Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Tykev

Tykvové smaženky

Tykvové smaženky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g tykve (cukety, lilku..), 1 vejce, 100 g hladké mouky, špetka soli, 100 ml mléka, olej na smažení, 1 svazek pažitky

Tykev oloupeme, odstraníme semínka, rozkrájíme ji na malé kostky, osolíme a necháme asi půl hodiny odležet. Poté osušíme a můžeme kostičky napíchnout na špejli jako špíz. Pažitku nasekáme na jemno. Rozšleháme mléko a vejce, přidáme polovinu pažitk...

Polévka z tykve

Polévka z tykve

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 velká cibule, 2 hrnečky zeleninového bujónu, 1,5 hrnečku rozvařené, propasírované tykve, 0,5 lžičky oregana, Tabasco

Cibuľu nadrobno pokrájame, tekvicové jadierka trocha opražíme na panvici. Cibuľu vložíme do polievkového hrnca a podusíme v 2 lyžice zeleninového vývaru. Pridáme zvyšné prísady okrem jadierok a 15 minút mierne povaríme.

Tykvová polévka

Tykvová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g tykve, 1 cibule, 50 g tuku, 1,5 l vody, 1 hrst kopru, 1/4 l zakysané smetany, 40 g hladké mouky, 2 lžičky cukru, 2 lžíce octa, špetka pepře, špetka soli

Rozpustíme v hrnci tuk, cibuli oloupeme, nadrobno nasekáme, zpěníme na tuku. Když je cibule zpěněná, přidáme omytou a na menší kousky nakrájenou tykev a dusíme chvilku, po chvilce přilijeme vodu, přidáme kopr, opepříme, osolíme a necháme vařit. Me...

Tekvicová polévka

Tekvicová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1300 g očištěné tykve, 2 lžičky zázvoru, 1500 ml zeleninového vývaru, 3 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 1 velký brambor, 200 ml sladké smetany, sůl podle potřeby, troška mletého pepře

Na oleji popražíme cibuľu pokrájanú na drobno, pridáme zázvor, očistenú, na kocky pokrájanú tekvicu a zemiak. Za stáleho miešania pražíme spolu asi 5 minút. Prilejeme vývar a prikryté necháme variť až do zmäknutia. Rozmixujeme, posolíme, okoreníme...

Plněná dýně

Plněná dýně

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 středně velká tykev, 200 g vepřového mletého masa, 200 g hovězího mletého masa, 60 g rýže, 1 vejce, 30 g sádla, 1 cibule, troška mletého pepře, 50 g slaniny, 1 bobkový list, 4 kuličky nového koření, 4 kuličky pepře, 250 ml zakysané smetany, 30 g hladké mouky, sůl podle potřeby

Tekvicu olúpeme a pri stopke odrežeme vršok. Dlhou lyžicou vyberieme vnútro. Mäso pomelieme, ryžu udusíme. Na masti zapeníme cibuľu, pridáme zomleté mäso a spolu udusíme. Po vychladnutí pridáme vajce, soľ, mleté korenie, tekvicu naplníme, p...

Tykvovo-jablkový koláč s posýpkou

Tykvovo-jablkový koláč s posýpkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

cca1300 g tykve, 900 g jablek, 60 g másla, 100 g cukru krystal, 2 lžíce citronové šťávy, 1/4 lžičky mletých hřebíčků, 1 lžička mletého zázvoru, 1 lžička mleté skořice, 100 g hrozinek- sultánek, NA POSYPKU: 300 g hladké mouky, 1 lžička kypřícího prášku do pečiva, 1/4 lžičky sody bikarbóny, 150 g studeného másla, 125 g hnědého cukru

Tekvicu rozkrojíme, odstránime jadierka, olúpeme a pokrájame na kocky. Jablká olúpeme, odstránime jadrovníky a pokrájame približne na rovnaké kúsky ako tekvicu. Do veľkej panvice dáme tekvicu, jablka, krýštalový cukor, korenie a hrozienka. Zakryje...