Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Tuňák

Atún con tomate y al caparras (Tuňák s rajčaty a capari)

Atún con tomate y al caparras (Tuňák s rajčaty a capari)

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 steaky z tuňáka, sůl, 2 lžíce olivového oleje, 1 střední cibule, nakrájená na plátky, 2 stroužky česneku, nakrájeného na plátky, 500 g loupaných a nakrájených rajčat nebo Heinz TOMATO FRITO - rajčatové pyré s rostlinným olejem, ochuceným osmahnutou cibulkou a česnekem , 2 lžíce nasekané petrželky, 2 lžíce kapary, 2 lžíce vinného octa, 2 lžíce rybího vývaru nebo vody

Tuňáka osolíme z obou stran. V mělkém hrnci osmahneme na rozpáleném oleji tuňáka z obou stran dorůžova a přendáme ho do horké nádoby, aby nám zcela nevychladl. Do hrnce po tuňákovi přidáme cibuli a česnek, osmahneme, přiklopíme a na velmi ...

Brokolicový salát s tuňákem

Brokolicový salát s tuňákem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hlávka brokolice, 1 konzerva tuňák ve vlastní šťávě, 10 lžíc kukuřice, špetka soli, 1 kousek mozarelly

Brokolici rozebereme na růžičky a uvaříme. Po vychladnutí ji pokrájíme na malé kousky a smícháme s tuňákem, nadrobno nakrájenou mozarellou a kukuřicí. Na závěr můžeme trochu osolit.

Kuřecí s tuňákem na smetaně

Kuřecí s tuňákem na smetaně

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 dkg kuřecích prsou, 1 konzerva tuňáka ve vlastní šťávě, 1 smetana ke šlehání, 500 ml drůbežího bujónu (může být i zeleninový), 50 ml oleje, troška nasekané petrželky, 2 hrsti čerstvého nebo mraženého hrášku, sůl, pepř

Kuřecí maso si nakrájíme na malé kousky. Na oleji ho orestujeme, osolíme, opepříme a přidáme tuňáka i se šťávou. Vše zalijeme zeleninovým vývarem a dusíme. Nakonec přidáme smetanu ke šlehání, čerstvou nasekanou petržel a mražený hrášek. Směs ještě...

Lehký tuňákový salát

Lehký tuňákový salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 konzerva tuňáka v olivovém oleji, hrst míchaného listového salátu, 2 uvařené salátové brambory, trochu sýra feta, 1 malá červená cibule

Salát na talíři obložíme tuňákem, nakrájenými bramborami, na kolečka nakrájenou cibulí a rozdrobenou fetou. Pokapeme olejem z tuňáka a můžeme jíst s celozrnným pečivem nebo i bez něj.

Maki sushi

Maki sushi

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

175 g speciální rýže na sushi, 1 balení krabích tyčinek, 3 lžíce rýžového octu na sushi, 2 pláty sušených mořských řas, 1 lžíce pražených sezamových semínek, trocha pasty wasabi, 1 hrst nakládaného růžového zázvoru, 1 mango nebo avokádo, 1 konzerva tuňáka, 3 lžíce sojové omáčky na sushi

Ze všeho nejdříve si připravíme rýži, kterou vyplachujeme v sítu tak dlouho, dokud nám z ní neteče čirá voda. Poté vložíme do hrnce a zalijeme 250ml vody. (Kdo má rýžovar, udělá rýži v něm) Vodu s rýží přivedeme k varu a chvíli povaříme, přibližně...

Mexický salát z biotěstovin

Mexický salát z biotěstovin

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g biotěstovin, 1 konzerva tuňáka, 100 g strouhaného sýra, 1 malá cibulka, pažitka dle chuti, špetka pepře, špetka soli, 1 konzerva mexické zeleniny, 1 kapie

Vše smícháme dohromady a podáváme.

