Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Třtinový cukr

Kořeněná singapurská ryba

Kořeněná singapurská ryba

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks chilli papričky, 2 ks šalotky, 1 stroužek česneku, 2 ks tresky, 30 g zázvoru, 2 lžíce sójové omáčky, 2 lžíce slunečnicového oleje, 3 lžíce koriandru, 1/4 lžičky třtinového cukru

Chilli papričky, šalotku i česnek nakrájíme na jemno. Zázvor nastrouháme. Smícháme to dohromady a přidáme sójovou omáčku a cukr. Směs povaříme 2 minuty. Rybu potřeme vytvořenou marinádou a opečeme z obou stran. Smažíme tak 10 minut na oleji. P...

Sladké a pálivé kari

Sladké a pálivé kari

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce slunečnicového oleje, 3 lžíce kari pasty, 1 lžíce třtinového cukru, 1/2 ks citrónu, 2 ks cukety, 300 g květáku, 400 g cizrny, 250 g špenátu, 400 ml rajčatového pyré, 7 g soli, 7 g pepře

Na oleji restujeme po dobu jedné minuty kari pastu. Poté přidáme cukr a šťávu z poloviny citrónu a povaříme minutu. Přidáme cukety nakrájené na tenké plátky a květák nakrájený na růžičky. Po dvou minutách přidáme pyré a 100 ml vody a cizrnu (buď...

Barevný salát s malinami

Barevný salát s malinami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce vinného octu, 1 lžíce olivového oleje, 1 lžíce pažitky, 1/2 lžičky třtinového cukru, 1 špetka pepře, 1 hrst malin, 1 hrst fazolových klíčků, 6 ks ředkviček, 1/2 ks kedlubnu, 2 ks rajčat, 1/2 ks granátového jablka, 4 listy římského salátu, 2 hrsti hrášku

Připravíme si zálivku: smícháme ocet, olej a třtinový cukr. Do této zálivky dáme najemno nakrájené ředkvičky a kedlubnu na deset minut. Mezitím si natrháme římský salát na kousky, rajčata nakrájíme na kostičky, granátové jablko vyloupeme, pažitku...

Vepřové s kořeněnou meruňkou

Vepřové s kořeněnou meruňkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g vepřové kotlety, 15 g másla, 7 g soli, 7 g pepře, 2 lžíce slunečnicového oleje, 4 ks meruněk sušených, 1 ks chilli papričky, 2 lžičky třtinového cukru

Maso rozdělíme na dva steaky, potřeme olejem, osolíme a opepříme. Meruňky rozpůlíme a potřeme máslem, cukrem a drcenou chilli papričkou. Na grilovací pánvi smažíme maso i meruňky po dobu 15 minut.

Bylinková feta s nektarinkovým salátem a mákovým dresinkem

Bylinková feta s nektarinkovým salátem a mákovým dresinkem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g fazolek (zelené fazolové lusky), 200 g fety, 3 nektarinky, 1 okurka, 1 červená cibule, 1 citrón, 2 lžíce máty peprné, 2 lžíce kopru, 2 lžíce koriandru, 1 lžíce vinného octu, 1 lžíce třtinového cukru, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíce máku

Nejdříve si připravíme dresink: smícháme citrónovou šťávu, ocet, cukr a olej a můžeme osolit, opepřit. Mícháme až se cukr rozpustí. Nakonec přidáme mák. Nektarinku rozpůlíme, zbavíme pecky a nakrájíme na kousky velikosti sousta. Okurku rozpůlí...

Teplý medový nákyp

Teplý medový nákyp

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce másla, 1 vejce, 2 lžičky včelího medu, 1/4 lžičky sody bikarbóny, 1/2 hrsti pistácií, 1 lžička kypřícího prášku do pečiva, 50 g hladké mouky, 25 g mandlí, 50 g třtinového cukru, 85 g řeckého jogurtu

Smícháme mouku, kypřící prášek, mleté mandle, cukr a sodu. Poté vmícháme máslo a vejce pokojové teploty a vymícháme hladké těsto. Pečeme ve formách na muffiny 20 minut na 180 °C. Podáváme teplé, s řeckým jogurtem, pokapané medem a posypané pistá...

Salát s mangem a papájou

Salát s mangem a papájou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

8 ks krevet, 1 stroužek česneku, 1 ks limety, 1/2 ks papáje, 1/2 ks manga, 1 ks mrkve, 1/2 ks grapefruitu, 1 ks červené cibule, 1/2 ks chilli papričky, 2 lžičky koriandru, 7 g soli, 7 g pepře, 4 lžičky olivového oleje, 1/2 hrsti řeřichy, 1/2 lžičky třtinového cukru, 1 troška zázvoru

Papáju a mango nakrájíme na kostičky, mrkev a cibuli na tenká kolečka. Grapefruit oloupeme a nakrájíme na plátky. Smícháme šťávu z poloviny limetky a dvě lžičky oleje. Přidáme 50 ml vody a trochu cukru. Nastrouháme zázvor a přidáme ho do zálivky...

Banánový pudink

Banánový pudink

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hrst rozinek, 1 dcl rumu, 2 ks vejce, 100 g třtinového cukru, 1 ks banánu, 70 g másla, 100 g toastového chlebu, 200 ml plnotučného mléka, 1 lžička skořice, 80 g hořké čokolády, 200 g polohrubé mouky

Jedná se vlastně o jakýsi chlebíček, který je ale spíše vlhký než suchý. Rozinky namočíme v rumu, toastový chléb nakrájíme na kostičky a namočíme ho v mléce. Bílky ušleháme v tuhý sníh. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, poté přidáme rozpuš...

Hráškovo-mátová polévka

Hráškovo-mátová polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 svazek jarní cibulky, 1 ks brambory, 1 stroužek česneku, 850 ml zeleninového vývaru, 900 g hrášku, 150 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 4 lžíce máty peprné, 1 lžíce citrónové šťávy, 1/4 lžičky třtinového cukru

Jarní cibulku nakrájíme na kousky a dáme ji do hrnce s nakrájenou bramborou, česnekem a vývarem. Přivedeme k varu, poté snížíme teplotu a vaříme 15 minut. Poté přidáme hrášek a pět minut ho povaříme. Přidáme mátu, cukr a citrónovou šťávu a r...

Zdravé lososové koule s mrkvovým salátem

Zdravé lososové koule s mrkvovým salátem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kousky lososu, 2 lžíce kari pasty, 1 lžíce zázvoru, 4 lžíce koriandru, 2 lžíce vinného octu, 1 lžička sójové omáčky, 1 lžička slunečnicového oleje, 1 lžička třtinového cukru, 1 citrón, 2 ks mrkve, 1 ks okurky

Lososa rozmixujeme spolu s kari pastou, strouhaným zázvorem, sójovou omáčkou a koriandrem. Ze směsi vytvarujeme 4 karbanátky. Ty opečeme na oleji (4-5 minut z každé strany). Mrkev a okurek ukrajujeme podélně škrabkou tak, aby nám vznikly dlouhé ...

Skořicová ovesná kaše s banánem a jahodami

Skořicová ovesná kaše s banánem a jahodami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g ovesných vloček, 450 ml polotučného mléka, 400 g jahod, 150 ml bílého jogurtu, 1/2 lžičky skořice, 4 lžíce třtinového cukru, 3 ks banánu

Smícháme mléko, skořici, cukr a ovesné vločky. Přidáme na kolečka nakrájené banány (1,5 kusů) a vaříme 5 minut. Poté rozdělíme do 4 misek a ozdobíme jahodami a zbylým banánem.

Salát z máty, limetky a okurky

Salát z máty, limetky a okurky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks okurky, 2 ks limety, 1 lžíce vinného octu, 1/2 lžíce třtinového cukru, 1 hrst máty peprné, 1 ks chilli papričky

Okurku nakrájíme na kousky a dáme do misky. Přidáme limetkovou šťávu, ocet a cukr. Pořádně promícháme, přikryjeme a dáme do lednice. Těsně před podáváním přidáme mátu a chilli papričky. Podáváme s vinným octem na dochucení.

Jablečný tarte

Jablečný tarte

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g bezlepkové mouky, 40 g třtinového cukru, 1 špetka soli, 2 lžíce citronové šťávy, 2 lžíce skořice, 1/2 lžičky kurkumy, 4 ks jablka

Mouku smícháme s citronovou šťávou, solí, kurkumou a postupně přiléváme vodu. Nejvíce by jí mělo být 100 ml. Cílem je vypracovat nelepivé jednotné těsto. To pak zabalíme do potravinářské fólie a necháme chladit 30 minut v lednici. Poté ho vyválí...

Sečuánské krevety

Sečuánské krevety

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 lžíce ořechového oleje, 1 lžíce rajčatového protlaku, 3 lžíce koriandru, 3 lžičky chilli omáčky, 2 lžičky aceta balsamica, 2 lžičky třtinového cukru, 2 lžičky sezamového oleje, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 1 troška zázvoru, 2 stroužky česneku, 2 ks jarní cibulky, 450 g krevet

Rozpálíme wok a dáme do něj ořechový olej. Až je velmi horký, přidáme zázvor, utřený česnek a nasekané jarní cibulky. Po 20 sekundách přidáme oloupané krevety. Za jednu minutu přidáme všechny ostatní ingredience a za 3 minuty už máme hotovo. P...

Carpaccio z hovězího, ředkviček a kedlubny

Carpaccio z hovězího, ředkviček a kedlubny

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kedluben, 10 ks ředkviček, 1 ks citrónu, 1 ks pomeranče, 400 g hovězí svíčkové, 100 ml olivového oleje, 50 g parmazánu, 1/2 lžičky pepře, 1 lžička soli, 1 lžička třtinového cukru, troška petrželové natě, kousek bazalky, troška rozmarýnu, troška tymiánu (Mateřídouška obecná)

Kedlubnu nakrájíme na tenké nudličky, ředkvičky na tenká kolečka a svíčkovou ostrým nožem na co nejtenčí plátky. Plátky hovězí lehce naklepeme mezi dvěma potravinářskými fóliemi a osolíme. Na talíře rozdělíme maso, ředkvičky a zeleninu. Z citr...

Pečené nektarinky s mandlemi

Pečené nektarinky s mandlemi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 nektarinek, 1 balení BB sušenek, 100 g másla, 115 g mandlí, 85 g třtinový cukr, 1 vejce, 250 ml portského vína, 200 g Řeckého jogurtu

Nektarinky rozpůlíme a odstraníme pecku. Naskládáme je na plech řeznou stranou nahoru. Z mandlí odložíme dvě lžíce a ty nasekáme nahrubo a opečeme nasucho v pánvi. Sušenky a neopečené mandle rozdrtíme na jemno. Přidáme máslo, opečené mandle, cukr ...

Kořeněné singapurské nudle s květákem

Kořeněné singapurské nudle s květákem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 ks citrónu, 2 lžíce kari koření, 300 g květáku, 100 g kuřecích prs, 100 g jarní cibulky, 200 g bílého zelí, 25 g chilli papričky, 100 g nudlí, 50 g krevet, 5 g koriandru, 1 lžíce sójové omáčky, 1/2 lžičky třtinového cukru

Kuřecí maso nakrájíme na kousky velikosti sousta. Cibulku a chilli nakrájíme na jemno. Bílé zelí nakrouháme. Citrónovou šťávu smícháme s ½ lžící kari koření a do směsi namočíme květák. Vše dáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme 30 minut...

Pomalu pečená letní směs

Pomalu pečená letní směs

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

15 ks paprik (kapie), 2 stroužky česneku, 6 lžíc olivového oleje, 1 lžíce třtinového cukru, 3 lžíce vinného octu, 3 lžíce tymiánu (Mateřídouška obecná), 3 hrsti bazalky, 7 g soli, 7 g pepře

Vše kromě bazalky opečeme na pánvi. Poté dáme zeleninu do trouby a pečeme dvě hodiny na 160 °C. Poté necháme vychladnout. Podáváme posypané bazalkou.

Pomerančový koláč s granátovým jablkem

Pomerančový koláč s granátovým jablkem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 ks pomerančů, 4 vejce, 1 ks granátového jablka, 250 g másla, 50 g včelího medu, 300 g třtinového cukru, 200 g hladké mouky, 100 g mandlí, 140 g řeckého jogurtu, 1 lžička kypřícího prášku do pečiva

Ze tří pomerančů vymačkáme šťávu. Jeden celý pomeranč dáme do vody vařit na pár minut. Poté vodu slijeme a nalijeme novou – nyní vaříme 40 minut. Pomeranč bude měkký. Až nebude horký, oloupeme ho a zbavíme všech jader. Rozmixujeme ho na kaši. Na...

Buráková omáčka

Buráková omáčka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g arašídů (burské ořechy, buráky), 1/2 ks chilli papričky, 1 stroužek česneku, 50 g třtinového cukru, 1 špetka mořské soli, 100 ml vody

Vodu zahřejeme, aby byla horká a pak ji spolu s ostatními surovinami dáme do mixéru. Umixujeme v hladkou kašičku. Po vychlazení podáváme.

Domácí pálivý džem k masu a klobáskám

Domácí pálivý džem k masu a klobáskám

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

5 ks jablka, 2 ks badyánu, 1 ks skořice, 100 g třtinového cukru, 1 lžička zázvoru, 2 lžíce jablečného octu, 1 lžička chilli koření, 1/2 lžičky kurkumy

Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostičky. Dáme je do hrnce a zasypeme je cukrem. Přidáme 3 lžíce vody, ocet, šťávu z nastrouhaného zázvoru, chilli koření, kurkumu, skořici i badyán. Vaříme až jablka změknou. Poté vyndáme koře...

Marinovaný kuřecí špíz

Marinovaný kuřecí špíz

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks limety, 3 stroužky česneku, 4 ks kuřecích prs, 2 lžičky třtinového cukru, 2 lžičky rybí omáčky, 7 g soli, 7 g pepře, 3 lžíce olivového oleje

Smícháme kůru ze dvou limetek, šťávu ze dvou limetek, utřený česnek, sůl, pepř a dvě lžíce oleje. Přidáme třtinový cukr a rybí omáčku a mícháme až se cukr rozpustí. Do této marinády přes noc naložíme kuřecí prsa nakrájená na kostičky. Poté kuř...

Tvarohová zmrzlina s ovocem

Tvarohová zmrzlina s ovocem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

650 g jemného tvarohu, 150 g třtinového cukru, 1 grapefruit, 3-4 lžíce whisky, 400 g jahod

Tvaroh rozmixujeme, aby byl tekutější. Jahody rozmixujeme na kaši. Tvaroh stále mixujeme a přidáváme postupně všechny ostatní suroviny (z grepu jen dužinu bez kůžičky). Podle chuti přidáme cukr. Poté přelijeme do nádoby a dáme do mrazáku. Za...

Tuňák v sezamu se zázvorovými nudlemi

Tuňák v sezamu se zázvorovými nudlemi

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g tuňáku, 250 g rýžových nudlí, 7 g soli, 7 g pepře, 1 lžíce řepkového oleje, 2 lžíce sezamu, 1 lžíce petrželové natě, 1 lžíce pažitky, 4 ks jarní cibulky, 1-2 ks chilli papričky, 4 ks limety, 1 lžičku třtinového cukru, 1/2 lžičky zázvoru

Tuňáka osolíme, opepříme a smažíme na oleji - vevnitř musí zůstat růžový. Ještě teplého ho obalíme v sezamových semínkách. Necháme aspoň 5 minut stát a poté ho nakrájíme na plátky. Nudle uvaříme podle návodu a smícháme ho s nasekanou jarní cibulko...

Citrónovo-cuketový koláč s pistáciemi

Citrónovo-cuketový koláč s pistáciemi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

175 g pistácií, 250 g třtinového cukru, 200 g másla, 280 g hladké mouky, 140 g cukety, 175 g cukru moučky, 1,25 lžičky kypřícího prášku do pečiva, 1,25 lžičky sody bikarbóny, 3 vejce, 3 ks citrónu

150 g pistácií rozmixujeme s třtinovým cukrem na jemno. Smícháme s máslem pokojové teploty, moukou, sodou a kypřícím práškem, vmícháme vejce, jogurt, kůru a šťávu ze dvou citronů. Šleháme do jemné hmoty. Poté vmícháme nastrouhanou cuketu a dále ...

stránka: