdlo sklenice navlhčíme vodou a vysypeme mletou paprikou, která nám sklenici pěkně ozdobí. Rajčata omyjeme, rozpůlíme a dáme do mixéru. Přidáme sůl, cukr, citronovou šťávu, pepř dle chuti a vše mixujeme asi 1 minutu. Nápoj přecedíme a vlijeme do ...

Zelený aperitiv

Zelený aperitiv

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 ml Cinzana Extra Dry, 40 ml kiwi limonády, 2 lžičky citrónové šťávy, 2 lžička třtinového cukru

Všechny ingredience by měly být dobřé vychlazené. Cinzano, limonádu, citrónovou šťávu a cukr důkladně promícháme, aby se cukr rozpustil.

Banánové tiramisu

Banánové tiramisu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 nízkotučného tvarohu, 1 lžíce mléka, 1 lžíce rumu, 2 lžíce třtinového cukru, několik celozrnných piškotů nebo sušenek, 1 hrneček uvařené silné kávy, 1 banán, 2 lžíce kakaa

Utřeme tvaroh se lžící mléka, lžičkou rumu a lžící cukru. Do misky poskládáme střídavě celozrnné piškoty namočené v kávě s trochou cukru, tvaroh a na kolečka nakrájený banán. Poslední vrstvu bude tvořit tvaroh. Hotové tiramisu posypeme kakaem a dá...

Čočka na kari

Čočka na kari

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3-4 ks cibule, 200 g čočky, 5 stroužků česneku, 2 balení rajčatového protlaku (nebo kečup), 1 lžíce kari koření, 6 lžic octa, 100 ml oleje, 1 lžička soli, 1 špetka pepře, 3 lžíce cukru

Namočenou čočku uvaříme s bobkovým listem doměkka. Doporučuji malozrnou čočku, nerozvaří se, velkozrná se musí pečlivě hlídat, aby se nerozvařila na kaši. Čočku stačí namáčet po dobu přípravy kari omáčky. Cibuli nakrájíme na kostičky,orestujem...

Mojito shooter

Mojito shooter

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2.5 ml bíleho rumu, 2.5 ml minerálky, plátek limetky, list máty, špetka třtinového cukru

Do panáku nalijeme do půlky rum a dolijeme sodovkou. Na talířek si položíme mátu nasypeme na ní cukr, zakapeme limetkou a smotáme do ruličky. Takto udělanou ruličku rozžvýkáme a zapijeme panákem.

Kávové mojito

Kávové mojito

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 porce silné kávy, listy máty z jednoho stonku, 1 lžíce třtinového cukru, 0,5 limetky, kostky ledu

Uvaříme silnou kávu a necháme ji vychladnout. Pak si nakrájíme limetku na plátky, přidáme otrhané lístky máty a třtinový cukr - vše rozdrtíme a promícháme. Dáme do skleničky, zalijeme vychládlou kávou a přidáme ledové kuličky, případně kostky ledu.

Domácí nealko mojito

Domácí nealko mojito

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

listy z 1 stonku máty peprné, 2 lžičky třtinového cukru, 1 limeta nebo citrón, 1,5 l vody

Listy máty omyjeme, pomačkáme a vhodíme do karafy nebo konvice. Limetu nebo citrón vymačkáme a šťávu smícháme s cukrem. Vše dobře promícháme s vodou a zalijeme mátu v konvici. Necháme dobře vychladit nebo zchladíme okamžitě kostkami ledu.

Egyptský skořicový čaj

Egyptský skořicový čaj

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 lžičky mleté skořice, 100 ml vody, 2 lžičky třtinového cukru

Vodu zahřejeme v malém kastrůlku. Když začne vřít, vsypeme skořici a vaříme na prudkém plameni asi 2 minuty. Jakmile přestane skořice intenzivně vonět, je hotovo. Přidáme třtinový cukr a důkladně rozmícháme. Přelijeme do hrnku a pijeme.

Asijské mojito

Asijské mojito

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 limetky, 1 lžíce třtinového cukru, 8 listů máty, 1 malá nakrájená chilli, 1 lžička skořice, 40 ml mangové vodky, 1 sklenka drceného ledu

Rozmačkejte limetku s cukrem ve sklenici. Poté přidejte mátu, skořici, mangovou vodku a rozdrcený led. Vše zamíchejte lžičkou a podávejte.

Banánovo-pomerančový koktejl

Banánovo-pomerančový koktejl

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 banán, 1 pomeranč, 250 ml kefíru, třtinový cukr dle chuti, mléko dle potřeby

Banán a pomeranč oloupeme, nakrájíme na malé kousky a rozmixujeme. Přilijeme kefír a ještě jednou zlehka promixujeme. Pokud je nápoj hustý (nebo je ho málo), dolijeme mléko nebo kefír. Dle chuti dosladíme cukrem.