Mrkvový salát s tuňákem a avokádem

Mrkvový salát s tuňákem a avokádem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 velké mrkve, 1/2 střední cibule, 1 lžička soli, 1 konzerva tuňáka (bez vody/nálevu), 1 avokádo, několik snítek petržele, 2 lžičky sezamového oleje, 1/4 lžičky černého pepře, sůl podle chuti

Dejte nastrouhanou mrkev a nakrájené cibule do miscky a přidejte sůl. Nechejte odležet na 30 minut nebo dokud mrkev nevydá nějaké tekutiny. Odstraňte z mrkve vodu. Dejte vymačkanou mrkev do samostatné misky a poté přidejte tuňáka, avokádo, petržel...

Omeleta s tuňákem

Omeleta s tuňákem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce, 50 g tuňáku, 4 lžíce smetany, 1 lžíci olivového oleje, špetku soli

Vajíčka rozšleháme se solí a usmažíme z nich omeletu. Smícháme tuňáka se smetanou a solí. Směsí potřeme omeletu a stočíme.

Ovocný těstovinový salát s tuňákem

Ovocný těstovinový salát s tuňákem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g těstovin, 1 konzerva mandarinek , 2 banány, 1 konzerva ananasu, 2 konzervy tuňáka, 250 g majonézy, špetka soli, 1 lžička mandarinkové šťávy, 1 lžička ananasové šťávy

Těstoviny uvaříme podle návodu. Mezitím slijeme mandarinky a ananas a nakrájíme na malé kousky. Banány oloupeme a nakrájíme na 1/2 kolečka. Přidáme 2 konzervy tuňáka (bez oleje či vlastní šťávy). Majonézu rozmícháme se lžičkou mandarinkové a anan...

Pikantní tuňákové rolky

Pikantní tuňákové rolky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g polohrubé mouky, 50 ml mléka, 2 ks vajec, sůl, 1 konzerva tuňáka, mletý pepř, chilli koření, 150 g strouhaného sýra

Z vajec, polohrubé mouky, mléka a špetky soli vymícháme hladké těsto. Na pánvi upečeme nasucho palačinky, položíme je na talíř, přikryjeme fólií na potraviny a necháme pět minut odležet. Smícháme tuňáka s pepřem a chilli kořením a mixem potřeme pl...

Rajčata plněná tuňákem

Rajčata plněná tuňákem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 rajčata, 2 lžíce rajčatového protlaku, 2 žloutky, 2 lžičky citrónové šťávy, jemně nastrouhaná kůra z 1 citrónu, 4 lžíce olivového oleje, 115 g okapaného konzervovaného tuňáka, 2 lžíce okapaných kaparů, špetka soli, špetka pepře, 2 sušená rajčata, troška čerstvých listů bazalky

Rajčata rozkrojíme na poloviny a lžící odstraníme dužinu. Vnitřek vymažeme rajčatovým protlakem. Vložíme je do pekáčku a v předehřáté troubě zapékáme 12-15 minut při teplotě 200°C. Vyjmeme rajčata a necháme trochu vychladnout. Mezitím si udělá...

Řecká pomazánka

Řecká pomazánka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 konzerva tuňáka v oleji, 1 cibule, 50 g strouhaného sýru, 1 lžíce másla, pažitka, pepř, sůl, 1 špetka koření Tzatziky

Nadrobno nakrájíme cibuli a smícháme s tuňákem a máslem v misce. Do směsi přidáme najemno nastrouhaný tvrdý sýr. Vše promícháme, osolíme a opeříme. Nakonec dochutíme řeckým kořením. Pomazánku namažeme na toasty a posypeme petrželkou.

Roládky s dvojí náplní

Roládky s dvojí náplní

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

40 ml mléka, 2 vejce, 200 g hladké mouky, sůl, 3 lžíce rozpuštěného másla, 3 lžíce nasekaných bylinek, 4 lžíce oleje, 150 g zakysané smetany, 200 g papriky nakrájené na kostičky, 6 lžic majonézy, 2 lžičky citronové šťávy, pepř, 200 g tuňáka v oleji, 1 cibule, 1 velká kyselá okurka

Z přísad na palačinky, kromě oleje umícháme těsto a necháme 30 min odpočívat. Na paprikovou náplň smícháme smetanu s 3 lžícemi majonézy, přidáme kostičky papriky, ochutíme lžičkou citrónové šťávy, solí a pepřem. Na tuňákovou náplň rozdrtíme vidlič...

Rybářská snídaně

Rybářská snídaně

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 slepičí vejce, 1 konzerva tuňáka, 1 cibule, 5 plátků chleba, špetka soli, 1 lžíce slunečnicového oleje

Na panvici opražíme nadrobno nasekanú cibuľku, pridáme soľ, korenie a vajíčka. Urobíme z toho hustejšiu praženicu. Otvoríme si konzervu tuniaka. Pripravíme si plátky chleba. Chleba natrieme maslom, potom naň dáme tuniaka a nakoniec praženicu. Ten,...

Rybí špíz s brokolicí

Rybí špíz s brokolicí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g fenyklu, 200 g brambor, 300 g brokolice, 1 zelená paprika (kapie), 140 g čerstvého lososa, 140 g tuňáka, 1 citrón, sůl a černý pepř, 1 vejce

Brambory oloupeme, nakrájíme na malé kousky, opláchneme a dáme do hrnce s vodou společně s očištěným a na malé kousky nakrájeným fenyklem a vaříme doměkka. Uvařené brambory s fenyklem rozmačkáme, přidáme vejce, pepř a sůl dle chuti a důkladně vše ...

Salát Niçoise

Salát Niçoise

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g brambor, 150 g fazolek (zelené fazolové lusky), 4 rajčata, 80 g tuňáka, 4 sardelky (ančovičky), 24 oliv, 2 slepičí vejce, 8 listů hlávkového salátu, 1 citrón, 40 ml olivového oleje, 1 hrst petrželové natě

Oloupeme brambory, nakrájíme je na středně velké kostky a vložíme do nádoby Zepter o objemu 2,2 l (TF-022-16). Přidáme sklenici vody, přiklopíme poklicí a zapneme zdroj ohřevu na střední stupeň. Když šipka indikátoru postoupí do zeleného pole, zmí...

Salát s tuňákem

Salát s tuňákem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hlávkový salát, 1 ledový salát, 4 rajčata, 200-300 g tuňákovou konzervu bez příchuti, kopr, 2 uvařené brambory, 2 natvrdo uvařená vejce, 200 g mražených fazolek, svazek ředkviček, 1 červenou cibuli, svazek bazalky, plnotučná hořčice, rostlinný olej, bílý pepř, sůl, ocet, zeleninový vývar

Nejprve připravíme "francouzskou zálivku". Do misky dáme plnotučnou hořčici, přidáme špetku bílého pepře a soli, a pomalu vmícháme olej. Přilijeme zeleninový vývar, trochu octa a dáme zálivku na chvíli uležet. Do misky natrháme salát, nakrájíme ...

Salát z Nice

Salát z Nice

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hlávka hlávkového salátu, 2 ks natvrdo uvařených vajec, 2 ks rajčat, 6 plátků ančoviček, 10 ks oliv, 1 lžíce kaparů, 1 ks sterilované okurky, 1 konzerva tuňáka, 1 artyčok, 6 lžic olivového oleje, 2 lžíce octa, 1 stroužek česneku, 1 lžíce plnotučné hořčice, 2 lžíce citrónové šťávy, špetka pepře, špetka soli

Salát omyjeme a natrháme na malé kousky. Přidáme na 1/4 nakrájená uvařená vejce, na kostičky nakrájená rajčata, na nudličky nakrájené ančovičky, olivy, kapary, na kostičky nakrájenou okurku, tuňáka z konzervy nakrájeného na kousky, na kousky nakrá...

