Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci úhoř

Smažený úhoř

Smažený úhoř

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 kg úhoře, sůl, 1 lžička chilli koření, 2 lžíce citrónové šťávy, 100 g másla, 1 lžička sezamu, 1 menší pórek, 1 menší cibule, 12 plátků uzeného lososa, 100 g hladké mouky, 1 vejce

Vykuchaného, vykostěného úhoře stáhneme z kůže a nakrájíme na 5 cm silné kousky. Maso osolíme, posypeme chilli kořením, obalíme ve vejci a lehce v mouce. Na pánvi roztopíme máslo a za stálého obracení smažíme kousky masa, dokud není červené a měkk...

Pečený úhoř ve víně

Pečený úhoř ve víně

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 kg úhoře, 2 lžíce citrónové šťávy, sůl, 200 ml bílého vína, 50 g másla, 1 lžíce sojové omáčky, 1/2 lžičky sušeného oregana

Vykuchaného, vykostěného úhoře stáhneme z kůže a podélně rozřízneme. Maso osolíme, pokapeme citrónovou šťávou a vložíme do pekáče. Přidáme nakrájené máslo a podlijeme vínem. Pečeme 20-30 minut v předehřáté troubě na 200 °C. Při pečení maso obracím...

Úhoř na česneku

Úhoř na česneku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 úhoř, 15 stroužků česneku, 1,5 dcl bílého vína, 1 lžíce másla, trošku koření na ryby, špetka soli

Úhoře stáhneme a vykucháme. Na dno pekáče dáme kousky másla. Úhoře stočíme do kruhu a vložíme do pekáče. Osolíme a okořeníme rybím kořením (dle chuti) a poklademe na plátky nakrájeným česnekem. Česnek vložíme i dovnitř úhoře. Dáme péct. Když je na...

Uralská houbovo - rybí polévka

Uralská houbovo - rybí polévka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g uzeného úhoře, 350 g Hlívy ústřičné, 150 g brambor, 100 g mrkve, 1 cibule, 1 lžička kopru, 30 ml rostlinného oleje, 1 lžička soli, 100 ml sladké smetany

Huby nakrájané na plátky a mrkvu nakrájanú na kocky povaríme cca 10 m minút v osolenéj vode, pridáme kúsky ryby, očistené zemiaky pokrájané na kocky, cibuľu opraženú na oleji a dovaríme. Do hotovej polievky vlejeme smotanu a necháme prejsť varom. ...

Eidam na rožni

Eidam na rožni

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g Eidamu , 200 g uzeného úhoře, 2 rajčata, 2 cibule, 80 g anglické slaniny, 150 g pečeného telecího z roštěnce, kousek salatové okurky, 4 plátky trvanlivého salámu, 150 ml mléka, 4 lžíce strouhanky, 100 ml olivového oleje, několík kapek Worcesterské omáčky

Syr nakrájame na hrubé kocky, úhora olúpeme a rozkrájame na plátky. Podobne rozpolíme aj rajčiaky. Očistenú cibuľu rozštvrtíme a slaninu nakrájame na plátky, podobne aj pečené mäso a salámu. Uhorku olúpeme a pokrájame na hrubé kúsky. Všetko v pest...

Úhoř na italský způsob

Úhoř na italský způsob

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g úhoře, 1 mrkev, 4 kuličky pepře bílého, 500 ml bílého přirodního vína, 2 vejce, 100 ml olivového oleje, 1 hrneček strouhanky, troška čerstvé petrželové natě, sůl a pepř podle chuti

Z kože stiahnutého úhora pokrájame na kúsky a posolíme. Do hrnca dáme pokrájanú mrkvu, biele korenie, pridáme kúsky uhora, zalejeme vínom, aby boli ponorené. Od počiatku varu varíme asi 15 min. Keď ryba zmäkne, rozšľaháme vajcia so soľou, mletým ...