Kefírový koktejl s jahodami

Kefírový koktejl s jahodami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g jahod, 250 ml kefíru, 100 ml smetany ke šlehání, 100 ml polotučného mléka, 1 banán, 1 vanilkový cukr, 1/2 lžičky třtinového cukru

Jahody nejlépe mražené rozmixujeme ponorným tyčovým mixérem. Přidáme kefír, mléko, šlehačku, banán, vanilkový a třtinový cukr. Vyšleháme. Dle chuti dosladíme. Koktejl je krásně vychlazený díky mraženým jahodám. Zdobíme jahodou a jogurtovou čokolád...

Jahodovo-banánové mojito

Jahodovo-banánové mojito

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 cl limetové šťávy, 6 listů máty peprné, 3 cl sodové vody, 1 lžička třtinového cukru, 2 lžíce drceného ledu, 2 jahody, 1/2 banánu, pomerančová šťáva z jednoho pomeranče

Jahody omyjeme a nakrájíme na malé kousky, přidáme 1/2 nakrájeného zralého banánu. Do sklenice nalijeme čerstvou vymačkanou limetkovou šťávu i šťávu z pomeranče, přidáme třtinový cukr a lístky máty. Vše společně rozmačkáme a poté přidáme nakrájené...

Domácí skořicový sirup

Domácí skořicový sirup

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g cukru krystal, 200 g třtinového cukru, 500 ml vody, 4-5 ks celé skořice, 6 kapek citronové šťávy

Cukr rozpustíme v hrnci a necháme trochu zkaramelizovat, ale pozor aby nebyl cukr příliš tmavý (zhořkl by). Zalijeme vodou s citronovou šťávou a přivedeme k varu, aby se karamel znovu rozpustil. Přidáme 4 celé skořicové tyčinky a necháme 20 minut...

Domácí pálivější hořčice

Domácí pálivější hořčice

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

40 g hořčičného semínka, 0,4 dcl jablečného oleje, 3 lžíce třtinového cukru, trocha vody, trocha oleje, špetka soli, špetka pepře

Semínko pomeleme na prášek a poté vmixujeme zbývající ingredience. Směs vložíme na pánev a krátce zahřejeme, aby zhoustla.

Reveňový (rebarborový) koláč

Reveňový (rebarborový) koláč

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 stonky rebarbory, 2 hrnky třtinového cukru, 1 hrnek polohrubé pšeničné mouky, 1/2 hrnku hladké špaldové mouky + 50 g na drobenku, 125 g másla + 50 g na drobenku , 3 vejce, 1/2 hrnku 100% pomerančového džusu, 50 g cukru moučka, 50 mletých vlašských ořechů

Reveň oloupeme a nakrájíme na slabé plátky, promícháme ji s 1 hrnkem cukru a necháme odležet. Hluboký plech vyložíme pečicím papírem. Zbylý cukr smícháme s prosátou polohrubou a špaldovou moukou. Máslo v kastrůlku rozpustíme a necháme trochu vych...

Mangová pěna s růžovými pusinkami

Mangová pěna s růžovými pusinkami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g manga, 4 lžíce třtinového cukru, 150 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 1 lžičku limetové šťávy, 1 bílek, 1 špetku soli, 1/2 lžičky bramborového škrobu, 75 g cukru krupice, 1 ml potravinářského barviva

Smetanu vyšleháme ve šlehačku. Mango rozmixujeme s cukrem a vmícháme šlehačku. Ochutíme limetkovou šťávou. Rozdělíme do formiček (pudinkových, na muffiny...) a dáme 30 minut do lednice. Bílek vyšleháme se solí a cukrem. Dále pak 30 ml vody smíchám...

Rasgulla koule se šafránem

Rasgulla koule se šafránem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

850 ml plnotučného mléka, 2 lžíce citrónové šťávy, 1,5 hrnku cukru krupice, , 250 g bílého jogurtu, 1 lžíce třtinového cukru, 40 g pistácií

Mléko dáme vařit a až začne vřít, přidáme citrónovou šťávu. Poté odstavíme a mícháme, dokud se mléko nesrazí. Pak ho necháme překapat přes plátno - může to trvat i hodinu. Mezitím si připravíme cukrový sirup - svaříme krupicový cukr s 500 ml vody....

Tuňák v sezamu se zázvorovými nudlemi

Tuňák v sezamu se zázvorovými nudlemi

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g tuňáku, 250 g rýžových nudlí, 7 g soli, 7 g pepře, 1 lžíce řepkového oleje, 2 lžíce sezamu, 1 lžíce petrželové natě, 1 lžíce pažitky, 4 ks jarní cibulky, 1-2 ks chilli papričky, 4 ks limety, 1 lžičku třtinového cukru, 1/2 lžičky zázvoru

Tuňáka osolíme, opepříme a smažíme na oleji - vevnitř musí zůstat růžový. Ještě teplého ho obalíme v sezamových semínkách. Necháme aspoň 5 minut stát a poté ho nakrájíme na plátky. Nudle uvaříme podle návodu a smícháme ho s nasekanou jarní cibulko...

Pomerančový koláč s lesním ovocem

Pomerančový koláč s lesním ovocem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 pomeranče, 2 vejce, 125 g másla, 25 g včelího medu, 150 g třtinového cukru, 150 g hladké mouky, 70 g bílého jogurtu, 100 g lesního ovoce, 1 lžička kypřícího prášku do pečiva, 4 lžíce cukru moučky

Jeden pomeranč vaříme 40 minut doměkka. Poté ho necháme vychladnout, oloupeme a rozmixujeme. Z druhého pomeranče vymačkáme šťávu a poslední pomeranč nakrájíme na plátky. Dvě lžíce medu rozetřeme na spodku koláčové formy a na to poskládáme pome...

Krémový šafránový jogurt

Krémový šafránový jogurt

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

700 g Řeckého jogurtu, 100 g třtinového cukru, 1 lžička kardamomu, 1 lžička plnotučného mléka, 1/4 hrsti pistácií, 1 lžíce šafránu, 1 mango

Jogurt necháme překapat přes plátýnko (trvá to asi půl hodiny). Poté smícháme jogurt s cukrem. Vlákna šafránu smícháme s mlékem a přidáme i s kardamomem do jogurtu. Dobře promícháme. Podáváme s plátky manga posypané nesolenými nasekanými pis...

Obrácený banánový koláč s omáčkou z javorového sirupu a karamelu

Obrácený banánový koláč s omáčkou z javorového sirupu a karamelu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g másla, 200 g třtinového cukru, 200 g hladké mouky, 200 g pekanových ořechů, 100 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 200 ml javorového sirupu, 200 g řeckého jogurtu, 4 banány, 4 vejce, 2 lžičky vanilkové esence, 1 lžička sody bikarbóny, 1 lžička skořice

Budeme potřebovat pečící formu (čtverec) asi 20 cm velkou. Tu vyložíme pečícím papírem. Na něj nalijeme 100 ml javorového sirupu a rozprostřeme ho po celém dnu. Tři banány oloupeme a podélně rozpůlíme a dáme je do pečící formy řeznou stranou dol...

Pomerančový koláč s granátovým jablkem

Pomerančový koláč s granátovým jablkem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 ks pomerančů, 4 vejce, 1 ks granátového jablka, 250 g másla, 50 g včelího medu, 300 g třtinového cukru, 200 g hladké mouky, 100 g mandlí, 140 g řeckého jogurtu, 1 lžička kypřícího prášku do pečiva

Ze tří pomerančů vymačkáme šťávu. Jeden celý pomeranč dáme do vody vařit na pár minut. Poté vodu slijeme a nalijeme novou – nyní vaříme 40 minut. Pomeranč bude měkký. Až nebude horký, oloupeme ho a zbavíme všech jader. Rozmixujeme ho na kaši. Na...

Kořeněné singapurské nudle s květákem

Kořeněné singapurské nudle s květákem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 ks citrónu, 2 lžíce kari koření, 300 g květáku, 100 g kuřecích prs, 100 g jarní cibulky, 200 g bílého zelí, 25 g chilli papričky, 100 g nudlí, 50 g krevet, 5 g koriandru, 1 lžíce sójové omáčky, 1/2 lžičky třtinového cukru

Kuřecí maso nakrájíme na kousky velikosti sousta. Cibulku a chilli nakrájíme na jemno. Bílé zelí nakrouháme. Citrónovou šťávu smícháme s ½ lžící kari koření a do směsi namočíme květák. Vše dáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme 30 minut...

Kořeněná singapurská ryba

Kořeněná singapurská ryba

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks chilli papričky, 2 ks šalotky, 1 stroužek česneku, 2 ks tresky, 30 g zázvoru, 2 lžíce sójové omáčky, 2 lžíce slunečnicového oleje, 3 lžíce koriandru, 1/4 lžičky třtinového cukru

Chilli papričky, šalotku i česnek nakrájíme na jemno. Zázvor nastrouháme. Smícháme to dohromady a přidáme sójovou omáčku a cukr. Směs povaříme 2 minuty. Rybu potřeme vytvořenou marinádou a opečeme z obou stran. Smažíme tak 10 minut na oleji. P...

stránka: