Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Tuk z vypečeného masa (šťáva z pečeného masa)

Karbanátky na jablkách

Karbanátky na jablkách

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g mletého masa, 4 lžíce strouhanky, 1 vejce, 1 lžíce hořčice, 3 cibule, 2 lžíce oleje, 1 velké jablko, sůl, 1 balení šťávy k masu, pepř, instantní tmavá jíška

Smícháme maso, vejce, strouhanku a hořčici a dochutíme solí a pepřem. Vytvarujeme 8 karbenátků. Na pánvi zahřejeme olej a karbenátky opékáme z každé strany 4-5 min, vyjmeme a uchováme teplé. Mezitím omyjeme jablko, vyjádříme a nakrájíme na plátky....

Sladkokyselá okurková omáčka

Sladkokyselá okurková omáčka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 sklenka sterilovaných okurek, 1 l vody, 2 kuličky nového koření, 2 kuličky pepře, 2-3 lžíce hladké mouky, 1 lžíce omastku, špetka cukru, špetka soli, 1 kostka zeleninového bujónu

Do vody dáme povařit okurky pokrájené na kolečka - asi 15 minut - vhodíme nové koření, pepř a bujon. Uděláme z omastku a mouky jíšku a zahustíme. Po dalších zhruba 10 minutách podle potřeby dosolíme a dosladíme.

Křupavé kuře

Křupavé kuře

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 větší kuře asi 1400 gr, 2 vejce, sůl podle chuti, 1 lžíce hladké mouky, 50 g mletých mandlí, 50 g nastrouhaného uzeného sýru (Oštiepok), 2 lžíce strouhaného parmazánu, 3 lžíce strouhanky, 1 lžička tuku na vymazání pekáče, 100 g másla

Kurča rozporcujeme, každé stehno rozdelíme na dve časti, ak chceme, môžeme niektoré časti kurčaťa aj vykostiť. Posolíme, obalíme v múke, rozšľahaných vajciach a v zmesi mandlí, strúhaného syra parmezánu a strúhanky. Pekáč vymastíme, poukladáme naň...

Pomazánka z drůbežího masa

Pomazánka z drůbežího masa

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 talířek pečeného drůbežího masa, 2 lžíce másla, 1 vejce natvrdo, Worcesterská (Worcesterová) omáčka, sůl, tuk a šťáva z vypečeného masa

Drůbeží maso umeleme dvakrát na masovém mlýnku s přídavkem dvou lžic šťávy z pečeně (bez přídavku šťávy by umleté maso bylo suché). Změklé máslo rozetřeme se solí, přidáme drůbeží maso, jemně nakrájené vejce, worcestrovou omáčku a napěníme. Podle ...