Špagety s tuňákem

Špagety s tuňákem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 balení špaget, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 1 hrst oliv, 10 dkg uzeného sýru, 1 konzerva tuňáka, 2 lžíce kečupu

Velmi jednoduché a levné jídlo, kterým jsem se živila jako studentka :-) Uvaříme špagety. Malou cibuli nakrájíme a osmahneme na oleji. Česnek nakrájíme na malé kousíčky, přidáme k cibuli a chvilku smažíme. Pak přidáme tuňáka (použijte mleté...

Špagety s tuňákem ve smetanové omáčce

Špagety s tuňákem ve smetanové omáčce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 cibule, 1 lžíce olivového oleje, 2 hrsti špaget, 1 konzerva tuňáka ve vlastní šťávě, 2 rajčata, 100 ml smetany, špetka soli

Špagety dáme vařit podle návodu a poté scedíme. Na pánvi rozpálíme olivový olej a vhodíme na něj cibuli pokrájenou na kostky. Chvíli smažíme, potom osolíme a přidáme tuňáka i se šťávou, přikryjeme poklicí a dusíme asi 3 minuty. Mezitím rajčata nak...

Těstovinový salát s tuňákem

Těstovinový salát s tuňákem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g těstovin, 100 g tuňáka v olivovém oleji, 1 červená paprika, 1/2 menší hlávky čínského zelí, 100 g tvrdého sýra, 150 g bílého jogurtu, sůl, pepř, 1 lžíce citrónové šťávy

Těstoviny uvaříme podle návodu na sáčku, zcedíme a propláchneme studenou vodou. Tuňáka vysypeme z plechovky i s olejem a vidličkou rozmělníme na kousky. Papriku a sýr nakrájíme na kostičky, zelí na nudličky. Společně s těstovinami přidáme do mísy ...

Těstovinový salát s tuňákem II.

Těstovinový salát s tuňákem II.

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g těstovin, 1 malá konzerva kukuřice, 1 konzerva sterilovaného hrášku, 1 konzerva tuňáka, 250 g sterilovaných okurek, 6 lžic majonézy, 1 špetka soli, 1 špetka pepře, 1 špetka chilli koření, 1 paprika (kapie), 5 vajec

Těstoviny uvaříme podle návodu a necháme je vychladnout. Hrášek a kukuřici slijeme, papriku a okurky nakrájíme na drobné kostičky. Vajíčka uvaříme natvrdo a nakrájíme. Z tuňáka slijeme š´távu. Vše promícháme, spojíme majonézou a dochutíme solí, pe...

Těstoviny s tuňákem

Těstoviny s tuňákem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g těstovin, 1 cibule, 1 stroužek česneku, 1 konzerva tuňáka, 100 g oliv

Těstoviny uvaříme v osolené vodě. Orestujeme cibuli na olivovém oleji a přimícháme tuňákovou konzervu. Dochutíme solí a česnekem. Nakonec přidáme olivy a důkladně prohřejeme. Promícháme s těstovinami a můžeme podávat.

Těstoviny se sýrovou omáčkou s tuňákem

Těstoviny se sýrovou omáčkou s tuňákem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g těstovin, 1 konzerva tuňáka v oleji, 3 kousek taveného sýra, sůl

Uvaříme libovolné těstoviny. Během toho si v menším hrnci ohřejeme konzervu s tuňákem i s olejem z tuňáka. V tomto obsahu rozpustíme tavený sýr a omáčkou zalijeme uvařené těstoviny.

Toasty s tuňákem a červenou fazolí

Toasty s tuňákem a červenou fazolí

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 konzerva tuňáka v olivovém oleji, 4-5 rajčat, 1/2 konzervy červených fazolí, 1 malá červená cibule, 1 lžíce nasekané petrželky, 2 lžíce plnotučné hořčice, 1-2 stroužky česneku, špetka pepře, toastový chléb

Toasty nasucho opečeme. Rajčata nakrájíme na kousky, cibuli nakrájíme na tenké měsíčky, fazole slijeme. Tuňáka v míse rozmrvíme vidličkou /olej odložíme/, přidáme fazole, rajčata, cibulku a promícháme. V oleji z tuňáka rozmícháme hořčici, prolisov...

stránka: