Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Třtinový cukr

American Pie

American Pie

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 a 3/4 hrnku hladké mouky, 2 lžíce cukru krupice, 1/2 lžičky soli, 175 g studeného másla, 8 lžíc studené vody, 6 jablek (přibližně 1kg), 1/2 hrnku třtinového cukru, 1 lžíce citronové šťávy, 2 lžičky citronové kůry, špetka nastrouhaného muškatového oříšku, mléko na potření , trošku cukru na posypání

Do připravené mísy nasypeme 2 a 1/2 hrnku hladké mouky, lžíci cukru a lžičku soli, promícháme pomocí mixéru. Přidáme na kostky nakrájené máslo a několikrát krátce zapneme mixér, až se směs začne podobat hrubé drobence. Přilijeme asi 8 lžic studené...

Ananasové créme bruleé

Ananasové créme bruleé

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ananas, 3 žloutky, 50 g másla, 90 g třtinového cukru, 270 g cukru krupice, 300 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 120 ml plnotučného mléka, 1 lžička skořice, 1 lžička vanilkové esence, 1 lžíce máty peprné

Ananas nakrájíme na tenké plátky (pár kostek ananasu si necháme na ozdobu). Plátky naskládáme na plech a poklademe máslem a zasypeme třtinovým cukrem. Pečeme 5 minut na 250 °C. Mléko a smetanu smícháme se skořicí a přivedeme k varu. Žloutky ...

Asijské mojito

Asijské mojito

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 limetky, 1 lžíce třtinového cukru, 8 listů máty, 1 malá nakrájená chilli, 1 lžička skořice, 40 ml mangové vodky, 1 sklenka drceného ledu

Rozmačkejte limetku s cukrem ve sklenici. Poté přidejte mátu, skořici, mangovou vodku a rozdrcený led. Vše zamíchejte lžičkou a podávejte.

Banánové muffiny Petra Havlíčka

Banánové muffiny Petra Havlíčka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g celozrnné špaldové mouky, 100 g třtinového cukru, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 2 vejce, 150 ml polotučného mléka, 2 lžíce řepkového oleje, 2 banány, Krém: 250 g Lučiny, 100 g změklého másla, 2 lžíce cukr moučka, 1 hrst cukrářského zdobení

Ve velké míse smícháme žloutky, cukr a olej. Mícháme tak dlouho, dokud se cukr aspoň trochu nerozpustí a nestane se tak "kaše". Poté přisypeme mouku, kypřící prášek a mléko, zamícháme tak aby byly všechny suroviny mokré. Banány nakrájíme na malé k...

Banánové tiramisu

Banánové tiramisu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 nízkotučného tvarohu, 1 lžíce mléka, 1 lžíce rumu, 2 lžíce třtinového cukru, několik celozrnných piškotů nebo sušenek, 1 hrneček uvařené silné kávy, 1 banán, 2 lžíce kakaa

Utřeme tvaroh se lžící mléka, lžičkou rumu a lžící cukru. Do misky poskládáme střídavě celozrnné piškoty namočené v kávě s trochou cukru, tvaroh a na kolečka nakrájený banán. Poslední vrstvu bude tvořit tvaroh. Hotové tiramisu posypeme kakaem a dá...

Banánovo-pomerančový koktejl

Banánovo-pomerančový koktejl

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 banán, 1 pomeranč, 250 ml kefíru, třtinový cukr dle chuti, mléko dle potřeby

Banán a pomeranč oloupeme, nakrájíme na malé kousky a rozmixujeme. Přilijeme kefír a ještě jednou zlehka promixujeme. Pokud je nápoj hustý (nebo je ho málo), dolijeme mléko nebo kefír. Dle chuti dosladíme cukrem.

Banánový jogurt s javorovým sirupem

Banánový jogurt s javorovým sirupem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 ml bílého jogurtu, 2 přezrálé banány, 2 lžičky třtinového cukru, 2 lžíce javorového sirupu, 20 ml mléka

Banány oloupeme a v misce důkladně rozmačkáme vidličkou. Nemixujeme! Třtinový cukr rozpustíme v mléce a smícháme s javorovým sirupem. Banány, bílý jogurt a oslazené mléko navzájem důkladně promícháme a nalijeme do připravených mističek, které ulož...

Banánový pudink

Banánový pudink

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hrst rozinek, 1 dcl rumu, 2 ks vejce, 100 g třtinového cukru, 1 ks banánu, 70 g másla, 100 g toastového chlebu, 200 ml plnotučného mléka, 1 lžička skořice, 80 g hořké čokolády, 200 g polohrubé mouky

Jedná se vlastně o jakýsi chlebíček, který je ale spíše vlhký než suchý. Rozinky namočíme v rumu, toastový chléb nakrájíme na kostičky a namočíme ho v mléce. Bílky ušleháme v tuhý sníh. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, poté přidáme rozpuš...

Barevný salát s malinami

Barevný salát s malinami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce vinného octu, 1 lžíce olivového oleje, 1 lžíce pažitky, 1/2 lžičky třtinového cukru, 1 špetka pepře, 1 hrst malin, 1 hrst fazolových klíčků, 6 ks ředkviček, 1/2 ks kedlubnu, 2 ks rajčat, 1/2 ks granátového jablka, 4 listy římského salátu, 2 hrsti hrášku

Připravíme si zálivku: smícháme ocet, olej a třtinový cukr. Do této zálivky dáme najemno nakrájené ředkvičky a kedlubnu na deset minut. Mezitím si natrháme římský salát na kousky, rajčata nakrájíme na kostičky, granátové jablko vyloupeme, pažitku...

Borůvkovo - nektarinkový koláč

Borůvkovo - nektarinkový koláč

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení listového těsta, 2 lžíce ovocné marmelády, 20 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 2 nektarinky, 100 g borůvek, 2 lžíce třtinového cukru

Troubu předehřejeme na 200°C. Listové těsto rozválíme a přeneseme na plech tak, aby nám vznikly zvýšené okraje. Marmeládu smícháme se smetanou ke šlehání a rovnoměrně rozetřeme po povrchu těsta. Nektarinky omyjeme, nakrájíme na tenké plátky a po...

Buráková omáčka

Buráková omáčka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g arašídů (burské ořechy, buráky), 1/2 ks chilli papričky, 1 stroužek česneku, 50 g třtinového cukru, 1 špetka mořské soli, 100 ml vody

Vodu zahřejeme, aby byla horká a pak ji spolu s ostatními surovinami dáme do mixéru. Umixujeme v hladkou kašičku. Po vychlazení podáváme.

Bylinková feta s nektarinkovým salátem a mákovým dresinkem

Bylinková feta s nektarinkovým salátem a mákovým dresinkem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g fazolek (zelené fazolové lusky), 200 g fety, 3 nektarinky, 1 okurka, 1 červená cibule, 1 citrón, 2 lžíce máty peprné, 2 lžíce kopru, 2 lžíce koriandru, 1 lžíce vinného octu, 1 lžíce třtinového cukru, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíce máku

Nejdříve si připravíme dresink: smícháme citrónovou šťávu, ocet, cukr a olej a můžeme osolit, opepřit. Mícháme až se cukr rozpustí. Nakonec přidáme mák. Nektarinku rozpůlíme, zbavíme pecky a nakrájíme na kousky velikosti sousta. Okurku rozpůlí...

Caipirinha

Caipirinha

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 cl dominikánského rumu (může být bílý, ale i hnědý), 1 cl limetová šťávy, 1/2 limety, 1 lžička třtinového cukru

Na dno dobře vychlazené skleničky dáme půlku limetky, kterou rozdrtíme, přilijeme limetkovou šťávu a přidáme třtinový cukr, dobře promícháme. Pak přidáme rum.

Carbonnade a lá Flamande

Carbonnade a lá Flamande

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

800 g hovězího zadního masa, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžičku soli, 1/2 lžičky pepře, 100 g anglické slaniny, 3 cibule, 1 lžíci třtinového cukru, 1 lžíci hladké mouky, 750 ml černého piva, trošku zeleninového vývaru, kapku plnotučné hořčice, 1/2 lžičky tymiánu (Mateřídouška obecná), 2 ks bobkového listu, 1 lžičku barevného pepře

Maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a osmažíme na oleji dohněda. Dáme stranou. Slaninu nakrájíme na kostičky a také ji osmažíme. Poté ji dáme k masu. Cibuli nakrájíme na kostičky a 15 minut ji opékáme na výpeku ze slaniny. Poté zasypeme cu...

Carpaccio z hovězího, ředkviček a kedlubny

Carpaccio z hovězího, ředkviček a kedlubny

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kedluben, 10 ks ředkviček, 1 ks citrónu, 1 ks pomeranče, 400 g hovězí svíčkové, 100 ml olivového oleje, 50 g parmazánu, 1/2 lžičky pepře, 1 lžička soli, 1 lžička třtinového cukru, troška petrželové natě, kousek bazalky, troška rozmarýnu, troška tymiánu (Mateřídouška obecná)

Kedlubnu nakrájíme na tenké nudličky, ředkvičky na tenká kolečka a svíčkovou ostrým nožem na co nejtenčí plátky. Plátky hovězí lehce naklepeme mezi dvěma potravinářskými fóliemi a osolíme. Na talíře rozdělíme maso, ředkvičky a zeleninu. Z citr...

České mojito

České mojito

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 ml bílého rumu, 150 ml jemně perlivé vody, 1 hrst máty peprné, 3 lžičky třtinového cukru, 30 ml citrónové šťávy, 1 sklenka kostek ledu

Nakrájenou limetu na kousky vhodíme do vetší sklenice. Přidáme cukr, citrónovou šťávu, mátu a vše rozmačkáme a promícháme. Vhodíme kostky ledu, přilijeme rum a dolijeme vodou. Ozdobíme mátou nebo kolečkem limety a podáváme s brčkem.

Citrónovo-cuketový koláč s pistáciemi

Citrónovo-cuketový koláč s pistáciemi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

175 g pistácií, 250 g třtinového cukru, 200 g másla, 280 g hladké mouky, 140 g cukety, 175 g cukru moučky, 1,25 lžičky kypřícího prášku do pečiva, 1,25 lžičky sody bikarbóny, 3 vejce, 3 ks citrónu

150 g pistácií rozmixujeme s třtinovým cukrem na jemno. Smícháme s máslem pokojové teploty, moukou, sodou a kypřícím práškem, vmícháme vejce, jogurt, kůru a šťávu ze dvou citronů. Šleháme do jemné hmoty. Poté vmícháme nastrouhanou cuketu a dále ...

Citronový koláč s peřinkou

Citronový koláč s peřinkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

korpus: 120 g celozrnné špaldové mouky, 110 g másla, špetka soli, 1 lžíce cukru moučka, 1 lžíce vody, krém: 4 žloutky, 2 lžíce hladké mouky, 3 lžíce kukuřičného škrobu, 150 g třtinového cukru, 1/2 lžičky soli, 3 dcl vody, 25 g másla, peřinka: 4 bílky, 6 lžiček třtinového cukru, špetka soli

V robotu, nebo rukou dobře promícháme suché suroviny na korpus. Poté přidáme máslo a vypracujeme hladké těsto. Musíme pracovat rychle, aby těsto bylo ve výsledku křehké. Máslo nesmí zteplat. Pokud těsto není hladké, přidáme lžíci vody a znovu prop...

Citronový koláč s peřinkou

Citronový koláč s peřinkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

korpus: 120 g celozrnné špaldové mouky, 110 g másla, špetka soli, 1 lžíce cukru moučka, 1 lžíce vody, krém: 4 žloutky, 2 lžíce hladké mouky, 3 lžíce kukuřičného škrobu, 150 g třtinového cukru, 1/2 lžičky soli, 3 dcl vody, 25 g másla, peřinka: 4 bílky, 6 lžiček třtinového cukru, špetka soli

V robotu, nebo rukou dobře promícháme suché suroviny na korpus. Poté přidáme máslo a vypracujeme hladké těsto. Musíme pracovat rychle, aby těsto bylo ve výsledku křehké. Máslo nesmí zteplat. Pokud těsto není hladké, přidáme lžíci vody a znovu prop...

Čočka na kari

Čočka na kari

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3-4 ks cibule, 200 g čočky, 5 stroužků česneku, 2 balení rajčatového protlaku (nebo kečup), 1 lžíce kari koření, 6 lžic octa, 100 ml oleje, 1 lžička soli, 1 špetka pepře, 3 lžíce cukru

Namočenou čočku uvaříme s bobkovým listem doměkka. Doporučuji malozrnou čočku, nerozvaří se, velkozrná se musí pečlivě hlídat, aby se nerozvařila na kaši. Čočku stačí namáčet po dobu přípravy kari omáčky. Cibuli nakrájíme na kostičky,orestujem...

Čokoládové cookies

Čokoládové cookies

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

210 g hořké čokolády, 125 g másla, 50 g cukru moučka, 75 g třtinového cukru, 200 g hladké mouky, 30 g kakaa, 20 g pudinkového prášku, 1 špetka soli, 1 ks vejce, 1/2 balení kypřícího prášku do pečiva

80 g čokolády nakrájíme na menší kousky. Zbylou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Změklé máslo utřeme s cukry na pěnu a vmícháme vychladlou ne však ztuhlou čokoládu. V jiné míse smícháme hladkou mouku, kakao, pudinkový prášek, kypřící prášek...

Čokoládové sušenky

Čokoládové sušenky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

70 g lískových ořechů, 30 g cukru krupice, 85 g hořké čokolády, 110 g hladké mouky, 1 lžíce holandského kakaa, 1 lžička prášku do pečiva, špetka soli, 60 g změklého másla, 150 g třtinového cukru, 1 vejce, 30 ml mléka, 1/2 lžičky vanilkového extraktu, 100 g cukru moučka

Troubu předehřejeme na 180°C. Ořechy dáme na plech a necháme je v troubě zezlátnout - trvá to asi deset minut, během kterých hnědá slupka popraská a jde pak docela snadno oloupat. Ořechy dáme do kuchyňské utěrky a mezi drhnutím mezi dlaněmi zbavím...

Domácí grilovací koření

Domácí grilovací koření

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 lžičkymleté papriky, 1 lžička chilli koření, 1 lžička třtinového cukru, 1 lžička římského kmínu, 1 lžička koriandru, 1 lžička kmínu, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře

Římský kmín rozdrtíme v hmoždíři spolu s chilli vločkami. Pokud máme celý kmín a celý pepř, tak je do hmoždíře přihodíme také. Poté přimícháme ostatní suroviny a máme hotovo.

Domácí nealko mojito

Domácí nealko mojito

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

listy z 1 stonku máty peprné, 2 lžičky třtinového cukru, 1 limeta nebo citrón, 1,5 l vody

Listy máty omyjeme, pomačkáme a vhodíme do karafy nebo konvice. Limetu nebo citrón vymačkáme a šťávu smícháme s cukrem. Vše dobře promícháme s vodou a zalijeme mátu v konvici. Necháme dobře vychladit nebo zchladíme okamžitě kostkami ledu.

Domácí pálivější hořčice

Domácí pálivější hořčice

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

40 g hořčičného semínka, 0,4 dcl jablečného oleje, 3 lžíce třtinového cukru, trocha vody, trocha oleje, špetka soli, špetka pepře

Semínko pomeleme na prášek a poté vmixujeme zbývající ingredience. Směs vložíme na pánev a krátce zahřejeme, aby zhoustla.

stránka: